Gör-det-själv Byt Hus 3 Till 6: Ritningar Och Material, Steg-för-steg Konstruktionsinstruktioner. Projektuppskattning Och Layout Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Byt Hus 3 Till 6: Ritningar Och Material, Steg-för-steg Konstruktionsinstruktioner. Projektuppskattning Och Layout Inuti

Video: Gör-det-själv Byt Hus 3 Till 6: Ritningar Och Material, Steg-för-steg Konstruktionsinstruktioner. Projektuppskattning Och Layout Inuti
Video: Ritningar och skala till hus 2024, Mars
Gör-det-själv Byt Hus 3 Till 6: Ritningar Och Material, Steg-för-steg Konstruktionsinstruktioner. Projektuppskattning Och Layout Inuti
Gör-det-själv Byt Hus 3 Till 6: Ritningar Och Material, Steg-för-steg Konstruktionsinstruktioner. Projektuppskattning Och Layout Inuti
Anonim

Ett bytehus 3 x 6 anses vara en multifunktionell byggnad, som antingen kan vara lämplig för tillfälligt boende under byggandet av ett bostadshus, eller fungera som en verkstad, en plats för förvaring av olika saker och hushållsutrustning. På sommaren kan ett växelhus av denna storlek användas för att utrusta ett badkar eller en dusch . För att bygga en sådan struktur måste du ha till hands ritningarna, nödvändiga byggmaterialen och viss erfarenhet, eftersom konstruktionen måste utföras i enlighet med all teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en design

Under byggandet av en stuga eller ett stort hus kan man inte klara sig utan en tillfällig bostad, där byggare kunde vila. Installationen ska vara snabb och kostnadseffektiv. Ett utmärkt alternativ för att lösa detta problem är att göra det själv med ett 3x6 m rambytehus . I framtiden kan det också fungera som en rymlig plats för förvaring av gamla saker, hushållsutrustning och en cykel.

För att montera ett växelhus med en storlek på 18 m2 måste du först och främst bestämma valet av dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra detta kan du göra följande

Köp en färdig behållare . Det behöver bara installeras på en grusdressing. Denna typ av hytter anses vara den mest prisvärda och enkla. Det enda som kan vara svårt under transport.

Dessutom är det svårt att göra öppningar i färdiga behållare. På grund av den stora volymen metall är sådana strukturer dyra.

Bild
Bild

Gör en ramstruktur . Detta är den mest optimala lösningen, eftersom konstruktion inte kräver stora ekonomiska kostnader. Ramen kan vara av trä eller metall. Trästrukturer fästs enkelt på fundamentet, demonteras snabbt och ser attraktiva ut i platsens landskapsdesign. Metallstrukturer har en svetsad ram, de kännetecknas av styrka och hållbarhet.

Det enda är att metallhytter är dyra och tunga, vilket försvårar transporten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpa panelkortmetoden . Detta är det enklaste alternativet för att göra ett förändringshus, för installation av vilket en sköld först monteras från ramar och brädor. Ramarna monteras på marken, varefter de är täckta med brädor, vilket resulterar i att en låda erhålls. Tillverkningen av förändringshuset kompletteras med golv och mantel av ytor som tak och väggar, för vilka spånskivor eller plywoodskivor vanligtvis används. Dessutom installeras dörrar.

Nackdelen med sådana arter är att de bara kan användas under en säsong, på grund av bristen på bärande element, kan de inte tåla tung belastning och frost.

Bild
Bild
Bild
Bild

När konstruktionstypen väljs återstår det att lösa problemet med förberedelse av dokumentation. För detta utarbetas ett utkast till det framtida förändringshuset och en uppskattning. Byggnaden på 3x6 m anses vara universell, eftersom den kan fungera som en plats för vila, ett bad och en verkstad eller förråd. Vanligtvis, när du skapar projekt, väljs en typisk layout med ett vardagsrum och en vestibyl (13, 5 och 4, 5 m2). Alternativt kan du lägga till skiljeväggar som separerar förråd, kök och badrum från vardagsrummet . På ritningarna anges fönsteröppningar och innerdörrar nödvändigtvis.

När det gäller uppskattningen, för att korrekt beräkna hela kostnaden för att bygga ett byteshus, måste du inte bara ta hänsyn till kostnaderna för att köpa byggmaterial utan också kostnaden för deras leverans och installation.

För att spara pengar på konstruktion föredrar många ägare av sommarstugor och byggarbetsplatser installationen med egna händer, detta gör att du kan spara betydligt på att anställa hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga material

Innan du påbörjar arbetet med byggandet av ett byte 3 till 6 med egna händer är det viktigt att välja rätt byggmaterial och beräkna dess mängd. För byggnader av denna typ väljs vanligtvis installationen av en hög eller pelargrund. Därför måste du, beroende på typ av fundament, köpa högar (pelare) eller göra en låda som kommer att fyllas med betong. För tillverkning av ramen kan metall eller trä behövas . Extern efterbehandling utförs vanligtvis med spånskiva, sidospår, profilark eller blockhus, efterbehandlingsmaterialet väljs enligt förändringshusets designprojekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stor uppmärksamhet måste ägnas åt valet av material för isolering. Glasull eller skum kan vara ett budgetalternativ, medan sömmarna kan förseglas med byggskum . För att kunna använda växelhuset på vintern är det också nödvändigt att tillhandahålla isolering av golven och lägga vatten- och värmeisolerande material. För att dekorera förändringshuset inuti kan du använda både fuktbeständiga paneler av PVC, MDF och foder. Som regel installeras dörrar av plast, järn eller trä på dörröppningar. Detsamma gäller designen av fönsteröppningar, de kan dekoreras med plast- eller träramar.

Installation av taket, som kan ha en en- eller två-delad struktur, anses också vara viktigt . För att förhindra att regnvatten och snömassor ackumuleras på dess yta måste en lutningsvinkel på högst 20 grader observeras. Täck taket med skiffer eller profilerad plåt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

I skedet av att skapa ett förändringshusprojekt måste du också bestämma var placeringen ska placeras. För att göra detta bör du veta om det kommer att vara en stationär struktur eller en struktur med förmåga att demontera och flytta. Om det är planerat att installera ett tillfälligt byteshus på dacha för användning i flera år, bör det vikas, så att det senare enkelt kan transporteras till en annan sommarstuga eller säljas.

Förutom, platsen beror till stor del på dess syfte … Om strukturen också kommer att användas för hushållsändamål rekommenderas det att installera den bredvid ett bostadshus. Detta ger snabb åtkomst till byggnaden från alla hörn av webbplatsen.

Vissa sommarinvånare använder ofta byggnaden som en bekväm dusch, badrum eller kök - i detta fall bör den placeras bort från huvudhuset, enligt kraven i brandsäkerhetsstandarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg konstruktionsinstruktioner

Ett bytehus 3 till 6 är mycket enkelt att bygga med egna händer, det viktigaste är att först rita ritningar, korrekt bestämma måtten och beräkna förbrukningen av byggmaterial. Samtidigt rekommenderar experter att initialt planera förändringshusprojektet på ett sådant sätt att det kan bli en del av andra strukturer i framtiden. För att självständigt bygga ett byte 6x3 från början bör du utföra följande steg i ordning.

Förbered byggarbetsplatsen . För att göra detta måste du välja ett område med en plan yta och fast mark. Annars måste ytterligare utgrävningsarbeten utföras, vilket kräver både tid och pengar. Platsen där det är planerat att bygga ett växelhus rengörs noggrant från skräp och planteringar. Om det behövs, jämnas med ett lager av spillror.

Bild
Bild

Skapa en grund . För att göra detta, ta bort ett lager av jord med 30 cm över hela området av förändringshuset, som sticker ut utanför omkretsen med 0,5 m. Marken bör ersättas med ett lager av sand och allt ska tampas väl. Dessutom rekommenderas att lägga geotextiler - detta kommer att öka hållbarheten för den framtida strukturen. Basen kan installeras både av gjuten betong, block, tegelstenar och från monolitiska block. Pelarna är begravda till ett djup av 300 mm och mer, de läggs strikt längs sladdarna som tidigare ställts horisontellt och följer ritningen. För ett förändringshus med en yta på 18 m2 behöver du 15 pelare, varav 5 måste läggas i längd och 3 i bredd. Det är viktigt att hålla ett avstånd på 1,5 m mellan pelarna.

Därefter får den nylagda grunden torka i en vecka och allt byggnadsarbete avbryts.

Bild
Bild

Gör en ram . Tidigare, enligt ritningarna, skärs trä, som sedan behandlas med hydrofoba medel och ett antiseptiskt medel. Vid träbearbetning måste brandsäkerheten iakttas strikt, vilket förhindrar att det uppstår brand från cigarettstumpar och gnistor i området. Innan du lägger kronan måste du linda kolumnerna med vattentätning i form av ett tvåskiktigt takmaterial.

Bild
Bild

Basen är monterad av två tvärgående och tre längsgående stänger (högst 15x10 cm i storlek) . Strålen måste läggas ut enligt ritningen med den breda sidan nedåt och fixera den på pelarna med metallsömmar. Därefter fortsätter de med utformningen av den nedre remmen och fixerar stängerna längs hela strukturens omkrets, vars storlek bör vara 10x10 cm. kanter inuti basen.

Bild
Bild

Installera stockarna på golvet . För att göra detta behöver du en stång med en sektion på 5x10 cm, den läggs med kanten nedåt på tre längsgående balkar placerade på kronan. Fästning utförs genom att sätta in en stång i slitsarna på den nedre selen. I detta fall bör ett intervall på 60 cm observeras. De luckor som bildas längs omkretsen mellan pelarna bör täckas med tungt material, och avståndet mellan sanden och stockarna bör täckas med expanderad lera. Därefter utförs installationen av hörnstolpar från 10x10 cm balkar.

Bild
Bild

Gör den översta selen . Den utförs med en balk på 10x10 cm. Bak- och ändbalken måste fixeras så att de motsvarar nivån på de bakre stöttorna. När det gäller frontstrålen är den placerad något högre och observerar gränsen med de främre stagen.

Bild
Bild

Montera taket . För att täcka strukturen måste du installera och säkert fixera träbjälkar i början. Utför sedan installationen av ställen och takmanteln.

Bild
Bild

Konstruktionen avslutas med installation av dörrar, fönster och inredningen på omklädningshuset, både ute och inne.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det inte är svårt alls att byta hus själv, du behöver bara ha lite kunskap, erfarenhet och ha tålamod.

Bild
Bild

Layout inuti

Ett bytehus med storlek 3 x 6 får inte innehålla några partitioner i sin layout, eller det kan vara två-tre-rum. Det finns också projekt där toalett, dusch eller badkar dessutom är kopplade till förändringshuset. Inomhusväggar hjälper också till att separera vardagsrummet från köket.

Bland de många projekten för byggandet av ett växelhus 3 x 6 är de som ger plats för 3 rum mycket populära . Huvudrummet är tilldelat en yta på 3x4,5 m, det är utrustat med alla bekvämligheter, ett värmesystem och inrett. Det andra rummet kommer att vara en korridor, dess storlek kommer att vara 1,5x1,5 m. Korridoren kommer att skydda vardagsrummet från kylan. Det tredje rummet blir en toalett eller ett förråd med en storlek på 1,5x1,5 m.

Bild
Bild

Rekommendationer

Byggandet av ett växlingshus 3x6 m anses vara ett noggrant arbete, men du kan enkelt klara det själv utan att behöva ta hjälp av specialister. Detta kommer att avsevärt spara kostnaden för att installera strukturen. Om byteshuset görs för hand för första gången är det användbart att ta hänsyn till följande tips:

  • innan väggarnas och takets inre dekoration bör platsen för elektriska apparater bestämmas, eftersom ledningarna måste utföras i plast- eller metallhylsor;
  • innan du fäster för tunga föremål på väggarna bör en extra tvärstång installeras;
  • du kan bara utrusta en dusch eller ett badrum med fuktbeständiga material, och att installera en torr garderob skulle också vara ett bra alternativ;
  • För att växlingshuset ska användas på vintern måste du installera ett värmesystem, och även under konstruktionen lägga isoleringsmaterial på väggar, tak och golv.

Rekommenderad: