Kanadensisk Poppel (13 Bilder): Beskrivning Av Trädblad Och Sorter, Odlingsfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Kanadensisk Poppel (13 Bilder): Beskrivning Av Trädblad Och Sorter, Odlingsfunktioner

Video: Kanadensisk Poppel (13 Bilder): Beskrivning Av Trädblad Och Sorter, Odlingsfunktioner
Video: Salamat Dok: Alagaw | Cure Mula Sa Nature 2024, April
Kanadensisk Poppel (13 Bilder): Beskrivning Av Trädblad Och Sorter, Odlingsfunktioner
Kanadensisk Poppel (13 Bilder): Beskrivning Av Trädblad Och Sorter, Odlingsfunktioner
Anonim

Den kanadensiska poppeln är en vacker hybrid av amerikanska och svarta popplar som utvecklades 1750 i Frankrike.

Beskrivning

Den kanadensiska poppelhybriden, som dök upp i mitten av 1700 -talet, visade sig vara mer tålig och motståndskraftig mot negativ miljöpåverkan. Han är inte rädd för de flesta skadedjur och vanliga sjukdomar . Den överlever bra i stadsmiljö. I allmänhet är växten vinterhärdig, men i särskilt kalla vintrar kan den frysa något.

Trädet har en tät och spridande krona . Den kan bli upp till 45 meter hög. Den kanadensiska poppeln växer mycket snabbt. Den mest intensiva tillväxten kan observeras under de första 20-30 åren. Efter det saktar det gradvis ner.

Det är värt att förtydliga att i de norra regionerna växer den kanadensiska poppen mycket långsammare än i söder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barken på detta träd är grov, brungrå och täckt med djupa sprickor. Grenarna är rödbruna och skotten är täckta med ljus dun . Poplarrotsystem är kraftfullt och djupt.

Bladen är täta, blanka, påminner om spetsiga trianglar . De blir inte gula på länge. Med den första frosten blir lövverket på träden brunt. Manliga växter ger inte ludd, så de är mer lämpliga för landskapsarkitektur både urbana områden och privata områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över sorter

Det finns flera huvuddekorativa former av den kanadensiska poppeln:

  • upprätt;
  • sent (med en vacker pyramidal krona);
  • Evgeniya (även känd som Karolinska poppel);
  • Maryland poppel;
  • "Regenerata" (schweizisk röd poppel);
  • "Lockigt" (med vackra vågiga blad).

De är alla lika varandra och skiljer sig bara i små detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växande tips

Kanadensisk poppel föredrar näringsrika och välhydrerade jordar. Den kan tolerera översvämningar och tolerera salt salt. Men samtidigt passar inte komprimerad jord honom.

Växten planteras bäst under varm höst eller vår . Helst i lugnt väder. Den ska placeras på ett väl upplyst ställe. Erfarna trädgårdsmästare noterar att det är värt att plantera ett träd så att det skyddas från starka vindar. I detta fall kommer de tunna grenarna inte att brytas av, och en vacker krona kommer att bildas.

För förökning av kanadensisk poppel är det bäst att använda lignifierade sticklingar. Innan de går i land behöver de inte behandlas ytterligare med stimulanser . De slår redan mycket bra rot. När du planterar ett träd i ett öppet utrymme måste en grop för det förberedas genom att täcka det med ett tätt dräneringslager.

Bild
Bild

Växtvård är mycket enkel och består av bara några viktiga steg

  1. Vattning . Under det första året efter plantering bör växten vattnas två gånger i månaden. Och även trädet behöver så ofta vattning under den torra perioden. Varje träd tar cirka 20 liter vatten. Efter vattning rekommenderas att lossa marken något nära stammen så att fukten i jorden bibehålls bättre.
  2. En frisyr . Trädet behöver regelbunden sanitär beskärning. Det hålls under våren. Vid denna tidpunkt tas alla onödiga och svaga grenar bort. Dessutom, under det första året, så snart trädet växer något, behöver det formativ beskärning. Kronan är långsträckt och jämn.

  3. Pestkontroll . Växten attackeras ibland av bladlöss eller spindelmider. För att skydda den från skadedjurets effekter är det värt att använda enkla insekticider som Aktara eller Senpai.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växten behöver inte skydd för vintern. Om några skott fryser under en särskilt frostig vinter kan de helt enkelt tas bort.

Den kanadensiska poppeln är perfekt för soloplantering. Dessutom ser trädet vackert ut som en ljus accentfärg i alla landskapskompositioner. Den kan användas för att dekorera stranden av reservoarer, dekorera lekplatser, stads- och skolgårdar, parker.

Kanadensisk poppel är ett utmärkt träd för att anlägga en plats . Det är opretentiöst, vackert, förblir grönt länge och kräver ingen särskild personlig vård.

Rekommenderad: