Glasskydd: Ovanför Entrén Och Till Huset, Tak I Plexiglas Och Tvåglasfönster, Genomskinligt Genomskinligt Tak I Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Glasskydd: Ovanför Entrén Och Till Huset, Tak I Plexiglas Och Tvåglasfönster, Genomskinligt Genomskinligt Tak I Ett Privat Hus

Video: Glasskydd: Ovanför Entrén Och Till Huset, Tak I Plexiglas Och Tvåglasfönster, Genomskinligt Genomskinligt Tak I Ett Privat Hus
Video: Acrylic vs Polycarbonate (aka Lexan vs Plexiglas) 2024, Maj
Glasskydd: Ovanför Entrén Och Till Huset, Tak I Plexiglas Och Tvåglasfönster, Genomskinligt Genomskinligt Tak I Ett Privat Hus
Glasskydd: Ovanför Entrén Och Till Huset, Tak I Plexiglas Och Tvåglasfönster, Genomskinligt Genomskinligt Tak I Ett Privat Hus
Anonim

Att beskriva glasstak och installera dem är mycket viktigt för alla husägare och bara en vanlig hyresgäst. Det finns olika typer av dem - placerade ovanför ingången och fästa vid huset . Taket på taket kan vara tillverkat av plexiglas och tvåglasfönster, men även om det bara byggs en glasad genomskinlig kapell i ett privat hus måste du fortfarande ta hänsyn till ett antal finesser och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett glasskydd verkar vara en opålitlig lösning för många människor. Det fanns en uppfattning att polykarbonat, för att inte tala om trä eller metall, är mycket stabilare och säkrare. Du behöver bara räkna ut det ordentligt. Den utbredda tron att en inglasad baldakin är dyr är inte helt sant .… Ja, när du köper måste du betala ett ganska betydande belopp i jämförelse med priset på visir av polykarbonat eller till och med wellpapp.

Glas av hög kvalitet håller dock mycket länge. Och omedelbart är det värt att motbevisa en annan vanlig missuppfattning - att den inglasade konstruktionstypen är ömtålig och mekaniskt instabil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att ganska starka typer av glas används, inklusive laminerade och härdade prover .… Det är väldigt svårt att bryta dem, och även om du försöker göra det avsiktligt är det fortfarande osannolikt att något kommer ut direkt. Och om kapellet går sönder minimeras risken för skada.

Triplex nästan alltid bara sprickor, utan att ge fragment. Sannolikheten för att han under fredstid kommer att utsättas för en destruktiv effekt är försumbar. Och när de träffar härdat glas, även om fragment bildas, är deras kanter tråkiga och kan inte orsaka någon allvarlig skada. En annan vanlig myt är att glas är monotont och inte kan ha alla slags färger. Livet har länge motbevisat detta uttalande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis innehåller katalogerna absolut transparent ämnen för baldakiner. Men producerad och färgad , och dekorerad med mönster modeller. Det finns till och med alternativ med inskriptioner , valt enligt den individuella ordningen. Moderna glasskydd passar perfekt in i både modernistiska omgivningar och högteknologisk stil. De kan användas för att dekorera både en halvantik bostad och ett enkelt privat hus utan ytterligare krusiduller.

Det sägs också ibland att glasets oförmåga att böja inte gör det möjligt att skapa en baldakin med komplex form. Men detta är bara ännu en vanföreställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla erfarna tillverkare kan enkelt göra och skjul , och gavel design och böljande , och till och med vilken som helst komplex form - attraktiva prover av sådana produkter finns i varje katalog. I detta fall glaset inte utsatt för korrosion , det ruttnar inte och behåller sina egenskaper i många decennier. Ytorengöring är möjlig med vanligt vatten, och i svårare fall - med föreningar som används för att tvätta fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Härdat glas tolererar perfekt starka temperaturfluktuationer. De kommer inte att skadas i någon luftfuktighet, de är inte rädda för ultraviolett strålning. Färgningsfilm hjälper till att dölja från solljus och utan onödig mörkning. Moderna produkters höga styvhet gör det möjligt att släcka bullret från regndroppar.

Den enda riktiga minus -sålunda är det en mycket stor initial investering när man köper ett glasskydd. Det är också värt att överväga att om strukturen ändå bryter något, kan det inte repareras - det är bara möjligt att helt ersätta det.

Bild
Bild

Vilken typ av glas används?

Utbredd användning triplex … För att få det, ta flera ark vanligt glas och anslut det med en polymerfilm. En baldakin kan också göras av härdat material … Den värms upp nästan till smältpunkten och kyls plötsligt ned med ett ryck. Som ett resultat, när det gäller hållfasthetsindikatorer, är glas efter härdning inte mycket sämre än konstruktionsstål.

I många fall bildas de baldakiner av transparent plexiglas . Men det kan också göras i en delvis transparent version. Ingen förbjuder ens att göra olika delar av baldakinen av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljustransmissionen av akrylglasstrukturer når ibland 90%, dessutom är den relativt lätt.

Plexiglas erhålls genom gjutning eller genom extrudering; den låg värmegenomsläpplighet, motståndskraftig mot regn och till och med vind … Dessutom är baldakiner gjorda av dubbelglasade fönster i olika storlekar och former i stor utsträckning.

Bild
Bild

Olika sorter

Mer nyligen lösningar på rep (och andra upphängningar) verkade som riskhöjd. Praktiken har dock visat att de är ganska stabila och pålitliga. Laboratorietestat glas är starkt och motståndskraftigt nog för denna applikation. Ramen finns i många olika alternativ. Oftast är det tillverkat av stålrör eller trä.

De ser mycket mer intressanta ut strukturer baserade på smidda delar … Och ett av alternativen innebär en fullständig avvisning av ramen för det vanliga utseendet. I detta fall används diskreta metalldelar. Kapellet själv verkar sväva i luften.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett privat hus eller en stuga byggd med rikligt med glasrutor skulle det vara ganska lämpligt att sätta ett visir med belysningselement.

Lägg till en känsla av lyx hjälper introduktion av färgade glasinsatser . En baldakin med tak över ingången till ett hus eller garage är en mycket attraktiv lösning. Du kan stå under det säkert och lugnt även i dåligt väder. Skjultak även nybörjare trollkarlar kommer att kunna installera. Ändå är det bättre att anförtro arbetet med glas till proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Full fuktavlägsnande är möjlig med en lutning på minst 15 grader . Därför är plattare mönster opraktiska. För verandan en baldakin kan inte bara vara ett skyddsmedel, utan också en visuell dekoration. I de flesta fall utförs sådana strukturer i en stationär form. Ovanför poolen oftast försöker de montera glidstrukturer; de kommer att förlänga simsäsongen och skydda mot inträngande av löv och annan skräp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Innan glaset på visiret måste du noggrant läsa det helt set . En uppsättning spindlar måste tillhandahållas, det vill säga specialfästen som gör att du kan fästa glaset på husets vägg . I färdiga kit är allt vanligtvis redan borrat. Hålet stängs med en tapp, på båda sidor av vilka spindelns stöddelar skruvas fast. Markeringspunkterna bestäms med hjälp av en hydraulisk eller laser (vilket är att föredra). Vidare är teleskopförlängningar fästa på de övre fästena, tillfälliga stöd placeras under glaset och själva visiret är fixerat och ställer in sitt läge med justeringsbultar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En helt färdig konstruktion kan inte utsättas för ytterligare bearbetning .… Det vill säga i vilken form det kom från fabriken - på detta sätt måste det fixas enligt tillverkarens rekommendationer. Ramkonstruktioner monteras på marken och lyfts först till de angivna platserna. Det bör noteras att tillverkarens instruktioner ofta är extremt generella och inte är anpassade för installation till olika typer av fasader .… I detta fall bör leverantören rådfrågas.

Rekommenderad: