Hur Man Målar Ett Hus På Trä Ute? 24 Foton Välja Färg För Ett Lanthus. Måla Träväggar I Landet Länge, Färgkombination

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Målar Ett Hus På Trä Ute? 24 Foton Välja Färg För Ett Lanthus. Måla Träväggar I Landet Länge, Färgkombination

Video: Hur Man Målar Ett Hus På Trä Ute? 24 Foton Välja Färg För Ett Lanthus. Måla Träväggar I Landet Länge, Färgkombination
Video: Top 100 House Painting colours Outside 2021 | Exterior Wall Paint Color Combinations Ideas 2024, April
Hur Man Målar Ett Hus På Trä Ute? 24 Foton Välja Färg För Ett Lanthus. Måla Träväggar I Landet Länge, Färgkombination
Hur Man Målar Ett Hus På Trä Ute? 24 Foton Välja Färg För Ett Lanthus. Måla Träväggar I Landet Länge, Färgkombination
Anonim

Färg anses vara ett av de vanligaste efterbehandlingsmaterialen. Det används för inredning och yttre dekoration. I artikeln kommer vi att berätta hur du kan måla ett trähus för att få ett utmärkt resultat, samt hur du väljer rätt färg.

Bild
Bild

Krav på formuleringar

Till salu hittar du föreningar för utomhus- och inomhusbruk. Produkter som tillhör den första typen har ett bredare temperaturintervall och ökat motståndskraft mot fukt.

Bild
Bild

Färger för fasaden på trähus bör också ha följande egenskaper

  1. Utmärkt vidhäftande egenskaper.
  2. Motståndskraftig mot stötar, repor och andra yttre skador.
  3. Hög mekanisk hållbarhet hjälper till att upprätthålla beläggningens integritet när den utsätts för vind.
  4. Motståndskraftig mot solljus.
  5. Bra ånggenomsläpplighet.
  6. Särskilda komponenter tillsätts till kompositionen. Tack vare dem behåller färgen sin färg och elasticitet med en kraftig temperaturförändring.
  7. Resistent mot tvätt.
  8. För att färgen ska stanna kvar på stugans väggar länge måste den ha förmågan att bibehålla ljusstyrka och färgmättnad från år till år.
  9. Utmärkta vattenavvisande egenskaper (för att undvika bildning av mögel och sönderfall).
  10. Hög elasticitet efter torkning.
  11. Motståndskraftig mot atmosfäriska förändringar.
Bild
Bild

Ursprungligen användes konventionella exteriörkompositioner för att måla träfasader. Efter det började varumärken beteckna specialprodukter med ordet "fasad". Nu används det andra namnet oftare.

Bild
Bild

Typer av väggfärger

Företagen erbjuder olika alternativ för färger och lacker att välja mellan. Produkterna skiljer sig åt i sammansättning och egenskaper. För att måla ett hus av trä med egna händer måste du känna till skillnaderna mellan lackmaterial.

Bild
Bild

Antiseptiska färger

Kompositioner av denna typ har förmågan att tränga in i det yttre träskiktet till ett djup av 4 till 7 millimeter. Denna kvalitet skyddar väggarna från de negativa effekterna av miljön, såväl som från bakterier, svampar och mögel.

Bild
Bild

Varumärken erbjuder två typer av formuleringar:

ett ogenomskinligt beläggningsmaterial kan helt överlappa strukturen hos ett naturmaterial, samtidigt som den naturliga lättnaden bibehålls

Bild
Bild

Glasfärger har en transparent struktur, de kan användas för att skydda väggar utan att dölja det naturliga mönstret

Bild
Bild

Akrylatföreningar

Denna typ av produkt har utmärkt väderbeständighet, medan ett lager akrylatfärg låter luft passera igenom utan att störa det naturliga luftutbytet. Högkvalitativa kompositioner kan skryta med anmärkningsvärd elasticitet, så att färgen inte spricker med en liten deformation av fasaden.

Akrylatmaterial används för att måla mer än 80% av trähusen i Europa.

För att få en unik färg, blanda flera homogena föreningar, experimentera med nyanser.

Bild
Bild

Alkyd produkter

Alkyd-färger är mycket vattenavvisande. Materialet torkar ut på mycket kort tid (från 20 till 30 minuter), vilket gör att kompositionen inte hinner tränga djupt in i träet. Färgskiktet är kortlivat, men det tål låga temperaturer runt 30 grader under noll.

Bild
Bild

Oljeformuleringar

Den sista typen av färg, som vi kommer att överväga, har etablerat sig som en högkvalitativ och pålitlig beläggning. Produkten absorberas anmärkningsvärt i trä och skyddar väggar från atmosfärens skadliga effekter.

En högkvalitativ komposition kommer att skydda och dekorera husets vägg under lång tid.

Bild
Bild

Trots de många fördelarna finns det också nackdelar . Det kommer att ta en dag för skiktet att torka helt, varefter beläggningen får en matt struktur. Samtidigt används färg för utomhusarbete också för att måla plywood och andra efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

Grunderna för färgval

När du väljer färg för ett lanthus följa följande riktlinjer.

  1. Färgerna på den yttre och inre beklädnaden ska vara i harmoni med varandra.
  2. Var noga med att överväga den yttre stilen. Varje inredning kännetecknas av vissa färgkombinationer.
  3. Varje nyans har specifika visuella egenskaper. Ljusa färger ökar visuellt storleken på rummet, så det är bättre att välja dem för att måla små trädgårdshus. Mörka och mättade färger kan väljas vid stora bostadshus.
  4. Husets färger väljs med hänsyn till de personliga preferenserna för de boende. Invånarna ska vara bekväma och trevliga. Valet av färg beror inte bara på klientens karaktär. Kvinnor gör ett val till förmån för pastell och känsliga färger (rosa, lila och andra liknande alternativ). Män föredrar mörka och klassiska alternativ (brun, grå). För familjer är universella toner (grön, vit, beige) bättre lämpade.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkombinationer och populära färgscheman

En trendig salvia nyans . En delikat och behaglig ljusgrön ton förblir populär den här säsongen. Denna nyans ser bra ut i en duett med ljusa, mörka och ljusa färger. Skuggan ger interiören friskhet och naturlighet. Salviefärg passar de mest populära exteriörstilarna. Skuggan kommer att se bra ut med andra mjuka toner och ljusa alternativ (blå, lila, lila, grädde, vit, ljusrosa och andra).

Bild
Bild

Snygga grå nyanser . Den grå färgen finns i många olika nyanser. Det är en mångsidig färg som förblir relevant från år till år. Gråtoner har elegans, noggrannhet och originalitet. De kombineras ofta med ljusa färger (rött, orange, blått, lila) för att skapa uttrycksfulla mönster. Att måla från flera nyanser av grått ser också bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grå och bruna färger . Ovanstående två färger ser bra ut i tandem. Mångsidiga toner kommer att fånga uppmärksamhet och se imponerande ut mot vilken bakgrund som helst. För att skapa en kontrasteffekt kombinerar designers nyanser med olika mättnader. Designers noterar att denna kombination kommer att förbli relevant under en lång tid. Ett bra alternativ för både klassiska och moderna stilar.

Bild
Bild

En original duett med nyanser av rött . Skuggan av Marsala har varit populär sedan förra säsongen. Denna nyans ger uttryck och lyx till designen. Det kommer att se bra ut när det kombineras med brunt och dess varierade toner. Ljusa skarlakansfärger används också för att dekorera trähus. Nu blir möjligheten att kombinera röda toner med grönt snabbt populär. En icke-standardiserad tandem med två motsatta färger kommer inte att förbises. Denna kombination av nyanser väljs för att betona byggnadens ovanliga form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på

Huset är i mörkbrun färg. Idén med att kombinera ljusa och mörka färger är alltid relevant.

Bild
Bild

Ett bra exempel på en duett av grå och bruna färger.

Bild
Bild

Snygg hemdesign. Salvia nyans kombinerat med vitt.

Rekommenderad: