Gör-det-själv-foderhackare: Hemlagad Från En Tvättmaskin För Skärning Av Rotgrödor, En Foderhackare Från En Gasflaska Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-foderhackare: Hemlagad Från En Tvättmaskin För Skärning Av Rotgrödor, En Foderhackare Från En Gasflaska Och Andra Alternativ

Video: Gör-det-själv-foderhackare: Hemlagad Från En Tvättmaskin För Skärning Av Rotgrödor, En Foderhackare Från En Gasflaska Och Andra Alternativ
Video: I regret that I did not do it earlier! Very useful thing! 2024, April
Gör-det-själv-foderhackare: Hemlagad Från En Tvättmaskin För Skärning Av Rotgrödor, En Foderhackare Från En Gasflaska Och Andra Alternativ
Gör-det-själv-foderhackare: Hemlagad Från En Tvättmaskin För Skärning Av Rotgrödor, En Foderhackare Från En Gasflaska Och Andra Alternativ
Anonim

En foderskärare är en oumbärlig vara inom jordbruket. Med den här enheten kan du snabbt skära produkter för beredning av foder för boskap och på så sätt förse alla djur med nödvändig mat i tid och utan krångel. Foderskäraren är särskilt användbar där antalet boskap är ganska stort. Dessutom säger vetenskapen att malet mat absorberas bättre i djur, vilket innebär att det gör dem friskare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Trots att matarklipparen är en ganska bullrig enhet är detta alternativ billigt och lätt att använda. En sådan anordning har en hög effektivitet och är alltid öppen för förbättringar.

Varje nötkreatursuppfödare kommer att kunna montera en foderhackare manuellt . För att göra detta måste du ha en metallhink, en gammal tvättmaskin eller en kvarn i din arsenal. Du måste också köpa ett stålrör med en diameter på cirka 35 cm. Vid behov kompletteras konstruktionen med en elmotor, vars kapacitet kommer att vara minst 3000 rpm.

Den största fördelen med en hemlagad matskärare är att den alltid kan justeras efter dina specifika behov . Det finns många ritningar på Internet, enligt vilka du kan bygga en apparat med sådan funktionalitet av skrotmaterial.

Ritningen beror på maskinens prestanda och graden av slipning av livsmedelsmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess grundläggande del är en tank med specialgjorda hål, vars huvudsakliga funktion är slipning under rotation. En kvarn eller en motor från en gammal tvättmaskin kan fungera som ett momentelement . Knivarna i matningsskäraren sätts i ett kryss (för att öka produktiviteten) och fästs på en järnskiva i apparatens botten. I allmänhet har matarskäranordningen något gemensamt med en juicepress utan separator.

En speciell matningsstruktur är installerad på framsidan. Materialet för strimling laddas i husets främre kåpa, och den bakre fungerar som en åtkomst till knivarna.

Själva enheten är installerad på någon form av stöd, säkrad med dubbar eller metallhörn . Trumman är svetsad i hörnen som själva motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Malningsprocessen är sådan att elmotorn först startas och matningsmaterialet laddas manuellt i en särskild behållare. Knivarna slipar massan till önskad konsistens, varefter den matas till utgången.

Som ett resultat kan huvudelementen i enheten för valfri matningsskärare kallas:

  • arbetskammare med kniv;
  • mottagningsbricka;
  • motor;
  • behållare för färdigmatning.

Foderskäraren kan kombinera en spannmålskross och en gräsklippare samtidigt, eftersom den bearbetar grönsaker, rötter, gräs, samt korn och majs

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör från en tvättmaskin?

Det är inte svårt att bygga en mathackare av gamla hushållsapparater hemma. Det viktigaste är att hitta rätt teckning och ha allt du behöver till hands. Då kan maskinens produktivitet nå 100 kilo per timme, och krossning av mat för att tillaga grovfoder blir en enkel process. En gör-det-själv elektrisk matskärare är ett bra budgetalternativ som kan räcka ganska länge.

För detta behöver du:

  • tvättmaskin;
  • hennes trumma;
  • profilerat rör för basen;
  • tunna stålplåtar.
Bild
Bild
Bild
Bild

På basen finns en trumma med en passage för motoraxeln och ett nät. Minst 2 knivar är fästa på motoraxeln . Trumman är fäst med fyra bultar.

Elmotorn är installerad med bultar; de ansluter också alla blad . Och om det finns ett behov av att lagra mat för djur inuti enheten kan du fästa ett lock.

I botten av strukturen görs ett stort hål för inmatning av rotgrödor i enheten, och en kontakt för att leverera den färdiga massan finns i väggen . En behållare för uppsamling av foder bör finnas vid fräsens utgång. På sidan av ramen finns en kontroll med en strömkabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemlagad mathackare från en gasflaska

Det är inte svårt att göra en ritning av en matningsskärare från en gascylinder, dessutom är det inte ett obligatoriskt element i processen. Det viktigaste är att noggrant göra beräkningar och på ett tillförlitligt sätt kombinera alla komponenter till en enda struktur.

  • Först och främst skärs de övre och nedre delarna av gasflaskan. Viktig! Innan dess är det absolut nödvändigt att släppa ut gas från den.
  • En särskild passage skärs på sidan genom vilken färdigmat för djur kommer att levereras. Man bör komma ihåg att botten av cylindern kommer att vara en roterande del med skärelement.
  • Ramen är konstruerad med tjockväggiga rör, beslag och hörn.
  • Ett skärelement är installerat inuti strukturen.
  • I det sista steget är strukturen från en gascylinder monterad på en metallbas med en trefasmotor underifrån.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer kan du göra?

En matare är en enhet som kan monteras från nästan alla skräp som lagras i garaget, allt hemma. Den används inom olika verksamhetsområden, och det är ganska lätt att anpassa designen till en specifik situation . Det kan vara helt annorlunda, till exempel en manuell rivmaskin, en kvarn, en halmhackare. Och genom att byta ut skärelementet kan du enkelt justera kvarnen. Mekaniserade matarskärare är motordrivna enheter som är elektriskt drivna, vilket garanterar hög arbetseffektivitet.

Viktig! Endast en metallhink bör användas i denna typ av konstruktion. Plastalternativet kan vara billigare, men kostar senare ägarna hälsa eller till och med liv. Om plötsligt en knivskärning hamnar i en fungerande matarkniv, kommer plasten inte att fungera som en pålitlig barriär, och metallen kan komma in i en person eller djur i närheten av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkelslipmataren har en relativt enkel anordning

  • Först måste du ta vilket kärl som helst (det viktigaste är att det är av tjockt rostfritt stål) och göra hål 1,5-2 cm i diameter i det. En viktig nyans är att vika kanterna inåt för effektivare huggning.
  • Därefter måste du designa en ram, som senare kommer att fungera som stativ för behållaren. Själva behållaren installeras på basen med hjälp av en fläns och packningar.
  • Kvarnen är ansluten exakt till flänsen, och ett hölje för packboxen installeras ovanpå axeln inuti behållaren.
  • Ett obligatoriskt element här är en behållare för mottagning av det krossade materialet ovanpå matningsskäraren. Du kan göra en av en kastrull eller en vanlig hink.

Ett enkelt och billigt alternativ är också att designa en foderskärare baserad på en borrmaskin, men hemlagade produkter av detta slag tenderar att förbruka mycket energi.

Bild
Bild

Ett annat sätt att bygga en produktiv foderskärare hemma är att montera en struktur baserad på en borr

  • För att göra detta behöver du en vanlig pall med ett hål på cirka 13 mm i diameter. Efter det måste du plocka upp ett träblock med en storlek på 20x40 mm och sedan fästa UPC 201 -lagerenheten i dess mindre ände. Hela strukturen är installerad på ena sidan av pallen.
  • Nästa steg är att installera en galvaniserad 12-liters hink med ett hål i botten på pallen.
  • Axeln för knivarna måste vara gjord av en stark stång och klippa ut en M12 -tråd på ena sidan av den.
  • Därefter måste du skjuta axeln genom hålet i skopan och pallstolen med 16 mm och fixa den i lagret. Ritningen måste beräknas för att ta hänsyn till storleken på den använda borren, och då blir strukturen stabil.
  • Därefter bör en diamantformad kniv tillverkas och fixeras på arbetsaxeln.
Bild
Bild
Bild
Bild

En borrmatningsskärare brukar köra på egen drivning med cirka 1000 watt. Lagerhål och pall måste vara i linje.

Rekommenderad: