Förstärkta Hylsor: Trycksugande PVC Och Tryckrör Med En Diameter På 100 Mm Och Andra, Gummi Och Silikonhylsor

Innehållsförteckning:

Video: Förstärkta Hylsor: Trycksugande PVC Och Tryckrör Med En Diameter På 100 Mm Och Andra, Gummi Och Silikonhylsor

Video: Förstärkta Hylsor: Trycksugande PVC Och Tryckrör Med En Diameter På 100 Mm Och Andra, Gummi Och Silikonhylsor
Video: A.P.O.C.A.L.Y.P.T.O full movie in HD | English Subtitles 2024, April
Förstärkta Hylsor: Trycksugande PVC Och Tryckrör Med En Diameter På 100 Mm Och Andra, Gummi Och Silikonhylsor
Förstärkta Hylsor: Trycksugande PVC Och Tryckrör Med En Diameter På 100 Mm Och Andra, Gummi Och Silikonhylsor
Anonim

En gummislang (slang) med högt tryck är en produkt för rent tekniska behov som skiljer sig väsentligt från att lösa vardagsproblem. Själva slangen är en sträckt slang gjord av högdensitetsgummi eller andra material som ersätter den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Inuti ytterhylsan finns en innerslang . Mellan de yttre och inre skikten finns ett ytterligare förstärkningsskikt - ett nät, vars delar är sammankopplade med anslutande element, vilket gör det möjligt att ge hylsans förgrening ytterligare styrka på grund av perfekt täthet.

Syftet med pansarhylsan (slangen) är att transportera gasformiga och flytande medier under ökat eller tvärtom försvagat tryck . Hylsan kan inte bara driva vätskor och gaser under tryck, utan också suga ut dem - med hjälp av en pump som skapar ett extra vakuum. Typiska exempel är tillförsel eller pumpning av oljor, alla typer av petrokemikalier, glykol, ångor och gasformiga ämnen. Temperaturområdet är 40-100 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det säregna med vävningen av det förstärkande skiktet är följande. För en optimal säkerhetsmarginal (tryck på det pumpade mediet) används en textilmetod (aramid- eller polyestertråd), där trådarna vävs i produktionsstadiet i rät vinkel. Diagonal väg - samma trådar är sammanflätade i en godtycklig men klart specificerad vinkel . Ju högre vävdensitet - antalet trådar per tum avstånd längs någon av de två endimensionella axlarna - desto starkare ärmen och desto mer tryck kommer den att klara.

Styrka beror också på antalet flätskikt . Ett enda skott är per definition svagare än en dubbel. Enskiktshylsa förutsätter närvaron av en treskiktshylsa, vars yttre och inre skikt är silikon. Det finns ett flätat lager mellan silikonrören. Dubbel förstärkning - 3 silikonrör och 2 förstärkningsskikt däremellan.

Den mest hållbara och dyraste produkten innehåller också ett glasfiberskikt - det finns redan 6 lager totalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundtyper

Förstärkta slangar är indelade i flera typer. Denna uppdelning beror på syftet, längden, tvärsnittsdiametern, förekomsten av vissa material och teknik.

Den tryckpumpande gummislangen är en högtrycksslang . Designad för att omdirigera alla typer av petrokemikalier och bulkmaterial, mättade och sällsynta ångor till deras destination. Handlingen sker på grund av ökat tryck - upp till tiotals jordiska atmosfärer. Uppgiften är att pumpa den nödvändiga mängden av ämnet till arbetsplatsen. Det finns ingen anledning att bära och transportera vissa medier och reagenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leveransslangarnas prestanda är på en hög nivå: de krävs ofta där transportbandsproduktion etableras. Till exempel är detta en färg- och lackanläggning som använder ett antal petroleumprodukter och deras derivat.

Mer specifika namn för denna typ är såväl ånga som hydraulslang.

Bild
Bild

Trycksugande (vakuum) slangar inkluderar reversibel eller omvänd åtgärd . Deras uppgift är att i tid ta bort avfallsångor och gaser från produktionskamrarna, vilket skulle orsaka föroreningar av den omgivande naturen och staden där en viss fabrik verkar. Huvudområdet för deras tillämpning är gruv- och oljeraffinaderier, kemiska anläggningar och fabriker. Dessa ärmar har en förstärkt flexibel ram, på vilken gummilager ligger på insidan och utsidan. Temperaturområde - denna slang tillhör värmebeständiga produkter - lika med 50-300 grader, diameter - 2,5-30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sugade korrugerade hylsan har en metall (vanligtvis stål) fjäder (spiral) som fungerar som en ram och böjer i alla riktningar . Den enklaste appliceringen av korrugerade slangar är dammsugare: i enheterna i sovjettiden var slangbeläggningen gummi, i moderna, några typer av slitstark och inte mindre flexibel plast kom att ersätta gummi - till exempel polyuretan eller PVC med ytterligare tillsatser.

I släta ärmar ersätts fjädern med en stålfläta, som är motståndskraftig mot knäck och vridning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högtrycksslangar - alla samma tryckslangar - används i fabriker där den deklarerade produktionskapaciteten upprätthålls genom snabb leverans av förbrukningsvaror i form av gas, ånga eller vätska. Dessa slangar har en flexibel ram, på vilken gummi appliceras på utsidan och insidan, och mellan dessa lager är en förstärkt hylsa gjord av ett tredje lager av gummi och trådar / fläta. Användningsområde - tillförsel av gaser och aggressiva vätskor (förutom starka mineralsyror).

Bild
Bild

Uppblåsningshylsor med trådförstärkning - slangar med textilram . De är baserade på ett flexibelt gummirör med två lager separerade från varandra. Ett trådnät vävs mellan lagren av gummi. Ärmlängd - högst 10 m. Användningsområde - utspädda syror och alkalier, salter samt bensin, fotogen, diesel, inerta gaser - xenon, radon, helium, argon och neon.

Enkelt uttryckt är dessa slangar flytande och luftiga (luftblåsande) samtidigt.

Bild
Bild

Brandmän och andra vattenslangar används vid brandsläckning vid ett föremål som brinner , i några civila försvarsövningar. De används vid tillförsel av vatten och obrännbart skum till arbetsplatsen. Tål tryck på mer än tio bar. Kräver lagring på en mörk plats. Nackdelen är ett smalt temperaturintervall: från 25 grader under noll till samma värmegrader.

Bild
Bild

Slangar och hylsor av gummi och silikon bör inte förvaras i rum där regelbunden ozonering utförs, liksom på platser med ökad brandrisk (till exempel i lager för bränsle och smörjmedel).

Ärmarna hålls borta från värmeapparater . Vid långvarig kontakt med dessa ämnen förstörs gummi, gummi. Saltsyra, svavelsyra, perklorsyra, salpetersyror karboniserar alla organiska föreningar, inklusive vulkaniserat och flaskgummi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Förstärkta ärmar har ett stort antal storlekar: deras diameter är från 16 till 300 mm. De vanligaste värdena är 16, 20, 32, 50, 75, 100, 140 och 200 mm . De enklaste exemplen är en gasslang på en bils timingblock, en brandrörledning på en tjänstebil 01. Storleken på 300 mm eller mer är ett attribut för fabriker som till exempel producerar gips och cementbaserade byggnadsblandningar.

Bild
Bild

Ansökningar

Armorukava används i ventilationskanaler, bevattningssystem (transparenta slangar) och vattenförsörjning, vid träbearbetning (slang för teknisk dammsugare), vid leverans av petroleumprodukter, verkstadsindustri, vid produktion av jordbruksprodukter, inom livsmedelsindustrin, vid leverans av avfall från alla slags industrier, vid leverans av kemiska produkter.

De huvudsakliga egenskaperna hos pansarärmar är anspråkslöshet och tillförlitlighet i arbetet.

Rekommenderad: