Stuga I Provence-stil (82 Bilder): Gör-det-själv-sommarstuga Interiör, Rumsdesign, Idéer För Efterbehandling Med Skivor Inuti Huset

Innehållsförteckning:

Video: Stuga I Provence-stil (82 Bilder): Gör-det-själv-sommarstuga Interiör, Rumsdesign, Idéer För Efterbehandling Med Skivor Inuti Huset

Video: Stuga I Provence-stil (82 Bilder): Gör-det-själv-sommarstuga Interiör, Rumsdesign, Idéer För Efterbehandling Med Skivor Inuti Huset
Video: New Luxury Modern House in Marbella, Nueva Andalucia, Spain | Drumelia Real Estate 2024, April
Stuga I Provence-stil (82 Bilder): Gör-det-själv-sommarstuga Interiör, Rumsdesign, Idéer För Efterbehandling Med Skivor Inuti Huset
Stuga I Provence-stil (82 Bilder): Gör-det-själv-sommarstuga Interiör, Rumsdesign, Idéer För Efterbehandling Med Skivor Inuti Huset
Anonim

Provence är en av de mest stämningsfulla och känsliga stilarna inom inredning; det ser särskilt harmoniskt ut i ett lanthus. Detta är en design inspirerad av skönheten i lavendelfält, svala vindar och varm medelhavssol. Det lockar med en kombination av landsbygdens enkelhet och gammal lyx, vilket skapar en varm och själslig atmosfär i alla hem.

Bild
Bild

Stilkännetecken

Provence tillhör de södra riktningarna. Vid nämnandet av denna stil uppstår alltid associationer i samband med romantiken från de senaste århundradena, lila lavendelfält och olivträd . Säkert kommer alla ägare av ett lanthus att vilja ta med sig en bit från södra Frankrike med dess aromer av örter och blommiga aromer till sitt lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen av ett sommarhus i stil med Provence har blivit mer och mer populärt de senaste åren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vart i för arrangemang av provensalska interiörer är det inte alls nödvändigt att tillgripa tjänster från professionella designers - Genom att känna till några av funktionerna i denna trend kan du alltid skapa en atmosfär av lantlig lyx i ditt hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De karakteristiska egenskaperna hos Provence är:

  • användningen av naturliga efterbehandlingsmaterial - trä, sten, gips;
  • konstgjorda ålders- eller vintagemöbler;
  • ett överflöd av dekorativa element;
  • blommig prydnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lantgårdar i Provence -stil bör färdigställas i en diskret nyanspalett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används naturliga färger här, alltid dämpade . Från utsidan borde det ge intryck av att alla färgerna på husets inredning har bleknat något i solen. Mjölk, krämiga, beige och ljusbruna nyanser används oftast, blå, pistasch- och terrakottatoner är populära.

Bild
Bild

Det kan dekoreras i mer uttrycksfulla nyanser, till exempel lila, olivolja, turkos, mynta och vete . Det viktigaste är att färgschemat är förknippat med skönheten i det salta havet, sandstränder och oändliga blomsterfält.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger är endast tillåtna som kontrasterande accenter, men även då måste de verkligen”bäras”.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomsterprydnader är välkomna i dekorationen av stugan . De kan bara vara små - storformat av blommor är oacceptabla här. En bricka eller remsa skulle vara ett bra alternativ. Kombinationen av tryck och texturer ser väldigt snygg ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansiktsmaterial för att dekorera lanthus bör vara uteslutande naturligt - trä och sten är relevanta, och oftast är rummet inuti trimmat med plåt eller faner. Ytor måste nödvändigtvis behålla sin grovhet och därigenom betona det naturliga ursprunget till dekorationens element. Texturerat gips ser harmoniskt ut på väggarna, det är ofta dekorerat med blommiga ornament.

Bild
Bild
Bild
Bild

En 100% hit i stil kommer att vara ljusa tapeter i en liten, diskret blomma.

Bild
Bild

Taket i den klassiska designen bör blekas, men numera används matt stretchdukar oftare. Laminat och ljus parkett är populära som golv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mattor med jutetråd, som skapar effekten av säckväv, kommer att komplettera inredningen . När du väljer efterbehandlingsmaterial är det mycket viktigt att inte tillåta klumpiga saker. Så om väggarna är fyllda med mönster och tryck, ska mattan vara i en färg och vice versa.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en provensalsk atmosfär av mys i landet är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet och arrangemanget av möbler . Sofistikationen i ett rustikt hus kommer att betonas av trämöbler. Färgschemat ska vara så ljust som möjligt, fasaderna är ofta dekorerade med blommiga ornament och målningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kärnan är Provence en kombination av enkelhet och lyx . Det betyder att alla vintage möbler, som kan köpas i alla antikaffärer, kommer att se vackra ut här. Om det inte finns någon sådan möjlighet kan du tillgripa dess artificiella åldrande. För detta är möbelfasaden täckt med flera lager färg, för sedan över ytan med fint sandpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man arrangerar ett lanthus i Provence -temat är det oerhört viktigt att alla element kombineras med varandra och kompletterar varandra.

Bild
Bild

Den franska stilen kännetecknas av användning av färger, och detta gäller inte bara blommotiv för inredning , men också användningen av levande växter - de borde bli ett oföränderligt attribut i köket, vardagsrummet eller sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att hänga bilder av landsbygdens landskap på väggarna . Öppna dukar, soffkuddar och textiltäcken hjälper till att återskapa atmosfären av äkta fransk charm. Och retroramar för foton, alla typer av snidade lådor och målade vaser hjälper till att placera de sista accenterna - du kan hitta dem i någon mormors bröst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Registreringsregler

Låt oss bo på egenskaperna hos den provensalska interiören när vi dekorerar enskilda rum i ett lanthus.

Sovrum

Sovrummet i Provence är inrett i krämiga nyanser. Väggarna är traditionellt målade eller klistrade över med ljus tapeter, dekorerade med små blommor av lila och blå nyanser. Golvytan är gjord av grova, opolerade brädor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från möbler är det bättre att föredra sängar på snidade ben; ett vintage sängbord kommer att se väldigt snyggt ut.

Rinnande tyll, höga kuddar, en omfattande filt och naturliga textilier hjälper till att komplettera atmosfären av komfort och fred.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Keramik, hemlagad juteskärm och ett överflöd av spetsdetaljer kan ge det provensalska köket i landet en speciell smak. … Detta rum bör domineras av pastell och ljusbruna nyanser - närvaron av ljusa accenter är endast tillåten på stängda sängbord eller fönsterbrädor . Originalgardiner med broderi för köksskåp kommer att bli ganska autentiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

I utformningen av väggarna är det tillåtet att använda gips och grovhuggen sten - detta ger rummet ett medeltida utseende.

Bild
Bild

Atmosfären i södra Frankrike betonas perfekt av en diskmaskin och en härd.

Sådan inredning kommer att fylla rummet med en speciell basilika-kryddig smak bättre än alla kryddor.

Bild
Bild

Vardagsrum eller hall

Vardagsrummet i lanthuset är avsett att ta emot gäster och kommunicera med sina nära och kära.

Tunga, men samtidigt mysiga möbler kommer att vara lämpliga här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Restaurerade inredningselement i trä, ljusstakar, figurer och alla gamla eller konstgjorda prydnadssaker hjälper till att lägga till fransk chic . Professionella designers döljer inte det faktum att mycket kan köpas på loppmarknader och byförsäljning, som finns på vinden och till och med på deponier.

Bild
Bild

Designtips

När du arrangerar ett sommarboende i Provence -temat är dekorationen av korridoren och hallen av ingen liten betydelse. Ett hus i fransk stil är otänkbart utan en veranda, och dess inredning bör också domineras av naturmaterial och naturliga nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att helt fördjupa dig i atmosfären i södra Frankrike bör du ägna särskild uppmärksamhet åt trädgården.

Lavendel planterad längs staketet hjälper till att återskapa den . Du kan dekorera tomten med hjälp av andra blommor, placerade och hängda i hela trädgården i krukor och planterade på gräsmattor - de passar harmoniskt in i den provensalska stilen.

Bild
Bild

Designelement av naturlig eller konstgjord sten anses vara oumbärliga attribut för den franska stilen i landskapet; de används vanligtvis för att dekorera verandan . Det är den mystiska disen som omger gamla stenar sammanflätade med grönska som är en av komponenterna i den subtila franska charmen.

Bild
Bild

I vilken trädgård som helst måste det säkert finnas en plats för ensamhet, där alla kan spendera tid med en bok, över en kopp doftande te eller bara i eftertanke.

Bild
Bild

Ett litet, mysigt lusthus av trä eller annat naturmaterial passar bäst för detta ändamål . Det är lämpligt att utföra det i vit eller mjölkaktig färg - det här är en klassisk version som kommer att bli en harmonisk bakgrund för rikliga växter och kommer att se passande ut i det allmänna konceptet för en sommarstuga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blommande väggar är en subtil penetration i Provence -stilen. Det finns inget svårt att plantera klätterperenner nära ditt hem . De kommer vackert att fläta ytan, vilket ger intryck av lätthet och sofistikering. Entrédörrarna, sammanflätade med vinstockar, ser särskilt imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen hemlighet det I södra Frankrike är torrt väder vanligast, så invånarna i provinsen utrustar fontäner i sina trädgårdar för att få en källa till vatten och svalka . Denna idé kan användas vid inredning av sommarstugor. Naturligtvis är det osannolikt att denna struktur kommer att utföra funktionerna att tillhandahålla vatten, men det kommer att förmedla stilen på landsbygden lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt trädgårdsvägar - de kallas också "trädgårdsvener".

Om vi pratar om den franska stilen, så måste vägarna säkert vara smala och utsmyckade . Oroa dig inte, du behöver inte ordna alla sökvägar på webbplatsen på detta sätt och balansera dem. Det är tillräckligt att lägga ut bara några grenar utanför huvudvägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla vet det Det finns många vingårdar i Frankrike, deras vinstockar används för att väva möbler . Därför bör lanthuset vara inrett med korgstolar, soffor och rottinghängande gungor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och slutligen, glöm inte att en typisk egenskap i någon fransk trädgård är kombinationen av grönska, grönsaker, örter och blommande prydnadsväxter i en rabatt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prova att plantera timjan, salvia, pumpa, squash, lavendel och kamomill tillsammans.

En sådan lösning kommer inte bara att vara snygg, utan också mycket ergonomisk, särskilt när det gäller små trädgårdstomter.

Bild
Bild

Exempel på

Stugan kan enkelt och enkelt dekoreras med egna händer i Provence -stil. För att göra detta måste du använda ljusa färger, blommiga ornament och en antik effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi erbjuder ett urval av de mest intressanta idéerna för att inreda och inreda hus på landet i stil med södra Frankrike. Vi hoppas att våra rekommendationer hjälper dig att skapa en riktigt mysig och romantisk atmosfär i ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm dock inte att dacha inte bara är ett hus, utan också en personlig tomt. Det är inte svårt att göra det till en mysig provensalsk innergård.

Rekommenderad: