Modulära Lanthus: Hur Man Väljer Ett Trädgårdshus För Ett Sommarboende? Översikt över Hopfällbara Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Modulära Lanthus: Hur Man Väljer Ett Trädgårdshus För Ett Sommarboende? Översikt över Hopfällbara Modeller

Video: Modulära Lanthus: Hur Man Väljer Ett Trädgårdshus För Ett Sommarboende? Översikt över Hopfällbara Modeller
Video: Jag köpte ett torp - ångrade mig direkt 2024, April
Modulära Lanthus: Hur Man Väljer Ett Trädgårdshus För Ett Sommarboende? Översikt över Hopfällbara Modeller
Modulära Lanthus: Hur Man Väljer Ett Trädgårdshus För Ett Sommarboende? Översikt över Hopfällbara Modeller
Anonim

Idag finns det ett stort antal alternativ för byggandet av sommarstugor, men nyligen har det varit särskilt viktigt och lönsamt att köpa färdiga modulhus. Sådana förfabrikerade strukturer kommer inte bara att träffa familjens budget, utan kommer också att kunna tjäna i många år . Därefter kommer vi att titta närmare på varför du kan koppla av i modulhus lika bekvämt som i tegelhus, överväga deras sorter, bekanta sig med råd från experter om deras val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Färdiga modulhus är strukturer som består av speciella ställ och paneler. Deras dimensioner är som regel standard, men allt beror på de färdiga projekten hos en viss utvecklare. Utsidan av modulhus är oftast gjord av specialdesignad fuktresistent plywood, medan insidan är gjord av cementbunden spånskiva. Under finishen rekommenderar experter alltid att lägga material för att förbättra värmeisoleringen. Den nödvändiga bör väljas med hänsyn till väderförhållandena i en viss region. Strukturmoduler tillverkas i fabriker och monteras i en enda helhet direkt på den plats som kunden valt.

Det finns flera varianter av denna typ av design

  • Icke-hopfällbara alternativ . De är särskilt relevanta i vårt land. De är blockcontainerhus.
  • Fällbara alternativ . De kan enkelt demonteras och monteras på rätt plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt antalet våningar är sådana hus vanligtvis:

  • en historia;
  • tvåvånings;
  • tre våningar.

Modulära lantliga byggnader kan vara med vind (i stället för andra våningen), balkonger och terrasser.

Nästan alla modulära lanthus är gjorda på en nyckelfärdig basis, oftast installeras de på den enklaste högfundamentet, vilket också sparar på kostnaden för hela strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Plusserna med modulbostäder inkluderar flera faktorer.

  • Bygghastigheten . Installationsarbete på konstruktion av modulära strukturer tar från 14 till 30 dagar, dessutom kan det göras under vilken säsong som helst. Små strukturer kan byggas även inom en vecka.
  • Brett utbud av alternativ design och originalutseende, som kan göras i vilken stillösning som helst.
  • Rörlighet . Ett hus av denna typ kan flyttas till valfri plats på begäran av klienten.
  • Slitstyrka . Modulära hem kan hålla ganska länge. Byggnadens utseende kommer inte att förändras med tiden.
  • Styrkor och tillförlitlighet hos strukturer . Modulhus är inte sämre än många alternativ byggda av trä och till och med tegel.
  • Betydande besparingar . Modulära mönster anses vara överkomliga för många konsumenter i vårt land.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan sådana strukturer uppföras även i svåra områden. I sådana modulhus kan du installera elvärme, all utrustning för köket och badrum med toalett. Men det finns också några nackdelar.

  • Möjliga höga transportkostnader för konstruktionen. Men bara om utvecklaren ligger långt från leveransstället.
  • Om ett modulhus på landet består av två eller flera våningar, blir det svårt att transportera det till en ny plats, och i vissa fall till och med omöjligt.

Nackdelarna inkluderar opålitlighet och dålig kvalitet på vissa strukturer från skrupelfria utvecklare, av vilka det finns många av dem på marknaden idag. Det är därför du bör vara extremt försiktig när du väljer ett värdigt företag när du köper ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga projekt

Det finns ett stort antal projekt av färdiga modulhus från olika tillverkare, bland vilka du enkelt kan hitta ett lämpligt alternativ för dig själv och din familj. Idag kan du med hjälp av specialprogram väcka liv i de mest originella idéerna, med hänsyn tagen till alla kunders önskemål. De mest populära alternativen för att skapa modulära strukturer är:

  • alternativ med stålkista;
  • med planade hörn;
  • med träbjälkar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålkonstruktioner är mycket kostnadseffektiva, men de är inte miljövänliga när det gäller säkerhet, så om detta kriterium kommer först är det bäst att ge företräde åt träalternativen. Konstruktioner med stållåda är dock perfekta för att skapa stugor i europeisk stil.

Och här strukturer med planade hörn är de enklaste att transportera, dessutom är de mycket bekväma … Modulära hus idag är nästan omöjliga att skilja från riktiga stugor, som har byggts i mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utfärda pris

Som redan nämnts är modulhus mycket lönsamma att köpa, små alternativ kan överhuvudtaget kallas budget. Priset varierar beroende på utvecklare . För en kvadratmeter är kostnaden i genomsnitt 15-20 tusen rubel, det finns alternativ och billigare.

I allmänhet är det möjligt att bygga en lyxstuga i landet från 500 tusen till en miljon rubel. Som regel inkluderar detta pris en komplett inredning av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell rådgivning

Modulhus för sommarstugor idag är tillförlitliga strukturer till konkurrenskraftiga priser, vilket representerar en ny riktning i konstruktionen. Innan du väljer och köper dem bör du dock vara uppmärksam på några av rekommendationerna från proffs.

  • Till att börja med rekommenderas att välja en eller annan typ av konstruktion från flera befintliga, särskild uppmärksamhet bör ägnas åt materialet. Om du behöver ett hus för en helårsvistelse i landet, bör du särskilt titta på isolering av hög kvalitet.
  • Det är viktigt att beräkna budgeten och utifrån den utveckla ett ytterligare projekt.
  • För att spara pengar kan du välja ett färdigt projekt som utvecklaren erbjuder, eftersom alla individuella utvecklingar är många gånger dyrare.
  • Det är bäst att välja högkvalitativa fönster för ett lanthus utan att spara på dem. Experter rekommenderar att uppmärksamma energibesparande alternativ från PVC-profiler. Det är bäst att förse taket med ett speciellt dräneringssystem.
  • Det är mycket viktigt att kontakta en utvecklare med endast ett gott rykte och positiva recensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att organisera ett vackert förortsutrymme, förutom att välja ett hus, bör rabatter eller en trädgård inrättas på platsen - de gör det möjligt att organisera hela utrymmet så bekvämt som möjligt, där det alltid kommer att vara trevligt att återvända. Det är bäst att välja ett hus med terrass, där du under den varma årstiden kan organisera en matplats eller en relaxavdelning.

Lantliga hus i trä med panoramavägg från golv till tak ser särskilt fördelaktiga ut idag . Du bör vara särskilt uppmärksam på dem. De kan vara av olika storlekar när det gäller yta, från vilket deras pris kommer att läggas till.

Rekommenderad: