Blommor För Trädgården, Blommar Hela Sommaren (32 Bilder): De Vackraste Långblommande Blommorna För Trädgården. Vilka Kan Planteras Framför Huset Och Hur Man Ordnar Dem I Rabatten?

Innehållsförteckning:

Video: Blommor För Trädgården, Blommar Hela Sommaren (32 Bilder): De Vackraste Långblommande Blommorna För Trädgården. Vilka Kan Planteras Framför Huset Och Hur Man Ordnar Dem I Rabatten?

Video: Blommor För Trädgården, Blommar Hela Sommaren (32 Bilder): De Vackraste Långblommande Blommorna För Trädgården. Vilka Kan Planteras Framför Huset Och Hur Man Ordnar Dem I Rabatten?
Video: Adrians trädgård: Plantera sommarblommor 2024, April
Blommor För Trädgården, Blommar Hela Sommaren (32 Bilder): De Vackraste Långblommande Blommorna För Trädgården. Vilka Kan Planteras Framför Huset Och Hur Man Ordnar Dem I Rabatten?
Blommor För Trädgården, Blommar Hela Sommaren (32 Bilder): De Vackraste Långblommande Blommorna För Trädgården. Vilka Kan Planteras Framför Huset Och Hur Man Ordnar Dem I Rabatten?
Anonim

För att skapa en vacker rabatt eller dekorera en tomt väljer varje trädgårdsmästare växter i sin blomsterträdgård som inte bara är vackra utan också har lång blomning. Sådana blommor kan glädja hela sommaren och kräver ett minimum av ansträngning. Fleråriga blommor är särskilt praktiska. De kan planteras i mer än ett år. Det är bara värt att hålla sig i form och vidta förebyggande åtgärder i tid. Ettåriga kännetecknas av lång blomning, men kräver sådd varje år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka kan du plantera?

Vi erbjuder en översikt över växter som blommar hela sommaren, och den första på listan kommer naturligtvis att vara en ros.

En av blommorna med lång blomning anses vara en ros . - en symbol för sofistikering och skönhet. De viktigaste sorterna är grenade buskar som når 1,7 meter i höjd. Det finns många sorter av denna kultur.

Bush sorter De kännetecknas av en stor, spridande form som når 1,5 meter i diameter och höjd. Blommorna är inte särskilt stora, cirka 4 cm, belägna i stora kluster. Blommans kantarter är korta, upp till 80 cm och små blommor, 3 cm i diameter, samlade i små blomställningar. En klätterros kan nå en höjd av 3-4 meter. Den höggrenade kronan är täckt med taggar och kräver stöd och ett strumpeband. Blommor är stora, många, samlade i blomställningar. En marktäckros sprider sig på marken med sina skott till en diameter på 2-3 meter.

Alla dessa sorter börjar blomma i början av sommaren och fortsätter att blomma fram till sen höst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av prästkragar passar perfekt in i landskapsdesignen i alla förortsområden eller rabatter. De finns i en mängd olika nyanser: vit, rosa, gul. Växten är ganska lättskött. Kamomill för massplantering för trädgården är den vackraste. Växten växer till en höjd av 30 cm. Den har formen av en buske, från vilken en blomma blommar på tunna stjälkar.

Många blommande prästkragar är ordnade i en bukett på sina skott. Blomningen fortsätter under sommarsäsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Petunia - en oersättlig blomma för ett sommarresidens eller någon rabatt. Den årliga kännetecknas av trattformade blommor i olika färger. De är långblommande, avger mycket frön och förökar sig genom självsådd. Växten rotar sig bra under alla förhållanden. Växer bra, flätar ledigt utrymme. Det börjar blomma från tidig vår till sen höst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Clematis - klättrande, flerårig, prydnadsväxt, som tack vare sina antenner klamrar sig fast vid vilket stöd som helst. Den är medlem i familjen smörblommor. Blommor i olika former, kan vara i blomställningar eller ha en oberoende position - allt beror på arten. Clematis är en långblommande växt som blommar hela sommaren. Blommans nyanser är väldigt olika, beroende på mark, klimat, belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Yucca . Denna blomma är en grenad buske med långa gröna blad. De är lansettformade med en skarp ände, samlade i ett gäng vid basen. Blommande är en hög, upp till 1 meter, stark stjälk, på toppen av vilken det finns en panikulär blomställning, bestående av stora vita klockor. Blomman varar ungefär en månad, utstrålar en underbar doft. Efter blomningen skärs den av och lämnar busken själv från bladen, som behåller sin grönska tills själva frosten, och därigenom dekorerar platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Riddarsporre - en lång perenn som är populär bland de flesta trädgårdsmästare på grund av sin långa blomning. Det kallas också en sporr, eftersom det finns sporrliknande utväxter vid blommornas bas. Växten bygger blomställningar på raka, långsträckta racemes som är mer än en halv meter höga. Blommorna är färgade cyan, blå eller magenta. Blommar hela sommaren, de skiljer sig bara i början av blomningen. Många börjar blomma tidigt på våren, andra i mitten av sommaren. Det finns höga och låga sorter av denna växt. De höga når 2 meter, dvärgarna - 30 cm. Blommans höjd beror på jordens bördighet. Delphinium föredrar en plats för tillväxt i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rudbeckia - perfekta blommor för odling i landet. Dess fleråriga arter kräver inte transplantation, därför växer de på ett ställe i flera år. Strukturen hos rudbeckia -blomställningen liknar en kamomill med en gul eller orange nyans. Förökas enkelt genom att dela busken eller med frön. Växer i solen, gillar regelbunden vattning. Blomningen är lång, börjar på försommaren och fortsätter till mycket frost. Blomman växer vackert, bildar ett hav av ljusa, soliga blommor.

Bild
Bild

Frodig salvia -växten växer upp till 40-50 cm. Den utmärks av en mörk lila nyans av blommor, som samlas i spikformade blomställningar. Blomningen börjar i juni och pågår till augusti. Fördelarna med denna blomma är inte bara blomningstiden, utan också närvaron av helande egenskaper, en doftande, ihållande doft. Sage älskar att växa i full sol med måttlig vattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ordnar jag på en rabatt?

Om du har en rabatt framför huset, placera blommorna i planeringsordning i höjdled. Lågväxande växter, som petunia, hjälper dig att betona gränsen. Du kan landa den med en fast linje. Plantera en delphinium bakom den, den blir högre, den täcker inte de låga läktarna framför.

Om din säng ligger nära ett staket, plantera de högsta växterna i bakgrunden . Clematis och en klätterros fungerar bra för detta.

De kommer att fläta staketet, kommer inte att störa de växande plantagerna framför. Din rabatt kommer att se bra ut hela sommaren tack vare den långa blomningen av dessa växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Så, en mängd olika blommor planteras på platsen, som kräver individuell vård. Men det finns enhetliga regler för att hålla många landningar.

  • Plantera inte olika sorters blommor tätt mot varandra. Det ska inte vara för lite utrymme mellan växterna.
  • Ta bort ogräs och lossa jorden i tid.
  • I starkt igenvuxna rabatter är det dålig ventilation och fuktstagnation börjar. Detta främjar utvecklingen av parasiter och svampinfektioner.
  • Gödsla planteringarna med organisk gödning, tillsätt träaska, humus från bladen. Utför förebyggande sprutning med insektsmedel två gånger om året.
  • Ta bort bleka knoppar direkt efter blomningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i landskapsdesign

Tack vare det stora sortimentet av färger kan du skapa individuella landskapsdesignkompositioner. Om du har ett lusthus eller ett staket av nät eller trästaket på din trädgårdstomt kan du plantera klematis och en klätterros längs dem. De kommer att växa vackert och fläta dina staket och strukturer, vilket gör dem dekorativa och distinkta.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vertikal rabatt kan installeras på gräsmattan. En petunia -plantering är perfekt för detta.

Bild
Bild

Lush salvia kan planteras längs vägen till huset. Denna komposition kommer att markera trottoaren och lägga till en mild, behaglig doft.

Bild
Bild

Rosor kommer att passa bra med rudbeckia i en rund rabatt mitt på gräsmattan. Rudbeckia kan planteras i en cirkel av en rabatt, det kommer visuellt att markera det och placera rosor i mitten.

Bild
Bild

Om du installerar metallbågar på platsen och planterar klematis nära dem, kommer de med tiden att fläta strukturen helt och det kommer att bli en otroligt vacker struktur.

Rekommenderad: