Ryggsäckspruta: Egenskaper Hos Bensin-, El-, Motor- Och Pumpversioner. Hur Väljer Man En Trädgård Och Skogsmaskin? Modellbetyg

Innehållsförteckning:

Ryggsäckspruta: Egenskaper Hos Bensin-, El-, Motor- Och Pumpversioner. Hur Väljer Man En Trädgård Och Skogsmaskin? Modellbetyg
Ryggsäckspruta: Egenskaper Hos Bensin-, El-, Motor- Och Pumpversioner. Hur Väljer Man En Trädgård Och Skogsmaskin? Modellbetyg
Anonim

För att få en högkvalitativ skörd använder varje trädgårdsmästare alla tillgängliga metoder för plantering, bland annat ett regelbundet krig mot skadedjur och sjukdomar som uppstår på grund av deras närvaro är mycket populärt. Det är omöjligt att vinna sådana slagsmål för hand; en ryggsäcksspruta kommer att vara till stor hjälp.

Bild
Bild

Designfunktioner och funktionsprincip

För att tydligt förstå huvuddragen i ryggsäcksprutor bör du bekanta dig med de typer av enheter som erbjuds av tillverkare, nämligen pump- och sprutalternativ.

Låt oss först analysera pumpmodeller … Detta är den enda typen av spray som inte har en kemisk vätskebehållare. Behandlingskompositionen dras in av pumpkonstruktionskolven inuti enheten, och efter ett enkelt tryck på handtaget trycks den ut.

I spraymodeller det finns en separat vätskebehållare. Den presenteras i form av en plastflaska med hals. Processen med enhetlig fördelning av den kemiska sammansättningen sker när du trycker på designknappen eller handtaget med en pumppump, som är snyggt gömd i produktlocket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av munstycken skiljer sig också i sättet att överföra.

För hemmabruk i din egen trädgård eller trädgård är en ryggsäck bäst lämpad.

Professionella produkter är större i storlek och bärs med hjälp av ett hjulsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller ryggsäcksprutor direkt, bör det noteras att deras designfunktioner är utformade specifikt för enkel användning hemma. Enhetens rektangulära form är utrustad med två robusta axelremmar som ansluter till varandra på magen. En sådan infästning fixerar enheten ordentligt bakom ryggen och förhindrar även minimal förskjutning under drift.

Pumpkammaren, som bygger upp tryck, är placerad längst ner i strukturen, så att den kemiska vätskan inte kommer att spilla ut på en person vid eventuell tryckavlastning. Även pumpkammaren i sig kommer inte att spricka eller spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller användarkomfort anses ryggsäckssprutor vara de bekvämaste. Enhetens rörlighet gör att du kan bearbeta territoriet och röra dig fritt. Med hjälp av en ryggsäck kan trädgårdsmästaren bearbeta även toppen av träd, eftersom ingenting hindrar honom från att klättra på en hög stege.

Visningar

För att behandla det fruktbärande området använder trädgårdsmästare en ryggsäck med ryggsäck. Detta namn fastnade för denna enhet på grund av dess utseende, mycket lik en skolväska. Hela arbetsmekanismen är placerad bakom axlarna.

Det bör noteras att denna typ av spruta anses vara hydraulisk och har en mycket rymlig behållare. för vätskor med en maximal kapacitet på 20 liter … Jag själv enheten är utrustad med en matningsslang, pump och pumpstyrsystem , som också är uppdelad i manuell och tråddriven enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell ryggsäcksspruta anses vara en mångsidig och mycket ekonomisk produkt. I dessa modeller utförs processen för luftinjektion manuellt med hjälp av ett specialhandtag.

Kärnan i arbetet är ganska enkel. Operatören på trädgårdssprutan lägger den på axlarna och fixerar enheten med remmar. Med ena handen hanterar han landningarna med hjälp av en stång riktad från en metallreservoar med en kemikalie, och med den andra pumpar han tryck, som styr handtaget upp och ner. Säker, detta arbetssätt är tråkigt, men har sina fördelar … Till exempel, med en pumpenhet, måste operatören upprepade gånger stanna och pumpa.

Det är viktigt att notera att en manuell sprutdesign har en viktig fördel jämfört med sina motsvarigheter. Det behöver inte laddas från el och det är inte nödvändigt att tanka, eftersom det inte finns någon motorbensinmotor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eller batteripaket arbeta direkt från elektrisk laddning. Systemet sätts under tryck av ett elektriskt ställdon som reagerar på batteriladdningen. Otvivelaktigt sprutans elektriska system underlättar i hög grad processen för operatören . Endast en hand är inblandad, vilket leder flödet av kemikalien till fruktväxterna.

Det finns en effektregulator i produktens design, tack vare vilken det är möjligt att minska eller öka driften av pumpsystemet. Den genomsnittliga driftstandarden för full batteriladdning är 3 timmar … En annan fördel är den tysta driften av enheten.

Bild
Bild

Bensinspruta (eller som det också kallas "fläkt") är utrustad med en liten motor som genererar en högtrycksluftström som passerar genom slangen. Samtidigt med denna process sker en urladdning i grenröret, som drar in den kemiska vätskan och trycker ut den i form av tunna sprutstrålar.

Det maximala sprutområdet är 14 meter

För högkvalitativ drift av enheten används bensin A92 och den maximala motoreffekten är 5 liter. med.

Bild
Bild

Listan över trädgårdshandsprutor innehåller brandsläckare … I form och utseende skiljer de sig inte från ryggsäckar. Designen innehåller också en behållare för vätska, en pump och en sprayslang. Brandsprutan används främst för arbete i skogsområden.

Fördelar och nackdelar

Det moderna arbetssystemet i trädgårdstomter kräver enorm uppmärksamhet från trädgårdsmästaren. En person kan göra något med sina egna händer, men oftast måste du använda tekniska enheter. Till exempel används ryggsäcksprutor för bekämpning av skadedjur.

Kärnan i arbetet med varje enskild modell är enkel och har många fördelar

Manuell ryggsäcksspruta mycket lätt att använda. En liten behållare för en kemisk vätska, tillsammans med resten av strukturen, kan enkelt och fritt placeras bakom ryggen. Operatören pumpar upp trycket med ena handen, medan den andra - sprutar över önskat område. Den enda nackdelen är den snabba tröttheten hos den handpumpande luften, eftersom handtaget måste hålla trycket konstant.

Bild
Bild

Elektrisk spruta genom sin design kan den kallas den idealiska trädgårdsbekämpningsenheten. Det finns ingen anledning att göra konstant pumpning, det räcker bara med att öka och minska flödeseffekten genom att vrida på ratten. Den enda nackdelen är batteriladdning.

Om batteriet tar slut betyder det att bearbetningen av territoriet skjuts upp i flera timmar.

Bild
Bild

Bensinsprutor (tillsammans med elektriska modeller) är mycket enkla att använda. Låg ljudnivå, ett bekvämt sätt att överföra och frånvaron av behovet av att ständigt pumpa upp trycket är enhetens otvivelaktiga fördelar. Bensinens enda nackdel är bränslepåfyllningen. Om bensinen i tanken tar slut och det inte finns några extra tillbehör kvar måste du gå till en bensinstation.

Bild
Bild

Faktum är att varje typ av sprutor har många fördelar som åsidosätter de befintliga mindre nackdelarna.

Hur man använder?

Trots designfunktionerna för varje spruta är arbetsprincipen densamma för dem. Först måste du montera enheten. Trädgårdsmästare efter varje behandling med kemikalier, skölj behållaren och sprutröret … I princip är dessa de viktigaste delarna som måste kopplas ihop för efterföljande arbete. En kemisk sammansättning hälls i behållaren för behandling mot skadedjur.

I den manuella versionen är spaken uppblåst, och i el- och bensinversionerna sker denna process automatiskt. Lösningen från huvudkroppen rinner genom slangen och går in i bommen. Luft injiceras, från vilket tryck skapas och atomisering börjar.

Bild
Bild

För att behandlingen ska ske jämnt är det nödvändigt att hela tiden bibehålla samma trycknivå. För att underlätta bearbetning av höga träd ingår en teleskopstång med varje spruta.

Modellbetyg

Innan de köper några tekniska enheter för eget bruk studerar varje trädgårdsmästare de detaljerade egenskaperna hos modellerna av intresse och bekantar sig med deras ägares recensioner.

Baserat på kommentarer från erfarna agronomer och odlare, nedan är en lista över de bästa sprutor som finns tillgängliga idag

Fjärde platsen intar tillverkaren ECHO med SHR-17SI-modellen … Denna enhet är utformad för att hantera stora planteringsytor. På ett litet område kan det verka extremt krångligt och därför obekvämt. Enheten körs på bensin, modellens design är utrustad med en tvåtaktsmotor, tankens kapacitet för den kemiska sammansättningen är 17 liter. Den enda nackdelen är omöjligheten att bearbeta planteringar i slutna utrymmen, eftersom sprutan avger skadliga utsläpp.

Bild
Bild

Tredje platsen tas med rätta av modellen 417 från tillverkaren SOLO … Denna spruta körs med laddningsbara batterier, vilket är mycket bekvämt för arbete i en växthusmiljö. Denna modell, till skillnad från sina motsvarigheter, kännetecknas av varaktigheten av kontinuerligt arbete. En full batteriladdning är tillräcklig för att jämnt fördela 180 liter kemikalie. Den här mängden räcker för att bearbeta ett stort antal fruktodlingar.

Bild
Bild

Den andra platsen tillhör Comfort -modellerna från tillverkaren Gordena … Dessa enheter är lämpliga för användning i hemträdgårdar. Pump-action-ryggsäcken har en kapacitet på fem liter för en kemisk vätska. Designen är utrustad med en fyllningsindikator som visar återstående lösning.

Bild
Bild

" BEETLE" -modellen har haft den ledande positionen ganska länge .… Trädgårdsmästarnas speciella uppmärksamhet lockas av enkel användning, opretentiös vård och rimligt pris. Den robusta konstruktionen har en låg vikt som inte orsakar obehag och trötthet efter en lång process. Sprutan har ett speciellt filtreringssystem som förhindrar att fasta ämnen kommer in i arbetsslangen. Enhetens teleskoparm justeras ganska enkelt och anpassas enkelt till ett specifikt jobb.

Bild
Bild

Val av funktioner

När du gör ett val till förmån för en eller annan spruta är det mycket viktigt att ta hänsyn till området för det odlade området och antalet planteringar.

Dessutom är det nödvändigt att kontrollera några av de viktigaste egenskaperna hos modellen av intresse:

  • materialet som används vid framställning av sprutan måste vara hållbart, inte splittras vid interaktion med kemikalier;
  • satsen måste innehålla flera ytterligare munstycken som är ansvariga för sprutmetoderna och spridningsgraden av vätskan;
  • varje enskild del av enheten måste vara av hög kvalitet, inte rost när den utsätts för fukt;
  • eventuella ägarrecensioner;
  • garantitid.
Bild
Bild

Det är garantidelen av köpet som gör att trädgårdsmästaren kan övertygas om kvaliteten på den köpta sprutan. Och vid fabriksfel kan varorna bytas ut.

Rekommenderad: