Spruta "Beetle": Bruksanvisning För Manuell Och Ryggsäckapparat, Funktioner I Trädgårdskonstruktioner För 5, 10 Och 12 Liter, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Spruta "Beetle": Bruksanvisning För Manuell Och Ryggsäckapparat, Funktioner I Trädgårdskonstruktioner För 5, 10 Och 12 Liter, Recensioner

Video: Spruta
Video: Car S.O.S - Rolls Royce Doctors Coupe | Car S.O.S Full Episode 2021 2024, April
Spruta "Beetle": Bruksanvisning För Manuell Och Ryggsäckapparat, Funktioner I Trädgårdskonstruktioner För 5, 10 Och 12 Liter, Recensioner
Spruta "Beetle": Bruksanvisning För Manuell Och Ryggsäckapparat, Funktioner I Trädgårdskonstruktioner För 5, 10 Och 12 Liter, Recensioner
Anonim

Varje dag strävar allt fler efter att odla ekologisk mat på sin egen mark, istället för att köpa grönsaker och frukter i snabbköpet. För att arbetet inte ska vara förgäves och de odlade frukterna tillfredsställer familjen året om, är det nödvändigt att använda en mängd olika gödningsmedel och gödningsmedel, liksom medel för att skydda mot skadedjur i trädgården. För detta ändamål köper nybörjare och ivriga sommarboende en sprutanordning, som kallas "Beetle".

Bild
Bild

Beskrivning och designfunktioner

Sprutor "Zhuk" har producerats i Ryssland i över 20 år. Under denna tid lyckades de visa sig bra på marknaden för trädgårdsredskap och bli kär i ett stort antal sommarboende. Skaparna tar hänsyn till att alla slags kemikalier ofta används i trädgårdarna . Därför är kroppen och alla element i enheten gjorda av höghållfast plast, vilket garanterar din säkerhet när du arbetar med ämnen som är farliga för människor. Dessutom har sprutan hållbarhet tack vare ett riktigt hållbart material, varför "Beetle" kommer att tjäna dig i mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutor från detta företag ser ut som tankar i olika storlekar, det finns en speciell pump ovanpå, som i kombination med den kraft som appliceras av en person får enheten att fungera. Sprutans volym varierar från 4 till 5 liter, vilket hjälper dig att välja den som är rätt för dig. Och också en viktig del av sprutanordningen är det U-formade handtaget, när det höjs och sänks aktiveras enheten, medan det är möjligt att självständigt reglera trycket. Den maximala trycknivån når 350 kPa, vilket är tillräckligt för behandling av stora trädgårdsområden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av gödningsmedel och kemikalier kommer in i tanken genom halsen som sitter högst upp på enheten . Det finns också ett nät här, tack vare vilket varken slangen eller halsen är igensatta av små skräp. Och även producenterna såg till att du ägnar tid åt att spruta odlade växter och inte oroa dig för "skalbaggen". Det finns en ventil på kroppen, den reglerar trycket och sparar behållaren från svullnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att den dominerande färgen på produkterna från detta företag är röd. Följaktligen kommer enheten att vara svår att tappa i trädgården. Dessutom kommer ljusa färger definitivt att pigga upp dig när du arbetar i trädgården.

Visningar

Zhuk -produktserien innehåller ett ganska brett utbud av olika sprutor. Varje köpare kommer att kunna hitta exakt vad han behöver. Låt oss ta en titt på några av sprutmodellerna av detta märke.

Spruta "Zhuk" OG-301 . Detta är en manuell sprutspruta, det vill säga den här modellen har inte en behållare för vätska, utan bara en pump och ett rör som kan sättas in i en vanlig 1,5-litersflaska med nödvändigt ämne. Sprutjustering sträcker sig från spray till dimma och sprayområdet är inte mer än en halv meter. Denna modell är lämplig för sprutning av inomhusväxter och plantor.

Bild
Bild
Bild
Bild

OG-112 hydraulisk ryggsäcksspruta . Den har sin egen behållare och bekväma remmar som hjälper till att bära enheten som en ryggsäck. Denna enhet kan fyllas med upp till 12 liter vätska för att gödsla eller skydda trädgården från skadedjur, och det teleskopiska handtaget kan förlängas för att göra dig bekväm. Enheten är tillverkad av plast och aluminium, väger cirka tre kilo. Sprutjustering också från jet till dimma, och sprayradien ökas till 1,6 meter. Perfekt för storskaligt arbete i trädgården, många använder det för att rengöra väggar och fönster, och noterar att det är ganska bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumatisk spruta OP-207 . Detta är en utblåsningsspruta med praktiska trattar och axelremmar. När det gäller volymen presenteras denna modell i flera versioner - 5, 8 och 10 liter. Det finns en säkerhetsventil som säkerställer säker drift under övertryck. Perfekt för vattning och matning av växter, buskar, rotfrukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumatisk spruta OP-209 . Den finns i volymer på 4, 6 och 9 liter. Sprutlängd ca en meter, justerbar med spray eller dimma. Mätskalan hjälper till att bestämma hur mycket vatten som behövs för en given vikt av torrsubstans. Denna modell är praktisk för sprutning eller hushållsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumatisk spruta OP-230 . Finns i 2, 5 och 7 liter. Det finns inget bälte, vilket inte alltid är bekvämt, men det finns en ganska bred bas, som hjälper enheten att stå bra på marken. Slangen är av metall, men inte teleskopisk, det finns en säkerhetsventil för säkerheten. Sprutradien är cirka 70 centimeter. Pumptyp, det vill säga det finns en pump för ackumulering av tryck högst upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också elektriska och batterisprutor, men de är inte lika populära som ovanstående modeller.

Fördelar och nackdelar

Naturligtvis är en viktig fördel med Zhuk -sprutor deras låga pris, som alla som vill ta hand om sin trädgård har råd med. Kostnaden beror naturligtvis på volymen, men vi kan med säkerhet säga att den inte kommer att överstiga 700 rubel. På grund av den okomplicerade och enkla konstruktionen är risken för att Zhuk -sprutorna går sönder extremt låg. Även om det plötsligt händer något med enheten kan du alltid köpa enskilda delar, vars byte återställer verkningsmekanismen.

Bild
Bild

Många trädgårdsmästare noterar bekvämligheten med att använda "Beetle ". Först och främst pratar de om bekväma remmar. De är gjorda av stark nylontråd, så de tål en vikt som är större än själva sprutan och vätskan i den. Men inte alla gillar fördelningen av lasten, det vill säga de noterar att det inte finns något sätt att fördela sprutans vikt över hela ryggraden. En höghållfast polymer används som material för enhetens kropp, vilket inte tillåter att enheten utsätts för påverkan av naturen eller kemikalier som används i trädgården. Detta material tolererar lätt temperaturförändringar utan att genomgå förändringar.

Bild
Bild

Folk talar väl om bekvämligheten med att sätta tryck. Det U-formade handtaget är så praktiskt att handen inte tröttnar alls under drift. Och för att bygga upp det tryck du behöver tar du några minuter.

Funktionsprincip

Om det finns ett tryck i sprutbehållaren som överstiger atmosfärstrycket, fungerar enheten. På grund av denna skillnad i tryck kan vätskan sprutas på flera sätt: med en ström av vatten, fint damm och en smal eller bred fackla. Och det är också möjligt att så att säga välja ett mellanläge och försöka växla mellan befintliga alternativ. På grund av trycket är den flytande substansen från behållaren i en speciell slang och sedan i teleskopstången. Bommens längd kan justeras beroende på preferenser och kapacitet hos den person som använder sprutan.

Bild
Bild

Tillverkare har skapat ett handtag med hänsyn till många funktioner i den mänskliga handflatan, så det är bekvämt att använda . I närheten finns en liten spak, när den trycks in, slänger slangens ände ut vätska. En speciell tumskruv under spaken styr trycket på spaken. Den präglade spetsen syns också på slangen. Tack vare honom kan du enkelt justera vätsketillförseln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutor "Beetle" är enkla att använda. Anpassning till deras design kommer inte att orsaka svårigheter för en nybörjare och kommer att tjäna troget i mer än en säsong.

Användarmanual

Om du har samlat en spruta redo att användas från butiken, börja gärna gynna dina växter i trädgården. Om inte, måste du först samla "skalbaggen ".

  • För att göra detta måste du ansluta slangen till tanken. Alternativt, om du är ägare till en handhållen enhet, skruva fast plastflaskans hals ordentligt på sprutans speciella hals. Var försiktig, dra åt alla tillbehör ordentligt, vilket skyddar dig från skadliga ämnen och enheten från kontaminering.
  • Om du föredrar en ryggsäcksspruta måste du installera ett bälte: spänn bältesspännen på båda sidor av tanken för speciella öglor. Justera dem som du vill.
  • Kontrollera sedan att säkerhetsventilen fungerar: dra bara 2-3 gånger, den ska röra sig fritt. Om så är fallet är allt i sin ordning.
  • Sedan måste du skruva loss pumpen och hälla ett ämne med gödningsmedel eller kemikalier i tanken. Håll dig till nivån markerad på huvudet. Använd en helt flytande lösning för att fylla behållaren. Detta förhindrar att tipsen blir smutsiga.
  • Stäng sedan tanken med pumpen tills den stannar och kontrollera tätheten.
  • Glöm inte greppförlängningen för att underlätta för dig att arbeta.
  • Du kan säkert använda Beetle -sprutan.
Bild
Bild

Hur repareras?

Som nämnts ovan är utformningen av "Beetle" ganska enkel, så du bör inte vara rädd för att den går sönder. Men om detta plötsligt hände, kommer det inte att vara svårt alls att göra reparationen med egna händer. Oftast lider hela apparaten av ett pumpfel, till exempel pumpar den inte eller pumpar luft, så orsaken till haveriet måste letas efter i den. Detta kan till exempel hända på grund av uttjänt gummimuff, igensatta specialhål, brist på tryck, felaktig pumpventil och till och med på grund av att det inte finns någon kolv.

Bild
Bild

Om reparationssatsen inte finns med dig och problemet finns i manschetten måste du förstärka den . För att göra detta, lägg ner en stålring. Det är enkelt att göra det själv av ståltråd i enlighet med hålets diameter. Det är bara viktigt att den tack vare manschettens ring passar tätt mot behållarens väggar. Du kan fixa ringen med en plastbricka, som också är lätt att göra själv. Det är nödvändigt att lämna ett gap från väggarna till själva brickan, det kommer att vara cirka 1 millimeter. För att brickan ska hålla säkert är det viktigt att fixa den med en enkel självgängande skruv på trä och skruva fast den i själva kolven.

Bild
Bild

Därefter måste du behandla manschetterna med litolfett med tillsats av en liten mängd vatten. Glöm inte att kontrollera kolvens öppenhet. Om han började gå tätare går trycket dock inte in i behållaren, kanske ligger orsaken någon annanstans. Tänk på ett annat uppdelningsalternativ. Till exempel kan kanalerna genom vilka luften passerar täppas till. Om du har en enkel pump är det troligt att skräp har samlats där, dessa hål måste rengöras med tråd. Och om det finns en ventil, har troligtvis våren som pressar bollen tröttnat. Det måste bytas ut, och det är önskvärt att hitta en infödd eller åtminstone en liknande.

Bild
Bild

Som nämnts ovan är Zhuk -sprutor helt opretentiösa, har en enkel design och går sällan sönder . Men om något hände är det inte svårt att hitta lämpliga element för reparation och fixering av enheten. Remkompekty säljs både på Internet och i specialaffärer. De är konstruerade för pneumatiska och hydrauliska sprutor. Dessa kit innehåller en mängd olika ringar som fungerar som en pumptätning. Ventiler, alla typer av fjädrar, muttrar. Dessutom kan du köpa vattenslangar. Kort sagt, allt du behöver för reparationer kan alltid hittas i butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarrecensioner

Om du studerar recensionerna från ägarna till Zhuk -sprutor kommer du att märka ett stort antal fördelar med produkterna från detta företag. Många noterar användarvänligheten och, naturligtvis, kostnaden för enheterna. Men samtidigt börjar de prata om motsvarande, så att säga tunna apparat. Alla nybörjare är inte säkra på att "skalbaggen" kommer att vara hållbar. Vissa ägare noterar bältenas bekvämlighet, försäkra att med en liten volym, till exempel 6 liter, kan du framgångsrikt flytta från en anläggning till en annan. Men om du väljer att ta en större tank, kommer du troligen att stöta på vissa svårigheter när du bär den. Återigen, på grund av den för enkla designen och därmed opålitligheten.

Bild
Bild

Tyvärr har människor inte alltid tur, så vissa människor märker pumpens relativt låga kvalitet. Det är värt att notera att risken för att stöta på en falsk är ganska hög. Därför, även i butiken, försök att uppmärksamma driften av både pumpen och enheten som helhet.

Rekommenderad: