Lanthus Från Containrar (36 Bilder): Trädgårdshus Från En Havscontainer, Konfiguration Av En Vinterversion För Sommarstugor Från Blockcontainrar

Innehållsförteckning:

Video: Lanthus Från Containrar (36 Bilder): Trädgårdshus Från En Havscontainer, Konfiguration Av En Vinterversion För Sommarstugor Från Blockcontainrar

Video: Lanthus Från Containrar (36 Bilder): Trädgårdshus Från En Havscontainer, Konfiguration Av En Vinterversion För Sommarstugor Från Blockcontainrar
Video: Building a Roof Over Two Shipping Containers - SketchUp - Active Military Use - Read Description 2024, April
Lanthus Från Containrar (36 Bilder): Trädgårdshus Från En Havscontainer, Konfiguration Av En Vinterversion För Sommarstugor Från Blockcontainrar
Lanthus Från Containrar (36 Bilder): Trädgårdshus Från En Havscontainer, Konfiguration Av En Vinterversion För Sommarstugor Från Blockcontainrar
Anonim

Om du inte har ett bostadshus på din sommarstuga, och du är begränsad i ekonomi eller i tid, kan lösningen på frågan vara byggandet av ett lanthus från en havscontainer. Denna version av huset låter dig inte bara spara pengar, utan också att bygga bostäder på din tomt ganska snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka behållare används?

Behållaren är en metallram runt hela omkretsen, som har en svarv av träbjälkar för värmeisolering. Fram till nyligen användes de främst för transport av varor.

Nu används de nästan överallt och används som handelspaviljonger, lager, hus för turister på rekreationscentra, säkerhetsposter etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under byggandet av bostadshus används havscontainrar, järnvägscontainrar finns sällan. Behållare speciellt för bostadslokaler kan köpas redan isolerade och med lagda kommunikationssystem. Fraktbehållare mäts i fot . Vid konstruktion av lanthus används containrar från 20 fot och uppåt. Till exempel har en 40-fots behållare en volym på 67 m3, längd-, bredd- och höjdparametrarna är 12, 2 x 2, 4 x 2, 6 m. En 20-fots behållare har dimensioner på 6, 05 x 2, 4 x 2, 6 m och en volym på 34 m3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av lanthus från containrar

Ett lanthus kan byggas från en behållare eller från flera i en sammansättning. Det finns många alternativ för att konfigurera behållare på plats. Allt beror på storleken på din tomt och storleken på önskat hem. Om utrymme tillåter kan du placera behållare bredvid varandra.

Om du är ägare till ett litet område är det bättre att placera behållare ovanpå varandra. Sådana alternativ för hus kan också kompletteras med olika tillbyggnader och avslutas med alla material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hus från en behållare . Även den största modulära behållaren är inte tillräckligt för att bygga ett rymligt hus. Men å andra sidan kommer ett sådant hus att spara utrymme och du kan lägga allt du behöver för att leva och vila i det. Det kommer att vara ett slags kompakt bostadsalternativ, som kommer att innehålla ett badrum med handfat och dusch, ett kök och ett vardagsrum.

Bild
Bild

Hus med två behållare . Denna version av huset är redan rymligare och du kan designa fullvärdiga rum i det. Badrummet blir friare och köket och sovrummet separeras av väggar och dörrar. Som nämnts ovan kan de placeras både på samma nivå och ovanför varandra. Om du placerar dem ovanpå varandra kan du göra två separata ingångar till dem från gatan eller en fullfjädrad stuga med en trappa inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hus med tre eller fler blockbehållare . Genom att köpa och bygga flera containrar kan du mycket väl få ett rymligt hem. I ett sådant hus kan du placera inte bara ytterligare vardagsrum utan också, till exempel, rum för förvaring av trädgårdsredskap, ett garage etc. Arrangemanget av blockcontainrar kan varieras. Placera två behållare bredvid varandra och placera den tredje över dem som andra våningen. Eller lägg alla behållare nära varandra och ordna avståndet mellan dem som en terrass eller lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinteralternativ för att ge . Det är fullt möjligt att bygga ett varmt hus från en behållare på en trädgårdstomt. Behållarna är resistenta mot låga temperaturer och kan installeras även i norra regioner. När man gör dem beaktas det faktum att lastfartyg kan åka till olika klimatzoner, inklusive nordliga breddgrader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kommer det i detta fall att krävas ytterligare yttre och inre väggisolering och ett tillförlitligt kommunikationssystem.

Stadier av konstruktion och efterbehandling

Det är fullt möjligt att bygga ett hus från en eller till och med flera behållare på ett par månader. Om du har en behållare eller om du inte planerar en originalfinish med ytterligare element, kan du utrusta ett sådant hus på mindre än en månad.

Som i alla konstruktioner har denna metod för att bygga hus sina egna stadier och konstruktionsegenskaper

Förarbete . Det är nödvändigt att samla in alla tillstånd för att legalisera ditt hem. Skissera sedan en plan och skapa ett projekt för huset, i enlighet med vilket konstruktionen kommer att utföras. I projektet måste du ta hänsyn till den beräknade delen med alla kostnader: inköp av byggmaterial, isolering, kommunikation, elektriska ledningar, dörrar, fönster och andra utgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till de kostnader som är förknippade med transport och leverans av själva containern, eftersom du behöver en lastbilskrans tjänster för den eller deras plats på platsen. Om du planerar att anställa ett arbetslag, överväga kostnaderna för att betala för deras tjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande arbete . De börjar vanligtvis med förberedelse och hällning av grunden, även om du har en behållare. När du sätter upp ett tak måste du tänka på detaljer som rännor och ventilation. Havsbehållare är gjorda av metall och hus från dem "andas inte", vilket innebär att de behöver ett bra luftcirkulationssystem. Behållaren har inga fönster och dörrar; de måste installeras och färdigställas själv. Efter det är det nödvändigt att mantla väggarna med isolering från insidan och utsidan. Du kan klappa väggarna från utsidan med clapboard. Interiör väggdekoration beror på din ekonomiska förmåga och idéer. Designen kan vara alternativ från enkel tapet till extraordinära lösningar. Innan du lägger avloppssystemet och elektriska ledningar i huset, se till att de är anslutna till din webbplats, och du behöver bara ta med dem till huset. Annars kommer det att vara nödvändigt att köpa bärbara generatorer och självständigt organisera avloppssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med containerhus

Det är svårt att säga entydigt om effektiviteten hos sådana strukturer. De har både nackdelar och fördelar jämfört med konventionella hus.

Fördelarna inkluderar deras praktiska och hållbarhet . Hus av dem är mycket populära i länder med lågt seismiskt motstånd. Med all nödvändig utrustning, verktyg och material kan ett sådant hus byggas och utrustas på kort tid. Och naturligtvis är den största fördelen med ett sådant hus dess låga kostnad, med hänsyn till alla kostnader för arrangemanget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta nackdelarna med en sådan struktur är främst själva behållarna. På grund av sin metallbas är de ganska kalla för vintern och varma på sommaren . Det är lämpligt att installera behållare på en grund, annars kan den fuktiga jorden efter nederbörd och nederbörden själva korrodera materialet.

Deras totala livslängd är mycket kortare än för vanliga hem. D

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att installera dörrar och fönster i den behöver du färdigheter i att arbeta med en svetsmaskin och en metallsåg. Annars måste du anlita proffs, och detta är en extra kostnad.

När du bygger ett hus måste du förstå att du inte köper en ny produkt, utan en avvecklad behållare . När du köper den måste du se till att huvudkomponenterna i strukturen inte skadas. Kontrollera så långt det är möjligt alla utsidor och insidor, sömmar och leder. Annars kan du ha oförutsedda problem både under byggnadsfasen och efter att den är klar.

Rekommenderad: