Varför Blommar Inte Kastanjen? Orsaker Och Problem För Ett Träd I Landet. Varför Blommar Inte Redan En Vuxen Kastanj I Deras Sommarstuga?

Innehållsförteckning:

Video: Varför Blommar Inte Kastanjen? Orsaker Och Problem För Ett Träd I Landet. Varför Blommar Inte Redan En Vuxen Kastanj I Deras Sommarstuga?

Video: Varför Blommar Inte Kastanjen? Orsaker Och Problem För Ett Träd I Landet. Varför Blommar Inte Redan En Vuxen Kastanj I Deras Sommarstuga?
Video: så här planterar du ditt äppleträd för att lyckas på bästa sätt - Framtidens Frukt 2024, April
Varför Blommar Inte Kastanjen? Orsaker Och Problem För Ett Träd I Landet. Varför Blommar Inte Redan En Vuxen Kastanj I Deras Sommarstuga?
Varför Blommar Inte Kastanjen? Orsaker Och Problem För Ett Träd I Landet. Varför Blommar Inte Redan En Vuxen Kastanj I Deras Sommarstuga?
Anonim

Inte bara i varma områden, utan också i centrala Ryssland, med vårens ankomst blommar höga snygga kastanjer. Det bör noteras att i regioner med ett varmt klimat blommar denna växt mest intensivt och rikligt. Kastanjen har anpassat sig väl till livet under de ryska vintrarnas förhållanden, dess rötter fryser inte, vilket gör det möjligt för trädet att inte bara glädja oss med sin blomning varje år, utan också att bära frukt. Kastanjefrön, anpassade till vintertemperaturer under noll, kan producera växter som är ännu mer motståndskraftiga mot kallt väder. På Rysslands territorium används kastanjer som prydnadskultur; de planteras i trädgårdar, torg och parker för att dekorera landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När ska blomningen börja?

Den fleråriga växten har rotat sig väl i en stadsmiljö, den hjälper till att rena luftmassorna från föroreningar från skadliga industri- och transportföroreningar, och behåller också damm med sin krona. Kastanjen är mest utbredd i regioner i Ryssland med ett varmt klimat, men den kan också hittas i regioner med ett tempererat klimat, där växten planteras för att anlägga stadsområden . Kastanjens motståndskraft mot rök och gasföroreningar gör den till en oersättlig anläggning som inte bara förbättrar den ekologiska situationen, utan också dekorerar grönytan. Ofta finns kastanjer nära motorvägar, i fabriker, i parker, nära skolor, sjukhus.

När hon växer upp får trädet en mycket stor storlek, så det kommer att vara trångt i områden med begränsad yta . Men trots detta planterar ägarna till privata landsbygdsgårdar villigt kastanjer i sin gård. Ett högt träd blir så småningom en höjdpunkt i landskapet och lockar uppmärksamhet med sin höjd.

Den mest dekorativa perioden för kastanjer är vårsäsongen: vid denna tid blommar växten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växtens blommor är ganska stora och når 2–2,5 cm i diameter . De är rosa-vita till färgen och samlas i vackra blomblommor, som i utseende liknar pyramidala ljus ca 30 cm höga. Blommande kastanj är en magnifik syn. Blomningstiden är minst 25 dagar.

Trädet blommar i maj, med ankomsten av de första varma dagarna . Med tiden, i stället för flera blommor, bildas frukter i form av bollar, där perikarpen är täckt med grönaktiga taggar. Inuti är kapslarna uppdelade i separata kamrar, där stora rödbruna frön mognar. 1 låda kan innehålla från 1 till 3 frön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är orsaken?

En vuxen kastanje börjar blomma om vädret är varmt i minst 2-3 dagar i maj. Trots sin anspråkslöshet och densitet hos den gröna kronan kan ett träd som växer i en sommarstuga plötsligt sluta blomma eller aldrig börja det alls. Kastanjen blommar inte i landet av flera skäl.

  • Tätt passform . För att skapa de mest gynnsamma förutsättningarna för kastanjens utveckling och tillväxt är det nödvändigt att tilldela ett område på minst 3 m 2. Om vi försummar dessa storlekar och planterar plantorna närmare varandra, kommer plantorna att tävla för lätta och näringsmässiga komponenter, medan de inte längre kommer att ha styrka för blomning … I processen med sådan tävling kommer svagare exemplar att dö och ge vika för starka och hårda bröder. För att kastanjer ska blomma årligen rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att lämna ett avstånd på minst 6 m mellan träden, annars är risken att växten slutar blomma hög.
  • Brist på värme . Under anpassningen började termofila kastanjer att kunna blomma även under svala dagar i maj, men träd av ätliga sorter kräver fortfarande luftuppvärmning upp till 16-18 ° C. En av anledningarna till dålig blomning eller dess fullständiga frånvaro är avsaknaden av anpassning av växten till temperaturregimen. Med en uppenbar brist på värme kan växten inte glädja oss med sina blomställningar.
  • Ung ålder . För att ett träd ska börja blomma och bära frukt måste det uppnå en viss ålder. Till exempel, i hästkastanje, visas blommor bara 10 år efter att trädet planterats, och andra sorter måste nå 15 års ålder för blomning.
  • Brist på fukt . Kastanj är en härdig växt, men samtidigt är den mycket känslig för tillräcklig mängd fukt, och om det saknas vatten börjar trädet växa dåligt och slutar blomma. Bristen på fukt manifesterar sig i det faktum att kastanjeknopparna bildas, men blommorna från dem blommar inte. En sådan situation kan uppstå om nederbörden inte är mer än 1000 mm och luftens luftfuktighet inte är mer än 30%.
Bild
Bild

Så att kastanjerna kan blomma varje år är jordens sammansättning som de växer på också en viktig faktor. En lågsyrakomposition som innehåller en liten mängd sand är mest gynnsam för växten.

Under spirande och blomning behöver trädet ytterligare en tillströmning av näringsämnen. Mulleinlösning och urea används som gödningsmedel.

Bild
Bild

Vad ska man göra?

Ett högt kastanjeträd har en spridande och tät krona, för gynnsam tillväxt behöver det ett överflöd av solljus, därför innan en sådan växt planteras i landet, du bör välja rätt plats för det, med hänsyn till några viktiga punkter.

  • Plats . Kastanjerotssystemet är högt utvecklat och kräver mycket utrymme för att förse växten med tillräckligt med näringsämnen. Av denna anledning bör trädet inte planteras nära byggnader och nära trädgårdsodlingar.
  • Belysning . Trädet älskar bra solljus, så växten kommer att må sämre i skuggan och kanske inte blomma.
  • Brist på utkast . Kastanj växer bra i områden där det inte finns några skarpa vindbyar och drag. Dessa villkor är nödvändiga för trädet för att undvika deformation i ung ålder. Ett moget träd gillar inte heller abrupta rörelser av kalla luftmassor, detta har en dålig effekt på dess spirande.
Bild
Bild

För normal tillväxt och utveckling måste trädet ge bra dränering, vilket förhindrar stagnation av överflödig fukt nära rötterna. Lösa jordunderlag är väl lämpade för detta ändamål: leriga jordar blandade med sand eller svart jord . Jordens surhet är bäst att välja neutral eller lätt alkalisk, jorden ska vara lös och fuktig, kastanjblomning får inte förekomma på täta jordar.

I regioner med ett varmt klimat lider kastanjer ofta av höga temperaturer - plantornas blad brinner, krullar och faller av . I värme och torr luft kan peduncler också lida: knopparna på flera blommor kanske inte bildas, eller de öppnas inte på bildade blomställningar. I detta fall bör kastanjen planteras i något skuggade områden på territoriet.

En ung kastanjplanta växer mycket snabbt från de första dagarna . Om trädet inte transplanteras, så växer det under de första 4 åren upp till 1 m, vid 10 års ålder kommer höjden redan att vara 3 m. De första blomställningarna hos en planta kommer att dyka upp vid 9 eller 10 års ålder, och redan vid 12-14 år kommer kastanjen att blomma rikligt och hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att växten ska blomma årligen, är den försiktig, som består i rätt tid och korrekt vattning. Under de första 2-3 åren vattnas en ung planta måttligt så att en jordklump nära rötterna alltid är fuktig. Med tiden kommer trädets rotsystem att utvecklas och kommer redan att kunna förse sig med fukt och näringsämnen på egen hand, utan att kräva någon extra vård.

Principen att ta hand om en blommande växt är enkel: kastanj kan tåla små perioder av torka. Men för att inte förlora möjligheten att observera blomning måste trädet under en svår period stödjas av ytterligare vattning. För varje kvadratmeter av kronan i projektionen måste du ta 10-12 liter vatten.

Det är särskilt viktigt att behålla unga kastanjer under en torka, eftersom deras rotbildande system fortfarande inte är tillräckligt starkt och begravas i jorden.

Bild
Bild

Befruktning och mulching bidrar till riklig blomning av kastanjen. Dessutom kommer kronan också att kräva viss uppmärksamhet och omsorg: varje år rekommenderas att ta bort torra eller skadade grenar, liksom sidoskott på stammen och skott. Genom att ta hand om kastanjen, genom beskärning, kan du få formen av ett vanligt träd, som har en kraftfull central stam.

För bättre tillväxt och näring på våren kan kastanjer matas med organiskt gödningsmedel . För detta bereds en lösning från en mullein. För 10 liter vatten, ta 15 g urea och 1 kg ko -gödsel. Sådan ytterligare näring kommer att bli en stimulans inte bara för tillväxt, utan också för bildandet av många blomställningar. Under höstperioden måste trädet också matas, för detta tillsätts 15 g nitroammophoska till de angivna ingredienserna.

Rekommenderad: