Vilka Blommor Kan Planteras I Augusti I Landet? Trädgårdsblommor För Plantering Av Frön. Vilka Lökblommor Att Plantera?

Innehållsförteckning:

Video: Vilka Blommor Kan Planteras I Augusti I Landet? Trädgårdsblommor För Plantering Av Frön. Vilka Lökblommor Att Plantera?

Video: Vilka Blommor Kan Planteras I Augusti I Landet? Trädgårdsblommor För Plantering Av Frön. Vilka Lökblommor Att Plantera?
Video: Agrohoroskop från 23 till 26 september 2021. PLUS - Överraskning! 2024, Mars
Vilka Blommor Kan Planteras I Augusti I Landet? Trädgårdsblommor För Plantering Av Frön. Vilka Lökblommor Att Plantera?
Vilka Blommor Kan Planteras I Augusti I Landet? Trädgårdsblommor För Plantering Av Frön. Vilka Lökblommor Att Plantera?
Anonim

Augusti är inte bara en säsong med aktiv skörd av grönsaker och frukter, utan också en bra tid för att plantera olika blommor. För att ordna rabatter i slutet av sommaren använder sommarboende tvååriga och fleråriga prydnadsväxter. Vilka blommor kan planteras i augusti i landet för att beundra en doftande och färgstark rabatt nästa år - vi kommer att överväga i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lökblomma alternativ

De flesta av de kända lökodlingarna kan planteras utan hinder i augusti. Nedan visas de mest populära växtarter som planteras från mitten av augusti till mitten av september.

Krokusar är lågväxande, kallresistenta lökväxter med spektakulära stora bägare-formade blommor . Höstblommande krokus planteras i början av augusti, vårblommande i slutet av augusti eller början av september. Rekommenderat plantdjup är 8-10 cm. De vackraste sorterna är Ketlen Pirlow med spektakulära vita blommor, Larjest Yellow, Pickwick med vit-lila blommor.

Liljor är blommande lökartade stauder som föredrar att växa i väl upplysta områden med bördig jord. Plantering av liljelökar på platsen utförs vanligtvis från andra halvan av augusti till slutet av september. Standardplanteringsdjupet beräknas med hjälp av formeln: glödlampshöjd (i cm) x3.

De mest opretentiösa anses vara vinterhärdiga asiatiska hybrider - "Aphrodite", "Lollipop", "Detroit", "Marlene", "Mapira".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tulpaner är tidigt blommande lökartade perenner, som får planteras på platsen från andra halvan av augusti till oktober . Plantering utförs under perioden då marktemperaturen stabiliseras vid 8-10 ºC (detta gör att lökarna kan slå rot, men samtidigt inte börja växa). Tulpaner planterade i augusti är bland de första som blommar nästa vår. Sorterna "Candy Prince", "Monroe", "Monte Carlo" anses vara de mest lämpliga för plantering i augusti. Lökarnas planteringsdjup beror på deras storlek och kan variera från 5 cm (spädbarn) till 18 cm (extraklasslökar).

Påskliljor är relativt opretentiösa lökväxter som blommar i slutet av april - början av maj . Påskliljor planteras från andra halvan av augusti till mitten av september (i Ural - från de första dagarna i augusti). Påskliljor planteras, som liljor, på ett djup tre gånger höjden på glödlampan. Bland de vackraste sorterna av påskliljor noterar trädgårdsmästare "Hallon Chime", "Snow Disc", "Honey Peach", "Jesse Star".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka blommor att plantera med frön?

I slutet av sommaren planterar sommarboende frön av olika blomgrödor i tomterna. Under höst -vinterperioden genomgår fröna som sås på sensommaren - tidig höst framgångsrikt naturlig skiktning och på våren ger vänliga friska skott.

Hellebore är en flerårig ört som blommar tidigt på våren . Helleboreblommornas form, storlek och färg beror på dess art (hybrid) egenskaper. Växtens frön mognar i juli-augusti. Att så frön i öppen mark är tillåtet omedelbart efter insamling, fördjupa dem med 0,5-1 cm i jorden.

Garden forget-me-nots är lågväxande, blommande perenner som reproducerar sig genom självsådd under naturliga förhållanden . Att så glömma-mig-inte-frön i öppen mark görs i slutet av sommaren.

Efter såddning strös fröna med ett mycket tunt lager av lös jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primula - underdimensionerad, blommande primula , som ser spektakulär ut både i singel- och gruppplantningar - med hellebore, astilba, geyhera, värd. Frö av primula sås i augusti och avsätter en skuggig plats för den med väl fuktad jord. Det är omöjligt att djupt begrava fröna i marken - detta kommer att väsentligt försämra deras grobarhet.

Aquilegia är en härdig örtartad flerårig med mycket vackra blommor i de mest oväntade färgerna . Den optimala tiden för sådd av aquilegia -frön i öppen mark är perioden från augusti till september. Planteringsmaterialet sås i lös, väldränerad jord omedelbart efter det mognar och skördas därefter, utan att fördjupa det med mer än 1 cm. Vid arbetets slut mullas fröbädden med kompost eller nedfallna löv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Delphinium är en blommande trädgårdsväxt som kan föröka sig genom självsådd . Under blomningsperioden bildar växten stora lösa paniklar eller borstar med en behaglig doft. Frö som skördas i slutet av blomningen sås vanligtvis på sensommaren eftersom de snabbt tappar sin grobarhet.

På våren tunnas de odlade plantorna ut och lämnar inte mer än 7-8 växter per 1 kvm. m (med tätare planteringar lider dekorativiteten).

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka andra trädgårdsblommor kan du plantera?

Augusti är den mest lämpliga tiden för att plantera blommande perenner på dacha, multiplicera med att dela rhizomer (delenki) och delar av moderbuskar. Under hösten lyckas sticklingarna som planterats i slutet av sommaren slå rot på en ny plats och, med kallt väder, komma in i en vilofas. Med denna reproduktionsmetod blommar de flesta stauder säkert nästa år.

Hosta är en otroligt vacker, opretentiös och skuggtolerant växt som kan dekorera alla mörka hörn av trädgården . För plantering i augusti används delar av moderbuskar som har 3-4 skott. Denna starka växt återfår sin vitalitet inom 2-3 månader, varefter den säkert går in i vilofasen och avslöjar all sin extraordinära dekorativa effekt nästa år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pioner är blommande örtartade stauder och lövfällande buskar , under blomningstiden, fyller trädgården med ljusa färger och trevliga dofter. För plantering i augusti används busklingor som har uppnått en ålder på minst 10 år, som har från 4 till 7 ögon. Avstigning utförs i djupa gropar fyllda med ett lager humus (nedre) och ett lager trädgårdsjord (övre). När du planterar, se till att rotkragen inte sjunker mer än 3-5 cm i marken. Det är viktigt att ta hänsyn till att med denna reproduktionsmetod blommar pioner bara i 2-4 år.

Phlox är mycket dekorativa örtväxter med ljusa rörtrattformade blommor samlade i frodiga doftande "hattar". För reproduktion i augusti används delar av busken som har minst 3-7 knoppar och samma antal rötter. På norra breddgrader utförs plantering av delar av buskarna mitt på sommaren, eftersom flox rotar länge. Viktig anmärkning: endast fleråriga floxar förökas på detta sätt, det enda undantaget är ettårig Drummond-flox.

Bild
Bild
Bild
Bild

Astilba är en otroligt vacker örtartad flerårig som inte kräver särskild vård . Under blomningsperioden är astilbe täckt med frodiga ljusa knoppar-borstar med honungsarom. För plantering i augusti, använd rhizomer av vuxna växter med axillära knoppar. Den mest gynnsamma tiden för avstigning är månadens första decennium. De mest lämpliga opretentiösa sorterna som är lämpliga för plantering i augusti är "Bonn", "Ametyst", "Granatäpple", "Diamant".

Således, i augusti, rekommenderas det att plantera nästan alla blommor som förökar sig genom frön, sticklingar och delar av moderbuskar, med beaktande av villkoren och rekommendationerna från erfarna sommarboende.

Rekommenderad: