Metallbyteshus (25 Bilder): Järnbehållare Av Profilerad Plåt Och Andra Förändringshus Av Metall. Deras Vikt. Urvalstips

Innehållsförteckning:

Video: Metallbyteshus (25 Bilder): Järnbehållare Av Profilerad Plåt Och Andra Förändringshus Av Metall. Deras Vikt. Urvalstips

Video: Metallbyteshus (25 Bilder): Järnbehållare Av Profilerad Plåt Och Andra Förändringshus Av Metall. Deras Vikt. Urvalstips
Video: Hagmans Takmassa för renovering av papptak 2024, April
Metallbyteshus (25 Bilder): Järnbehållare Av Profilerad Plåt Och Andra Förändringshus Av Metall. Deras Vikt. Urvalstips
Metallbyteshus (25 Bilder): Järnbehållare Av Profilerad Plåt Och Andra Förändringshus Av Metall. Deras Vikt. Urvalstips
Anonim

En glad händelse har kommit: du har köpt en tomt för byggande. Men inte alltid kan människor omedelbart börja bygga ett hus. Vissa har ont om pengar och andra kan inte starta huvudprocessen på grund av väderförhållandena. Tänk om det inte finns någon byggnad på din mark där du åtminstone tillfälligt kan slå dig ner? Slå inte upp ett tält? Självklart inte. För detta finns stugor.

Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Naturligtvis, även på den minsta marken, är det nödvändigt att installera ett tillfälligt rum där du kan ta emot dig själv eller ordna ett utrymme för förvaring av verktyg. Dessa problem löses snabbt om du installerar något bytehus.

För att undvika onödiga utgifter använder människor mobila containerenheter eller vagnar för dessa ändamål. Deras enkla rörelse från plats till plats gör att du kan återanvända dessa strukturer.

Alla stugor är indelade efter typ av layout

  • Om rummet är uppdelat i två delar av en korridor, så är detta en väst. Denna fördelning av utrymme låter dig använda den för att bo och organisera ett lager.
  • Designen, där det inte finns några interna partitioner, kallas en dummy. Detta utrymme kan användas för att rymma flera personer samtidigt.
  • Huvudrummet, utrustat med en liten vestibyl, kan användas för att leva även under den kalla årstiden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om vikt beror allt här på strukturens storlek och materialet från vilket den är gjord. En standardbod har dimensioner på en höjd av cirka 2,5 meter och i längd - 6 m. Bredden kan variera från 3 till 4 m.

Så, låt oss titta på de viktigaste typerna av stugor

Byte av metall Är en mobil vy som enkelt kan flyttas från plats till plats. Det finns ingen anledning att bygga en grund för det, och detta sparar tid och pengar.

Bild
Bild

Järnskur hållbar, motståndskraftig mot temperaturförändringar, brandsäker. Vikten av en sådan struktur är cirka 3 ton. De görs förkortade eller långsträckta. Men bredden ändras aldrig.

Bild
Bild

För sommarstugor och personliga tomter väljer folk träbyteshus … Dessa alternativ är relativt billiga. Dessutom kräver deras tillverkning inte betydande kostnader. Det viktigaste är att träet behandlas med en speciell förening, eftersom träet lämpar sig för att ruttna och brinna. För detta alternativ är det absolut nödvändigt att göra en grund. Det kan tillverkas av byggstenar.

Bild
Bild

Invånarna väljer sådana tillfälliga strukturer för sommarstugor. De ser mer attraktiva ut än sina metallmotsatser. Dessa strukturer kan mantlas med sidospår för skönhet. De är lätta att demontera och montera och har en relativt låg vikt.

Bild
Bild

För att få veta mer om detta måste du jämföra metall- och träprodukter, baserat på måtten - dessa är längd, bredd, höjd

  • En metallkonstruktion som mäter 6x3x2,5 väger från 2,5 ton och mer. En annan metallkonstruktion med måtten 6x2, 5x2, 5 väger från två till tre ton.
  • En träbod med måtten 6x2, 4x2, 5 väger cirka ett och ett halvt ton. Bytehuset, som består av smörgåspaneler och mäter 6x2, 4x2, 5, väger två ton och mer.

Baserat på dessa beräkningar är det möjligt att avgöra vilken bärighet ett fordon måste ha så att det kan transportera den tillfälliga kojan till en annan plats.

Det bör komma ihåg att vikten på standardhytter är lättare att bestämma. Det betyder att du inte kommer att ha några problem med deras transport . När du köper ett byteshus från tillverkaren måste du presentera dokument som anger produktens vikt och dimensioner. Om du bestämmer dig för att montera en liten struktur själv, måste du också beräkna dess vikt själv.

Du behöver inte göra detta om du inte bestämmer dig för att sälja byteshuset.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Så innan du köper eller bygger ett förändringshus måste du överväga alla nyanser som antingen stöder din impuls eller så ändrar du dig. Många är benägna att tro att stugor har vissa fördelar:

  • även tillfälliga, men bekväma levnadsförhållanden med badrum, el, varma levnadsförhållanden och till och med ett kök;
  • detta kräver inga stora investeringar.
  • de har högkvalitativa material och miljövänlighet;
  • efter att ha byggt ett hus kan en tillfällig struktur säljas och delvis återbetalas;
  • mycket snabbt kan du bygga ett helt campus för arbetare eller organisera kontorslokaler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du bestämma vilken typ av förändringshus du vill ha och för vilka ändamål du ska använda det. Temporos finns i en mängd olika former och är gjorda av olika material. Låt oss betrakta dem i ordning.

Konstruktion och sommarstugor av metall är ganska hållbara . Inte varje tjuv kommer att våga bryta en järnvägg eller dörr för att komma in. Från sådana strukturer kan du göra hela bostadskomplex (byt hus kan göras i flera våningar, detta sparar utrymme) eller installera bara ett på en sommarstuga.

Insidan av stugorna är utrustade med bärbara skiljeväggar . Och det här är mycket bekvämt, eftersom det är lätt att placera vakter i detta utrymme, ordna ett förråd. Trots att priset för metallbyteshus är mycket högre än för trähus, berövas de inte efterfrågan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu måste du bestämma fördelarna med tillfälliga metallkonstruktioner:

  • enkelt flytta från plats till plats;
  • ganska hög hållfasthet;
  • du kan bygga flerskiktade strukturer;
  • mekanismer och maskiner placeras enkelt inuti;
  • kollapsar inte från negativa faktorer;
  • relativ brandmotstånd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa strukturer har också sina nackdelar:

  • i jämförelse med träbyteshus har de en hög kostnad;
  • i värmen värms metallen upp, och i kallt väder lämnar den inre värmen snabbt;
  • regn, som regn, skapar buller inomhus.
Bild
Bild

Byggstugor i trä har också sina fördelar . Till exempel, i sommarstugor är det lättare att bygga en tillfällig struktur av trä och mantla den med sidospår för skönhet. Det blir snabbt och bekvämt. En släpvagn av metall måste transporteras med specialutrustning, till skillnad från en träkonstruktion. Demonterad, dess leverans är mycket förenklad. Tänk på andra fördelar.

  • Byggstugor av trä installeras snabbt på byggarbetsplatser. Arbetarna organiserar sin vardag och börjar arbeta på ett mobilt sätt.
  • Sådana byggnader är varma och mysiga.
  • De har ett lägre pris än metallhytter.

Dessa konstruktioner har också sina nackdelar:

  • de är brandfarliga;
  • det är nödvändigt att spendera lite tid för deras konstruktion och arrangemang;
  • kort livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

En mängd olika alternativ gör det möjligt att välja exakt det du behöver. Låt oss överväga de mest populära.

Behållare . Det här alternativet uppfyller kanske inte alla levnadskrav om det är litet, men du kan placera verktyg och utrustning i det. Stor behållare kräver inredning. Det måste isoleras med extruderat polystyrenskum, polyuretanskum, polyuretanskum eller mineralull, och sedan mantla väggarna med trä för bekvämlighet och skönhet. Glöm inte att sätta in en ångspärr mellan metall och trä. Därefter kan detta utrymme användas som tillfälligt boende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bytehus från ett professionellt ark kommer att vara ett utmärkt alternativ . För att göra det måste du först bygga en ram och först sedan mantla den med wellpapp. Men först och främst bestämma storleken på den framtida strukturen. Tänk på antalet personer och ytterligare rum. Ramen kan vara av trä eller metall.

Bild
Bild

Bytehuset från metallprofilen måste isoleras inifrån . För detta är material som extruderat polystyrenskum, polyuretanskum, polyuretanskum eller samma mineralull lämpliga. Glöm inte ångspärren. Den kan förses med ett speciellt värmeskyddande material.

Det är möjligt att du delar de två utrymmena inuti förändringshuset med en korridor. Då får du en växelhusväst. Det kommer att vara mycket bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att korrekt bestämma enheten för förändringshuset, du måste förtydliga följande punkter.

  • Vad den framtida modulen är avsedd för. Kanske installerar du den i din sommarstuga. Chefen för ett byggföretag kommer att kunna placera arbetare eller kontorsarbetare i skjulet.
  • Efter att ha bestämt syftet kommer du att bekanta dig med graden av kvalitetsfaktor och strukturens hållbarhet.
  • Då måste du välja mått och inredning. Det bekväma boendet för människor beror på detta.
  • Det är absolut nödvändigt att veta kostnaden per kvadratmeter.
  • Bestäm kvaliteten på inredning och exteriör. Om du planerar att stanna på vintern krävs ett mer seriöst tillvägagångssätt.
  • Det är nödvändigt att välja värmeisolering (ta reda på dess tjocklek och bestämma materialtypen).

Rekommenderad: