Litet Hus På Landet (73 Bilder): Design Av Ett Minihus På Landet, Vacker Design Av Ett Litet Trädgårdshus Med Terrass, Budgetfinisher Inifrån Och Ut

Innehållsförteckning:

Video: Litet Hus På Landet (73 Bilder): Design Av Ett Minihus På Landet, Vacker Design Av Ett Litet Trädgårdshus Med Terrass, Budgetfinisher Inifrån Och Ut

Video: Litet Hus På Landet (73 Bilder): Design Av Ett Minihus På Landet, Vacker Design Av Ett Litet Trädgårdshus Med Terrass, Budgetfinisher Inifrån Och Ut
Video: Orangeri 2017 2024, April
Litet Hus På Landet (73 Bilder): Design Av Ett Minihus På Landet, Vacker Design Av Ett Litet Trädgårdshus Med Terrass, Budgetfinisher Inifrån Och Ut
Litet Hus På Landet (73 Bilder): Design Av Ett Minihus På Landet, Vacker Design Av Ett Litet Trädgårdshus Med Terrass, Budgetfinisher Inifrån Och Ut
Anonim

Dacha är ett andra hem och jag vill att det ska kombinera alla huvudkrav för ett hem. Det var bekvämt, ergonomiskt och naturligtvis mysigt. Få kan skryta med stora hus på landet, men ett litet kan utrustas till avundsjuka för alla. Sant, kompetent arrangemang kräver viss kunskap och färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundregler för registrering

Renovering och globala utgifter är inte alltid nödvändiga, men omregistrering, designinnovationer är möjliga för majoriteten. Och detta räcker ibland för att ens ett litet trädgårdshus förändras lite.

Eftersom människor bor i dacha under den varma årstiden (mestadels), finns det ingen centralvärme här. Men härden bör finnas i varje hem, åtminstone i någon acceptabel form. Det är därför, om det finns möjlighet att utrusta en riktig öppen spis i landet, använd den . Detta beslut kan inte ångras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du bara behöver drömma om en riktig eldstad, kommer olika imitationer och budgetalternativ att vara mycket användbara. En elektrisk eldstad eller dess imitation kommer att bli det semantiska centrumet för husets huvudlokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En liten elektrisk eldstad kommer att dekorera rummet, skapa rätt atmosfär, familjemedlemmar och gäster kommer att samlas i närheten av det. Och om en elektrisk öppen spis, som bara simulerar bränning av ved, inte är ett alternativ för dig, överväg idén om imitation.

Falshkamin kommer att kosta ganska billigt, du kan göra det själv . Och dess fyllning (det vill säga det som finns i nischen) kan vara annorlunda. Till exempel placeras oftast ljus där i speciella brandsäkra behållare. Det är både vackert och så nära själva spisens estetik som möjligt.

Det kan också finnas ved. Och vissa människor sätter blommor i en nisch. Med ett ord skulle det finnas en öppen spis, och vad du ska fylla den med kommer alltid att komma på.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett lanthus kan du använda vissa rekommendationer

  • Exemplet med eldstaden gör det tydligt - varje rum bör ha ett semantiskt centrum. Detta kan vara en mediezon (TV-soffa), en matplats och ett bibliotek. Istället för att skapa kaos i rymden, tänk på vad som verkligen är viktigt för dig. Utan vilken du inte kan föreställa dig ett lanthus. Om du har ett sommarkök, en terrass eller en veranda där du äter, är det ingen mening att sätta ett bord i rummet, men det kan finnas en soffa, hyllor med böcker och en fåtöljsäng.
  • Sommar minihus borde ge upphov till trevliga föreningar - inte hårt arbete vid dacha, utan vila i naturens famn. Och detta hjälps av ett bekvämt färgschema, mysiga textilier och lämplig säsongsinredning. En känslig filt, ljusa kuddar, "mormors" mattor och stigar, blommor i vaser - skapar tröst från de små sakerna. Naket utrymme kan inte kallas varmt.
  • Oavsett om du har ett hus i skumblock eller en träbyggnad , det är önskvärt att de är inredda i samma stil inuti. Välj den inredningsstil som ligger nära dig och börja utrusta dacha i dess estetik.
  • Kassera alla onödiga saker . Var inte rädd för att dela med dig av vad du aldrig kommer att använda igen. Om en sak har varit intakt i ett år eller mer är det värt att överväga om det verkligen behövs.

Stilistisk enhet, komfort, sommarstämning och enhet med naturen, närvaron av ett semantiskt centrum - det här är de grundläggande reglerna för inredning av ett lanthus. Om du bestämmer dig för dem blir det mycket lättare ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i planering

När det gäller ett lanthus kan det bara finnas ett rum, och även det kombineras med ett kök. Det finns envåningshus med två och tre rum, men detta är sällsynt. Mestadels är förortsbyggnader små. Men om bostaden är utrustad med vind eller terrass, eller om du till exempel har ett finskt hus på din dacha, är detta en enorm extra möjlighet.

Den optimala utformningen av ett lanthus ger följande punkter:

  • om rummet är ett eller det centrala rummet är det största i huset, och ett stort antal människor kommer att vara på dacha samtidigt, är det logiskt att ge det till vardagsrummet.
  • funktionell planering är uppdelningen av rymden i zoner så att även i ett litet område kan alla göra sina egna saker;
  • de sover vanligtvis på andra våningen, och om du har ett dilemma - lägg en smal kaj där, men behåll möjligheten att bekvämt gå runt i rummet eller lägg en bred säng, men det finns nästan ingenstans att gå, det andra alternativet kan vara mer framgångsrik (vila ska vara bekvämt).

I ett lanthus är tunna skiljeväggar och hemgjorda trappor lämpliga, som zonordrar gardinutrymmet. Det viktigaste är att följa säkerhets- och bekvämlighetskraven.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

De bestämmer utformningen av lanthuset. Många människor utrustar dacha som de skulle vilja ordna huvudbyggnaden, men av olika skäl är detta omöjligt. Antingen är det dyrt för en stor lägenhet, eller så håller familjen inte med, eller så är det omöjligt att göra om en vacker och lyckad renovering på ett infall. Men dacha är platsen där du kan vara mer lojal mot alla experiment.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de alternativ som är mest lämpliga i ett lanthus

Provence . Ett bra sätt att kombinera smak, stil, skönhet i ett lanthus med elegans, subtilitet och ömhet i bilder. Håll dig till en palett av pastellfärger, användningen av naturliga tyger med blommotryck, många broderier och spetsar, samt blomkrukor på fönsterbrädorna och lämplig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land . Provence är bara en utlöpare av landet, men indelningen av stilar har redan fastställts. I grunden är landet en återspegling av de nationella traditionerna för att ordna ett hus på landet. Beroende på dina möjligheter och preferenser kan du förvandla ditt semesterhus till en mexikansk hacienda, alpstuga, amerikansk ranch eller rysk egendom.

Och även det finns en sådan riktning, som kallas "den ryska dachas stil". Konstgjorda material och blanka ytor - nej, takbjälkar, blommiga tapeter, självvävda mattor och mattor, naturliga färger i dekoration - ja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Retro . Att gå tillbaka till 60- eller 70 -talen är ibland ett mycket bra beslut. På den tiden var syntetmaterial på modet, eftersom de precis började dyka upp massor. Därför är plaststrukturer, väggar med affischer och syntetiska tyger i inredningen lämpliga. Och om du fortfarande har möbler från den tiden, speglar och golvlampor, radio och radio, kommer interiören att vara vintage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic . Färgschemat är knappt, huvudfärgen dominerar ibland för märkbart. Men allt detta är mot bakgrund av en lätt bränd konsistens, blekhet, graciöst slitage - spår av tid. Detta är en mycket mild och känslig stil som kreativa människor som älskar lyriska stämningar, antiken och en lugn livsstil kan stödja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är bara de mest populära stilriktningarna, men det finns många av dem, liksom alternativen för dem som bestämde sig för att ta arrangemanget av sommarstugan. Du behöver bara bestämma dig för den valda riktningen.

Invändig och utvändig dekoration

Det är idealiskt om dacha ser ekologisk ut på utsidan och insidan. Och om du funderar på möjligheten att bo året runt i landet, blir frågan om efterbehandling särskilt viktig. På vintern behöver huset en spis eller alternativa uppvärmningsmetoder . Och finishen ska vara sådan att den inte skulle vara rädd för kylan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pläteringsalternativ

  • Foder - det mest efterfrågade materialet. Trevligt estetiskt utseende på panelerna, överkomliga kostnader och höga värmeisoleringsvärden är avgörande. Och materialets miljövänlighet är också ett plus för honom. Fodret kan dekorera inte bara rum utan också fasaden på ett lanthus.
  • Gipsvägg - ett mångsidigt material som används för att klä en mängd olika ytor.
  • Plywood - från serien "billig och glad", men på dacha är denna princip inte så sällan vald. Materialet gör att väggarna kan andas. Detta lättanvända material förvärvas ofta av dem som inte har någon tidigare erfarenhet av konstruktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är intresserad av den yttre dekorationen av ett timmerhus, är naturmaterial mer att föredra - trä, sten, dekorativt gips, metall. Siding anses vara ett vanligt val; dess användning visas för de som äger sommarstugor som vill glömma att måla ett hus under lång tid . Fibercementskivor är ett alternativ till sidospår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och prydnadsföremål

Det är svårt att argumentera med det faktum att nya möbler sällan köps för dacha, främst dess interiör är det som redan har tjänat sitt syfte i lägenheten. Under de senaste åren har denna trend förändrats, eftersom webbplatser är ett hav av idéer för människor med händer . Därför är möbler gjorda av dig själv den bästa designen för ett sommarhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och om det är svårt att bestämma sig för en soffa (även om träpallar och specialmadrasser hjälper till), kan vad som helst, ställningar, hyllor, bord och stolar göras även av en absolut nybörjare. Du kan börja allt med samma falshkamin, som kommer att vara utgångspunkten på dacha, dekorerad med dina egna händer.

Och kom ihåg att möbelrestaurering kan vara inte mindre spännande aktivitet: måla om, patinera, stoppa, etc. Så gamla och fasta saker kan fortfarande tjäna ägarna och förvandlas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Ingenting är mer inspirerande än någon annans positiva upplevelse. Fira vackra idéer, spara i bokmärken och från en stor mängd skönhet, praktiska lösningar, snygga interiörer, något eget sött kommer säkert att dyka upp.

8 exempel på vackert designade små hus på landet

Öppen interiör, naturmaterial, lätt nostalgisk stämning - det här är det perfekta sättet att ge ett sommarboende för många. Observera att denna övertygande interiör kan kallas en renovering i ekonomiklass, om vi pratar specifikt om arrangemanget av rummet.

Bild
Bild

Ett trähus är redan en anledning att tänka på dekoration i stil med en rysk egendom . Ett stort rum överlämnas till en matsal och detta är en rimlig lösning för en stor och gästvänlig familj.

Bild
Bild

Denna veranda ensam kan inspirera dig att hålla fast vid den skandinaviska stilen på ditt lanthus . Och för små utrymmen är detta alltid en lönsam lösning. Och vitt är den bästa bakgrunden för kreativa experiment och till och med den mest blygsamma inredningen.

Bild
Bild

Foder, pallbord, intressant lösning med belysningsarmaturer - en modern dacha som inte kommer att skrämma den typiska stadsborna, som inte är van vid landsbygdens läckerheter .

Bild
Bild

En annan historia som avlägsnar myterna om att en liten film är en mening. Färg, textur, uttrycksfull retro – allt handlar om konsekvens av stil, renlighet och ordning . Börja med att måla om väggarna, så berättar din fantasi!

Bild
Bild

Ett exempel på vad en falsk eldstad kan vara i landet. Det sätter stämningen och föreslår vad mer som ska vara i rummet .

Bild
Bild

Gillar du den provensalska stilen? Så presentera det för din dacha! Detta exempel visar att med minimal ansträngning kan du få din vilja . Det viktigaste är att börja!

Bild
Bild

Och ännu en ode till den skandinaviska stilen och dess utlöpare. Dacha ser ordnad, rymlig ut utan att förlora sin komfort . Och det finns inget överflödigt, och dekorationen är så enkel som möjligt.

Var inte rädd för att göra något som du aldrig har vågat göra tidigare. Titta inte tillbaka på dina grannar och släktingar - gör det djärvt, djärvt, överlämnande till dina önskningar. Och då kommer du att känna dig bra och bekväm på dacha!

Rekommenderad: