Rökhus "Izhitsa": Hur Man Använder Utrustning För Varm Och Kall Rökning, Verklig Feedback Från ägarna Om Driften Av Installationen

Innehållsförteckning:

Video: Rökhus "Izhitsa": Hur Man Använder Utrustning För Varm Och Kall Rökning, Verklig Feedback Från ägarna Om Driften Av Installationen

Video: Rökhus
Video: Maurer Smokehouse with friction smokegenerator 2024, April
Rökhus "Izhitsa": Hur Man Använder Utrustning För Varm Och Kall Rökning, Verklig Feedback Från ägarna Om Driften Av Installationen
Rökhus "Izhitsa": Hur Man Använder Utrustning För Varm Och Kall Rökning, Verklig Feedback Från ägarna Om Driften Av Installationen
Anonim

Rökt kött, fisk, fjäderfä är efterfrågat bland kunderna, eftersom de har en utsökt doft och en speciell smak. Därför försöker många livsmedelsindustriföretag att utrusta sin produktion med utrustning för kall och varm rökning av produkter, eftersom de alltid hittar sin köpare.

Smokehouse "Izhitsa", som har sina egna egenskaper och fördelar, är väl lämpad för sådana ändamål.

Visningar

Smokehouse "Izhitsa" är lämpligt för dem som bestämde sig för att starta eget företag och öppna en liten verkstad för produktion av rökta produkter och en butik där de kan säljas. En sådan attityd kommer inte att vara överflödig för kaféets ägare: det kommer att diversifiera menyn och locka besökare med läckra rätter.

Vikten av ett parti produkter som kan laddas i kammaren, beroende på installationens modifiering, varierar från 50 till 250 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

För varje produkttyp fastställs ett specifikt program med nödvändiga parametrar. Detta eliminerar behovet av rökaren att spåra varje steg och styra processen.

  • Installation "Izhitsa-1200M2 " låter dig ladda upp till 100 kg produkt, som kommer att röka i en och en halv timme. En sådan belastning gör det möjligt att producera cirka ett halvt ton rökt kött eller fisk per dag.
  • " Izhitsa-GK " antalet laddade produkter skiljer sig inte från den tidigare modellen, utsökt rökt kött tillagas i två och en halv timme.
  • " Izhitsa-1700 " rymmer 200 kg delikatesser för matlagning. Du kan röka från en timme till två, beroende på önskat resultat. Kontinuerlig drift kommer att göra det möjligt att producera ett och ett halvt ton produkt per dag.
  • " Izhitsa-2500 " anses vara den mest kraftfulla modellen av denna rökhustillverkare. Den låter dig ladda 250 kg produkt och tillaga den på en och en halv timme. I den här enheten kan du laga varma och kalla rökta produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla kommer att kunna använda utrustningen efter att ha studerat instruktionerna. Tack vare pekskärmen kan du under rökningsprocessen justera temperaturen, ändra luftfuktigheten, rökmättnaden. Allt detta gör att du kan uppnå önskade parametrar: smak, färg, rökgrad.

Den heta rökmetoden skiljer sig markant från den kalla. Den första processen sker vid en hög temperatur och, beroende på vilken utrustning som används, kan produkten vara klar på 1-2 timmar. Med kallrökning vid låga temperaturer kan produkten tillagas under en dag, eller ännu mer. Innan fisken eller köttet återvinns i rökeriet behöver de ytterligare bearbetning, till exempel saltning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tänk först på de positiva egenskaperna hos produkterna:

  • Elementen i "Izhitsa" -rökarna är gjorda av material som inte lämpar sig för korrosion, tål höga temperaturer väl och är immun mot aggressiva miljöer.
  • Utrustningen låter dig röka inte bara kött och fisk, utan även ostar, bacon, korv. Dessutom kan du i installationen inte bara röka utan också torka och baka produkter. Värmeelementen är bekvämt placerade så att kammaren värms upp jämnt.
  • Installationen tar liten plats, och viktigast av allt, det tar inte mycket energi. Så det kan installeras i ett litet rum. Och ändå, med alla dessa kvaliteter, är denna typ inte särskilt lämplig för ett hus där en liten familj bor. För detta finns det små rökhus för hemmabruk. Även om du vill kan du installera Izhitsu i ditt hus, som kan användas av flera familjer samtidigt.
  • När du äter rökt kött tillagat med Izhitsa -rökarna kan du vara säker på att det är fritt från cancerframkallande ämnen. I alla fall garanterar tillverkarna av installationen detta, och de värdesätter deras rykte. Temperaturen ligger inom det normala intervall vid vilket inga skadliga ämnen produceras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hållbarheten för produkter framställda i Izhitsa -installationer är upp till två månader. När det gäller priset är sådana installationer mycket billigare än deras importerade motsvarigheter.

Denna typ av installation köps främst av entreprenörer.

Verkliga kundrecensioner kan alltid hittas på specialiserade webbplatser på Internet. Många noterar att den köpta utrustningen har fungerat korrekt i många år och att inga haverier inträffar. Produkterna är läckra och av hög kvalitet, detta uppskattas av kunder som regelbundet köper rökt kött.

Bild
Bild

Skorstenen ligger längst ner, vilket eliminerar stänk av kondensat på produkten … Många företagare uppskattar särskilt det faktum att produkterna förbereds mycket snabbt, och kapaciteten för en liten produktion är ganska anständig. Men med många positiva aspekter bör vissa nackdelar beaktas. Små och medelstora företag som har testat utrustningen inkluderar till exempel bristen på en kylkompressor.

För även rökning måste stora delar av kött eller fisk som är för stora delas upp i mindre bitar.

I allmänhet passar egenskaperna hos installationerna de flesta företagare och låter dem förbereda läckra produkter, samt komma med egna recept.

Rekommenderad: