Prydnadsbuskar För Moskva -regionen (26 Bilder): Vilka Vackra Fruktträd Kan Du Välja För Moskva -regionen? Vad Kan Odlas I Landet I Halvskugga?

Innehållsförteckning:

Video: Prydnadsbuskar För Moskva -regionen (26 Bilder): Vilka Vackra Fruktträd Kan Du Välja För Moskva -regionen? Vad Kan Odlas I Landet I Halvskugga?

Video: Prydnadsbuskar För Moskva -regionen (26 Bilder): Vilka Vackra Fruktträd Kan Du Välja För Moskva -regionen? Vad Kan Odlas I Landet I Halvskugga?
Video: Don't Plant Fruit Trees Until You Watch This - Raintree 2024, Mars
Prydnadsbuskar För Moskva -regionen (26 Bilder): Vilka Vackra Fruktträd Kan Du Välja För Moskva -regionen? Vad Kan Odlas I Landet I Halvskugga?
Prydnadsbuskar För Moskva -regionen (26 Bilder): Vilka Vackra Fruktträd Kan Du Välja För Moskva -regionen? Vad Kan Odlas I Landet I Halvskugga?
Anonim

Valet av prydnadsbuskar för ett sommarresidens bör inte bara baseras på deras yttre attraktionskraft, utan också på de förutsättningar under vilka kulturen kommer att växa. Till exempel måste prydnadsbuskar för Moskva -regionen uppfylla ett antal specifika villkor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper i regionen

I Moskva -regionen är det kallt i nästan ett halvt år. Redan i november dyker de första frosten upp, och klar uppvärmning sker ofta bara i april, och till och med i maj. Under hela året varierar temperaturen från -30 till +35 grader, och dessa förändringar sker ganska ofta och plötsligt.

Det bör tilläggas att snötäcket också är konstant - täckningens höjd och densitet kan periodiskt förändras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer prydnadsbuskar för Moskva -regionen det finns flera alternativ värda att uppmärksamma.

Europeisk forsythia börjar blomma i början av mars - vackra blommor, målade i en rik gul färg, visas på den längs hela grenens längd, som efter blomningen ersätts av löv någonstans i slutet av april. Buskens höjd når ett par meter, medan diametern kan vara upp till 3 meter. I sin form liknar forsythia sannolikt ett halvklot. Kulturen känns bra i halvskugga och är inte rädd för att begränsa den inkommande fukten. Om du regelbundet utför den nödvändiga vården, kommer busken att glädja ägarna upp till 70 år. För landning är det bättre att välja ett väl upplyst område som inte penetreras av vindar.

Forsythia tolererar inte överflödig fukt, så den bör inte placeras på våtmarker. Som grannar rekommenderas det att välja tidigt blommande lökar eller plantera forsythia separat på gräsmattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trebladig luizeaniya börjar blomma i maj med rosa blommor, och på hösten ändrar det lövverkets neutrala gröna färg till ljusorange. Blomningen fortsätter i tre veckor. Kulturens höjd varierar från 2 till 3 meter. Även om växten klarar låga temperaturer kan vakna för tidigt på våren skada skotten.

Det rekommenderas att plantera luiseania i närheten av perenner i ett väl upplyst område, skyddat från vindarna. Liksom forsythia tål inte kulturen överflödig fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japansk kvitten blommar i maj och juni, cirka 20 dagar. Blommorna visas i vackra snövit, rosa och ljusorange nyanser, i storlek från 3 till 5 centimeter. Kulturen kännetecknas också av närvaron av vassa taggar. Någonstans i oktober mognar frukterna antingen orange eller gulaktiga. I form liknar kvitten en korsning mellan ett äpple och ett päron, som väger upp till 45 gram. På en buske kan en trädgårdsmästare samla cirka flera kilo frukt, som sedan bearbetas till sylt, konserver och annat godis. Kvitten mår bra i lerområden med hög luftfuktighet, liksom sandig. Dessutom är kulturens särdrag förmågan att berika jorden för att förhindra erosion.

Buskar väljs ofta för en häck eller annan landskapsdesign, men de ser inte mindre ljusa ut en efter en.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra Bodiniera Profusion tål lätt temperaturen i Moskva -regionen och glädjer ägarna under hela året. Dess höjd når 3 meter och dess diameter är en halv meter mindre. Färgen på bladen ändras från grönt till gulorange under hela året. Blommorna verkar små i storlek, målade i vackra nyanser av lila. I september dyker frukter upp, vars diameter inte överstiger 4 millimeter, och färgen varierar under månaderna från grönt till djupt lila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanlig syren kan sträcka sig till en höjd av nästan 8 meter. Blomningen börjar i korsningen maj och juni. Kulturen tolererar både höga och låga temperaturer lika bra. Hon mår bra på nästan vilken jord som helst, förutom lera och träsk.

Experter rekommenderar att man planterar den utan grannar i väl upplysta områden.

Bild
Bild

Wangutta spirea höjd överstiger inte ett par meter. Den har en vacker krona med hängande grenar. Blomningen börjar i juni eller juli och förverkligas i form av snövit blomställning. Förresten, under tillfredsställande väderförhållanden kan spirea blomma två gånger om året. På hösten har kulturen dekorativa frukter och bladen är målade i en vacker vinröd nyans. Växten föredrar torr sandig jord och är inte rädd för bristen på riklig sol. I princip kan spiraea utvecklas även på våta jordar.

Förutom dess motståndskraft mot låga temperaturer inkluderar dess fördelar frånvaron av behovet av frekvent bevattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Star action kännetecknas av närvaron av grova löv täckta med fina hårstrån. Från juli till augusti är växten täckt med vackra blommor med en mängd olika nyanser - från vitt till rött. I oktober visas frukter redan på grenarna. Deytsia mår bra både ensam och i grannskapet med syrener, hortensior och andra grödor. Det används ofta för att dekorera häckar och en mängd olika kompositioner.

Det är värt att plantera åtgärder endast på lätt jord, rik på användbara element - både organiskt material och mineralgödsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Varje buske behöver särskild vård.

  • Europeisk forsythia kommer säkert att överleva frosten, om du använder mulch, och även förför sänka grenarna till ytan, så att de kan befinna sig under ett lager snö. På våren förstörs den gamla mulken, busken matas med mineraliska och organiska gödningsmedel och strös också med ett lager humus eller gödsel. Föryngringsprocessen genomförs omedelbart - torkade grenar, liksom toppar, skärs av.
  • Louiseania det är vanligt att linda in det före det kalla vädret så att skottens och knopparnas spetsar inte fryser, dessutom smälter inte rotkragen. Det är nödvändigt att vattna växten bara medan den är i färg. Det är värt att beskära buskarna regelbundet för att behålla en vacker form och förhindra en situation när vissa grenar stör andra. När blommorna har fallit av bör luiseania-grenarna förkortas med två tredjedelar.
  • När det gäller japansk kvitten , är det viktigt att ta bort skott som är mer än fem år gamla i tid. För att förhindra förtjockning rekommenderar experter att inte lämna mer än 20 grenar totalt. På våren appliceras kvävegödselmedel, och när frukterna redan är färdiga kan fosfor och kalium tillsättas. För vintern är kvitten inlindad i grangrenar eller täckt med en speciell sköld.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lila efter slutet av blomningen är det viktigt att beskära blomställningarna - detta kommer att öka buskens prakt för nästa år. Under de tre första åren kräver kulturen inte ytterligare befruktning om befruktningen genomfördes under plantering. Vid kallt väder behövs inte ytterligare skydd.
  • Spirea kräver regelbunden beskärning av blomställningar, vars blomning är över, som utförs inte bara för rekreationsändamål utan också för buskens utformning. Innan de kalla månaderna börjar bör spirea förpackas i torv och lövverk, det vill säga mulching. Det bör tilläggas att om skottet fryser, ska det omedelbart skäras av och inte vara orolig - med uppvärmningen kommer det att återhämta sig.
  • Star action kommer att klara sig utan mulch, men före det kalla vädret måste det täckas med grangrenar eller annat fiberduk så att "tassarna" pressas mot ytan. Att vattna växten räcker från en till tre gånger i månaden och beskärning när blomningen slutar eller för att undvika förtjockning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

När du placerar buskar på en webbplats finns det några tips att följa.

  • Det är nödvändigt att placera grödor på platsen beroende på vilka grödor som föredrar ljus och som kommer att må bra i skuggan. Annars kan du säga adjö till buskens attraktiva utseende och till dess rätta utveckling och tillväxt.
  • Dessutom bör den övergripande bilden beaktas. Till exempel, om trädgårdstomtens territorium inte kan skryta med betydande dimensioner, bör du inte köpa höga och frodiga prover.
  • För bildandet av en häck är det värt att välja buskar med en storlek från liten till medelstor, täckta med en tät krona. Detta kan förresten till och med vara kulturer som präglas av närvaron av taggar. För en båge eller för att dekorera ett lusthus bör du välja klättringssorter.

Dessutom, glöm inte möjligheten att zonera utrymmet med hjälp av dekorativa grödor.

Rekommenderad: