Trädgårdshus Från En Minibar: Projekt I Envåningshus, En översikt över Tillverkare Av Husbyggare För En Sommarstuga Från En Minibar

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdshus Från En Minibar: Projekt I Envåningshus, En översikt över Tillverkare Av Husbyggare För En Sommarstuga Från En Minibar

Video: Trädgårdshus Från En Minibar: Projekt I Envåningshus, En översikt över Tillverkare Av Husbyggare För En Sommarstuga Från En Minibar
Video: Hilma, Bengt och morbror Tore bygger sommarstuga | Möt Byggmax kunder 2013 2024, April
Trädgårdshus Från En Minibar: Projekt I Envåningshus, En översikt över Tillverkare Av Husbyggare För En Sommarstuga Från En Minibar
Trädgårdshus Från En Minibar: Projekt I Envåningshus, En översikt över Tillverkare Av Husbyggare För En Sommarstuga Från En Minibar
Anonim

Minibar trädgårdshus kombinerar utmärkt kvalitet och överkomligt pris. Materialet blir mer och mer efterfrågat, vilket också är förknippat med det utmärkta utseendet på landbyggnader av detta material. Och den speciella produktions- och designmetoden gör byggprocessen enkel, så det är möjligt att bygga ett hus på egen hand. Du kommer att lära dig mer om mini-bar trädgårdshus från den här artikeln.

Särdrag

Minitimmer ser ut som vanliga brädor. Ändarna har dock ett spår och en spik på motsatta sidor av brädet, vilket gör processen med att fästa brädorna till varandra ganska enkel. Hela balken är monterad från ände till ände, så att spetsen passar tätt in i en speciell urtagning. Miniatyrstrukturer är hållbara, och för att göra rummet varmare använder de olika isoleringsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bäst av allt är detta material lämpligt för byggandet av olika sommarstugor . Experter rekommenderar att du använder mini-balk uteslutande för sommarbyggnader. Vid köp av billigt material kan sprickor förväntas. För att undvika detta är det bäst att ge företräde åt en ugnstorkad bar, som har en fukthalt på 14-18%.

Förutom hus är bruksblock, badrum, duschar, bad och lusthus byggda av minitimmer. Under sovjettiden användes brädor med liknande fästelement som golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en mer tillförlitlig konstruktion av miniatyr som är idealisk för permanenta konstruktioner. Denna metod används i stor utsträckning i Finland . Det innebär konstruktion av två parallella väggar på kort avstånd, som är fyllda med värmeisoleringsmaterial.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Allt byggmaterial har för- och nackdelar.

Bild
Bild

Låt oss börja med materialets positiva aspekter

  • Miljövänlighet . Virket är tillverkat av naturligt trä. Under tillverkningen används dessutom inte skadliga föroreningar och kompositioner. Och även syntetmaterial används inte under konstruktionen.
  • Liten vikt . Minibalken har en relativt låg vikt, så sådana konstruktioner kan uppföras på lätta fundament. Detta minskar byggkostnaderna avsevärt.
  • Låg andel av krympning . Alla träkonstruktioner tar lång tid att krympa, vilket ibland leder till deformation av väggar och golv. Träet är dock förtorkat, så andelen krympning är minimal. Byggnaden kan användas direkt efter byggnationen.
  • Ett minimum av efterbehandling . Trähus ser originella och attraktiva ut. Sådana hus kräver inte ytterligare yttre efterbehandling, och inredningen är också minimal.
  • Låg kostnad . Sådana byggnader är mycket lägre jämfört med hus av stockar eller profilerade balkar.
  • Temperaturförhållanden . Tack vare god värmeisolering bibehålls alltid ett optimalt mikroklimat i rummet. På sommaren värms de upp länge, vilket gör att rummen svalnar och på vintern håller de sig väl varma.
  • Bygghastigheten . Tack vare närvaron av speciella lås kan byggandet av ett hus slutföras inom 2-4 dagar.
  • Komponenter . En minibar tillverkas snabbt för alla projekt, och själva komponenterna tillverkas på högkvalitativ utrustning, så det finns inget behov av ytterligare förfining av material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material har dock också sina nackdelar

  • Minitimmer rekommenderas inte för konstruktion av stora hus. Detta beror på det faktum att mycket pengar kommer att läggas på byggandet av stödstrukturer.
  • Det finns många brandsäkerhetskrav för byggandet av trähus. De måste behandlas med speciella flamskyddsmedel för att lösa detta problem.
  • I sumpiga områden och platser med problemjord är det nödvändigt att bygga en kapitalgrund. Detta kommer att öka byggkostnaderna.

Genom att veta alla fördelar och nackdelar med materialet kan du enkelt avgöra om en sådan lösning är lämplig för dig eller inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättning av färdiga kit

Alla färdiga byggsatser består av tre huvuddelar, nämligen fundamentet, miniveden och taket. Kiten innehåller som standard följande artiklar:

  • lock krans;
  • släpar;
  • golvstång;
  • mini-timmer för konstruktion av väggar;
  • dörrar och fönster;
  • takvirke;
  • hörn för takets ändar och plattband.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggteknik

Byggandet av övergivna hus inkluderar 5 huvudsteg.

Bild
Bild
  1. Fundament . För att ett hus ska vara starkt och stå i mer än ett decennium behövs en solid grund. Beroende på vilken jordtyp byggnaden byggs på bör en lämplig typ av grund väljas. För små och lätta konstruktioner kan du välja en hög eller skruvbas; för större hus krävs en betongfundament.
  2. Impregnering . Ministrålen ska inte komma i kontakt med grunden, vilket uppnås med hjälp av olika vattentätningsmaterial. Det kan vara takmaterial, polyeten och andra alternativ.
  3. Lägga stödstången . Först bildas den första kronan, på vilken väggarna därefter byggs upp.
  4. Walling . Experter skiljer två typer av väggkonstruktioner - en gång och fasvis. I den första konstruktionsmetoden, för en engångsprocess för att bygga väggar, läggs ecowool, och för steg-för-steg-metoden används andra värmare.
  5. Tak . Taket uppförs enligt konstruktionsplanen, i slutet är det färdigt med isolerande material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

" ProfiBrus ". Det ryska företaget bedriver produktion av hus i olika former och storlekar. Timret i sig är tillverkat av barrträd i 1: a klass. Standardhöjden är 145 mm i bredd och 45 mm i höjd. Företaget producerar färdiga uppsättningar av miniaträ för enskilda eller färdiga projekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Alice ". Företaget producerar hus från enkla och dubbla minibarer, det är möjligt att använda trippel teknik. Satsen tillverkas i enlighet med alla standarder, virkeets fuktinnehåll är 12-14%. Satsen innehåller inte bara alla delar utan även projekt- och monteringsdokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Husbyggare ". Tillverkaren i Moskva bedriver tillverkning av kit för stugor, hem och bad. Det finns många lösningar som kan förbättras på köparens begäran.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Fred ". Företaget erbjuder att bygga ett miljövänligt hus på 1-2 dagar. Alla strukturer genomgår strikt kvalitetskontroll, och professionella byggare hjälper dig att bygga ett hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ecodorf . Företaget i Sankt Petersburg bedriver produktion av timmerhus av tall, gran och lärk. De erbjuder ett brett utbud av lösningar för liv, rekreation, barn, teknik och djur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett litet envåningshus av naturträ kommer att vara en utmärkt lösning för en sommarstuga

Bild
Bild

Det hörnhus i klassisk stil med en liten terrass ser väldigt mysigt ut. Det röda taket kompletteras perfekt med röda fönsterkarmar och röd kant

Bild
Bild

Ett hus med en öppen sittgrupp är det bästa alternativet för dem som gillar att koppla av i friska luften

Bild
Bild

Ett litet hus i modern stil ser ovanligt ut. Panoramafönster kommer att lysa upp rummen

Bild
Bild

Ett sådant trädgårdshus passar bra för en rymlig tomt. En del av huset kan användas som vardagsrum och den andra för hushållsbehov

Bild
Bild

Ett hörnhus, tillverkat enligt ett projekt från tillverkaren, kommer att dekorera vilken plats som helst

Bild
Bild

För dem som gillar att spendera mycket tid på gatan, liksom att samlas med sina familjer på landet, är ett litet hus med en rymlig terrass perfekt

Rekommenderad: