Barnhus För Sommarstugor Av Plast: För- Och Nackdelar Med Plasthus För Barn. Hur Väljer Man En Lekstuga?

Innehållsförteckning:

Barnhus För Sommarstugor Av Plast: För- Och Nackdelar Med Plasthus För Barn. Hur Väljer Man En Lekstuga?
Barnhus För Sommarstugor Av Plast: För- Och Nackdelar Med Plasthus För Barn. Hur Väljer Man En Lekstuga?
Anonim

Förmodligen drömde var och en av oss i barndomen om sitt eget hörn, en fristad där man kunde leka, bli hjälten i någon saga. För detta ändamål serverades strukturer gjorda av grenar, stolar täckta med filtar och överkast, trähus i träd …

Men idag kan föräldrar som har en sommarstuga eller bara ett privat hus förverkliga barns drömmar och glädja sina barn. Det finns trots allt ett brett utbud av barnhus som kan köpas färdiga eller monterade på egen hand. Barnhus av plast är särskilt populära . Tänk på deras fördelar och nackdelar, liksom typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Idag är många artiklar gjorda av plast, vilket är ett billigt och prisvärt material. De flesta barnleksaker är också gjorda av plast. Tänk på fördelarna och nackdelarna med hus av detta material.

Ett antal parametrar kan hänföras till positiva egenskaper

  • Lågt pris . Plast är ett billigt och prisvärt material, så hus av det kommer att vara mycket billigare än till exempel av trä.
  • Säkerhet . Alla delar av ett plasthus är strömlinjeformade, så risken för skador minimeras. Dessutom är moderna material absolut säkra, giftfria (innan du köper, var noga med att be om ett certifikat om materialkvalitet och säkerhet).
  • Lungor . Plast är ett lätt material, så det blir ganska enkelt att installera eller flytta lekstugan.
  • Olika färger och former . Det är faktiskt väldigt lätt att hitta ett hus med den färg du vill ha. Tack vare enkel montering kan husen ha exakt den form du vill ha (du kan köpa enskilda delar och montera strukturen själv).
  • Stabilitet . Plast är motståndskraftigt mot fukt, ultraviolett strålning (materialet spricker inte och färgen bleknar inte), samt frost, om du behöver lämna huset på gården för vintern (kontrollera vid köp vilken temperatur som begränsar produkten har).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa produkter har också sina nackdelar

  • Överhett . En av de största nackdelarna med ett plasthus är överhettning. I solen värms plasten mycket, så det är bättre för barn att inte vara i ett sådant rum i varmt väder. Det är också viktigt att regelbundet ventilera huset.
  • Stor storlek . De flesta av de erbjudna modellerna har imponerande parametrar, och detta kan vara ett problem, eftersom många har begränsat ledigt utrymme på gården.
  • Skört material . Plast är ett ganska skört material, och detta bör beaktas. När allt kommer omkring är ett hus på landet ett lekområde för barn, så det finns risk för skador på den ihåliga strukturen.
  • Förekomsten av förfalskningar . Det är ingen hemlighet att det finns många förfalskningar av plastprodukter som säljs.

Därför är det absolut nödvändigt att be om certifikat som bekräftar kvaliteten, eftersom material av låg kvalitet kan skada ditt barns hälsa.

Bild
Bild

Visningar

Innan du köper ett barnhus i plast för ett sommarboende måste du bestämma vilken typ det är. Valet bör också motsvara det syfte som du köper det för: för utveckling - mentalt och fysiskt, eller bara för skojs skull.

Utvecklande . Föräldrar till små barn (under 5) är mycket bekymrade över hur deras barn utvecklas. I detta avseende skaffar de sig olika saker, leksaker som hjälper barnet att utvecklas korrekt. Naturligtvis finns det också förskolehus med olika inbyggda delar och leksaker. Du kan till exempel köpa Little Tikes Go Green -huset, som lär barn att ta hand om växter (inklusive krukor och barns trädgårdsredskap).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en annan modell av Little Tikes barnhem med temazoner. Han lär barn att räkna, och låter dem också utvecklas fysiskt tack vare sportväggarna. Sådana lekplatser är utformade för barn från 2 till 5 år, vanligtvis är höjden 1–1, 3 m.

Bild
Bild

Tematiskt . Hus med ett visst tema är mycket populära. Till exempel, för tjejer är detta ett slott för en prinsessa, en vagn och för pojkar, ett piratskepp, bil eller hydda. Mycket ofta väljer barn hus med seriefigurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stylisering för ett riktigt hem . Ett mer vanligt alternativ är ett realistiskt hus som får tjejen att känna sig som en riktig älskarinna, och pojken känner sig som en mästare. Oftast köps de för barn i skolåldern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med extra utrustning . Detta är ett alternativ för barn 6 - 12 år. Möbler, rep, trappor, gungor, rutschkanor, horisontella staplar, en veranda och till och med en sandlåda kan fungera som ett tillägg till huset. Ibland måste du köpa sådana delar själv (det blir mycket billigare än att köpa ett set), men du kan bygga en riktig lekplats för dina barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flernivå . Ganska komplex, men mycket intressant modell - ett hus på flera nivåer. I det här fallet kan du göra flera rum och till och med golv, dela upp strukturen i ett lekområde, ett rekreations- och träningsområde. Det är anmärkningsvärt att ett hus på flera nivåer är lämpligt även för barn 12-14 år. När allt kommer omkring kommer denna plats att tjäna inte bara för spel utan också för avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte säkerhetsåtgärder om huset har två våningar (räcken och bommar).

Hur väljer man?

När du har bestämt dig för material, färg och form kan du gå till affären för ett barnhus för ett sommarboende. Men när du väljer finns det flera punkter att tänka på.

  1. Kvalitet . Det är mycket viktigt att säkerställa produktens kvalitet. Tveka inte att be om dokumentation som garanterar produktkvalitet och väderbeständighet. Tänk dessutom på förhållandet mellan ålder och styrka i huset.
  2. Tillverkare . Välj bland pålitliga och välrenommerade tillverkare. Smoby, Little Tikes, Wonderball - dessa företag garanterar kvalitet och säkerhet. Dessutom tillhandahåller de olika linjer med barnhus.
  3. Säkerhet . Barnets hälsa är det viktigaste. Därför är det bättre att återigen säkerställa materialets och produktens säkerhet. När du köper, var uppmärksam på närvaron av räcken, barriärer, steg och frånvaron av skarpa utskott.
  4. Komplett uppsättning och funktionalitet . Priset måste matcha de funktioner och artiklar som ingår i uppsättningen. Betala inte för mycket, utan leta efter ett mer lönsamt alternativ med olika tillbehör som ingår i totalkostnaden.

För att skapa en saga för ett barn och ingjuta i honom en kärlek till landet, behövs inte så mycket. Idag är det väldigt enkelt att hitta ett alternativ som passar ditt barn vad gäller pris och kvalitet.

Rekommenderad: