Leukotoe: Buske "Rainbow" Och "Zeblid" ("Scarletta"), Leukotoe Axillary Och Andra Arter. Plantera Och Lämna. Transplantation På Hösten

Innehållsförteckning:

Video: Leukotoe: Buske "Rainbow" Och "Zeblid" ("Scarletta"), Leukotoe Axillary Och Andra Arter. Plantera Och Lämna. Transplantation På Hösten

Video: Leukotoe: Buske
Video: ОБЗОР НА ХОЙИ / Самые сложные для меня растения 2024, April
Leukotoe: Buske "Rainbow" Och "Zeblid" ("Scarletta"), Leukotoe Axillary Och Andra Arter. Plantera Och Lämna. Transplantation På Hösten
Leukotoe: Buske "Rainbow" Och "Zeblid" ("Scarletta"), Leukotoe Axillary Och Andra Arter. Plantera Och Lämna. Transplantation På Hösten
Anonim

Leukotoe är en buskeväxt som kräver lite omsorg. För att odla en gröda från frön och ta hand om den ytterligare, bör du känna till vissa regler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Leukotoe är en buske som når upp till 1-1,5 m i längd och upp till 40 cm i diameter. Den tillhör familjen Heather, har ett underutvecklat rotsystem och ger, när det växer, ett stort antal sidoskikt . Blomställningarna är vita, umbellate. Men det är inte de, utan främst bladen som ger busken mer attraktivitet. De är oval-elliptiska eller lansettformade. De når 10 cm i längd och bredden varierar från 2,5 till 3,5 cm. På buskens stam är de fästa med bladblad ca 1,5 cm långa. Unga blad målas först i en vinröd färg, som gradvis blir ljusgrön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Buskar finns längs flodstränder eller vid skogskanter . I naturen finns de i Nordamerika, liksom i delar av Östasien. Det är anmärkningsvärt att växten fick sitt namn för att hedra namnet på den antika grekiska gudinnan Leukothea. Detta namn är översatt från grekiska med "vitt". Växten börjar blomma i maj och slutar först i slutet av juni - mitten av juli. Blomställningarna är vita, doftande, varje kluster består av flera blommor. De liknar akacia blommor i utseende.

Efter blomningen börjar fröskalor bildas på busken. De tenderar inte att falla av förrän nästa vår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära arter och sorter

Den vanligaste typen av buskar är " Regnbåge " … Växten har ett andra namn - "regnbåge". Busken växer upp till 1 m i höjd, har blad på vilka rosa, vita och gula fläckar finns. Det är frostbeständigt, därför odlas det inte bara som en krukväxt, utan också på det öppna fältet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra sorter av leukotoe

Zeblid (Scarletta) - en växt med liten höjd (endast 40-60 cm). Ganska intressant sort - de nedre bladen är gröna och de övre har en vinröd nyans. Gillar inte drag, kräver riklig vattning och föredrar att växa i halvskugga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lockigt rött - en buske upp till 70 cm hög med lockiga blad av grön och vinröd färg.

Bild
Bild

Små lågor är en annan frostbeständig buskart. Unga blad har en eldig vinröd färg, vilket ger en känsla av att busken är uppslukt av lågor.

Bild
Bild

Berning Love - avser evergreens. Den axillära delen har vackra röda stjälkar, och den snygga kronan förblir grön (endast vissa blad får vinröda fläckar).

Bild
Bild

Royal Ruby - en lågväxande buske, där bladen är gröna på sommaren, och från höst till vår har de en vinröd nyans. Växten är hygrofil.

Bild
Bild

Var och en av växtarterna kräver en viss omsorg.

Landningsregler

Marken där leukotoe planeras planteras måste uppfylla vissa krav. Dessa inkluderar:

  • sur reaktion;
  • löshet;
  • närvaron av dränering;
  • fertilitet.
Bild
Bild

Stagnerad fukt och för hård jord kommer att vara skadligt för busken. Leukotoe kan växa i skugga, halvskugga och i direkt solljus . För plantering är det nödvändigt att förbereda gropar 50-60 cm djupa. I botten är det nödvändigt att dränera och sedan flytta plantorna dit tillsammans med en jordklump. Det rekommenderas att fylla det återstående utrymmet med en beredd blandning, som innehåller sand, torv, fosfatsten och humus från löv. För att bibehålla optimala fuktnivåer rekommenderas att täcka rotsystemet med sågspån eller nålar.

Avståndet mellan groparna bör vara minst 1 m. I de flesta fall, efter transplantationen, blir busken inte sjuk och rotar sig väl på en ny plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växten kan förökas både med frön och sticklingar. I den senare versionen måste du klippa sticklingar ca 6-7 cm långa, på vilka det finns minst 3 tillväxtknoppar.

Vårdfunktioner

Liksom de flesta medlemmar i familjen Heather kräver dessa buskar inte noggrant underhåll. Måttlig vattning kommer att vara användbart för växten; uttorkning eller fuktstagnation bör inte tillåtas . Så i torrt och varmt väder måste minst 10 liter vatten hällas under varje buske. Vattningsfrekvensen är 2-3 dagar. Vid måttligt väder är det tillräckligt att vattna busken en gång var 6-7 dagar.

Beskärning och befruktning av buskar med gödningsmedel bör utföras på våren . För att stimulera tillväxt måste torra grenar beskäras. Inledningsvis introduceras komplexa mineralgödselmedel i jorden, och sedan kan ytterligare två gånger matas med organiskt gödningsmedel. Under busken måste du periodiskt ta bort ogräs samt lossa jorden och fördjupa högst 15 cm (annars kan du skada rotsystemet). Du kan transplantera på hösten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Rotsystemet kan attackeras av svampar om det övervattnas. Buskens löv och stjälkar kan attackeras av skadedjur som bladlöss och skalinsekter . För att bli av med skadliga insekter bör du behandla växten med insekticida preparat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Planterings- och skötselregler är desamma oavsett om leukotoe odlas hemma eller utomhus. Om du följer alla trädgårdsmästares instruktioner kommer växten att vara vacker och frisk året runt.

Rekommenderad: