Inredning Av Ett Lanthus (62 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Inuti Lanthuset Om Det Inte är Uppvärmt? Ekonomiklass Finish Och Designidéer

Innehållsförteckning:

Video: Inredning Av Ett Lanthus (62 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Inuti Lanthuset Om Det Inte är Uppvärmt? Ekonomiklass Finish Och Designidéer

Video: Inredning Av Ett Lanthus (62 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Inuti Lanthuset Om Det Inte är Uppvärmt? Ekonomiklass Finish Och Designidéer
Video: INREDER LÄGENHETEN!!! Massor nya fina saker! 2024, April
Inredning Av Ett Lanthus (62 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Inuti Lanthuset Om Det Inte är Uppvärmt? Ekonomiklass Finish Och Designidéer
Inredning Av Ett Lanthus (62 Bilder): Hur Man Dekorerar Väggarna Inuti Lanthuset Om Det Inte är Uppvärmt? Ekonomiklass Finish Och Designidéer
Anonim

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt arrangemanget av ett lanthus. Det är viktigt att välja de mest lämpliga efterbehandlingsmaterialen som kommer att visa sig vara både vackra och praktiska att använda. Som tur är, den moderna marknaden ger utrymme för val, så att konsumenterna har möjlighet att hitta finish av valfri kvalitet och kostnad för sina sommarstugor … Denna artikel kommer att diskutera vilka efterbehandlingsmaterial som är optimala när du inreder ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

De flesta ägare av lanthus försöker göra dem så bekväma, mysiga och gästvänliga som möjligt. Stämningen i hemmet ska vara lugn och trevlig. Dessa faktorer beror till stor del på valet av lämpligt efterbehandlingsmaterial . På senare tid putsades väggarna först i hus, sedan målades eller klistrades de över med tapeter. Idag, på marknaden för bygg- och efterbehandlingsmaterial, finns det många fler produkter som radikalt kan förändra miljöns utseende, vilket gör det mer harmoniskt och attraktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du fortsätter med väggbotten, måste du ta reda på vilken typ de är, vad de är gjorda av. Bara genom att känna till dessa parametrar kan du välja den optimala finishen.

Vid utformning av olika baser i ett lanthus bör ett antal andra funktioner beaktas

  • Säsongsfaktor . Om du bara besöker lanthuset under sommarsäsongen eller på helger, är det troligtvis inte konstant uppvärmning här. I detta fall rekommenderas det att välja material för efterbehandling som tål hög luftfuktighet eller låga temperaturer.
  • Stilfaktor . Efterbehandling bör väljas i enlighet med den stilistiska riktning i vilken rummen i lanthuset upprätthålls. Materialens färgintervall beror också på denna faktor.
  • Tidsfaktor . Om du är en liten fan av frekventa renoveringar är det bättre att omedelbart köpa högkvalitativa efterbehandlingsmaterial i lugna, naturliga nyanser. Om förändring är din starka sida och du är redo att göra reparationer med några års mellanrum, kan du vända dig till billigare, billigare produkter.
  • Beredningsfaktor . Inredningen i ett lanthus beror också på denna viktiga faktor. Det är viktigt att noggrant och kompetent beräkna (och inte bara uppskatta) mängden nödvändigt material. Denna enkla tumregel kommer att skydda husägare från oförutsedda arbetsavbrott och slöseri med pengar.
  • Orderfaktor . Efterbehandling inne på landet kan kallas slutskedet av arbetet. Du kan starta sådana procedurer efter installationen av elektriska ledningar, kommunikation relaterad till VVS.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för väggmaterial

Under reparationsarbetet i landet är det mycket viktigt att överväga väggarnas konstruktion medvetet. Om strukturen är tegel, kan du här vända dig till den klassiska putsningen. En sådan beläggning kommer att tjäna länge, se snygg och estetiskt tilltalande ut. Gipsblandningar presenteras i ett stort sortiment, så det blir möjligt att välja den optimala lösningen för varje smak och budget.

De putsade väggarna kan sedan målas i din favoritfärg eller limmas med den valda tapeten

Processen för att utföra dessa efterbehandlingsarbeten kan dock verka mödosam för en oerfaren reparatör. Och sådan beklädnad kan vara dyr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du regelbundet vill ändra "dekorationen", bör du ge företräde åt gipsskivor. Detta är den bästa lösningen om husägaren gillar en förändring. Gips är indelade i undertyper.

GKL . Detta material är en vanlig gipsskiva bestående av alabaster limmade på båda sidor med kartong. GCR kan inte skryta med höghållfasta egenskaper. Oftast används det vid installationen av moderna takkonstruktioner.

Dessutom är materialet rädd för hög luftfuktighet, så det kanske inte är lämpligt för väggarna i ett lanthus.

Bild
Bild

GVL . Detta är ett gipsfiberark, vars fyllmedel också är alabaster, men innehållet innehåller speciella armeringsfibrer som är nödvändiga för inre förstärkning. Här används istället för den klassiska gipsväggen en fuktresistent cellulosabeläggning. Du kan köra spikar i väggar av denna typ utan rädsla, och de kommer inte att vara rädda för fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest populära materialet för väggdekoration i ett lanthus är foder . Materialet är miljövänligt - det innehåller inga farliga kemiska element som kan skada hushållens hälsa. Först och främst är horisontella styrskenor fyllda på väggarna med ett steg på 50-70 cm. Sedan, med hjälp av monteringsfästen, hängs remsorna på dem.

Innan detta måste trädet behandlas noggrant med ett skyddande medel - ett antiseptiskt medel. Ofta lackeras fodret, beroende på stilen i resten av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På samma sätt är det möjligt att dekorera väggarna med egna händer med ett laminat. Men du bör vara försiktig här, som är fallet med gipsskivor. Laminat måste vara fuktresistent, annars kommer inte sådan mantel att "leva" på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpaneler är mycket populära för efterbehandling . De presenteras i ett stort sortiment. De fästs på väggarna enligt samma princip som laminat eller foder. Plasten är enkel att installera, kräver inte komplext underhåll och kan upprepa en mängd olika mönster.

Det är sant att det inte alltid ser riktigt dyrt och presentabelt ut, särskilt i jämförelse med naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar golv och tak?

Det är nödvändigt att skydda insidan korrekt med lämpligt material, inte bara väggarna utan även golvet med taket. När det gäller golvet rekommenderas det att inledningsvis bygga en stel avjämning bestående av lösningar baserade på porösa material (till exempel expanderad lera). På en bas av denna typ är det tillåtet att lägga ut både en golvbräda och linoleum och ett laminat.

Bild
Bild

Det är bäst att ta en golvbräda eftersom det kan gå förlorat efter vintersäsongen . Om ett laminat tas är det extremt fuktbeständigt. Det kanske mest opretentiösa och enkla att installera är billigt linoleum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trägolv i lanthus ser vackra ut och visar sin bästa sida i drift . Trä behåller värmen i sig själv, så det är bekvämt att gå på det. Materialet är miljövänligt och helt säkert.

En sådan finish kan hålla länge om du ger den rätt vård, regelbunden behandling med antiseptiska föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vacker parkettbräda kan vara dyr . Det kännetecknas av höghållfasta parametrar, elegant utseende. Men denna beläggning kommer också att behöva behandlas med skyddande blandningar. Denna åtgärd kan inte försummas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att lägga laminat i hus som är avsedda för användning hela året . Produkter i olika färger och tryck säljs - alla kan välja den perfekta lösningen.

Som nämnts ovan rekommenderas det att endast installera fuktbeständiga laminatark i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt golvmaterial är kakel . Oftare används sådana beläggningar i inredningen av ett badrum eller en hall. Exemplar med en yta som imiterar trä är mycket efterfrågade. Om du väljer kakel för att avsluta golvet kommer basen att bli så stark och hållbar som möjligt.

Det populära "varma golvet" -systemet installeras ofta under plattorna. Resultatet är en praktisk yta som är trevlig att gå på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att inte köpa matta för ett hus som inte ständigt värms upp. I ett ouppvärmt rum kan detta material dämpa och ruttna och locka för mycket uppmärksamhet från gnagare.

Som nämnts tidigare kommer linoleum att vara praktiskt . Den presenteras i ett elegant sortiment. Men det är inte tillåtet att installera ett värmesystem under ett sådant golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera taket i ett lanthus med olika material. Om vindrummet kombineras med ett bostadsutrymme måste det vara noggrant isolerat och taket måste vara försett med högkvalitativt skydd mot läckage . Detta kommer att göra utrymmet så bekvämt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera taket med trä . Ett foder, imitation av en bar eller ett populärt blockhus kommer att göra. Ibland kan du hitta ovanliga kombinationer. Till exempel kan taket mantlas med spånskiva, och ett blockhus kan sättas på väggarna. Ofta i interiören är taket mantlat med trä och väggarna - med ett helt annat material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som med väggar kan gips användas för takbeklädnad . Den kan snabbt och enkelt fästas på nästan vilken yta som helst. Med detta material kan taket eller väggarna verka perfekt platt och snyggt. Ytterligare förberedande åtgärder för dessa ytor krävs inte.

Från gips kan du göra en takkonstruktion med flera nivåer som har en intressant struktur. Genom att välja sådant material kommer du att kunna spara mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra sträcktak är med rätta erkända som ett av de mest populära. Deras yta är helt slät . På grund av en sådan lösning kommer det att vara möjligt att sömlöst dölja alla oattraktiva kommunikationssystem. En populär lösning är en kombination av gipsskivor och stretchdukar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer i ekonomiklass

Ett lanthus kan se väldigt vackert och harmoniskt ut utan onödiga investeringar. Ekonomiklassinteriörer ser inte alltid billiga och "intetsägande" ut. Det viktigaste är att välja rätt stil.

Så Provence -stilen kännetecknas av övervägande pastellfärger, naturliga tyger, spetsar och broderier, närvaron av smidda detaljer. En inställning som denna kan göras utan att spendera mycket pengar:

  • det räcker med att bara tvätta väggarna, lämna grovhet på ytan och limma lämpligt fotoväggspapper ovanpå dem;
  • ljusgardiner räcker för fönster;
  • du kan kasta en filt på en gammal soffa;
  • golvet kan läggas ut från budgetskivor (inte parkettbrädor) och kompletteras med ljusa mattor.
Bild
Bild

Lantlig stil är också lämplig, där det inte finns metall, glas och andra moderna material. Trä med lätt vårdslöshet råder alltid här. På golvet här kan du lägga alla samma billiga brädor, lägga till taket med balkar av svag bearbetning. Det är tillåtet att limma rustik blommig tapet (trädgårdstema) på väggarna.

Om stugan är gjord av timmer eller stockar, kan väggdekorationen i den försummas . Dessa material ser ganska attraktiva ut och behöver inte kompletteras med annan beklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan spara pengar om du lägger linoleum istället för parkett på golvet. Rullar med en yta som imiterar naturligt trä är mycket efterfrågade. Ofta är det vid första anblicken inte möjligt att omedelbart urskilja billigt linoleum i dem.

Ett sträcktak, även om det ser underbart ut, kan vara dyrt, och även för ett mycket litet rum kan en sådan design visa sig vara olämplig. En takkonstruktion av gipsskivor som är avslutad med ett efterbehandlingsmaterial, som färg eller billig tapet, blir billigare.

Bild
Bild

Vackra exempel

Lanthuset kan inredas på ett sådant sätt att det kommer att vara mycket trevligt och bekvämt att vara i det, men du vill inte lämna. Låt oss titta på några vackra exempel.

Väggarna och taket i huset kan avslutas med trä eller paneler i en mjölkaktig nyans, och ett kontrasterande brunt laminat med en något blank yta bör placeras på golvet. Mot en sådan bakgrund kommer en mjuk chokladfärgad soffa, snövit fåtöljer, ett bord och stolar, förvarade i mjölkbrun, att se underbara ut

Bild
Bild

Stugans väggar, dekorerade med ett ljust blockhus, som imiterar virke, ser underbara ut. I en ensemble med liknande finish kan taket jämnas med gipsskivor eller stretchfilm och ett gråmjölkigt laminat eller linoleum kan läggas på golvet. Mysiga korgmöbler i mörkbruna toner kommer att se underbara ut i denna miljö

Bild
Bild

Andra våningen i ett lanthus kan göras riktigt lyxigt om väggarna är delvis trimmade med sten (naturlig eller konstgjord) och resten av väggytorna lämnas av trä. Taket under taket kommer att se mer intressant ut om det kompletteras med träbjälkar. Alla träbaser ska målas i den färg du gillar, och dyra ljusplattor ska läggas på golvet

För en sådan solid inställning är det bättre att bara välja dyra möbler av naturligt massivt trä och läder och installera "kungliga" hängande ljuskronor i smidesjärn under taket.

Rekommenderad: