Bensinspruta: Hur Man Väljer En Trädgårdsapparat På Hjul För Sprutning Av Träd? Tillverkarnas Betyg

Innehållsförteckning:

Video: Bensinspruta: Hur Man Väljer En Trädgårdsapparat På Hjul För Sprutning Av Träd? Tillverkarnas Betyg

Video: Bensinspruta: Hur Man Väljer En Trädgårdsapparat På Hjul För Sprutning Av Träd? Tillverkarnas Betyg
Video: CF - P768 PORTABLE POWER SPRAYER || Pomegranate Trees 2024, April
Bensinspruta: Hur Man Väljer En Trädgårdsapparat På Hjul För Sprutning Av Träd? Tillverkarnas Betyg
Bensinspruta: Hur Man Väljer En Trädgårdsapparat På Hjul För Sprutning Av Träd? Tillverkarnas Betyg
Anonim

Bensinsprutan är en viktig jordbruksutrustning och används i stor utsträckning för underhåll av vingårdar, frukt- och bärskolor och fruktträdgårdar. Enhetens stora popularitet beror på dess höga effekt, mångsidighet och bearbetningseffektivitet.

Ändamål

Det är svårt att tänka sig att ta hand om fruktgrödor och druvor utan sprutsystem. Och i det här fallet pratar vi inte bara om behandling mot insekter och skadedjur.

Sprutning av speciella lösningar är ett obligatoriskt förfarande när man matar många växtarter i olika stadier av deras växtsäsong. Sprutning används ofta som en förebyggande åtgärd mot hotet av svamp- och infektionssjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av bladbearbetning är det möjligt att helt läka en redan drabbad växt och väcka vissna skott till liv igen.

För att genomföra förebyggande och hälsoförbättrande åtgärder, samt för att applicera gödningsmedel, används trädgårdssprutor, inklusive den mest kraftfulla och effektiva är bensinenheten … Med hjälp av en sådan anordning är det möjligt att bearbeta upp till 1 hektar trädgårdsplanteringar på kort tid, samtidigt som den ger installatören operatören ganska bekväma arbetsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta beror på det faktum att bensinsprutor har bekväm kontroll och kan omedelbart ändra intensiteten för sprutning av kompositionen genom att trycka på en knapp. Användningen av bensinsprutor är emellertid inte endast begränsad till agrotekniska åtgärder.

Med deras hjälp utför de antiseptisk bearbetning av träprodukter, samt desinficerar rum där djur hålls eller trädgårdsredskap förvaras. Dessutom används enheterna som en fläkt för att blåsa av fallna löv och nyfallna snö.

Under renoveringen av lokalen blötläggs den gamla tapeten med en spruta, varefter den ligger perfekt bakom väggarna och tas snabbt bort. Och även enheten används ofta för att tvätta stora fönster i industriella verkstäder och jordbruksbyggnader.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den höga konsumenternas efterfrågan på bensinsprutor och ett stort antal positiva recensioner förklaras av ett antal viktiga fördelar med sådan utrustning.

  • Den höga arbetshastigheten gör att du snabbt kan bearbeta en stor del av trädgården eller vingården.
  • En genomtänkt design och ett bekvämt styrsystem för enheten gör det möjligt att spruta med minimala arbetskostnader och hög bekvämlighet för operatören.
  • På grund av frånvaron av komplexa system och komponenter har bensinsprutor lång livslängd och hög underhållsförmåga.
  • Mångsidigheten hos enheterna gör att du inte bara kan spruta vätska utan även pulverformiga och granulära ämnen. Detta utökar omfattningen av deras applikation betydligt och gör enheten ännu mer populär. Till exempel, i stället för fast kemiskt gödningsmedel, hälls frön i arbetsbehållaren och automatiskt sådd av trädgårds- eller spannmålsgrödor utförs.
  • Teleskopiska sprutbommar som ingår i satsen gör det enkelt att behandla svåråtkomliga områden i trädgården, liksom den övre delen av kronan på höga träd.
  • Tack vare den praktiska justeringen är det möjligt att snabbt och exakt ändra trycket och riktningsvinkeln för den sprutade vätskan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men enheten har också svaga punkter. Och detta är först och främst behovet av att använda personlig skyddsutrustning när du använder sprutan.

Vid arbete ska ögonen skyddas med glasögon och luftvägarna - med gasbind eller andningsskydd. Använd gummihandskar på dina händer och specialiserade skor på dina fötter.

Detta kommer att hjälpa till att förhindra att kemikalier kommer in i operatörens kropp och befria honom från de obehagliga effekterna av kemisk förgiftning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och egenskaper

Klassificeringen av bensinsprutor utförs enligt flera kriterier. Den första av dessa är arbetstankens volym. Varaktigheten av enhetens kontinuerliga drift utan tankning beror på denna egenskap.

Den minsta volymen har kinesiska enheter med låg effekt, vars tank endast innehåller 5 liter. För bearbetning av stora områden är det naturligtvis olämpligt att köpa en sådan enhet ., medan för användning i en sommarstuga eller en personlig tomt med ett litet område under frukt- och bärplantager, är valet ganska motiverat.

För bearbetning av stora vingårdar eller fruktkammare används enheter med större tankar, vars storlek i vissa industrimodeller når 120 liter. Denna mängd lösning är lätt nog för att behandla två hektar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa, viktigare kriterium för klassificering av bensinsprutor är motorns effekt. På grundval av detta skiljer sig tvåtakts- och fyrtaktsmotorer. De senare är mycket mindre vanliga, anledningen till detta är apparatens stora vikt, ökade bränsleförbrukning och känslighet för förändringar i position i rymden. Trots de angivna nackdelarna är prestandaegenskaperna hos sådana enheter ganska höga.

Till exempel är en typisk representant för sådana enheter - den italienska modellen Eurosystems Carry Sprayer BS -675 -serien, har ett maximalt tryck på 30 atmosfärer, rymmer 120 liter vätska i sin kapacitet och har en genomsnittlig bensinförbrukning på 450 ml / timme.

Bild
Bild

Arbetslösningen i en sådan enhet förbrukas med en hastighet av 20 l / min, och den sprutade vätskan kan nå en höjd av 13 meter … Dessutom är sprutan en självgående anordning och kan röra sig själv. Enheten är utrustad med ett backsystem och har en funktion för att reglera bränsleförbrukningen. Slangens längd på rullen är 25 meter , vilket gör att vi kan täcka ganska stora bearbetningsområden.

Andra sprutor utrustade med fyrtaktsmotorer har liknande egenskaper, därför är de viktigaste driftsparametrarna för den aktuella enheten giltiga för de flesta enheter av denna typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåtaktsmotorer, till skillnad från sina tunga och frossare motsvarigheter, är mer utbredda och är den mest köpta typen av mekanismer.

Till exempel kan du överväga de tekniska egenskaperna hos de mest köpta och billig kinesiskt tillverkad modell Champion PS257 … Motoreffekten är 2,5 liter. med., och arbetstankens volym är 14 liter. Sprutans vikt är 10, 5 kg och bränsletankens kapacitet är 1,5 liter.

En sådan anordning är avsedd för bearbetning av fruktträdgårdar och vingårdar med en yta på 6-8 tunnland, har ett arbetsvätskeflöde på 3 l / min.

Enheten är inte utrustad med hjul och har utförande av ryggsäck. Användningen av enheten är ganska bekväm och enkel, den kan utföras med en hand. När det gäller bränsle förbrukar tvåtaktsmodellerna uteslutande en tvåkomponentsblandning av bensin och motorolja, medan deras fyrtaktsmotorer körs på ren bensin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Driftsmekanismen för en bensinspruta är ganska enkel och består av följande: ett område med ökat tryck skapas i arbetstanken, som är källan till atomisering av kemikalier och andra lösningar i den. Och om det i pumpmodellen för detta är nödvändigt att ständigt pumpa luft med en spak, då pumpas luft i bensin och pumpen fungerar automatiskt på grund av driften av en två- eller fyrtaktsmotor.

Som ett resultat av det ökade trycket kommer vätskan från arbetstanken in i systemet med anslutningsslangar och sedan in i sprutbommen, vars ände är utrustad med ett kraftfullt munstycke. Tack vare munstycket omvandlas vätskan till en finfördelad substans, som faktiskt används för att bearbeta plantorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

För att förlänga livslängden för en bensinspruta och göra arbetet med den så bekvämt som möjligt är det nödvändigt att ordentligt och snabbt ta hand om det. Så, efter varje användning, koppla bort anslutningsslangarna och skölj dem väl under rinnande vatten. Munstycke och arbetstank behöver också rengöras och måste tvättas särskilt noggrant. Detta beror på det faktum att små mekaniska partiklar som samlats i botten av tanken under nästa start kommer att stiga från botten i ett virvelflöde, och när de passerar genom munstycket eller munstycket kommer de att täppa till små hål.

Bild
Bild

Av samma anledning all lösning som hälls i arbetstanken måste filtreras genom en speciell sil eller tygfilter. I slutet av tvätten av sprutelementen måste de torkas utomhus, varefter enheten måste monteras och skickas till förvaring.

Dessutom kräver bensinmotorn, som är en komplex mekanisk anordning, regelbundet underhåll, som består i ett systematiskt byte av tändstift, filtersystem och smörjmedel.

Bild
Bild

Det är också nödvändigt att ständigt övervaka oljenivån och regelbundet spola bränsletanken.

Tillverkarnas betyg

Den moderna marknaden presenterar ett stort antal olika modeller, utformade för alla prestandanivåer och plånböcker. Bland dem finns det både märkesenheter med ett världsomspännande rykte och billiga kinesiska prover.

Hittills är de bästa bästa tillverkarna av bensinsprutor följande: i första hand är det ovillkorligt beläget Tysktillverkad enhet Gardena … De sprutor som tillverkas av detta företag tillverkas enligt den senaste innovativa teknologin på högklassig modern utrustning, vilket gör dem mycket pålitliga och hållbara.

På andra plats är självförtroende Japanska Makita , vars produkter är praktiskt taget i nivå med sina tyska motsvarigheter i kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje och fjärde platsen tas av Slovenska Sadko och italienska Oleo-Mac , som producerar modeller av en överkomlig priskategori, men samtidigt utmärks de av utmärkt kvalitet och lång livslängd.

Femte platsen är produkter från de kinesiska företagen Champion and Patriot med sina billiga små sprutor.

Kostnaden för bensinenheter varierar beroende på modell och varierar från 10 tusen för den kinesiska modellen Patriot PT 415WF-12 till 150 tusen för de självgående Eurosystems Carry Sprayer BS-675-serien.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du börjar köpa en bensinspruta bör du bestämma vilken effekt enheten har. Om enheten väljs för en sommarstuga eller en liten vingård, är det tillräckligt att köpa en lågeffektsapparat med en tvåtaktsmotor. När du väljer en enhet för en stor gård eller en frukt- och bärkammare, är det lämpligt att köpa en seriös självgående enhet med en rymlig arbetstank och en fyrtakts bensinmotor.

När det gäller förhållandet mellan planteringsytan och tankens kapacitet ser det ut så här: för 6 tunnland räcker det med fem liter, för en trädgård på 0,25 hektar - 10 liter och för en tomt på en halv hektar rekommenderas att använda en tank med en kapacitet på 30 liter.

Bild
Bild

Det andra urvalskriteriet bör vara vegetationens natur på platsen.

Så för att plantera lågväxande bärbuskar behöver du inte betala för mycket för enheter utrustade med teleskopiska förlängningsstänger, medan för en trädgård med övervägande höga träd är en sådan modell helt enkelt nödvändig.

Dessutom bör du besluta om enhetens rörlighet. Om du tänker bearbeta ett stort antal träd som växer på ett jämnt och odlat område i alla avseenden, är det bättre att köpa en modell på hjul.

I närvaro av svåra att passera täta buskar och svår terräng är det tvärtom mer rationellt att köpa en ryggsäcksmodell, med vilken du vid behov kan klättra upp på stammen eller abborren på en trappstege.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små sommarstugor med flera fina rader frukt- och bärgrödor kan du begränsa dig till att köpa en handhållen bärbar enhet.

Genomtänkt köp, kompetent användning och snabbt underhåll av en bensinspruta ger inget tvivel om rätt val av utrustning och kommer inte att låta dig ångra pengarna som spenderats på den.

Rekommenderad: