Metallhärdare (81 Bilder): Val Av Storlek På En Metallgrillanordning, Alternativ Från Järnrör, En Grillplats, Vackra Produkter

Innehållsförteckning:

Video: Metallhärdare (81 Bilder): Val Av Storlek På En Metallgrillanordning, Alternativ Från Järnrör, En Grillplats, Vackra Produkter

Video: Metallhärdare (81 Bilder): Val Av Storlek På En Metallgrillanordning, Alternativ Från Järnrör, En Grillplats, Vackra Produkter
Video: Making an Amazing Barbecue (BBQ) Grill Stove 2024, Maj
Metallhärdare (81 Bilder): Val Av Storlek På En Metallgrillanordning, Alternativ Från Järnrör, En Grillplats, Vackra Produkter
Metallhärdare (81 Bilder): Val Av Storlek På En Metallgrillanordning, Alternativ Från Järnrör, En Grillplats, Vackra Produkter
Anonim

Braziers och grillar är en oumbärlig egenskap för friluftsliv. De mest populära alternativen för utförande av braziers är metallprodukter. De har många fördelar som gör att du kan laga ett brett utbud av rätter med utsökt smak och arom.

Bild
Bild

Särdrag

Metall är det vanligaste materialet för tillverkning av grillar och grillar. Sådana strukturer är lätta, lätta att bära och demontera. Metallen värms upp snabbt och håller värmen väl, vilket bidrar till enhetlig och snabb stekning av fisk, fjäderfä och kött.

Produkterna är som regel tillverkade av två typer av stål: rostfritt och värmebeständigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallval är en mycket seriös uppgift .eftersom bruket under påverkan av höga temperaturer deformeras - lådorna börjar likna helikopterblad som vrids i huvudaxelns riktning. Experter kallar detta fenomen för plastisk deformation. Alla strukturella element är sammankopplade, därför uppstår inre spänning, vilket orsakar en betydande förändring i grillens form. I framtiden leder detta till en fullständig förlust av form och förstörelse av produkten.

Bild
Bild

Det är därför braziers av rostfritt stål inte håller hög kvalitet . Detta material är mycket rädd för att brinna ut, så grillen serverar högst 1-2 säsonger. Värmebeständigt stål gör att du kan skapa modeller som är mer robusta och hållbara. Legeringen innehåller en hög andel krom; denna metall oxiderar vid förhöjda temperaturer och bildar en eldfast beläggning. Dessutom bygger själva tillverkningen av detta material på tillsats av aktiva komponenter som förhindrar deformation och fraktur av stål under ogynnsamma förhållanden.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att stålkvaliteterna 10G2, 09G2S och 16GS används för tillverkning av grillar och grillar. De tål flera tusen förbrännings- / kylcykler. Men legeringar ST10, ST20 eller ST3 används oftare för turistmodeller, som kännetecknas av låg vikt och kort livslängd.

Förutom temperaturbeständighet kännetecknas värmebeständigt stål av korrosionsbeständighet och slitstyrka. Det är inte mottagligt för stötar och mekaniska skador av svag och medelhög styrka, därför är det optimalt för produktion av braziers som drivs utomhus under förhållanden med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med metallhärdare inkluderar:

bra värmehållande

låg brandfarlighet

enkel användning och rengöring

rörlighet

lättviktig

lågt pris

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Braziers och grillar kan köpas i specialaffärer, och de är också representerade i stor utsträckning i byggmarknader. Där realiseras de i standardformer och storlekar. Men om du vill ha något ovanligt kan du beställa en brännare enligt ett individuellt projekt i smedens verkstad. Sådana modeller är som regel dekorerade med smidda element och dekorerade.

Sådana installationer är emellertid inte enkla, därför används de som stationära modeller. Och kostnaden för sådant arbete är ganska hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Innan du köper eller gör en brazier själv, bör du vara mycket fundersam om att välja den optimala modellen.

Beslutet beror på många faktorer:

tillgängligt utrymme i landet

behovet av transport

brazier dimensioner

möjligheten att laga olika rätter

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om grillar är det vanligt att dela in dem i tre kategorier

  • Mobilt alternativ kan röra sig fritt från en plats till en annan. Dess exceptionella egenskaper anses vara låg vikt, förmågan att montera, demontera och installera, små dimensioner. Samtidigt, för att säkerställa den nödvändiga lättheten vid tillverkning av turiststrukturer, används tunnväggigt stål som snabbt brinner ut och kollapsar.
  • Mobil grill - det här är en slags gatukärra på hjul, en sådan brazier är också bekväm att flytta. Det är dock omöjligt att ta isär den, vika den och placera den i bagageutrymmet på en bil. Sådana grillar är ofta dekorerade med smidesjärnelement. De har ett fack för lagring av bränsle och är utrustade med en bordsskiva.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stationärt alternativ Är inte bara en grill. Det är snarare en liten arkitektonisk form. Den är installerad på ett ställe på fundamentet, därför kan den inte flyttas.
  • Grillugnar kännetecknas av stor variation. De skiljer sig åt både utseende och användaregenskaper, priserna varierar också inom ett ganska brett utbud.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För vandring är det bekvämt att använda en engångsmodell , som är en plåtpall monterad på ett brandsäkert stöd. Ett gitter placeras ovanpå, där produktämnena staplas. Efter den första användningen kastas pallen bort, eftersom den under påverkan av värme deformeras och spricker.
  • Bärbar mekanism också användbart för resenärer. Det varar dock längre än det första alternativet. Denna design ser ut som en grill med en brazier, som kan installeras i flera plan. Det är ganska bekvämt för små och stora företag.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kittelgrill har ett kupolöverdrag som ger ett antal ytterligare funktioner. Sådana strukturer är skyddade från snö och regn, vilket innebär att en aptitretande maträtt kan tillagas i alla väder. Tack vare locket fungerar grillen också i ugnsläge, och det gör att du kan steka kött i stora bitar eller hela fjäderfäkroppar.
  • Grillvagn - modell med inbyggda hjul. Det är ganska lätt att flytta det från ett område av huset till ett annat. Den har en hylla för förvaring av ved och kol och ser väldigt estetiskt tilltalande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra prover säljs också. Produkter med avgaskåpa och skorsten är utbredda, så alla köpare kan välja exakt den modifiering som helt uppfyller hans individuella behov och kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Brännaren kan ha det mest varierade utseendet.

Följande ändringar är vanligast:

  • Topplösa lådor är det vanligaste och vanligaste alternativet.
  • Avrundade bottenrännor. Trots det obegripliga namnet är faktiskt en sådan grill en enkel fat eller gascylinder, där toppen klipptes av och omvandlades till en grillpanna. Detta är en favoritmodell för hantverkare, som fungerar som dekoration för sommarstugor hos många ryssar.
Bild
Bild
Bild
Bild

En cylinder med hals på toppen ser ut som en flaska. Det används för att laga karski kebab - det är en stor köttbit, jämförbar i storlek med måtten på en liten tallrik. Med denna typ av konstruktion är spetten installerad på "halsen", som förvandlas till en flödesugn under tillagningen

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära grillar är i sin tur indelade i:

  • öppen;
  • halvstängt;
  • täckt;
  • dekorativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att brännaren ska uppfylla dina behov fullt ut är det mycket viktigt att känna till de tekniska egenskaperna hos brännaren av olika typer, måtten och dimensionerna på dess individuella element.

Bild
Bild

vägg tjocklek

Denna parameter påverkar direkt grillens livslängd: tunnväggiga produkter håller inte mer än 2 säsonger och modeller av förtjockad metall behåller sina driftsegenskaper mycket längre. Den rekommenderade väggtätheten är 3 mm eller mer. Det är denna storlek som skyddar materialet från för tidig utbrändhet och deformation.

Bild
Bild

Längd och bredd

Bredden på strukturen beror på spettens längd. Den ska passa och fästa vid grillens väggar. Därför, med en standardstorlek på stavar på 40 cm, bör grillens bredd bestämmas till 30 cm.

När det gäller längden är den direkt proportionell mot antalet spett placerade på grillen samtidigt. Det enda du bör tänka på är det rekommenderade avståndet mellan dem. Det har experimentellt fastställts att spett ska placeras på ett avstånd av 8-10 cm från varandra. Om de staplas tätare får köttet inte stekas.

Bild
Bild

Låt oss ge ett exempel. För ett företag på 3-5 personer finns det tillräckligt med kött på 8 spett. Om du placerar dem på det rekommenderade avståndet, kommer den totala längden att ligga i intervallet från 65 till 80 cm.

Djup

Detta är ett mycket viktigt kriterium som grillens smak och doft till stor del beror på. Man tror att det mest stekta och saftiga köttet erhålls, som ligger 15-20 cm från kolen. Om köttet är närmare kolen blir det torrt och kan brinna, och om du placerar det på ett större avstånd blir det helt enkelt inte stekt och blir rått inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilationshål

Användare kan fortfarande inte komma överens om lämpligheten i hålen. Vissa konsumenter hävdar att genom dem tillhandahålls nödvändig blåsning, tack vare vilket köttet är bättre stekt. Andra hävdar att detta är en enhet för en "lat kock", och luftflödet kan fritt förses med en fläkt.

Bild
Bild

Måtten på den "idealiska" grillen är ungefär följande:

  • Bredd - 25 cm . Detta är tillräckligt för att rymma 6-7 små köttbitar. Med ett sådant avstånd får alla bitar, även de i mitten, värme från sidoväggarna jämnt, så köttet visar sig stekt med en doftande skorpa. Om du ökar bredden blir bitarna i mitten utan skorpa.
  • Längd - 100 cm . För ett medelstort företag tillagas kött i regel på 7-8 spett samtidigt. Med tanke på att avståndet mellan dem ska vara 8-10 cm och 5 cm på båda sidor av kanten är det detta optimala värde som beräknas. Det rekommenderas inte att göra grillen längre. I det här fallet måste kocken ständigt flytta från ena änden till den andra för att arbeta med en fläkt och vända spetten.
Bild
Bild
  • Tankhöjd - 20 cm - beräknat på grundval av det optimala avståndet mellan kött och kol, som är 15 cm, samt platsen för att placera kol.
  • Det är lämpligt att använda metall med en väggtjocklek på 2 mm eller mer. Om grillen är planerad att användas på vandringar, är det värt att ge företräde åt stålplåt med en hållfasthet på 4-6 mm.
  • Den totala höjden på grillen beror på storleken och höjden på den kulinariska specialisten, men i genomsnitt anses en parameter på 1 meter vara normal.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelar och nackdelar med metallhärdare beror direkt på materialet från vilket de är tillverkade och dess tjocklek. Låt oss titta närmare på de mest populära sorterna.

Bild
Bild

Järnbrännare

Utbudet av järngrillar är stort. De skiljer sig åt i sin funktionalitet, så det är mycket viktigt att bestämma redan från början vad du behöver en brazier för. Om du planerar att använda produkten på vandringar och under picknick i naturen, bör du köpa hopfällbara modeller av tunnväggig metall. De är lätta, lätta att montera och demontera och anses vara lätta att transportera och förvara.

Bild
Bild

Men det finns också en nackdel - tunt stål brinner ut snabbt, så sådana grillar rekommenderas inte för att tända kol.

Det är lämpligt att elda på en annan plats, och när bränslet brinner ut, överför kolen till eldstaden. Dessutom har sådana modeller en begränsad längd, vilket inte tillåter dig att samtidigt laga grill för ett stort företag.

Bild
Bild

Braziers med tjocka väggar är dyrare än tunnväggiga. De är tyngre och svåra att flytta. Fördelarna är också uppenbara: sådana grillar är motståndskraftiga mot höga temperaturer, de brinner inte ut, värms upp bra och håller sig varma under lång tid, vilket garanterar enhetlig och snabb tillagning av kött.

Bild
Bild

Gjutjärnsgrillar är också mycket populära bland sommarboende och ägare av privata hus.

Detta material har ett antal fördelar:

  • snabb uppvärmning och långvarig värmehållning;
  • estetisk design (modeller är ofta dekorerade med smidda element);
  • hållbarhet (gjutjärnsgrillar kan vara upp till 100 år och föras vidare från generation till generation);
Bild
Bild
  • frånvaron av främmande aromer i den beredda skålen;
  • förmågan att arbeta som ugn och säkerställa stekning av högsta kvalitet;
  • motståndskraft mot extrema temperaturer, fukt och andra ogynnsamma miljöfaktorer;
  • brist på tendens till korrosion.
Bild
Bild

Nackdelarna är också betydande:

Sådana modeller är som regel gjorda på beställning och har en ganska hög kostnad. De utmärker sig också genom sina stora dimensioner och imponerande vikt.

Bild
Bild

Rostfritt stål

Rostfria modeller är ekonomiska alternativ som är ganska låga. Priset är dock kanske den enda fördelen med sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna är så stora att de gör alla besparingar opraktiska:

  • Rostfritt stål brinner snabbt ut, deformeras och spricker under påverkan av värme.
  • Det håller värmen dåligt - det leder till en ökning av bränsleförbrukningen och mycket mer tid läggs på att laga kebab.
  • Kort användningstid - produkter av rostfritt stål håller inte mer än 2 säsonger, och vid frekvent användning räcker de bara för en sommar.
Bild
Bild

Materialberedning

Huvudmaterialet för tillverkning av grill är metallplåtar. Det är inte värt att använda ytterligare material, eftersom det är metallen som ger den nödvändiga värmen och graden av uppvärmning av strukturen.

Bild
Bild

För att arbeta med att skapa en standardgrill måste du använda:

  • metallplåtar 25x25 cm - 2 st;
  • metallplåtar 24x25 cm - 2 st;
  • metallplåt 54x25 cm - 2 st;
  • rör eller hörn - 70cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver också ett verktyg för att arbeta med metall:

  • borra;
  • Bulgariska;
  • svetsmaskin;
  • roulett.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallplåtar används för att skapa grillens botten och sidoväggar, men vissa hantverkare föredrar en annan installationsmetod. De ersätter flera ark med ett stort ark, gör sedan flera skär, böjer arken och förenar dem med ett minimum av svetsar. I detta fall blir installationen mer tät och hållbar. Men sådant arbete kräver kunskap och färdigheter i att arbeta med metall.

Bild
Bild

I förberedelsestadiet utförs en preliminär märkning.

Alla platser där fästelement kommer att installeras och svetsning kommer att fixas, och hålområdet för spett är markerat.

Om den tänkta designen skiljer sig från den traditionella, måste du fylla på ytterligare element som du kan behöva. Dessa inkluderar: pall, handtag, benfördjupningar och andra delar.

Bild
Bild

Många människor gör en brazier med hjälp av beslag som ben . Men en sådan design är inte helt tillförlitlig, eftersom för tunna ben inte håller bra på grillens vikt med spett, så installationen vacklar vid de mest minimala belastningarna. Det vore mer korrekt att föredra hörn. De kommer att ge den nödvändiga styrkan hos stödelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetstrinn

Huvudarbetet vid tillverkningen av grillen utförs i enlighet med schemat:

  • Kvarnen skär ut alla huvuddelar från metallplåtar.
  • Hål för luftkanaler görs på sidoväggarna - de borras 2 cm från botten med ett steg på 5 cm, diametern är 1-1,5 cm.
  • Hål för spett skärs ut längs sidoväggarnas övre kant, de yttre görs på ett avstånd av 5 cm från kanten, resten görs i steg om 10 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Botten och sidoväggarna är svetsade ihop. Du behöver inte göra en perfekt söm. Det räcker med att fixera fästet medurs. Detta ger den nödvändiga styrkan och skapar samtidigt förutsättningar för ett större luftflöde.
  • Ben är svetsade i strukturens hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En handgjord shashlikmaskin kan anses vara klar på detta, och grillen kan användas. Men om du vill kan du svetsa dekorativa element: handtag, lock och andra detaljer. Före användning är det lämpligt att måla brännaren med värmebeständig färg, som skyddar strukturen från värme och korrosion.

Ursprungliga idéer

Vackra braziers är gjorda med smideelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta alternativ görs i form av djur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exklusiva grillar i form av tåg, bilar och flygplan kommer att pryda alla platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och några fler foton på snygga grillar.

Rekommenderad: