Spruta "Tuman-2": Tekniska Egenskaper. Hur Väljer Jag En Självgående Trädgårdsspridare? Användarrecensioner Om Tillverkaren

Innehållsförteckning:

Video: Spruta "Tuman-2": Tekniska Egenskaper. Hur Väljer Jag En Självgående Trädgårdsspridare? Användarrecensioner Om Tillverkaren

Video: Spruta
Video: Modifying your seed/fertilizer spreader into an AWD machine (Earthway 2050P) 2024, April
Spruta "Tuman-2": Tekniska Egenskaper. Hur Väljer Jag En Självgående Trädgårdsspridare? Användarrecensioner Om Tillverkaren
Spruta "Tuman-2": Tekniska Egenskaper. Hur Väljer Jag En Självgående Trädgårdsspridare? Användarrecensioner Om Tillverkaren
Anonim

Gårdarna växer gradvis och behöver ny utrustning. Varje år är det nödvändigt att utföra förfaranden för utfodring och skydd av växter på fälten från olika sjukdomar och skadedjur. Oftast används de enklaste traktorerna för dessa arbeten, som kännetecknas av långsamhet och låg produktivitet. Som ett resultat är det mycket svårt att hitta utrustning för bearbetning av fält under toppperioden. Det är det som tvingar bönderna att köpa specialutrustning som underlättar och påskyndar det nödvändiga och hårda arbetet.

Bild
Bild

Särdrag

Sprutan "Tuman-2" är oersättlig på små och medelstora gårdar. På bara en säsong kan denna enhet behandla mer än 15 000 hektar. Och även för flera sprutuppgifter räcker det bara med en maskin. En spruta monterades på grundval av "Tuman-1" -modellen, men skiljer sig från den i mer avancerade tekniska egenskaper.

Trädgårdsenhetens främsta fördelar:

  • motor med högre effekt (från 100 hästkrafter);
  • ökad behållare för kemikalier och gödningsmedel (upp till 2000 liter);
  • ökning av arbetshastigheten (upp till 45 km / h).

Maskinen utmärks av en högre höjd - upp till 2340 cm exklusive hjul - och en större vikt (upp till 2400 kg). Precis som i Tuman-1-modellen har den nya sprutan en fyrhjulsdrift, en oberoende fjädring med hydrauliska stötdämpare. Enhetens kapacitet kan vara 60 hektar / timme och upp till 18 000 hektar per säsong. Maskinen tillverkas i tre konfigurationer, som gör att du kan bearbeta och gödsla fält och trädgårdar fullt ut.

Ett stort plus för sprutan är den ökade längdåkningsförmågan, som gör att du kan arbeta på alla fält, inklusive ojämna eller snöiga.

Bild
Bild

Visningar

Självklart är en självgående spruta störst efterfrågan bland gårdar. Med dess hjälp kan du bearbeta stora områden snabbt och utan onödiga problem. Det finns dock andra typer av sprutor som också används flitigt på olika gårdar. Moderna sprutor kan delas in i flera typer.

  • Självgående , som är en fristående sprutmaskin. Till skillnad från andra sprutor tillåter den sprutning upp till 2 m på en gång, medan den utmärks av god manövrerbarhet och det finns inget behov av att dessutom montera skrymmande utrustning.
  • Gångjärn är vanligtvis ansluten till traktorn. På grund av den lilla tanken för ämnen har den inte hög prestanda. Lämplig för små fält på högst 1000 hektar. Den största fördelen är låg kostnad.
  • Släpade utsikten låter dig odla ett område på upp till 10 000 hektar. Ej lämplig för höga växter, eftersom många av dem skadas under teknikens gång.
  • Manuell är den mest olämpliga för medelstora och stora gårdar. Används främst för sprutning av små trädgårdar och tomter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Självgående spruta komplett set

Sprutan "Tuman-2" är tillverkad i en specifik konfiguration, som gör att du kan hantera alla uppgifter i bearbetningsfält optimalt. När du väljer den här modellen bör du vara uppmärksam på att alla komponenter är på plats och i gott skick. Det är värt att notera att tack vare de inhemska tillverkarna av denna spruta gör kostnaden för komponentdelarna det billigt att reparera.

Bomspruta

Det används för att behandla unga grödor med herbicider och bekämpningsmedel. Gör att du kan spruta ämnen jämnt över 21 meters yta. Med en bomspruta kan cirka 60 hektar sprutas på en timme.

Bild
Bild

Aerosolspruta SAX-5

Denna typ av spruta kallas också en fläktspruta. Det används främst när stora områden behöver bearbetas. I taget kan du omedelbart täcka upp till 200 meter. Samtidigt minskar konsumtionen av kemikalier på grund av en mer exakt bestämning av den erforderliga mängden. En annan fördel med SAX-5 är möjligheten att installeras i olika lägen.

Bild
Bild

Gödselspridare

Mineraltillsatser och fasta gödningsmedel kan enkelt spridas med denna specialanordning. På en timme kan den användas för att gödsla cirka 30 hektar av området. Det är möjligt att justera mängden gödselmedel per hektar (50-200 kg). Spridaren gör att du kan befrukta 20 meter jämnt. Dess metallbehållare är korrosionsbeständig och reagerar inte med de flesta gödningsmedel.

Det är värt att notera enkelheten hos komponenterna både vid användning och vid installation. De är lätt utbytbara och förenklar arbetet.

Bild
Bild

Användande

Användningen av Tuman-2 självgående spruta är mycket bred.

  • Låter dig skydda mot ogräs och skadar inte växter . God permeabilitet och låg vikt gör att du kan hantera växter även i ett blött fält och under den tidiga växtsäsongen. För detta används lågtrycksdäck.
  • Ger förmågan att skydda mot sjukdomar . Denna etapp utförs inte i ett tidigt skede av växtsäsongen, så smala hjul är bättre lämpade för sprutan. Och du kan också installera en lumenförstärkare.
  • Skydd mot olika skadedjur ger en fläktspruta ett kraftfullt flöde. Den kan användas i lugnt och blåsigt väder. Denna enhet kan användas på åkrar, trädgårdar, vingårdar, strömmar, lager.
  • Gödsla med mineralgödsel i granulat eller kristaller, bäst med en speciell spridare.
  • Mata plantorna kan vara direkt under roten på grund av multiinjektorn. Gödselhastigheten kan inte justeras manuellt, utan på en dator.
Bild
Bild

Fördelar

Tuman-2 har en hel del konkurrenter, men de flesta av dem överträffar denna enhet. Detta beror på att det i en maskin var möjligt att samla många funktioner och ett minimum av nackdelar. Bland de stora fördelarna med sprutan finns det flera huvudsakliga:

  • enkel användning;
  • överkomlig kostnad;
  • reparationer även på fältet;
  • billiga och prisvärda reparationssatser och förbrukningsvaror;
  • minska tiden för behandling 1 hektar till en minut;
  • möjligheten att bearbeta upp till 1 000 hektar per dag;
  • enkel överföringsanordning;
  • livslängden för enheten för arbete har ökats till 500 000 km.

Dessutom visar sprutan sig vara en pålitlig och problemfri maskin. I form av ytterligare enheter används komponenter av exceptionellt hög kvalitet och bred funktionalitet. Genom att använda en självgående spruta frigörs traktorer för mer lämpligt arbete. Samtidigt sänks bränslekostnaderna avsevärt och fälten bearbetas bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Självgående sprutor tillverkas av företaget Pegas-Agro från Samara -regionen. Under åren av sitt arbete har organisationen fått enorm erfarenhet av att skapa jordbruksmaskiner för agrokemiska verk. De maskiner som tillverkas av företaget är multifunktionella och kan bearbeta och gödsla fält i alla väderförhållanden. Sprutmodeller skiljer sig åt i hur huvudenheterna är ordnade såväl som i kraft.

Organisationen tillverkar främst självgående sprutor " Dimma-1" och "Dimma-2 " … Den första modellen kännetecknas av sin kompakthet, och den andra - av sin ökade produktivitet. En sådan enhet kan ersätta fem traktorer med monterade eller bogserade sprutor."Tuman-2" skapades 2008 med ett förbättrat komplex som gör att du kan utföra allt nödvändigt arbete, från befruktning och slut med behandling av växter från olika sjukdomar och skadedjur.

Det bör noteras att företaget inte slutar vara nöjd med vad som redan har uppnåtts. Självgående sprutmodeller förbättras ständigt och erbjuder fler funktioner och bättre kvalitet.

Bild
Bild

Recensioner

Jordbrukare kunde testa Tuman 2 självgående trädgårdsspruta helt och hållet i praktiken. Som ett resultat var de flesta av dem nöjda med driften av denna enhet. Först och främst gillar alla att tack vare en sådan maskin har tiden som krävs för bearbetning med kemikalier och matningsanläggningar minskat avsevärt. Dessutom gjorde sprutan det möjligt att minska de finansiella kostnaderna för dessa operationer. En maskin räcker för att utföra tre funktioner samtidigt.

En självgående spruta låter dig bearbeta inte bara växter, utan också området mellan raderna, vilket förbättrar arbetets kvalitet . Samtidigt skadas mycket mindre plantor än vid bearbetning på traktorer med bogserade sprutor. Många noterar bekvämligheten genom att det inte är nödvändigt att använda ytterligare maskiner eller traktorer för sprutan.

Bild
Bild

Bönder gillar definitivt att i alla väder kan de odla upp till 500 hektar eller mer åkrar per dag. Tillförlitligheten och mångsidigheten hos denna maskin har testats upprepade gånger i praktiken.

Rekommenderad: