Lantligt Hus 4x6 (32 Bilder): Layout Av Ett Envånings Trädgårdshus, Projekt Och Ritningar

Innehållsförteckning:

Video: Lantligt Hus 4x6 (32 Bilder): Layout Av Ett Envånings Trädgårdshus, Projekt Och Ritningar

Video: Lantligt Hus 4x6 (32 Bilder): Layout Av Ett Envånings Trädgårdshus, Projekt Och Ritningar
Video: 01 Villa Linköping (importera bild & trace) 2024, Mars
Lantligt Hus 4x6 (32 Bilder): Layout Av Ett Envånings Trädgårdshus, Projekt Och Ritningar
Lantligt Hus 4x6 (32 Bilder): Layout Av Ett Envånings Trädgårdshus, Projekt Och Ritningar
Anonim

Förvärva sommarstugor på olika sätt, människor vill utrusta sina ägodelar så mycket som möjligt. Och utan ett fullvärdigt hus där blir det omöjligt att inte vila lugnt, mycket mindre framgångsrikt. Under tiden är lanthuset 4x6 m ett mycket seriöst och förtjänande företag - det kommer att diskuteras om det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är alternativen?

På en liten plats är traditionellt placerade hytter med en våning med en storlek på 6x4 m. De har ingen särskild isolering. Alternativt används förortsbyggnader baserade på blockcontainrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det här är snarare ett tillfälligt, i betydelsen av ett säsongsbetonat alternativ. Det är mycket mer praktiskt att utrusta fullfjädrade trähus för systematiskt bruk.

Kostnadsmässigt är de inte mycket dyrare, och den ökade komforten motiverar fullt ut sådana investeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du redan har ett bra envåningshus i form av ett växelhus (eller monterat från blockcontainrar), så brukar det vara tillräckligt att isolera det. Resultatet är betydande tids- och kostnadsbesparingar jämfört med en greenfield -konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men du måste förstå att det inte alltid är möjligt att utrusta en vind under ett klassiskt gaveltak.

Bild
Bild

Isoleringsmaterial används utomhus för att inte uppta det redan begränsade utrymmet i onödan . Expanderad lera kan läggas inuti golvet eller i golvöverlappningen. I vissa fall ersätts det med skum, men detta material är sämre.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder blockbehållare kan du skapa en helt förseglad och grundligt isolerad trädgårdsbyggnad. Det kommer redan att ha grova golv, färdiga väggar och bra tak. Bredden på ett enskilt block är cirka 2,5 m, och längden kan vara från 3 till 6 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komplett trähus

Men färdiga block är tråkiga och för monotona för många människor. Det är mycket trevligare och intressantare att använda traditionella träbyggnader . I det här fallet är det logiskt att bygga ett trädgårdshus med 2 våningar. Eller 1-våning, men med ett vindsvåning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att utrusta bostaden med stora fönster om du har bra utsikt. De flesta projekt inkluderar ett gaveltak täckt med metallplattor.

Bild
Bild

Det vanliga alternativet är att använda PVC -fönster . Med hänsyn tagen till den ökade kriminella risken som är typisk för sommarstugor och hus på landet i allmänhet är det lämpligt att välja fönster med inbrottsskydd och vandaliseringsfastigheter.

Bild
Bild

Dörren kommer säkert att vara gjord av stål - bara den är tillräckligt pålitlig . Den typiska layouten innebär tilldelning av gäst- och köksutrymmen på den första nivån. Vindrum används som sovrum.

Bild
Bild

Ytterligare detaljer och nyanser

Innan du gör en plan för fördelningen av rum inuti huset och dess ritning utanför (med nödvändig kommunikation, naturligtvis), måste du välja det huvudsakliga strukturmaterialet. Oftast är det timmer eller ramelement. Men ibland finns det andra alternativ:

  • tegel;
  • skumbetong;
  • armerad betongplatta.
Bild
Bild

Under alla omständigheter, när du utvecklar ett projekt, rekommenderas det att du skriver ut en fullständig lista över nödvändiga lokaler - och omedelbart bestämmer vilken av dem som kommer att ligga på nedre och vilka på övervåningen.

De styrs i valet inte bara av sin egen smak och preferenser, utan också av tekniska överväganden . Till exempel är det opraktiskt att göra ett badrum på andra våningen. Detta kommer bara att komplicera och öka kostnaden för att lägga kommunikation, dessutom kommer det att skapa risk för översvämningar i alla nödsituationer. Erfarna byggare rekommenderas att fokusera på standard (formaliserade eller härledda från praktisk erfarenhet) planeringskrav.

Bild
Bild

Den optimala takhöjden är 2, 2 m eller mer. Och det är också nödvändigt att göra minst ett rum med en yta på 17 kvm. m. Om du inte kan tilldela 2 sådana rum, låt det vara bättre att ha ett, men stort rum . Om du planerar att göra en veranda är det bättre att ge en baldakin eller visir för den. Tambours är endast utrustade där det finns en öppen veranda. Stängda verandor i sig hjälper till att eliminera drag. Det rekommenderas att göra en separat ingång till pannrummet eller ugnszonen.

Viktigt: det är bättre om du också kan komma dit direkt hemifrån.

Bild
Bild

Eftersom det användbara området i huset på 4x6 m är litet, är det lämpligt att överge det speciella vardagsrummet och "överlåta" sin roll till det gemensamma rummet. Om det är planerat att göra en sovloft på övervåningen, ska den inte användas för en passage. Ett alternativt layoutalternativ är tilldelningen av ett litet gemensamt rum och skapandet av ett vardagsrum kombinerat med ett kök . Badrummet är alltid tillverkat av en kombinerad typ, för annars kommer det inte att finnas utrymme för andra delar av byggnaden.

Bild
Bild

Tillsammans med sovrummet, på vinden, kan du tilldela en tomt för ett kontor eller en lekplats för barn . Om det är svårt att bestämma en lämplig fönsteryta bör den vara lika med cirka 20% av golvytan på första våningen och cirka 10% på den övre nivån.

Bild
Bild

Det är mycket bra om fönstren vetter mot söder. Detta kommer att förbättra mikroklimatet i huset tidigt på våren och senhösten.

Bild
Bild

Projektet måste ta hänsyn till plats, bredd och typ av dörrar (hur de öppnas - inåt eller utåt). Dörröppningarnas dimensioner bör vara sådana att alla familjemedlemmar kan passera fritt. En bra ritning fångar upp parametrarna för bjälklagsgolven.

Bild
Bild

I köket och i pannrummet finns rökkanaler för bättre ventilation.

Viktigt: varje eldvärmare måste anslutas till sin egen skorsten.

Separat ventilation görs också i badrummet . Men du kan klara dig utan det om du använder en torr garderob. För att minska kostnaderna så mycket som möjligt, rekommenderas att du kopplar garage och uthus direkt till husen.

Bild
Bild

Det är mest praktiskt att använda flexibel bältros som tak.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt: för att lanthuset bara ska ge glädje är det nödvändigt från början att installera all nödvändig utrustning i köket.

I ett enkelt hus i ekonomiklass är det nödvändigt att se till att en tillräcklig mängd möbler placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att komma ihåg om sådana vanliga misstag som:

  • placering av våta områden bort från kommunikation;
  • organisation av rum utan naturligt ljus;
  • organisation av utgången från badrummet till köket eller gästområdet;
  • närvaron av endast en ingång till bostaden (detta är helt enkelt osäkert);
  • skapa en korridor med en bredd på mindre än 1,2 m (en sådan passage är opraktisk).

Rekommenderad: