Lantgårdar (113 Bilder): Exempel På Trädgårdshus Och Sommarstugor. Färdiga Moderna, Mobila Sandwichpaneler Och Tvåvåningsalternativ. Ovanliga Hus I Skandinavisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Lantgårdar (113 Bilder): Exempel På Trädgårdshus Och Sommarstugor. Färdiga Moderna, Mobila Sandwichpaneler Och Tvåvåningsalternativ. Ovanliga Hus I Skandinavisk Stil

Video: Lantgårdar (113 Bilder): Exempel På Trädgårdshus Och Sommarstugor. Färdiga Moderna, Mobila Sandwichpaneler Och Tvåvåningsalternativ. Ovanliga Hus I Skandinavisk Stil
Video: CA-Boden - Här bygger de 40 kvadratmeter hus 2024, April
Lantgårdar (113 Bilder): Exempel På Trädgårdshus Och Sommarstugor. Färdiga Moderna, Mobila Sandwichpaneler Och Tvåvåningsalternativ. Ovanliga Hus I Skandinavisk Stil
Lantgårdar (113 Bilder): Exempel På Trädgårdshus Och Sommarstugor. Färdiga Moderna, Mobila Sandwichpaneler Och Tvåvåningsalternativ. Ovanliga Hus I Skandinavisk Stil
Anonim

En dacha kan bli en mycket bekväm plats där det är trevligt att både koppla av och göra trädgårdsarbete. Men allt detta kan bara uppnås under ett villkor - om lanthuset är förberett och utrustat på rätt sätt. Det är dags att ta reda på hur man gör det "med lite blod", det vill säga med minst tid, fysisk styrka, pengar och nervös energi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

Det finns två typer av krav här: självklart och baserat på lagstiftningens principer. Uppenbarligen måste det i ett modernt trädgårdshus finnas utrymme för förvaring av redskap och arbetsverktyg. Och samma gröda kan lagras åtminstone delvis där. När det gäller de officiella standarderna kommer det för många människor att vara en överraskning att högst 30% av tomtens totala yta kan tilldelas ett lanthus tillsammans med stigar och asfalterade områden. På 6-12 tunnland finns det inte mycket plats för ett hus, och därför måste du hantera det så rationellt som möjligt.

Viktigt: detta krav gäller inte tomter som inte ingår i dacha eller trädgårdskooperativ och andra liknande föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men samtidigt bör det vara minst 8 m mellan ett bostadshus och ett badhus, till och med ett tillfälligt, eller en toalett. Som i andra bostadshus måste du följa standarderna:

  • av graden av insolation;
  • kvaliteten på ventilation;
  • brandsäkerhetsåtgärder.

På de tomter som är avsedda för enskilt bostadsbyggande är det tillåtet att bygga hus med en maxhöjd på 3 våningar. I trädgårdsföreningar kan du inte bygga hus för permanent bosättning. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till användningen av webbplatsen för odling av växter (annars kommer ägarna att straffas). Om marken enligt dokumenten är registrerad som en sommarstuga är det inte nödvändigt att plantera något på den. Avståndet till brunnar och kompostgropar bör vara minst 8 m. Det rekommenderas alltid att bekanta sig med nuvarande (vid byggtiden) regelverk.

Bild
Bild

Byggnadstyper efter ändamål

Det är inte mindre viktigt än den formella juridiska sidan av frågan att veta vad alternativen för ett lanthus är. Ett sommarhus för ett sommarboende, som bara besöks några timmar om dagen, kan vara en vanlig enkel hydda. Ett elementärt lättviktstält är tillverkat av presenning och andra robusta tyger . Endast konstruktioner av vattentäta material kan användas som skydd mot dåligt väder.

Samma presenning kan hjälpa till om den är av tillräckligt hög kvalitet, med nödvändiga impregneringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionella hyddor i ordets rätta bemärkelse är gjorda på grund av stolpar, grenar och barkbitar. Taket är tillverkat med:

  • sugrör;
  • hö;
  • torr äng eller gräsklippning på gräsmattan.

"Levande" hus kan planteras med klättergrödor. Tält gjorda av naturliga tyger av olika slag passar inte bara för en kort vila på platsen. De kommer att vara en trevlig plats för barn att leka. Men oavsett hur attraktivt ett mobilt lätthus är, utgör fullvärdiga färdiga strukturer fortfarande förtjänstfullt huvuddelen av byggnaderna. Under förhållandena i det ryska klimatet är endast kapitalstrukturer pålitliga och hållbara nog för att bekvämt vila och arbeta i landet under lågsäsong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta betyder inte att du helt och hållet måste överge konceptet med en hydda. Det finns en hel typ av kapitalhus, "hyddor", som var mycket populära redan på 1970 -talet. Triangulära strukturer med tak som når eller nästan når marken började uppföras för första gången i Skandinavien och Nordamerika. Det är därför det är så viktigt att göra några justeringar av dessa projekt, med hänsyn till de lokala förhållandenas särdrag.

A-formade strukturer innehåller faktiskt inte väggar i ordets vanliga bemärkelse - de ersätts av ett gaveltak med stor branthet. Men det finns också blandade alternativ där en låglåda används. Grunden är gjord med hjälp av en tejp eller högteknik. Själva strukturen har en ram på 2-3, sällan fler, triangulära ramar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utvecklare attraheras av husstugan, naturligtvis, av minskningen av byggetiden jämfört med klassiska strukturer.

Ett ytterligare plus är att detta hus kan byggas självständigt. Det totala området är relativt litet, medan det är bekvämt inuti och trädgårds- eller prydnadsväxter är inte skuggade. Förresten, övergivandet av väggarna låter dig också spara pengar. Snölast minimeras.

Det är lätt att utrusta ett par bostadsnivåer under ett högt tak . Det är dock oerhört svårt att tilldela plats för en fullvärdig trappa. Om du använder en stege av kompakt design (skruv eller bultbaserad) ökar risken för skador avsevärt. En annan uppenbar nackdel är att lutande väggar minskar den totala användbara ytan. Endast i viss utsträckning kan denna nackdel kompenseras genom användning av inre lådor och hyllplan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att överväga följande nyanser:

  • försvagning av naturlig belysning hemma;
  • svårigheter att placera autonoma värmesystem;
  • svårigheter att välja begreppet intern planering;
  • behovet av att använda strikt skarvade snarare än massiva balkar.

Det är absolut nödvändigt att väga fördelar och nackdelar innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Viktigt: mängden arealförlust bestäms av taklutningens nivå. Om det är 50 grader eller mindre slösas för mycket användbart utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför är det lämpligt att använda tak med en lutning på över 60 grader. Men här måste du fortfarande beräkna snölast, styrka, seglingseffekt i starka vindar och andra karakteristiska punkter.

Hus av typen "hydda" med en våningshöjd kan klara sig utan grund och dyra material. Tack vare pålfundamentet kan de placeras även på en relativt brant sluttning. Om jorden är problematisk eller stugan byggs i en sluttning, bör källaren vara relativt låg . Ingången görs med en klassisk trappa med räcken eller en terrass. Stora takfönster rekommenderas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en plats för konstruktion

Men efter att ha bestämt vilken typ av lanthus du behöver svara på en fråga till - i vilken del av webbplatsen den kommer att stå. Rysslands sanitära normer föreskriver att det måste vara minst 5 m till vägen eller järnvägen. Det är emellertid också olämpligt att ta bort byggnaden från vägar och uppfartar inne i dacha -byarna med mer än 10 m. Ja, formellt sett förbjuder inte reglerna detta, men då kränks webbplatsens estetik. Nästa viktiga punkt är avståndet till strukturer i närliggande områden och på deras egen mark.

Bild
Bild

Det måste vara minst 6 m mellan två byggnader . Och helst - 15 m; om denna regel iakttas minimeras risken för spridning av bränder. Dessutom bör det noteras att stora träd inte ska växa direkt nära lanthuset. Vi måste antingen rota upp dem eller välja ett annat ställe att bygga. Naturligtvis tar de också hänsyn till den lagda kommunikationen, och den kommunikationen som måste dyka upp i framtiden, och planer för att bygga mark efter byggandet av huset.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt vattennivån. Om möjligt är det värt att välja den del av webbplatsen där de är så långt som möjligt från ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Endast undersökningsborrning under hösten eller tidig vår kan ge en adekvat uppskattning av grundvattennivån. Om tidigare liknande arbeten utförts är de begränsade till att studera dokumentationen . Du bör också vara uppmärksam på husets orientering mot kardinalpunkterna (bäst i nordväst eller nordost) och den troliga värmeförlusterna under konstruktion i olika delar av platsen.

Bild
Bild

Layout och mått

Sedan antiken har människor strävat efter att bygga så stora hus och hus på landet som möjligt. Men denna "möjlighet" i sig, både av materiella och andra skäl, finns inte alltid där. Därför är det ibland nödvändigt att kompensera för bristen på ockuperat utrymme med hjälp av en noggrant genomtänkt layout. Huvudriktlinjen vid val av layout är naturligtvis den allmänna byggnadsbudgeten . Dessutom styrs de av ägarnas smak och behov, inklusive små barn, medan behoven är tänkta "för framtiden", eftersom det är orealistiskt att bygga om bostaden varje år.

Bild
Bild

En layout som tar hänsyn till:

  • totalt användbart område;
  • antalet invånare;
  • Antal barn;
  • närvaron av husdjur;
  • säsongsbetonad eller året runt användning av hemmet.

Erfarna arkitekter rekommenderar planering i följande ordning:

  • bestämma antalet våningar i den framtida byggnaden;
  • välj lämpliga byggmaterial och dekorativa strukturer;
  • rita upp en ritning som visar fördelningen av rum i bostaden;
  • tänk över verandaens prestanda;
  • välj önskad takkonfiguration.
Bild
Bild

Det enklaste är utformningen av en envåningshus. Den vanliga uppdelningen är att dela in utrymmet i ett huvudrum, kombinerat med ett kök, i det antal sovrum och badrum som krävs.

Om det finns tillräckligt med utrymme ordnar de ytterligare tvättstugor och tar även ut badet (bastun) utanför huvudhuset.

Om ett lanthus byggs med vind, har planerare mycket mer intressanta utsikter . Ofta ersätter vinden en fullvärdig andra våning, och sedan tas den som ett gästområde och ett kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stora tvåvåningshus använder terrasser eller ytterligare rum för omklädningsrum och förråd. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt layouten av vardagsrummet i både triangulära och rektangulära eller fyrkantiga hus. Det skiljer sig i landet från liknande lokaler i en stadslägenhet eller till och med i ett vanligt lanthus. Detta rum, tillsammans med samling av gäster och familjemedlemmar, används som:

  • sovrum för människor som stannar länge;
  • lekrum för barn;
  • matsal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt ska vardagsrummet vara inrett med mindre möbler än i staden. Vanligtvis använder de transformerande soffor, fällbara bord och stolar. Inbyggda möbler kan också användas. Det rekommenderas att utrusta köket med en extra ingång. Då blir det möjligt att bara använda den när behovet uppstår.

Ganska många människor är intresserade av att inreda sommarstugor med panoramafönster . Detta är en komplex konstruktiv lösning, men öppnar istället utmärkta dekorativa möjligheter och lösningar. Det finns ingen anledning att göra panoramafönster med en strikt rätlinjig form.

Det är tillåtet att använda välvda böjda linjer. Panoramafönster är ibland gjorda enligt karnappfönster, vilket innebär att rymden delas in i sektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta använder professionella planerare "chalet" -metoden . Sådana byggnader är gjorda av trä, för annars går äktheten förlorad. Användningen av hackade element hjälper till att betona stilens detaljer så mycket som möjligt. Klassikerna i denna design innebär användning av ett spridande tak. Stugan är också attraktiv eftersom sådana projekt kan uppta ett relativt litet område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor använder ibland en fatlayout. Men för det mesta gäller detta inte sommarstugor, utan bad. Cylindrisk form sparar värme. Dessutom kan du placera en sådan byggnad i ett begränsat område. Slutligen är den ekonomiska nyttan av konstruktion mycket stor.

Vid beräkning av köksytan måste du bygga på storleken och sammansättningen av utrustningen som används . Det kan ta mycket plats. De styrs av överväganden om bekvämlighet vid användning (matlagning och ätning). Sovrummen är vanligtvis små för annars skulle värmekostnaderna på vintern vara ganska höga. Om det finns en vind, kommer sovdelen att vara utrustad där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid planering av ett badrum, minst 4 kvm. m. Dörren ska svänga utåt. Om det är mycket viktigt att spara ledigt utrymme är det bättre att byta ut badkaret mot en duschkabin. I lanthus i ett litet område rekommenderas det att ta trappan utanför . I det här fallet kommer en sommarlekplats att vara utrustad runt den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Med all betydelse av planeringsbeslut måste uppmärksamhet ägnas åt designfrågor. Bara de låter dig skapa ganska originella och snygga sommarstugor. Ett stort antal stilar har utvecklats, valet mellan dem bestäms av:

  • byggnadens dimensioner;
  • utvecklarens budget;
  • personlig smak.

Dachas i rysk stil har fått en ganska hög popularitet. Denna riktning kännetecknas av särskild flexibilitet och variation; åtminstone 10 smala riktningar är pålitligt kända. Ett kännetecken för sådana begrepp är användningen av en logg eller loggram. En annan viktig egenskap hos den ryska stilen är en hög grund och golvisolering i "zavalinka" -formatet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett gaveltak råder, och utsidan är strikt tillverkad av trämaterial.

För en fullfjädrad stilisering under en gammal rysk hydda, rekommenderas att använda:

  • plattband;
  • dörrkarmar;
  • andra träelement.

Men för all attraktivitet i den ryska stilen är europeiska tillvägagångssätt också populära. Först och främst talar vi om korsvirkeshus. Denna design ser snygg och söt ut, och också modern. Men problemet är att noggrann efterlevnad av kanonerna i korsvirkeshus är mödosam, lång och dyr. Det är nästan omöjligt att göra allt ordentligt med egna händer, och du måste betala mycket för professionella tjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett klassiskt korsvirkeshus är byggt med en ram av stockar eller en bar . Efter konstruktionen är stammarna kvar utanför. Tegel eller natursten används för att fylla tomrummen. Men för att förenkla och minska arbetskostnaderna vägrar de från strikt överensstämmelse med reglerna och är begränsade till bildandet av en fasad som är lämplig i utseende.

Bild
Bild

Ett attraktivt alternativ är att dekorera ett sommarhus i skandinavisk stil, till exempel i finsk stil - det är både billigare och bättre anpassat till behoven hos ryska utvecklare. En viktig fördel med denna lösning är avvisande av pretentiösa dyra material och strukturer . Ett karakteristiskt drag i stilen är organisationen av en rymlig, bekväm terrass. Samtidigt försöker de minimera antalet partitioner och andra hinder som begränsar utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat gemensamt drag i den skandinaviska stilen är användningen av naturmaterial för både möbler och efterbehandlingskonstruktioner. Det är helt enkelt omöjligt att föreställa sig ett fullvärdigt skandinaviskt hus på landet utan eldstad. Det är önskvärt att göra fönstren panoramiska och släppa in maximalt ljus. Dekorativa föremål är främst tillverkade av textilier och trä.

Provence ligger delvis nära den skandinaviska stilen . Den pastorala designen är lika väl lämpad för ett "arbete" och för en sommarstuga som bara används för rekreation. Provensalsk design innebär rationell användning av varje utrymme. Takbjälkar är ett måste.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

All efterbehandling bör göras texturerad och liksom lite slarvigt . Alla detaljer, utom trä, är täckta med vit färg. Väggar i provensalsk anda kan vara mycket olika, även användning av ofärdiga tegelstrukturer är tillåtet. Men samtidigt bör de skilja sig från dem som används i stadsformatet och i synnerhet loftstil.

Designen av dacha i japansk stil förtjänar också uppmärksamhet. För sommarsamlingar över te är det svårt att hitta ett mer attraktivt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men anta inte att japanska alltid är traditionellt och påminner om antiken. Du kan använda en annan hypostas av Landet för den stigande solen - dess moderna högteknologiska utseende.

Kupolhus förkroppsligar andan i den senaste tekniken . Men inte alla har råd. Vägen ut är att använda det klassiska konceptet, med dess minimalistiska motiv och närhet till naturen. Om det ändå beslutas att designa en dacha i högteknologisk anda, är det inte nödvändigt att överge användningen av träelement. Användningen av virke, bearbetat enligt modern teknik, gör att du kan öka strukturens funktionalitet och göra den trevligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och ett annat alternativ är designen i engelsk stil . Den romantiska engelska inredningen är utformad för att effektivt presentera utrymmet och betona den traditionella stilen. Som ett resultat skapas lakoniska "lantgårdar" som förkroppsligar den gamla tidens anda. Det kommer att vara möjligt att bekvämt koppla av i ett sådant rum, även inom gränserna för en stor stad. Grunden är speciellt låg, och det rekommenderas att använda rött tegel för ytterväggdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer material för konstruktion

För grunden

Att få det rätt för att planera skapandet av stiftelsen behöver du:

  • fastställa jordtypen;
  • bestämma djupet av frysning på vintern;
  • ta reda på hur nära grundvattnet är;
  • beräkna belastningen av själva byggnaden, människorna och föremålen i den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pelarfundament används i medelstora sommarstugor. I detta fall används metallkonstruktioner eller träbjälkar för att ansluta pelarna. Själva pelarna gör:

  • gjord av tegel (eller snarare baserat på montering av tegel);
  • från spillror;
  • från betong (närmare bestämt från betongbaserade block).

Mer fasta och tunga byggnader bör placeras på armerad betong eller tegelstenar. Denna lösning är särskilt bra om du planerar att bygga en bostad på instabil, träsk mark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du vill ha högsta möjliga tillförlitlighet måste du välja styrelsebaserade lösningar. De är gjorda av armerad betong, vilket är otroligt starkt.

Det är sant att kostnaden för en sådan lösning är mycket hög.

För väggar

Betong betraktas som ett av de bästa alternativen för byggandet av hus på landet. Stenväggsmaterial är mycket hållbara och motstår perfekt destruktiv mekanisk påfrestning. Men luftbetong är överlägsen natursten och även andra typer av betong när det gäller värmeledningsförmåga.

Det är helt enkelt ingen idé att använda monolitisk betong i lågkonstruktion . Detta är ett mycket dyrt och dessutom "kallt" material. Det är möjligt att använda monolitisk betong med permanent formning, men det skapar många problem när man inreder ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att bygga tegelväggar är estetiskt tilltalande . Men fasta tegelstenar är mycket tunga och tillåter mycket värme att passera igenom. För att kompensera för värmeförluster måste mycket tjocka väggar byggas. Efterbehandling måste göras åtminstone inifrån.

Enligt båda kriterierna (värmeledningsförmåga och kostnad) ligger cellbetong oåterkalleligt före tegel.

Bild
Bild

Ibland är dachas byggda av sandwichpaneler . Deras tveklösa fördelar kan betraktas som själva materialets ekonomi och minimikostnaden för arbete. Sandwichpanelen är hygienisk och har hög miljöprestanda. Det behåller värmen bättre och förhindrar spridning av främmande ljud än tegel. Detta material kan användas för att göra både sommar- och året runt-byggnader.

Bild
Bild

För takläggning

När du väljer ett material för ett landstak, måste du vara uppmärksam på sluttningens lutningsvinkel. Alla beläggningar är inte lämpliga för plana tak. Om bostaden byggs under höga träd måste du föredra material som inte kommer att fånga fallna löv och nålar. Man bör också komma ihåg att när taket är skuggat kan kolonier av mossor och lav visas på det. Därför måste du välja material som hindrar dessa organismer från att utvecklas.

Även om huset enbart ska användas på sommaren kommer det att stå kvar på vintern

Därför får vi inte glömma mängden snö, som uppskattas med maximala, rekordstora siffror, och de gör också en säkerhetsmarginal.

Nästa viktiga aspekt är miljösäkerheten för det använda materialet. Det får inte sprida några giftiga ämnen. Och om dacha byggs helt på egen hand måste du utvärdera material och enkel installation.

Platt skiffer är värre än vågversionen. Men båda dessa typer faller gradvis ur användning. Skiffer ersätts av mer moderna och praktiska material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess viktiga nackdel är att cirka 20% av materialet används på överlappningar. Dessutom är förekomsten av asbestfiber hälsoskadlig.

Ett mer korrekt alternativ skulle vara att använda wellpapp eller metallplattor . De är starkare än skifferark och skiljer sig samtidigt inte åt i sådan extraordinär bräcklighet. För tillverkning av sådana material bör en stålplåt med ett yttre zinkskikt användas. Den rekommenderade ståltjockleken sträcker sig från 0,4 till 1,1 mm. Däck är 30-40% tyngre än metallplattor; det finns skillnader i form av ett reliefmönster, men strukturen och ämnena som används för yttre skydd är identiska.

Bild
Bild

När det gäller ondulin, är dess vanliga namn "Euroslate" endast baserat på utseendet - det finns en grundläggande skillnad mellan dem i kemisk sammansättning och tillverkningsmetod. Ondulin består av organiska ämnen och är impregnerat med bitumen . Detta material sticker ut på grund av sin miljövänlighet. Men man måste förstå att det vid höga temperaturer inte blir så starkt, och under påverkan av mekaniska belastningar böjer det sig.

Bild
Bild

I flera decennier har rullmaterial använts för att täcka sommarstugor - takpapp och takmaterial . De spikas inte bara genom trälister, utan smälts också med en gasbrännare eller limmas med mastik. Självhäftande beläggningar som är särskilt enkla att installera finns också. Viktigt: om det är svårt att omedelbart välja det slutliga efterbehandlingsmaterialet måste du använda takmaterial. Han kommer att utföra de nödvändiga defensiva uppgifterna ett tag.

Bild
Bild

För inredning

Ett enkelt och elegant sätt att inreda ett lanthus inifrån är att måla. Vattenbaserade och akrylfärger används oftare än andra formuleringar. Då blir det ganska enkelt att byta färg genom att helt enkelt måla väggen igen. Målning av hög kvalitet är dock endast möjlig efter noggrann inriktning. En annan nackdel är behovet av regelbunden våtrengöring.

Bild
Bild

Gips kan användas för perfekt inriktning . Detta material gör det möjligt att lägga ark med särskild värmeisolering eller ljudisolerade material i luckorna. Dessutom kan gipsets yta enkelt målas efter behag och behöver inte förjämnas eller grundas i förväg. Gipsskivor upptar dock ganska mycket användbart område, medan bara några (dyrare) ark är tillräckligt motståndskraftiga mot fukt.

Bild
Bild

Ganska många människor föredrar foderfinishen. Både trä- och plastvarianter kan användas.

Att fästa dekorativa plastprodukter är enkelt även med egna händer. Träfoder, inklusive blockhuset, är mycket praktiskt och har osynliga anslutningar. Med dess hjälp kan du skapa en vägg som inte är mindre platt än när du använder gipsskiva.

Om dacha kommer att användas året runt kan du ge företräde åt en tygfinish. Det ser ovanligt ut, men i själva verket är det bara en "väl glömd gammal version." Materia fästs på olika sätt:

  • limning på tapeter;
  • genom att dra i träramar;
  • fäster med en konstruktionshäftapparat.
Bild
Bild

Vad är det bästa valet?

Oavsett material som används, oavsett situationen med grundvatten, får vi inte glömma bort finesserna i att välja ett specifikt projekt. Det finns många alternativ även som passar in i de officiella restriktionerna. Ett viktigt krav är anpassningen av projektet till webbplatsen, och inte tvärtom . Det är särdragen med markägande som avgör vilken typ av stiftelse, och vilken kommunikation som används, och till och med orienteringen till kardinalpunkterna. Det är bättre om utgången från huset, gäst- och matplatserna är så upplysta som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att vid utvärderingen av ett specifikt projekt besluta om placering av ytterligare byggnader i förhållande till huset . För människor som permanent bor i landet måste du välja husdesigner från luftbetongblock, tegelstenar eller betongmonolit. Träkonstruktioner och rambyggnader är något sämre. Men om du planerar att besöka dacha bara under sommarmånaderna, måste huvudvalet göras mellan en ram, en bar och en stock. Det är bättre att bygga brandsäkra tegel- och betongbyggnader nära skogen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Där funktionshindrade eller äldre bor, bör envåningshus föredras . Men du måste komma ihåg att en byggnad med 1 våning är dyrare än byggnader med vind som är identiska i höjd och yta. Dessutom är själva vindsrummet svårt och svårt att utrusta. När det gäller antalet rum finns det en enkel tumregel: totalt antal permanent boende + 1 rum.

Det är också värt att tänka på bruks- och hjälprum, för att inte senare drabbas av att det inte finns något förråd, ett gym eller en tyst arbetsplats.

Bild
Bild

Vackra exempel

Det ovanliga lanthuset som visas på detta foto kommer verkligen att tilltala de allra flesta människor. Husets attraktiva, icke-standardiserade triangulära utseende passar både älskare av minimalism och de som vill locka maximal uppmärksamhet. Kontrasten mellan den mörka väggen och det ljusa golvmaterialet ser väldigt intressant ut . Designelement förstärker bara uppfattningen.

Bild
Bild

Ett alternativ är att använda en kontrast mellan trä- och stenelement . Låt en liten stenmur bara gissa och lockar inte mycket uppmärksamhet - det bidrar till den övergripande kompositionen. Ytterligare två karakteristiska drag i projektet är de mycket stora fönstren och byggnadens vassa "hackade" form.

Bild
Bild

Författarna till detta projekt var tydligt inspirerade av bilden av en vanlig trätunna. Visserligen är formen bara stiliserad för det - men det var därför lösningen inte blev mindre elegant i utseende.

Rekommenderad: