Gör-det-själv-grill (77 Bilder): Ritningar Och Steg-för-steg-tillverkningsinstruktioner, Murverk Och Konstruktion, Projekt

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-grill (77 Bilder): Ritningar Och Steg-för-steg-tillverkningsinstruktioner, Murverk Och Konstruktion, Projekt

Video: Gör-det-själv-grill (77 Bilder): Ritningar Och Steg-för-steg-tillverkningsinstruktioner, Murverk Och Konstruktion, Projekt
Video: Otroliga Idéer Som Kommer Uppgradera Ditt Hem ▶14 2024, April
Gör-det-själv-grill (77 Bilder): Ritningar Och Steg-för-steg-tillverkningsinstruktioner, Murverk Och Konstruktion, Projekt
Gör-det-själv-grill (77 Bilder): Ritningar Och Steg-för-steg-tillverkningsinstruktioner, Murverk Och Konstruktion, Projekt
Anonim

Grilldesignen kombinerar idealiskt de bästa egenskaperna hos en grill, grill och rökkammare. Det finns en enorm variation av hennes modeller. Många grillar kan göras på egen hand genom att följa tillverkningsinstruktionerna steg för steg.

Funktioner och syfte

Grunden för grillen är en låda, inuti vilken det finns en bricka för kol, en grill för att laga mat. De höga stötfångarna skyddar värmen från att blåsa ut, och den håller temperaturen varm genom att värma själva stötfångarna.

Denna typ av design tillåter inte bara att påskynda tillagningsprocessen, utan säkerställer också enhetlig stekning och förhindrar också övertorkning och bränning av mat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den obestridliga fördelen med en grill är dess mångsidighet . både vad gäller design och när det gäller möjligheten att förbereda olika rätter och produkter. På den kan du laga inte bara kebab, vingar och alla typer av kött, utan också mer vanliga vardagsrätter från soppa till bakad fisk. Dessutom är den idealisk för snabb torkning av svamp och frukt. En hemlagad grill på landet kommer säkert att bli en oersättlig sak. För att göra det själv måste du välja lämpliga projekt, ritningar och följa råd från specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla grillmodeller är indelade i två alternativ.

  • Mobila modeller kan vikas, lätt bäras, de är små i storlek och lätta i vikt;
  • Stationära modeller - det här är grillugnar byggda av tegel eller sten. De är stora i storlek och nästan alla modeller kräver installation på en grund.

Mobila grillar är gjorda av tegel, anlagda utan användning av murbruk. Dessa gatumodeller är lätta att montera själv, demontera och montera igen. Att utforma i sådana strukturer är inte särskilt svårt. Stationära grillar är vanligtvis tegel eller sten. Funktionen hos en sådan grill begränsas endast av dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enklaste mobila grillen är engångsgrillen . Dess struktur består av en kolpanna och ett tunt galler. Eftersom den är gjord av en tunn typ av tenn, brinner pallen ut efter den första användningen. Det finns många vikbara modeller som passar i en liten plastväska för enkel transport. Deras design är mycket enkel, bestående av en grillpanna och ett galler.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mer komplex modell är en grillkittel . Denna amerikanska originalversion är tillverkad av krom nickel. I utseende ser det ut som en gryta eller en djup stekpanna, presenterad på tre stabila ben och kompletterad med ett kupolformat lock. I botten finns en rundad bricka som är lämplig för tallrikar och andra redskap. Tack vare en sådan enhet och närvaron av ett lock kan den enkelt användas som ugn eller rökhus.

Grillvagnen har en fast eller hopfällbar yta.

Hibachi är en rund gjutjärnsmodell med stabila ben och ett höjdjusterbart galler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska grillen är bekväm för inomhusbruk i köket . En gasgrill är ett helt komplex som innehåller de grundläggande funktionerna för en grill och grill. Sådana modeller är mer lämpliga för användning inom cateringbranschen. De är mycket massiva, väger cirka 60 kilo, vilket i större utsträckning hänvisar dem till stationära modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje modell har många ytterligare element, vilket gör den mer bekväm att använda.

Dessa inkluderar följande:

  • inbyggd mekanisk och automatisk spott;
  • ett förstorat öppet eldstadsområde, på grund av vilket en variation av en trädgårdspis lätt skapas;
  • grill avsedd för stekning av mat;
  • en plats för installation av en gryta, som gör att du kan laga ett stort antal olika kulinariska mästerverk i frisk luft;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • separat område för grill;
  • en konstruktion för matlagning av grill;
  • matlagnings- och arbetsytor;
  • rökrum och mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Grunden för en grill är metall, natursten, tegel, skumblock och betong av hög kvalitet. Huvudkraven för tillverkningsmaterial är deras motståndskraft mot stress och höga temperaturer. För den yttre dekorationen av grillugnen finns det ett stort urval av material (natursten, porslinstengods, skalsten). En grillstruktur kan tillverkas oberoende av block, block och skumblock.

Konstruktionen från en vanlig fat ser original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Korrekt placering av en grill är inte bara en bekvämlighet och skönhet, utan framför allt säkerhet.

De grundläggande kraven för grillens placering är desamma för alla modeller, nämligen:

  • Slät yta;
  • det ska inte finnas brandfarliga föremål (byggnader, växter, bilar, etc.) i närheten;
  • avstånd från bostadshuset med 5-15 meter;
  • ge skydd mot regn under ett tak eller tak;
  • vind steg (rökens riktning ska vara i motsatt riktning från bostadshuset).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att den intensiva värmen från en grill kan skada all växtlighet, så du behöver inte placera den omgiven av rabatter eller trädgårdsbäddar. Inte bara landskapets utseende kommer att lida, utan också skörden. Och det är också bättre att tänka i förväg om vägen till grillen från huset och rekreationsområdet.

Dimensioner

Krav för någon typ av grill är standard.

  • Minsta avstånd för brännaren bör vara 70 till 80 centimeter.
  • Kaminen är alltid 10 centimeter under brännarens nivå.
  • En plats att förvara ved och tång är ett måste.

Den slutliga höjden på brännaren, hällen, skärbordets ytor och ytterligare hyllor beräknas utifrån höjden och bekvämligheten för ägaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

De enklaste grillmodellerna är utrustade med spis och arbetsyta . De kan också sättas upp på egen hand. Dimensionerna på ett sådant komplex är 1210 mm djupt, 2240 mm brett och 1900 mm högt.

Den enklaste modellen av en grillugn monteras med vanligt tegelverk, som har en standardstorlek. Höjden på en sådan ugn motsvarar 13 rader (cirka 702 mm vardera), den specificeras baserat på sömmens tjocklek. Strukturens omkrets motsvarar grunden för 1810x900 mm. Även en oerfaren byggare kan bygga en sådan struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen av en grillugn med en spis kräver grundläggande färdigheter i murning av ugn. Dimensionerna för en sådan struktur har följande standarder: djup 1778 mm, bredd 434 mm och höjd 1900 mm.

När man bygger en sådan grill används typen av holländskt murverk.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För självkonstruktion av den enklaste grillugnen behöver du material som:

  • cirka hundra tegelstenar;
  • Metallplåt;
  • gitter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör-det-själv-installation av strukturen och beklädnaden sker i en viss sekvens

  • på en plan, stabil yta med en omkrets på 1x1 meter läggs den första raden ut. Formen på den framtida grillen kan vara fyrkantig, rund eller polygonal. Valet begränsas av designerns önskan;
  • i den första raden placeras tegelstenar på ett avstånd av cirka 5 centimeter från varandra;
  • de återstående tegelraderna läggs ut i ett rutmönster med samma teknik;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • antalet rader beräknas från den önskade höjden på brännaren;
  • en metallplåt placeras på den resulterande basen, på vilken kolet kommer att ligga. Ovanpå läggs ytterligare 2-3 rader med tegel enligt samma princip;
  • sedan installeras galler och två slutrader med tegel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna struktur monteras utan användning av murbruk ., vilket garanterar enkel montering. Det kräver inga speciella byggkunskaper och tar minst tid.

Uppförandet av en mer solid struktur kräver att man lägger en grund, vars storlek beror på måtten på den framtida grillen plus 30 centimeter runt omkretsen. De beräknas utifrån storleken på eldstaden och tillgängligheten av ytterligare strukturer. Att bygga en grill själv är enkelt om du följer experternas rekommendationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre grundalternativ

Färdig armerad betongplatta. I botten av den utgrävda gropen läggs ett lager med ca 5 cm tjock sand- och grusdynan, på vilken en armerad betongplatta läggs. Djupet på en sådan grop beräknas baserat på plattans bredd plus kuddens lager. Detta alternativ kommer att ta lite tid, men det har betydande olägenheter på grund av behovet av en kran för att lägga plattan, krympningen av kudden kan visa sig vara ojämn

Bild
Bild
Bild
Bild
  • En plattfundament är ett mer pålitligt alternativ. Dess särdrag ligger i det faktum att en armerad betongplatta hälls på plats direkt i gropen. Tekniken är enkel: en grop grävs cirka 35 cm djupt, ett lager sand och grusdynan läggs, formen monteras, en armeringsbur görs och betong hälls.
  • Det vanligaste och tillförlitliga alternativet är en remsor. För konstruktion av en grill läggs den inte i en U-form, utan längs en sluten krets. För det dras en grop ut med ett djup av cirka 50 cm, ett lager med sand- och gruskudde ca 15-20 cm tjockt och en armerad betongbas hälls.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av grundalternativ beror på vilken typ av jord som konstruktionen kommer att vara. Efter att ha valt byggarbetsplats och grund kan du börja bygga en grill. Det är enkelt att vika en traditionell grill. Denna design kräver inga speciella färdigheter.

Det första steget passeras, platsen för grillen väljs, grunden hälls och det återstår att vänta tills den hårdnar helt (upp till cirka 3 veckor).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra steget börjar med beredning av byggmaterial . För konstruktion av en grill används två typer av tegelstenar: eldfasta och motstående. Eldfast (eldstad eller massiv) tegel används för att lägga eldstaden. Efterföljande delar av konstruktionen läggs med tegelstenar (det är möjligt att använda andra material, både block och naturligt ursprung). Murning kräver mindre skicklighet och är billigare för DIY -grillar. Tidigare, kort innan läggningen påbörjas, är hela teglet genomdränkt i vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det tredje steget är erektion . Kontrollera fundamentets horisontalitet med en nivå innan du börjar lägga arbetet. Om fel hittas korrigeras de när de första två raderna läggs med tjockleken på murbruk. Ett tätskikt är obligatoriskt på grunden. Takmaterial eller andra rullmaterial används som det. Under konstruktionen används ett beställningsschema. Det beräknas på grundval av en standard tegelstorlek på 230x114x65 mm. Vid läggning av eldstaden och spisen används en lerlösning, för vidare läggning - en vanlig murbruk. Fireclay -lösning blandas i förväg från sand, röd lera, vatten och cement.

Bild
Bild
Bild
Bild

När ugnens konstruktion är över är det nödvändigt att bränna dess inre ytor. För att göra detta tänds träkol eller trä i eldstaden, så att den når maximal temperatur.

Efter uppvärmning av ugnen bör den torkas . Det bästa alternativet för henne är en varm sommarperiod, då tar det minst 5 dagar. Om torkning utförs i grumligt höstväder - högst 20 dagar. Det är i alla fall värt att ta hand om att skydda grillugnen från regn och täcka den. Det sista steget kvarstår - det här är glans. Tegelstenarna rengörs från murbruk och målas så att sömmarna betonas. Nu kan du börja arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ovanliga alternativ för att göra metallgrillar själv. Det bör genast noteras att deras design också begränsas av tillverkarens önskan, möjlighet och fantasi. Ett av dessa alternativ är en grill från en gasflaska. Detta är ett mycket ekonomiskt och prisvärt alternativ, men det kräver erfarenhet av en svetsmaskin och en slipmaskin.

Från en gammal tom gasflaska får du en grill med en längd av 120 cm . Om så önskas kan den reduceras genom att klippa bort onödiga centimeter och svetsa den längs snittet. En sådan grill, även den enklaste från en gascylinder, visar sig vara tung, därför är den olämplig för transport, men på grund av benens konstruktion kan den göras både stationär och bärbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med denna design är enkelhet och tillverkningshastighet, eftersom det inte tar mer än 2 timmar. På grund av tjockleken på cylinderväggarna kännetecknas detta alternativ av ökat slitstyrka. Designen tål höga temperaturer.

Bild
Bild

När det gäller rationaliteten i att göra en sådan grill uppstår tvister om säkerheten för de produkter som tillagas i den, eftersom gasrester kan finnas kvar på gascylinderns väggar. Därför bör du tänka på säkerheten direkt och före användning måste strukturen tvättas noggrant och värmas flera gånger. Efter denna behandling är grillen lämplig för säker tillagning av mat. Kontrollera att den är tom innan du börjar arbeta med gasflaskan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ta bort den återstående gasen från cylindern placeras den upp och ner och ventilen skruvas loss till slutet. Detta trick är mycket effektivt eftersom gasens densitet är större än luftens densitet, så den kommer att fly snabbare. För att testa gasutloppet måste du tvätta halsen.

Om gasen kommer ut kommer det att bildas bubblor, för att slutligen bekräfta att cylindern är tom fylls den med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En steg-för-steg-beskrivning av instruktionerna för att omvandla en gasflaska till en grill

En standardflaska på femtio liter tas, det finns en produktionssöm på den, längs vilken ett snitt görs. För detta används en slipmaskin och ett kanthjul för metall. Sidoväggarna, det vill säga botten och toppen av cylindern, förblir intakta, annars skadar det brazier. Som ett resultat av snittet delades cylindern i två delar: en av dem är basen för grillen, den andra är locket

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Genom svetsning är gångjärnen fixerade, initialt fixerade på nitar av aluminium.
  • Värmebeständiga metallhandtag är fästa på grilllocket.
  • Metallhörn på 32x32 mm svetsas längs omkretsen av hålet i cylindern, vilket kommer att fungera som ett stöd för spetten. Detsamma görs med lockets insida. Hörnen förhindrar deformation i snittet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grillbenen är svetsade. Om det är stillastående fixeras benen med betong för större stabilitet. Om det anses vara bärbart kan hjul eller små stift fästas på benen för att drunkna i marken.
  • För att ge dragkraft borras små hål i hela botten av höljet.
  • Efterbehandling av sömmar och rengöring av invändiga väggytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Allt kräver ordentlig och aktuell vård. För att undvika obehagliga konsekvenser bör du följa driftsreglerna.

Alla konstruktionsdelar bör rengöras i tid, nämligen:

  • gallret, dörrarna och efterföljande delar av kaminen bör rengöras från smuts och sot varje gång efter användning, efter att ha väntat på att kaminen ska svalna helt;
  • ugnsröret måste rengöras från sot minst 2 gånger per år;
  • töm härden för bränt kol och matrester efter varje användning;
  • det är nödvändigt att kontrollera eldstaden för förekomst av ackumulerat vatten eller snö i avsaknad av ett huvud i skorstenen eller en baldakin över skorstenen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du följer följande säkerhetsregler:

  • konstant övervakning av flamens intensitet krävs;
  • inga brandfarliga föremål i närheten av spisen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid användning av tändmedel är det värt att komma ihåg att:

  • det är tillåtet att endast använda förrätter, strikt följa deras bruksanvisning.
  • användning av bensin, fotogen och andra smörjmedel är strängt förbjudet;
  • täck grillen med ett lock minst 15 minuter efter tändning för att undvika antändning av den ackumulerade brännbara gasen;
  • under inga omständigheter ska träet impregneras med sådana medel, bara spraya det för att antända.

Under den kalla årstiden måste grillen i början av användningen torkas i 20 minuter på låg värme. Detta förhindrar för tidigt slitage och uppkomst av sprickor i ugnstrukturen från ett kraftigt temperaturfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på färdiga konstruktioner

  • När du bygger en grill används ett beställningsschema. Den är baserad på en standard tegelstorlek på 230x114x65 mm.
  • En mobil grill av tegel, anlagd utan användning av murbruk, är lätt att montera själv och vid behov demontera och montera igen. Denna design är lämplig för hörnmodeller.
  • En av de ovanliga grillmodellerna, gjorda av en gasflaska, ser ovanlig och snygg ut. Denna design begränsas av tillverkarens önskan, förmåga och fantasi. Varje lusthus blir mer funktionellt med denna design.

Rekommenderad: