Skjul Av Trä: Platta Träskjuler, Angränsade Till Huset Och Andra Med Skjultak, Gör-det-själv-konstruktion Enligt Ritningar

Innehållsförteckning:

Video: Skjul Av Trä: Platta Träskjuler, Angränsade Till Huset Och Andra Med Skjultak, Gör-det-själv-konstruktion Enligt Ritningar

Video: Skjul Av Trä: Platta Träskjuler, Angränsade Till Huset Och Andra Med Skjultak, Gör-det-själv-konstruktion Enligt Ritningar
Video: Hur gör snickaren - Stomresning 2024, Maj
Skjul Av Trä: Platta Träskjuler, Angränsade Till Huset Och Andra Med Skjultak, Gör-det-själv-konstruktion Enligt Ritningar
Skjul Av Trä: Platta Träskjuler, Angränsade Till Huset Och Andra Med Skjultak, Gör-det-själv-konstruktion Enligt Ritningar
Anonim

Konstruktionen av lutande skjul är en enkel process om du följer de detaljerade instruktionerna för konstruktion och montering av strukturen. Innan en konstruktion görs rekommenderas det att korrekt rita upp en ritning av den framtida strukturen. Det är värt att överväga mer detaljerat vad som är särdrag hos trätak, varför de är så populära och hur man installerar strukturen på platsen själv.

Bild
Bild

Särdrag

Ett särdrag hos ett skjul av trä är hållbarhet. Naturligtvis tolererar trämaterial inte långsiktig luftfuktighet dåligt. Standardvirke kan mögla och ruttna när det utsätts för fukt. Du kan lösa problemet idag med hjälp av träbearbetning:

  • antiseptika;
  • lacker;
  • målar.
Bild
Bild

För tillverkning av en struktur kan du också välja en ras där indikatorerna för motståndskraft mot sönderfall och biopåverkan utifrån ökas.

En byggnad av sådant trä kommer att stå i flera decennier och behålla sitt ursprungliga utseende.

Bild
Bild

En ytterligare egenskap hos enkla lutningsstrukturer är enkel installation . Monteringen av konstruktionen kräver inte svetsning, vilket är fallet med en metallprodukt. För att fästa kapellet räcker det med att skruva i några skruvar, ankare eller bultar. Detsamma gäller för att förbereda materialet för konstruktion.

Bild
Bild

Till sist, den sista egenskapen hos sådana strukturer är ett lågt pris jämfört med en metallprofil . I det här fallet är det värt att överväga baldakiner, som är gjorda av en enkel stapel, vilket är det vanligaste designalternativet för användning i angränsande områden.

Bild
Bild

Om så önskas kan du skapa en originalbyggnad av trä, välja lämplig stil och design . Träbaldakor behöver inte ytterligare inredning, eftersom materialet från början har en rik konsistens och en trevlig nyans.

Bild
Bild

Olika sorter

Skjul utförs annorlunda. Skillnaden kan ligga i design, material, installationsmetod. En av de vanligaste klassificeringarna är uppdelningen enligt konstruktionsmetoden. Följande grupper av baldakiner utmärks här.

Konstruktioner som står separat . Denna typ av tak är belägen nära de uppförda föremålen. Produkterna används för att organisera skyddet av bilen från nederbörd, liksom för arrangemang av rekreationsområden.

Bild
Bild

Konstruktioner i anslutning till huset . De är monterade på en av de bärande väggarna. Syftet är att skydda den valda sidan av huset från solen eller nederbörd.

Bild
Bild

Stödjande och fribärande strukturer . Speciella element väljs för montering. Upprättandet av markiser kan också utföras samtidigt med de bärande väggarna. Ett slående exempel är ett skjult plant trätak med baldakin. I grund och botten är denna typ av struktur installerad ovanför ytterdörren för att ge veranda skydd.

Bild
Bild

Beroende på det funktionella syftet är markiser indelade i dekorativa eller skyddande strukturer.

Om vi betraktar klassificeringen efter huvudsyftet, kan bodarna vara att skydda rekreationsområdet eller bilen från yttre påverkan i form av nederbörd.

Bild
Bild

Hur man bygger med egna händer?

Det är inte alltid möjligt att beställa en färdig baldakin eller använda tjänster från erfarna installatörer. Om det behövs kan alla installera ett skjul av träskjul på tomten på egen hand.

För att göra detta är det nödvändigt att noggrant närma sig utvecklingen av ritningen av ramen och beräkningen av mängden nödvändigt material. Det är inte svårt att beräkna erforderliga indikatorer. Det rekommenderas att börja med valet av lämpliga dimensioner för den framtida strukturen:

  • bredd;
  • längd;
  • höjder.
Bild
Bild

Det finns inga särskilda begränsningar för storleken på baldakinerna, allt beror på kundens preferenser . Men vid långa spann rekommenderar experter att stärka strukturen genom att använda material med ett ökat tvärsnitt eller genom att installera ytterligare rack.

Bild
Bild

När detta steg är över och ett diagram över den framtida strukturen har upprättats kan du fortsätta med installationen av stödposter . Det bör genast noteras att för att skapa en lutad baldakin är det nödvändigt att två ställ är längre än de andra. Skillnaden i höjd är lätt att bestämma genom att beräkna lutningsvinkeln.

Ju brantare taktaket är, desto större är skillnaden mellan parallellstolparnas dimensioner.

Bild
Bild

Monteringen av konstruktionen av en lutad träbod utförs i etapper. Installationen utförs enligt följande.

  1. Först på byggarbetsplatsen anger de platserna där det är planerat att installera stöden.
  2. Vidare, på de markerade platserna, gräver de hål med spadar. Om du inte har förmågan eller lusten att gräva hål kan du borra brunnar med en handborr. Det maximala läggningsdjupet bör inte överstiga 1 m. Dessutom rekommenderas det att du fyller i krossstenen innan du installerar stöden för att skapa ett förstärkningsskikt på 5-10 cm.
  3. Det tredje steget är installation och vattentätning av stöden. Pelarnas nedre ändar smörjs med bitumenmastik.
  4. Därefter hälls en betonglösning i brunnarna för att öka strukturens hållfasthet och tillförlitlighet. I genomsnitt 7 dagar avsätts för betonghärdning.
  5. Nästa steg i installationen är installationen av brädorna på ställen. För detta är stöden fastspända i par. Med andra ord fästs en balk upp till 550 mm tjock mellan stolparna med samma höjd. Spärben är monterade på de installerade brädorna.
Bild
Bild

Fördelen med trämarkiser är att de passar bra med landskapsarkitektur . En väldesignad ritning och rätt tillvägagångssätt för installationen av den framtida strukturen gör att du kan få en stark och hållbar baldakin, som inte bara kommer att se attraktiv ut på platsen, utan också skydda utrymmet under den från yttre faktorer.

Rekommenderad: