Förlängning Till Skjulet (28 Bilder): Hur Man Gör En Veranda Med Egna Händer? För- Och Nackdelar Med Ett Uthus. Materialval För Terrassen

Innehållsförteckning:

Video: Förlängning Till Skjulet (28 Bilder): Hur Man Gör En Veranda Med Egna Händer? För- Och Nackdelar Med Ett Uthus. Materialval För Terrassen

Video: Förlängning Till Skjulet (28 Bilder): Hur Man Gör En Veranda Med Egna Händer? För- Och Nackdelar Med Ett Uthus. Materialval För Terrassen
Video: DIY Building A Shed From Scratch - Complete Project (Fast Version) 2024, April
Förlängning Till Skjulet (28 Bilder): Hur Man Gör En Veranda Med Egna Händer? För- Och Nackdelar Med Ett Uthus. Materialval För Terrassen
Förlängning Till Skjulet (28 Bilder): Hur Man Gör En Veranda Med Egna Händer? För- Och Nackdelar Med Ett Uthus. Materialval För Terrassen
Anonim

Behovet av ett förändringshus uppstår som regel under byggandet av huvudbyggnaden. Dessa kompakta byggnader behövs för tillfälligt boende och förvaring av anläggningsutrustning. Men därefter kan lokalerna användas inte bara som en ekonomisk enhet - dess syfte utvidgas avsevärt om det görs en förlängning.

Optimeringsalternativ för en tillfällig struktur

Medan ett lanthus byggs tänker ägarna lite på komfort, och byteshuset används helt enkelt som tak över huvudet, det vill säga som en bilaga med minimala bekvämligheter. Sådana byggnader skiljer sig dessutom inte åt i utseende. Det är klart att de i framtiden kommer att visa sig vara bra förvaring för lite använda eller onödiga saker. Men det är mycket mer intressant att göra ett sådant hus mer funktionellt.

Bytehuset är en liten byggnad, uppdelad i 2-3 rum, varav ett används för boende. Beroende på layout alla tillbyggnader kan byggas gradvis, om så önskas, maximera området och till och med bygga på andra våningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa ägare gör tillbyggnader till skjulet i form av ett badkar, ett badrum, en dusch eller en ved-timmer, men det mest populära alternativet är en öppen veranda eller terrass.

Dessa enkla element kräver en liten ansträngning av krafter och material, men de förbättrar konstruktionens utseende och gör det mer bekvämt. Resultatet kan bli ett bekvämt område för familjen med grill, fåtöljer eller soffa, matbord och stolar. Till skillnad från tillägget av en dusch eller toalett är det dessutom inte nödvändigt att lösa problem med grunden, vattentätning och avfallshantering under byggandet av en veranda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbyggnadsalternativ

Som regel, i ett omklädningshus, när man kommer in, kommer en person omedelbart in i rummet, det vill säga det finns inget ledigt utrymme för korridoren. Därför blir en veranda, terrass eller veranda särskilt relevant. Men enligt deras syfte är det olika typer av byggnader som skiljer sig åt i funktion.

Veranda - ett slutet, vanligtvis inglasat rum. På den kan du placera köket, värmeutrustningen och isolera väggarna för användning året runt. Det är sant att du kan göra med sommarversionen av köket och utrusta ett område för att ta emot gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från henne, terrassen - det här är en öppen struktur, avgränsad av en räcke eller räcke, och i stället för ett tak används en baldakin för att skydda mot nederbörd. I princip används förlängningen under den varma årstiden, den innehåller inslag av trädgårdsmöbler, soffor, solstolar, ett matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också utöka växelhusets yta genom att bygga en veranda . Faktum är att detta är en plattform framför en gatudörr som inte är mer än 1,5 m stor, men den kan användas som en korridor, på grund av vilken rummets boyta kommer att öka.

Bild
Bild

Således är alla alternativ för bilaga möjliga, beroende på målet som eftersträvas.

Byggresurser och verktyg

För konstruktion av alla typer av förlängningar behöver du verktyg och byggmaterial. Deras antal beror på typen och storleken på den planerade strukturen:

  • skivor för svarv med en tjocklek av 25 mm;
  • träbjälkar (100x100 mm);
  • golvbräda (3 cm tjock);
  • takplåtar som är lämpliga för det material som används för växelhusets tak;
  • fönster för inglasning av verandan;
  • skiljeväggar och räcken för terrasser;
  • färdiga dekorativa räcken och fock eller trä för tillverkning;
  • vid hög luftfuktighet och markens tendens att sjunka - justerbara stöd i mängden 4 st.(deras höjd kan justeras efter installationen av förlängningen).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För fästelement behöver du spikar, skruvar, metallhörn (raka och sneda), självgängande skruvar. Nödvändiga verktyg: skruvmejsel, slipmaskin, handsåg, plan, spade, lameller, rep, byggnadsnivå. Beroende på bastyp behövs betongblock, betong för gjutning, grus och sand.

Förutom den grundläggande konstruktionen av tillbyggnaden är det viktigt att tänka på värmeisolering.

Trots att ett skjul med terrass eller veranda är mer funktionellt och ser bättre ut, glöm inte att detta är en tillfällig struktur, därför rekommenderar experter att isolera förlängningarna och själva rummet med så billiga material som glasull och polystyren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en veranda själv

Du kan bygga en veranda med egna händer, med minimal kompetens och erfarenhet av konstruktion. Men samtidigt är det viktigt att följa de grundläggande kraven på den tekniska sidan av frågan.

  • Först måste du göra grunden till förlängningen, som ska komma nära foten av förändringshuset. Om rummet ligger på betongblock är detta enklast att göra - du behöver bara justera den andra basen med hänsyn till höjden. Kolumnerna placeras på ett avstånd av 2-3 m vid extrema punkter och i mitten beror det på bredden på den planerade förlängningen.
  • För bottenbandet av fundamentet används balkar (tjocklek 100 mm). Balken fixeras med hörn och självgängande skruvar, och fixeras sedan till växelhuset.
  • Därefter installeras vertikala stöd som fixerar dem med fock, och ett golv monteras, ovanpå vilket ett golv av brädor är konstruerat. Dessa element kan fixeras med spår och skruvar, eller helt enkelt skruvar.
  • Innan du fortsätter med den övre remmen bör du ta bort alla dekorativa element i förändringshuset som kan störa detta. Det kan framgångsrikt organiseras endast om taklutningen är mer än 10 cm.
  • Uppförandet av taket börjar med avlägsnande av fästelement från beläggningen längs kanterna, varefter takplåtar placeras under wellpapp.
  • Flera hack görs i de vertikala stolparna, sedan monteras räcket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I slutändan elimineras vissa defekter, efterbehandling utförs med en elektrisk hyvel, träytor poleras och får en mer perfekt form.

Under verandan och verandan kan du också fylla remsans grund. För att göra detta måste du göra en formning av brädor och förstärka själva basen med ett metallnät och stavar. När du lägger stockar från en stång måste du dessutom skydda dem från hög luftfuktighet med bitumen- eller polymerbeläggningstätning. För hällningsarbete är det bättre att använda betong 150M, efter att det har stelnat placeras rambjälkar ovanpå.

Sedan kan du montera vertikala porer, utföra band och sätta upp ett sluttande tak, sedan installera golvet och ägna sig åt väggisolering och dekoration om en veranda eller veranda byggs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med en förlängning

Tillsammans med det faktum att när man bygger en bilaga till ett skjul, åtminstone som en veranda, dess dekorativitet ökar positivt, det finns andra fördelar:

  • ett tak eller tak skyddar inte bara människor från sol, regn och snö, utan också ytterdörren, vars livslängd är märkbart ökad;
  • förlängningen kan användas som ett lusthus i trädgården, vilket innebär att en sådan struktur inte behöver byggas separat;
  • en terrass eller en stor veranda blir relevant när det gäller att torka grönsaker och frukter före lagring - i detta fall kommer visiret att ge skugga för naturlig torkning;
  • det är lika bekvämt att torka skor, kläder eller verktyg som används vid jordbruksarbete på verandan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ytterligare plus - terrassen till huset kan göras med dina egna händer, utan att tillgripa tjänster från professionella hantverkare.

Av bristerna sticker bara en ut - ökad kostnad för ett grovkök med förlängning , utifrån de listade fördelarna visar det sig dock att under sådana omständigheter är priset fullt berättigat.

Rekommenderad: