Hus Från Förändringshus (57 Bilder): Projekt Av Modulhus För Permanent Bostad, Inredningsidéer, Hemförbättring Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Hus Från Förändringshus (57 Bilder): Projekt Av Modulhus För Permanent Bostad, Inredningsidéer, Hemförbättring Inuti

Video: Hus Från Förändringshus (57 Bilder): Projekt Av Modulhus För Permanent Bostad, Inredningsidéer, Hemförbättring Inuti
Video: Tema bostad, hus och lägenhet. SFI 2024, Maj
Hus Från Förändringshus (57 Bilder): Projekt Av Modulhus För Permanent Bostad, Inredningsidéer, Hemförbättring Inuti
Hus Från Förändringshus (57 Bilder): Projekt Av Modulhus För Permanent Bostad, Inredningsidéer, Hemförbättring Inuti
Anonim

En sommarstuga utanför staden är redan en glädje och stora möjligheter. Men om det inte finns något hus på platsen, blir den glada förväntan att förädla sitt eget land lite mörkare. Naturligtvis har inte alla råd att bygga ett fullvärdigt hus på platsen. Men du kan inte klara dig utan tak över huvudet. Ett dacha -skjul anses vara ett kompromissalternativ. Och om det finns flera sådana stugor kan man göra ett hus bekvämt för sommarens förortsliv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Husprojekt

Om man tittar på alternativen som säljarna av stugorna erbjuder verkar det svårt att nöja sig med något. Det finns också små standardhus till ett mycket överkomligt pris, och det finns stora tvåvåningsstrukturer som är imponerande i sin omfattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de mest populära projekten är ett hus med två växelhus . De installeras på ett avstånd av 3 m från varandra. Om du utrustar ett sådant hus, kommer inte den minsta familjen bekvämt att rymma i det, och detta kommer att hända på grund av att badrummet och köket kommer att vara i en del av huset, och rekreationsområdet kommer att vara i en annan. Eftersom stugorna ligger på ett visst avstånd måste detta utrymme också användas enligt planen. Vanligtvis gör ägarna 2 väggar som förenar delarna av lanthuset, och ett gemensamt tak är installerat ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och utrymmet mellan hytterna används för att rymma bilen . Om ägarna bestämmer sig för att göra detta, istället för en enande vägg, kommer de att utrusta porten. Alternativt används den mellersta delen som en miniverkstad eller ett förråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metoden att kombinera två hytter under ett tak anses vara ett bra alternativ, men inte det enda.

Andra projekt

Hus i chaletstil . Från en enkel byggnad kan du få en ganska intressant version av en bostad i chaletstil. Grunden för en sådan struktur kan också vara en havsbehållare.

Bild
Bild

Inte precis under ett gemensamt tak, men också ett bra alternativ för ett modulhus med två stugor . Det kan organiseras, om så önskas, med alla bekvämligheter. Matsalen öppnar nästan i frisk luft, vilket verkligen är viktigt under den varma årstiden.

Bild
Bild

Ännu ett trevligt och utan tvekan modernt projekt . Den kan isoleras och sommarsäsongen kan förlängas längre. Och om så önskas kan även nyåret firas i en sådan bostad. För en stor familj är alternativet inte det bästa, men ett sådant hus kan betraktas som en kompromisslösning.

Bild
Bild

Ett vanligt alternativ med en terrass, som ofta väljs i byggnadsstadiet . Sedan överförs denna byggnad till status som ett pensionat eller ett kök ordnas i den.

Bild
Bild

Ett illustrativt exempel på hur ett lanthus kan se ut på vintern . Med rätt kommunikation kan du komma hit oftare, under en varm vinter borde detta inte vara ett problem.

Bild
Bild

Ljushuset "on legs" lockar med sin eleganta exteriördesign . Det finns många sådana erbjudanden på marknaden, och de är efterfrågade. Invånarna behöver bara tänka på vilka bekvämligheter som ska "stoppas" i huset, och naturligtvis hur man tröstar det.

Bild
Bild

Den inre delen av ett lanthus är inte mindre intressant än dess yttre bild. Layouten är verkligen väldigt annorlunda, och dess "fyllning" beror på ägarnas önskemål.

Layoutalternativ

Det finns flera populära lösningar, en av dem är en sommarstuga med en veranda. Det finns växelhus med rum för toalett, dusch, bruksblock. Detta är standardutrustning, men tillverkaren kan lägga till andra element till den, men detta kommer också att påverka priset på strukturen.

Vanligtvis, för att förändringshuset verkligen ska förvandlas till ett mysigt hus på landet, väljer de det layout i form av två rum . Det finns naturligtvis tvåvåningsbyggnader, mycket bekväma, men en våning med två rum anses fortfarande vara mer populär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss beskriva ett av de mest populära alternativen - ett förändringshus med en veranda

  • Verandan kan täckas (det här är praktiskt), eller så kan den vara i form av en bred veranda vid entrén, vilket ändå är bra för sommarbyggnader . Detta bekväma sommarområde rymmer matplatsen. Vanligtvis bestämmer ägarna, i förortslivet, att utrusta verandan och ångrar att de inte köpte ett förändringshus med en veranda direkt (det här är mer bekvämt och billigare).
  • Verandan ska ligga på solsidan . Om det är möjligt är det vettigt att välja ett L-format förändringshus. De nitiska ägarna lämnar en del av verandan för förvaring av utrustning som inte får lämnas utomhus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett attraktivt alternativ kan kallas en dubbel trädgårdsbod, det kommer att vara ett kompakt förortshus för en liten familj. Om huset har dusch och toalett garanteras komfort. Tvillingstugor kallas också breda; vad gäller deras layout påminner de något om en vanlig lägenhet.

Ett förändringshus med en andra nivå är inte nödvändigtvis en tvåvåningsstruktur, men det kan vara en byggnad med en sovmodul . Det vill säga andra våningen representeras av en säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling och hemförbättring

Du kan till och med utrusta ett dystert, övertygande hus från ett standardbyteshus, vilket inte alls förknippas med komfort. Och du kan skapa en struktur som är omöjlig att passera. Tänk på olika alternativ för att dekorera ett hus inuti och utanför.

Utanför

Det enklaste sättet att göra ett vanligt förändringshus till ett ovanligt hus är använder fönster som inte är den vanligaste storleken … Huset visar sig omedelbart vara på modet, och dess storlek blir sin egen värdighet. Om du gör stora fönster, kommer byggnaden att dra nytta av belysning. Ja, och respektabilitet dyker upp i ett litet hus med stora fönster. Slutligen kan du på detta sätt dölja byggnadens uppenbara täthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan vara som ett fönster mot golvet och ett högt, men smalt fönster, hörn - det finns inget bättre alternativ, var och en är bra på sitt sätt. Men den mest praktiska lösningen kan kallas glidande strukturer i ett lanthus. Naturligtvis, jämfört med vanliga fönster, är de mycket dyrare, men det finns fler fördelar med dem. Även ur estetisk synvinkel: jämförelsen är helt klart för glidande glasstrukturer.

Men det finns också nackdelar att notera. I ett lanthus med stora fönster finns det inte mycket utrymme kvar för att sätta möblerna - allt är klart. I en sådan bostad räknas inte bara varje meter utan varje centimeter. Det är därför om det är viktigt för dig att spara utrymme längs väggarna, gör sedan fönstren höga, men smala.

Och naturligtvis är nackdelen med ett sådant hus synlighet. Men om du har få grannar, så finns det inget att frukta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du köper ett färdigt byteshus blir du ägare till en typisk byggnad . Grunden för ett sådant hus är elementärt, själva strukturen kan representera en metallram med en låda, ett flerskiktsgolv, ett isolerat tak och väggar. I trästugor ändras den yttre ytan sällan, eftersom lanthus från stugor säljs i en helt presentabel form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti

Interiörarrangemanget är inte mindre intressant. Om det till exempel finns ett platt tak i ett förändringshus, bestämmer sig ägarna ofta för att göra ett slags andra våning från en våningssäng. Den är gjord för en vanlig sovplats, och detta är nödvändigt om ägarna ska utrusta ett hus för permanent boende (medan huvudhuset till exempel byggs).

Alla möbler ska vara så funktionella som möjligt. Till exempel är en säng byggd på en byrå. Byrån blir hög och rymlig så att insidan blir en bekväm förvaringsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarna, som initialt monterar hängmattfästen i väggen, kan kallas försiktiga. Om gäster plötsligt dyker upp blir det inga problem med en extrasäng. Och i princip hängmattan själv, om den inte valdes av en slump, och dess design är intressant, ljus, dekorerar utrymmet mycket.

Det är också värt att tänka på standarden, men det här är inte ett överflödigt drag - organisering av köksbänkskivan genom att förlänga fönsterbrädan . Och om du också gör hyllor under det, kommer detta att vara en praktisk plats för förvaring av köksredskap och olika hushållsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man annars organiserar husets inre utrymme

På väggarna kommer smala, snygga hyllor för inredning att vara till nytta. De kommer att rymma vaser, figurer, böcker - allt som gör ett hem mysigt och varmt

Det händer ofta att saker från en stadslägenhet som fallit i onåd slår rot i ett lanthus, blir en integrerad del av det.

Bild
Bild

Ingenting ger mys i ett hem som en textilskärm över ett bord. Om det finns plats för matbordet i huset från växelhuset, kommer det att finnas en plats för en lampa i en elegant lampskärm

Och du kan göra det själv, det finns så många videor av mästarklasser på Internet som även en oerfaren person klarar sig.

Bild
Bild

Alla ytor på lanthuset kan avslutas med ett material, och detta kommer att gynna utrymmet. Det verkar suddas ut mellan gränserna mellan ytorna, vilket gör att rummet verkar mer rymligt utifrån

Bild
Bild

Men skynda dig att vägra från skrymmande skiljeväggar, de begränsar bara husets utrymme. Om partitioner behövs av design, överväg om det är möjligt att ersätta dem med vackra och ljusa gardiner. Funktionen är densamma, men för ett litet utrymme är det mer lönsamt

Bild
Bild

Textilier är alltid ett enkelt och relativt billigt sätt att hjälpa ett utrymme att se mer bekvämt, ekologiskt och livligt ut. Örngott för kuddar kan sys av de enklaste tygerna, och filtar och lapptäcken kan också vara billiga

Bild
Bild
Bild
Bild

Gamla ställningar från mormors lägenhet kan målas om i en ljus färg och göra en höjdpunkt i utformningen av ett lanthus.

Alla möbler som bara ber om restaurering kan hitta ett nytt liv om du bestämmer dig för att göra det till en del av ett lanthus från byte av hus.

Bild
Bild

Inredningsidéer

Hur det kan se ut - se urvalet av framgångsrika exempel. De visar att om du överger stereotyper, får mod, styrka och flit kommer resultatet att bli högre än alla förväntningar.

Lantligt hus från ett förändringshus - inredning

Det verkar klart vem som kommer att bo på andra våningen - barn kan inte utvisas från ett sådant bo. Och vuxna kommer att känna sig bekväma i ett litet men välorganiserat hus

Bild
Bild

I huset fanns en plats för gamla stadsmöbler, till exempel en köksuppsättning. Vid behov kan fönstren "dekoreras" med gardiner

Bild
Bild

Interiören är ädel och till och med aristokratisk, vilket bevisar än en gång: ett litet hus är inte det minsta tillfället

Bild
Bild

Ett smalt hus, men ändå kommer det inte att vara trångt för en familj. På en så mysig plats vill du spendera hela sommaren eller till och med stanna längre

Bild
Bild

Bara ett magiskt hus på landet. Det verkar som att det bor en författare här som skriver barnberättelser

Bild
Bild

Liten men söt terrass, där en liten familj kan äta lunch och middag. En bra lösning om det inte finns någon plats i huset för en fullvärdig matplats

Bild
Bild

Ett enkelt och blygsamt alternativ: du går in i huset, och omedelbart hälsar köket dig med de mest utsökta dofterna. Alternativet är billigt och bekvämt. Och om ett hus byggs i närheten finns det ingen bättre följeslagare

Bild
Bild

Allt här är så modernt och lakoniskt att det är svårt att kalla en sådan byggnad för ett ekonomialternativ. Beslutet är rationellt, vackert, genomtänkt

Bild
Bild

Hur man är ett lanthus, det är upp till inte bara din plånbok, utan också din fantasi. Och också viljan att leta efter tid, ansträngning, medel och sätt att nå sina mål. Temat för lanthus från stugor blir bara mer och mer populärt, så det blir ännu fler idéer. Bli en av pionjärerna och glöm inte att "visa upp" ditt hus från ett vanligt växelhus!

Rekommenderad: