DIY Halmhackare: Hemlagat Hö Och Halmhackare, Krossritningar För Ett Hus Från En Kvarn, Från En Trimmer Och En Gascylinder

Innehållsförteckning:

Video: DIY Halmhackare: Hemlagat Hö Och Halmhackare, Krossritningar För Ett Hus Från En Kvarn, Från En Trimmer Och En Gascylinder

Video: DIY Halmhackare: Hemlagat Hö Och Halmhackare, Krossritningar För Ett Hus Från En Kvarn, Från En Trimmer Och En Gascylinder
Video: Bygga hus – Gjuta grund 2024, April
DIY Halmhackare: Hemlagat Hö Och Halmhackare, Krossritningar För Ett Hus Från En Kvarn, Från En Trimmer Och En Gascylinder
DIY Halmhackare: Hemlagat Hö Och Halmhackare, Krossritningar För Ett Hus Från En Kvarn, Från En Trimmer Och En Gascylinder
Anonim

Halmhacken är en oersättlig assistent inom jordbruket. Med hjälp av denna utrustning strimlas inte bara halm utan även andra grödor, samt foderprodukter för djur. Hackat halm kan användas direkt och lagringsproblem uppstår inte, till skillnad från obehandlat halm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hö- och halmhackare

Alla halmhackar är lika i design, har samma uppsättning element och samma driftsprincip. Den enda skillnaden är i utrustningens storlek - det behövs industriella strimlare för att bearbeta en stor mängd råvaror, och det finns kompakta som används på små gårdar. Halmhackarens design innehåller följande element.

  • Elmotorn är huvuddelen som driver hela apparaten. Dess kapacitet beror på halmhackarens storlek.
  • Låda (behållare) för lastning av råvaror, vars dimensioner också beror på kvarnens storlek.
  • Metallram som motorn sitter på.
  • Fäste som fixerar motorn och absorberar dess vibrationer.
  • Stativ stöd för att hålla strukturen stationär. Höjden beror på motorns storlek.
  • Knivar (från 2 till 4) och en axel som utför själva slipprocessen.
  • Avlastningsmekanismen är ett sidokonstruktionselement som används för lossning av de krossade råvarorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller är utrustade med en hammarkross, så de krossar inte bara balar och rullar utan också slipar den färdiga produkten.

Halmhacken är ett oumbärligt verktyg inom jordbruket . Den kan användas för att komprimera råvaror till balar eller rullar så att de tar mindre lagringsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en kross från en tvättmaskin?

En halmskärare är en enhet som inte är billig. I allmänhet är dess design ganska primitiv, så enheten kan tillverkas oberoende och lägga lite ansträngning på den. Dessutom har de flesta människor gammal utrustning inaktiv. Du behöver bara hitta de delar som behövs för att skapa krossen och spendera lite tid på att montera den.

Varje modell av en sovjetisk tvättmaskin med en cylindrisk tank är lämplig för tillverkning av en halmhackare. Designen blir väldigt enkel och fungerar på samma princip som kaffekvarnen. Här är vad du behöver för att göra en sådan halmhackare:

  • tank och motor från en tvättmaskin;
  • tråd med en kontakt;
  • behållare för avfall (du kan använda en vanlig hink);
  • knapp för att starta;
  • metallhörn för ramen;
  • en gammal bågfil som kommer att användas för att göra knivar;
  • bultar, muttrar och bussningar för anslutning av delar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Istället för en aktivator installeras knivar i tvättmaskinen, som kommer att bearbeta grödor. Skär vid behov kroppen till önskad höjd . Utanför fästs en bunker och en råvarufångare (det kommer att vara användbart att fixa en påse på den så att råvaran inte sprids). Det är bättre att göra dem av plasthinkar, eftersom de inte rostar. Sedan, med hjälp av en svetsmaskin, är det nödvändigt att bygga en verktygsram där alla andra element kommer att fixeras. Ramen är den viktigaste konstruktionsdetaljen. Efter det placeras det på benen.

Därefter måste du köra en tom halmhackare för att kontrollera om bladen och motorn fungerar . Om allt fungerar kan du säkert börja använda enheten.

Förutom att knivarna skärper sig regelbundet, kräver krossen inget underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjort alternativ från kvarnen

Kvarnen är ett nödvändigt verktyg som även den minsta gården har. Du kan också göra en halmhackare av den själv. Förutom kvarnen behöver du också:

  • bultar och muttrar, stålhörn;
  • knivar eller skärskivor;
  • rutnät;
  • kärl för slipade råvaror;
  • ram.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en halmhackare vänds de snittade hörnen till en ram med hjälp av en svetsmaskin, på vilken kvarnen omedelbart fixeras med axeln uppåt. Därefter fästs ett svetsat hölje med ett utlopp på sidan på sågkroppen, på vilket det rekommenderas att sätta på en påse så att krossningsavfallet inte sprids i alla riktningar.

Detta alternativ är lämpligt för hemmet att mala en liten mängd råvaror

I vissa vetenskapliga och tekniska tidskrifter kan du hitta många tips om hur och vad du ska göra en halmhackare. Det finns också ritningar och monteringsscheman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi använder medlen till hands

Du kan göra dina egna mycket populära roterande halmhackare, som har många fördelar:

  • själva apparaten kastar ut de bearbetade råvarorna;
  • den kan användas inte bara utomhus, utan i alla rum;
  • lätt att montera och demontera.

Det finns flera av de vanligaste sätten. Det är värt att studera alla möjliga alternativ i förväg och sedan bara bestämma hur man exakt ska göra en sådan struktur.

Bild
Bild

Du kan göra en halmhackare med en elektrisk trimmer. Varje behållare placeras på benen, där råvaran kommer att krossas . Ett hål skärs i botten och en stång med en huggkniv är ansluten. Den andra änden av stången är fäst vid trimmern.

Tidigare användes metoden för att tillverka en kross av en handslj . De gjorde en låda öppen uppifrån och från sidorna, fäst den på benen, och en vanlig ljå tjänade som en kniv, tack vare den böjda formen som halmen från lådan enkelt kunde gripas och hackas. Pedalen fixerades på benen och genom att trycka på den satte mekanismen igång.

I båda fallen kan en behållare för återvunna råvaror tillverkas av en vanlig fat.

Bild
Bild

En halmskär kan till och med tillverkas av en gasflaska. För att göra detta, klipp av dess övre och nedre delar. Ett hål skärs på den sida genom vilken den krossade råvaran kommer ut. Hela strukturen är fixerad på metallben, och motorn är fäst nedan.

Om du har alla nödvändiga verktyg och delar, blir det inte svårt att göra en halmhackare med egna händer på en dag, särskilt om du har låssmide och svetsning. Men även om det tar mycket längre tid att arbeta, så kan du slippa spendera mycket pengar på att köpa en halmhackare, vilket är ett stort plus.

Rekommenderad: