Panelstughus (45 Bilder): Funktioner I Trädgårdspanelhus För Sommarstugor, Ekonomihus För Platsen, Enkel Design Av Rum

Innehållsförteckning:

Video: Panelstughus (45 Bilder): Funktioner I Trädgårdspanelhus För Sommarstugor, Ekonomihus För Platsen, Enkel Design Av Rum

Video: Panelstughus (45 Bilder): Funktioner I Trädgårdspanelhus För Sommarstugor, Ekonomihus För Platsen, Enkel Design Av Rum
Video: Veedu: 3 Lakhs Budget House | Furnished with eucalyptus trees Kotagiri | 24/11/2018 2024, April
Panelstughus (45 Bilder): Funktioner I Trädgårdspanelhus För Sommarstugor, Ekonomihus För Platsen, Enkel Design Av Rum
Panelstughus (45 Bilder): Funktioner I Trädgårdspanelhus För Sommarstugor, Ekonomihus För Platsen, Enkel Design Av Rum
Anonim

Ägarna till förortsområden i dag kanske inte blir upprörda om det inte sker någon seriös konstruktion på förortsområdet. Det finns prisvärda alternativ för att köpa hus som kommer att bli mysiga och bekväma nog för att bo på landet. Ett exempel på detta är lanthus av paneltyp.

Bild
Bild

Beskrivning av konstruktionen

Ramhus är en relativt ny term, och den kom till oss från Västeuropa, Kanada och även Nordamerika. Där har liknande mönster varit populära länge. De mest populära i vårt land har blivit envånings trädgårdspanelhus. Och de är tillverkade enligt en av två möjliga tekniker - kanadensisk eller europeisk. Om du följer europeisk teknik, kännetecknas den av en stödram, som är gjord av en metallprofil eller en stång . Ramen är monterad på ett lätt underlag, som i sin tur kan staplas eller kolumneras. Insidan av en sådan sommarstuga är vanligtvis mantlad med plattor av fiberplatta eller polymermaterial. Mellan dessa plattor läggs isolering, liksom ett skyddande membran med ånggenomsläppliga egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om huset byggs med kanadensisk teknik kan du klara dig helt utan stödram. Och så att strukturen bibehåller styvhet används paneler med extern och intern dekoration (de är särskilt hållbara).

Fasaden på rampanelbyggnaderna för platsen kan anta olika finish: från metall- eller vinylfasader till foder och vinylblockhus . Trädgårdshuset ger komfort åt ägarna av dacha, det är en praktisk och funktionell struktur som upptar ett litet område. I ett standardhus med en våning av denna typ finns det oftast flera rum, samt badrum och dusch. Teknisk kommunikation utförs i den utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Betong- och tegelbyggnader är fasta byggnader som kräver mycket allvarliga materialinvesteringar. Och inte alla har råd med dem. Billiga panelhus är bra eftersom de som lanthus är funktionella, prisvärda och estetiska. Fördelarna med panelstrukturer är följande.

  • De kännetecknas av bekväm, enkel och, vad som är viktigt, snabb montering . Dessa är relativt lätta strukturer, en stark grund behövs inte under konstruktionen, vilket innebär att speciell lastbyggande utrustning inte heller behövs. Praktiskt taget med egna händer kan ägaren, tillsammans med assistenter, bygga en byggnad.
  • Huset har utmärkta värmeisoleringsegenskaper . På grund av att dess väggar är ljusa värms de snabbt upp, och det gör det möjligt att spara på uppvärmning.
  • Strukturen har en elastisk, ganska stel ram samt väggpaneler . Systemet är genomtänkt, betydande externa belastningar tillhandahålls. Även på platser där jorden sjunker kraftigt bör deformation inte förväntas. Siltig eller additiv jord är lämplig för konstruktion.
  • Ett annat obestridligt plus är att designen är mobil . Om du bestämmer dig för att byta sommarstuga behöver du inte sörja över att huset finns kvar på den tidigare platsen. Stugan är relativt lätt att demontera, och transport är också tillgänglig. På en ny plats kommer du bara ihåg det gamla monteringsschemat och monterar om huset.
  • Inte det högsta priset . Till skillnad från de så kallade kapitalbyggnaderna kommer ett panelhus att kosta dig billigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många kommer med rätta att påpeka att egenskapen är misstänkt felfri. Detta är naturligtvis inte så, panelhuset har betydande nackdelar. Till exempel kan du inte räkna med dess hållbarhet. Kapitalbyggnader kommer att stå i årtionden, och dina barnbarn kanske inte ens hittar panelhuset . Panelbyggnader är också brandfarliga eftersom de är gjorda av torra trämaterial. De reagerar både på atmosfäriska förändringar och på aktiviteten hos levande organismer, vilket innebär att skadedjur och gnagare kan börja i de material som husen är gjorda av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men var inte upprörd i förväg. Kompetent drift av panelhuset hjälper till att göra alla dessa brister till en torr teori . Om du tar hand om byggnaden ordentligt, om du utför reparationer i tid, om du hanterar elden så noggrant som möjligt, kommer huset att fungera perfekt. Var noga med att utföra förbehandling: behandla alla trädelar i huset med svampdödande medel och metallelement med korrosionsskyddande föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är anmärkningsvärt att du kan montera ett panelhus när som helst på året. Brädorna är gjorda av vältorkade brädor, så byggnaden behöver inte tid att krympa. När huset är installerat kan du börja inredningen.

Populära mönster och storlekar

Du kan själv utarbeta ett projekt för ett panel sommarhus. Men om du är osäker på dina egna förmågor, kontakta experterna. Detta alternativ är naturligtvis inte förknippat med risker, men det kommer att kräva finansiella kostnader. Försök först att bestämma byggnadens storlek själv. Och det beror på hur många som kommer att använda huset samtidigt. De mest efterfrågade storlekarna på ett panelbräda sommarhus:

  • 5 gånger 4 m;
  • 5 gånger 5 m;
  • 6 gånger 4 m;
  • 6 gånger 5 m;
  • 6 x 6 m;
  • 6 gånger 7 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturerna 6 x 8 och 6 x 9 m är lite mindre vanliga, eftersom sommarboende tenderar att bygga små hus. Och detta, vad man än kan säga, är ett ekonomialternativ.

Men om möjligheterna tillåter, är storleken inte heller något problem. Dessutom kan panelbyggnader dekoreras med andra våningen, burspråk, veranda, vind, balkong, terrass. I vissa fall blir de till och med den huvudsakliga bostaden. Eller, till exempel, medan familjen bygger ett hus eller renoverar en lägenhet i en ny byggnad, flyttar hela teamet till ett hus på landet. Och det drar ut i många månader. Därför, om en sådan möjlighet är möjlig, desto bekvämare kommer panelhuset att vara, desto bättre för ägarna. Om vi däremot ska beskriva planen för uppförandet av en panelbyggnad i en avhandling kommer det att se ut så här:

  • först är platsen förberedd, som det skulle göras i alla konstruktioner;
  • en hög eller kolonnfundament installeras;
  • basen är fäst vid fundamentets stöddelar;
  • monteringen av den kraftbärande ramen sker;
  • panelskivor för utvändig beklädnad är direkt fästa på strukturen;
  • värmeisolering läggs;
  • panelerna på den inre beklädnaden fixeras;
  • installationen av taket svarvning, taksystem utförs;
  • installationen av taket och vattentätning pågår;
  • i den redan nästan färdiga strukturen installeras golv, fönster och dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling av huset slutför bygget. Man måste ägna allvarlig uppmärksamhet åt väggarna. Eventuella sprickor behandlas med polyuretanskum. Kom också ihåg att panelhusets tekniska projekt kräver godkännande från tillsynsmyndigheterna. Därför planeras och förhandlas kommunikationssystemet i förväg.

Inredningsalternativ

Om själva basen, konstruktion, ram är vanligtvis viktigt för ägaren, kan värdinnorna inte vänta med att börja dekorera interiören. Och detta är inte mindre viktigt än konstruktion. Det är inte nödvändigt att bjuda in designers och spendera mycket pengar på husets inredning . Det finns många enkla och prisvärda idéer om hur man gör sommarstugor mysiga, vackra och bekväma. Stilar av insidan av panelhuset.

Bild
Bild

Scandi stil

Det är både modernt och praktiskt och kräver inga stora investeringar. I grund och botten råder vitt i en sådan inredning. Och det här är verkligen bekvämt för små utrymmen. Men ljusa accenter på en vit bakgrund är inte bara möjliga - de behövs: röda eller blå fåtöljer, färgglada textilier och mattor kommer bara att dekorera scandi -dacha. Företräde ges till möbler och inredning av naturmaterial . Du kan också dekorera utrymmet med handgjorda produkter: nu fashionabla tapetmattor, som är i nästa steg av popularitet med makrame, keramik och akvareller.

Bild
Bild

Amerikansk

Den populära och riktigt mysiga stilen kommer att tilltala alla generationer av hushållsmedlemmar. Kontrasterande färger, zonering med hjälp av podier, avsatser på väggarna, bågar samexisterar i denna stil. För dekoration används vanligtvis sten och trä. I det inre blir eldstaden ofta det semantiska centrumet. Accenten i amerikansk stil är på naturligt ljus, så ägarna kan helt enkelt vägra gardinerna . Detta är en lämplig design för ett litet hus.

Bild
Bild

Provence

Den stil som mest imponerar på förortslivet. Interiören använder inte bara naturmaterial utan också naturliga nyanser - grädde, olivolja, beige, brun, himmelsblå. Men naturligtvis är textilier och inredning avgörande. De gör stilen på lanthuset igenkännlig. Kuddar, överkast, gardiner, vintageskorgar och tehus, dukar på bordet gör stugan verkligen provensalsk . Och glöm inte lavendelbuketter (du kan torka det), idag odlas det också här, därför är det inte särskilt svårt att hitta ett omistligt provensalskt attribut.

Bild
Bild

Retro

Vanligtvis kommer idén att utrusta en design i retrostil i landet av sig själv: det är i lanthuset som gamla soffor, garderober, byråer, köksredskap och porslin som har tappat sin relevans "flock". Om detta är exakt alternativet kan du göra en vintageinredning av gammalt, vilket framkallar trevliga nostalgiska stämningar. För mer trovärdighet, leta efter föremål som kan skapa önskat humör: retromottagare (dessa tillverkas fortfarande idag, moderna apparater i gammaldags design), olika hushållsartiklar, mattor "med rådjur".

Bild
Bild

Och "till efterrätt" - de mest framgångsrika och intressanta fotoexemplen på att dekorera ett lanthus inuti

Lite lantlig retro - dra den gamla soffan, köp en matta a la by, hitta färgglada gardiner, och stämningen för ett sommarlov skapas av sig själv

Bild
Bild

Det påminner lite om en stämningsfull stuga. Ädla mörka ytor, ljusa accenter - tillsammans skapar de en modern inredning för en lantlig byggnad

Bild
Bild

En sådan interiör kan inte kallas annat än ett hörn av avkoppling - en delikat, snygg design kan också vara på landet

Bild
Bild

Husets storlek kan vara mindre, men denna inredning passar perfekt som ett exempel på Scandi -design. Vit färg, ljusa accenter och naturmaterial blir ett attribut av komfort och familjeharmoni

Bild
Bild

Stilen på den ryska egendomen, eller lantlig stil, kan bli grunden för utformningen av inredningen i ett panelhus

Bild
Bild

Attraktivt, mycket snyggt alternativ. Du kan alltid anpassa dig till husets befintliga storlek. Eldstaden kan vara rent dekorativ - den "värmer" fortfarande

Bild
Bild

Lite retro, lite amerikanska klassiker, lite fantasi och hantverk - och du kommer att få den mest bekväma sommarstugan. Hon kommer att samla inte bara hushållsmedlemmar utan också vänner, släktingar som vill gå med i en sådan hemharmoni

Bild
Bild

Så enkelt som möjligt, så bekvämt som möjligt. Om du gillar korta, tidsbesparande och kostnadseffektiva lösningar är det här alternativet något för dig

Bild
Bild

Aristokratisk retro. Om en sådan inredning är omöjlig hemma, kan dacha bli en bra plattform för genomförandet av denna vackra idé

Bild
Bild

En plats för en avkopplande semester. I en sådan inredning vill du stänga av Internet: läsa, rita och lyssna på musik, njuta av grannskapet med naturen

Bild
Bild

Ett panelhus är ett överkomligt förvärv och en anledning att inte förneka dig själv den eftertraktade dacha, om medlen för kapitalbyggande inte räcker.

Rekommenderad: