Grill För Ett Sommarresidens (60 Bilder): En Gör-det-själv Ugn För Gatan, En Stor Gatuversion På Hjul, En Country Gasgrill

Innehållsförteckning:

Video: Grill För Ett Sommarresidens (60 Bilder): En Gör-det-själv Ugn För Gatan, En Stor Gatuversion På Hjul, En Country Gasgrill

Video: Grill För Ett Sommarresidens (60 Bilder): En Gör-det-själv Ugn För Gatan, En Stor Gatuversion På Hjul, En Country Gasgrill
Video: Apartment Pan Grill 2024, April
Grill För Ett Sommarresidens (60 Bilder): En Gör-det-själv Ugn För Gatan, En Stor Gatuversion På Hjul, En Country Gasgrill
Grill För Ett Sommarresidens (60 Bilder): En Gör-det-själv Ugn För Gatan, En Stor Gatuversion På Hjul, En Country Gasgrill
Anonim

Yard härdar är fulla av variation. En eller annan typ av enhet väljs vanligtvis i enlighet med målen. Problemet med matlagning i naturen kan enkelt lösas med den enklaste enheten. Om du planerar att laga mat på gatan hela tiden måste du välja en solid struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

En grill eller en kebabugn kan vara stationär, med en utrustad kapitalgrund, mobil, med möjlighet att flytta kaminen till en bekväm plats. Det sista alternativet är lättast att göra med egna händer.

I sommarstugor är universella enheter populära, vars syfte kan ändras . Det är alltid bekvämare att laga många rätter på en egenbyggd enhet. Det viktigaste är att ta hänsyn till funktionerna i populära mönster.

En grill med enkel konfiguration har en metallram, ett lock och en viktig komponent - ett galler. För tillverkning av grillen används hållbart aluminium eller rostfritt stål. Rosten måste också vara tillräckligt stark för att hålla kött och annan mat.

Bild
Bild
Bild
Bild

De uppgraderade modellerna är utrustade med flera fack och får därmed mångsidighet. På en sådan enhet kan du inte bara laga grill, utan också röka produkter. Facken kan kommunicera med varandra i serie eller parallellt.

I alla fall måste röken från bränslet komma upp i maten . Hur du lagar det beror på hur röken omsluter maten. Om det är varmrökning, kommer röken omedelbart på maten. Om det är kallrökning, sedan genom skorstenen. Om det här är grillade rätter, bör det finnas en öppen värme från kolet. I detta fall kan grilllocket vara antingen öppet eller stängt. Förutom de funktionella egenskaperna hos moderna enheter är det värt att veta vilka typer av strukturer den moderna marknaden erbjuder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Beroende på strukturens funktionalitet kännetecknas utomhusgrillen olika. Till exempel är en gasgataapparat mycket praktisk att använda. Det fungerar utan öppen låga.

Gastypsdesigner har två varianter:

  • grillar med bakplåtar;
  • grillar med galler.

Båda alternativen värms upp när gasbrännarna tänds. Den största fördelen med gasanordningar ligger i snabb uppvärmning och enhetlig stekning av mat. Gasgrillar finns på hjul och är utrustade med lock. Därför klassificeras de som både stationära och bärbara enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter som drivs av el är mer bärbara. Dessa enheter kan också vara multifunktionella, eftersom de ofta är utrustade med olika ställ där du kan laga kött, fisk och grönsaker. Elektriska grillar är mycket praktiska att använda, men bara där el levereras. Sådana anordningar är inte särskilt praktiska för utomhusbruk. En pålitlig baldakin är vanligtvis organiserad för dem.

För matlagning utomhus används alternativ för grillar eller rökhus som går på kol eller trä oftare . Moderna inköpta modeller kännetecknas av designglädje. Kolförbränningstanken är initialt utrustad med ett lämpligt galler. Höjden på gallren är justerbar, och det är bekvämt för enheternas ägare att välja temperaturregimer med hjälp av specialanordningar. Färdiga modeller är utrustade med förvaringsutrymme för ytterligare tillbehör, samt ett skjutbord där du kan ha picknick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rökaren utrustad med hjul kan föras in i rummet eller flyttas i rummet vid förändringar i väderförhållandena. Smoker är en grill med en dekorerad rastplats. På sommarstugan blir enheten inte bara ett trevligt dekorativt element, utan också en multifunktionell enhet. Det är lämpligt för dem som gillar att umgås med många vänner. Med rökare kan du laga flera rätter samtidigt.

Med färdigheterna att använda konstruktionsverktyg och en svetsmaskin kan en grill utformas internt. En självtillverkad enhet kommer att ha särdrag och kommer att bli ett attraktivt element för ägaren av dacha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

För att göra en tegelgrill med egna händer bör du ta hänsyn till behovet av följande material:

  • betong i flytande form;
  • tegel - eldstad, vänd;
  • gitter för produkter;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fästen och krokar;
  • limblandning för tegel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av verktygen kommer till nytta:

  • vinkelslip utrustad med en hållbar skiva;
  • gummihammare;
  • murslev;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • behållare för lösning;
  • borra, borra;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • handskar, skyddsutrustning;
  • byggnivå.

Materialen för att göra en metallgrill kan vara mycket olika . Till exempel kommer en gascylinder att göra. Detta alternativ används ofta av hantverkare. Ett annat alternativ för en metallgrill är från en fat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att komma med en grilldesign själv väljer du följande materialalternativ:

  • stål;
  • gjutjärn.

Gjutjärnsgrillar skiljer sig i väggtjocklek, därför anses de vara de bästa. Enheterna tål mycket höga temperaturer. Höghållfasta gjutjärnsgrillar är inte bara exempel på tillförlitlighet utan också attraktivitet. Gjutjärnsprodukter är dekorerade med rikt utformade smide.

Rostfria grillar är också bra för sommarstugor. De är lättare i vikt och kan därför bäras även med bulkstorlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och design

Förutom tillverkningsmaterial och typ av enhet är det viktigt att välja designalternativ.

Moderna aggregat har stilar:

  • i form av en rysk spis;
  • i form av en tandoor;
  • den klassiska europeiska versionen.

Varje grill blir en värdig trädgårdsdekoration om ägaren bygger den enligt reglerna med hjälp av färdiga ritningar.

En stor lantgrill med en dekorerad matplats kan vara av tegel eller rostfritt stål. I avsaknad av svetsfärdigheter är det lättare att montera en tegelgrill.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar ditt eget projekt är det viktigt att överväga några viktiga krav för enheten.

De optimala storlekarna kan tas enligt följande:

  • total bredd, lika med cirka 50 cm;
  • bekväm höjd med en höjd av cirka 20 cm;
  • höjden på hela strukturen bör stå i proportion till höjden på en person, cirka 80 cm;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • konstruktionens totala höjd är cirka 170-180 cm;
  • tillägg i form av en bordsskiva av trä, sten eller metall.

En separat post i tegelgrillprojektet är grundritningen. Hela konfigurationens hållbarhet beror på att denna struktur är korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grillens dimensioner från en cylinder där det fanns flytande gas eller fat, kommer att vara följande:

  • ungefärlig längd - 120 cm;
  • ungefärlig höjd - 80 cm.

Strukturen installeras vanligtvis permanent, eftersom det visar sig vara ganska tungt. Vid tillverkning av en sådan grill är enkel, billig. Om källmaterialet är tillgängligt kan det byggas på en kväll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest bekväma och bekväma grillen, byggd tillsammans med ett lusthus.

Grillhuset kräver följande material för implementering:

  • isolering;
  • klädsel av hög kvalitet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • dörrar och tvåglasfönster;
  • brickor med skruvar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • polyuretanskum;
  • färdig skorsten;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • krossad sten eller grus;
  • kantelement, liksom kakel;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • kantad bräda och virke;
  • bältros eller metallprofiler;
  • ytterligare komponenter i inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag ett färdigt kit?

Innan du köper eller bygger en grill på egen hand för ett sommarboende, gata eller kök, besluta om designalternativet - du kommer att ha den stillastående eller bärbar. Observera att den stationära enheten inte kan transporteras.

Det har dock den största skillnaden i form av en stor arbetsyta och utrustning där bränsle och tillbehör kan lagras. Ofta är stora stationära grillar utrustade med ytterligare matlagningsfunktioner. Stationära grillar väljs för stora gårdsytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från stationära enheter har bärbara enheter möjligheten att transportera . Enheten kan enkelt flyttas runt på platsen, installeras inuti huset eller tas på vandringar.

Funktionen hos bärbara enheter är inte mindre än den uppsättning som kan ses i stationära enheter. Den enda skillnaden är den mindre stekytan. Detta gör det omöjligt att laga många rätter samtidigt.

Välj kit baserat på egenskaperna hos din webbplats, liksom antalet gäster du planerar att behandla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjorda alternativ

Du kan göra ritningar och själva grillen hemma både en stor och en mini-version. I hemmagjord tegelgrillutrustning är det viktigt att ta hänsyn till arbetsstadierna. För en tegelgrill läggs först grunden, enligt vissa markeringar på platsen. För fundamentet behövs en grundgrop med ett minsta djup av 0,5 meter. Gropen komprimeras med grus, på vilket betong hälls.

Nästa steg är att skapa tegel för basen . I detta skede ritas strukturelementen enligt den preliminära ritningen. Läggningen utförs upp till pallens plats. Metaldelar behövs för att fixa gallret. Metallremsor installeras mittemot varandra längs kanterna på tegelstrukturen. Dessa remsor kallas också slädar. Alla murade skarvar kräver förstärkning med betongbruk. En bänkskiva kan fästas på tegelstenens struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en gascylinder väljs som material för framställning av grillen, rekommenderas att avlufta resterande bränsle. För detta skruvas ventilerna av och behållaren fylls med vatten. Grillkåpan är gjord på en av sidorna av cylindern. Locket på locket ska vara nästan hela behållaren och bredden ska vara ungefär hälften av behållarens storlek. Gångjärnen ger rörelse för locket.

Det återstår att svetsa metallhörn till kärlets innerväggar, som kommer att fungera som stöd för grillgallret. Fatgrillning följer en liknande princip. Om pipan är stor krävs ventilationshål. Grillgallret kan installeras på stavar som är svetsade på sidoväggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthusgrillen kommer också att kräva byggande av en byggarbetsplats . Flera stödbalkar för ramen sätts in i fundamentet. Strålarna är sammankopplade med horisontella balkar. Bindningarna ska hålla toppen, botten och mitten. Den uppförda ramen kompletteras med andra staplar.

Tjocka brädor läggs på lusthusets övre hörn, som kommer att fungera som en takram. Takmaterial kan läggas på taket i lusthuset och väggarna kan mantlas med plattor eller spånskiva. Varje placering av grillen inuti en hemgjord struktur kan väljas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

De bästa alternativen för hemlagade tegelgrillar. Titta på de presenterade bilderna av rekommendationer från specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på konstruktioner från gasflaskor och fat. De kan också vara attraktiva med ett kvalitetssyn på arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bekantat dig med de presenterade sorterna av befintliga strukturer kan du, utan risk för att göra ett misstag, välja den sort som bäst passar dina personliga behov, liksom förhållandena i området.

Du kommer att lära dig hur du gör en grill från en cylinder med dina egna händer i följande video.

Rekommenderad: