Rökskåp: Design För Kall Och Varm Rökning, Hanhi -produkt, Elskåp, Rökgenerator För Enheten

Innehållsförteckning:

Video: Rökskåp: Design För Kall Och Varm Rökning, Hanhi -produkt, Elskåp, Rökgenerator För Enheten

Video: Rökskåp: Design För Kall Och Varm Rökning, Hanhi -produkt, Elskåp, Rökgenerator För Enheten
Video: Дымогенератор для холодного копчения / The smoke generator for cold Smoking 2024, Mars
Rökskåp: Design För Kall Och Varm Rökning, Hanhi -produkt, Elskåp, Rökgenerator För Enheten
Rökskåp: Design För Kall Och Varm Rökning, Hanhi -produkt, Elskåp, Rökgenerator För Enheten
Anonim

Ett gör-det-själv-rökskåp för kall och varm rökning är ett utmärkt tillfälle att laga mycket välsmakande rätter. Med hjälp av denna praktiska enhet kan du laga hemlagad korv, balyk, fisk och vad din fantasi säger dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rökhus typer

Först måste du göra den här enheten, hitta på vilka material, vilka storlekar, form och volym som är att föredra. Det är bättre att starta en konstruktion med en ritning, och rökeriet är inget undantag. Ritningen låter dig ta hänsyn till alla detaljer, för att inte missa någonting, så att inget senare kommer att störa den tekniska processen att förbereda läckra rätter.

Bild
Bild

Det finns flera olika typer av rökhusframställning. Det är nödvändigt att välja rätt struktur för vilken det finns en plats på webbplatsen, och du kan ordna det på ett sådant sätt att det underbart kommer att passa in i den övergripande utformningen av det omgivande området. Rökhuset kan vara varmrökt eller kallt, eller det kan kombinera dessa två metoder på en gång.

Med den heta rökmetoden kan du snabbt förbereda en doftande maträtt med lukten av en eld . Med denna metod kan röktemperaturen vara från +45 till +450 grader. Men om du höjer temperaturen till +1000 grader kan du få en ny typ av maträtt bakad i rök. Den kallrökta versionen tar längre tid att bygga och tar längre tid att laga. Den har dock en speciell, makalös smak, en sådan produkt kan lagras under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rökhuset är av två typer: stationärt och bärbart. Vilken som är bäst att göra beror på individuella preferenser och egenskaperna hos dess användning. Men som framgår av granskningar av experter är det stationära alternativet mer praktiskt och pålitligt. Många installerar strukturen inte bara i ett öppet område, utan också i ett garage eller en bod. Det är bättre att göra en bärbar modell mycket kompakt och alltid med speciella handtag. Med detta resealternativ kan du laga färre produkter, men rökhuset kan flyttas vart du vill. Och till och med ta den med dig till naturen, om du inte har en egen tomt, eftersom den kan anpassas för en grill.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

För att börja bygga en enhet för tillagning av en mängd olika rätter måste du veta vad den består av.

Följande element måste finnas i rökhuset:

  • kammare (behållare där produkter för rökning placeras);
  • rökutloppsenhet (skorsten);
  • baka.
Bild
Bild

Det finns sorter av BBQ -rökhus, BBQ -rökhus. Dessa designalternativ har sina egna egenskaper. Vissa hantverkare anpassar en mängd olika föremål för en rökbehållare: gamla krukor, hinkar, fat, gasflaskor, lådor från trasiga köksugnar, kylskåp.

Det mest optimala och estetiskt tilltalande alternativet är konstruktionen i form av ett hus med tak . Det kan vara enkel-sluttning eller dubbel-sluttning. Vilket alternativ som är rätt måste du bestämma redan innan byggstart, eftersom varje typ har sina egna nyanser. Detta rökhus kan vara av alla storlekar. Vissa hantverkare gör inte bara en funktionell apparat för matlagning, utan lägger ner hjärta och själ i dess design. Som ett resultat visas ett originalt vackert hus på platsen, som blir en prydnad av det lokala området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framställning av material

Nybörjare undrar vilken typ av trärökhus som vanligtvis är gjorda av. I de flesta fall används lövträ, eftersom barrträd innehåller en stor mängd harts.

Om ett träd väljs som grund för tillverkningen av strukturen är det värt att förbereda följande material för projektet för det framtida rökeriet:

  • barer från vilka ramen kommer att tillverkas;
  • brädor avsedda för beklädnad, foder är väl lämpade;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • skruvar eller spikar;
  • hampa eller släp;
  • takmaterial;
  • temperaturindikator.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnadens höjd anses vara 1, 3 meter. För en kallrökskonstruktion med en rökgenerator bör höjden vara en och en halv meter.

Montering av strukturen

Först är ramen för det framtida rökhuset gjord av staplarna. Sedan är den mantlad med clapboard. Alla element måste vara i nära kontakt med varandra, även små luckor är oacceptabla. I sådana fall är det mest optimalt att använda brädor avsedda för golvläggning, där det finns speciella fästelement. På grund av dem passar alla delar tätt mot varandra, och en duk i ett stycke utan sömmar erhålls. Därefter installeras dörrarna och tillbehören som är nödvändiga för dem i huset. Dörrarna måste vara täta och säkra, så att rök inte läcker ut.

Bild
Bild

En anordning för att ta bort rök, den så kallade "svampen", är installerad på gaveltaket . Detta element måste ha exakta dimensioner, lederna behandlas med en lufttät förening som är resistent mot fukt. Taket är täckt med skiffer för att skydda rökeriet mot regn och öka livslängden. Brädor läggs på golvet i huset, sprickorna förseglas noggrant med skum eller släp. Endast naturmaterial används inuti kameran. Vid uppvärmning avger kemiska tätningsmedel skadliga ämnen, vilket är oacceptabelt vid tillagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att etablera hyllor, längst ner på vilka krokar ska placeras. Dessutom kan rostfritt stålnät dras. Det ska finnas en bricka på golvet som fettet rinner ut i. Och pricken över i: et är installationen av en temperatursensor. Kameran är klar.

Det är lämpligt att ge en grund för rökhuset. Det kommer att förlänga dess livslängd. Du måste gräva ett hål av lämplig storlek. Krossad sten hälls på botten, hälls med cement, täckt med en fuktavvisande primer. Det är bättre att placera denna struktur bort från bostadshus. Rök som avges under tillagningen kan orsaka besvär för ägare och grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett metallrör används för installation av skorstenen. Det är oacceptabelt att använda plast eller asbest, eftersom vid uppvärmning frigörs skadliga ämnen från dem som kan komma in i produkter. En av huvudpunkterna i skapandet av en struktur är installationen av en rökgenerator. Den ligger utanför trälådan.

Eldfasta tegel läggs i ugnen, dörrar fästs, sprickorna stängs med lera . Många förbättrar sin design genom att installera en hushållsstyrenhet, som gör att de automatiskt kan justera temperaturen i rökeriet. För rökning använder de spån av al, ek, bok, äpple, körsbär. För en utsökt doft skulle det vara bra att lägga en gren av enbär i slutet och sedan njuta av den tillagade rätten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för en lägenhet

All denna idyll är möjlig i ett lanthus eller på landet. Men förtvivla inte för dem som inte har sommarboende eller inte hinner gå ut i naturen. För detta fall finns det ett speciellt Hanhi -rökskåp. Den kan användas för att röka kött, svamp, fisk, ost, grönsaker med kallrökningsmetoden.

Rostfritt stål som det är tillverkat av gör det säkert för alla typer av livsmedel . För enkelhets skull finns det krokar och galler inuti, genom den transparenta dörren är det enkelt att styra hela processen. En sådan garderob för en stadslägenhet är bara en gåva. När som helst kan du glädja dina nära och kära med läckra originalrätter, göra det snabbt och effektivt.

Rekommenderad: