Envåningshus (51 Bilder): Plan För Ett Hus För Ett Sommarboende 6 X 8 M, Projekt Av Trädgårdshus Med Terrass

Innehållsförteckning:

Video: Envåningshus (51 Bilder): Plan För Ett Hus För Ett Sommarboende 6 X 8 M, Projekt Av Trädgårdshus Med Terrass

Video: Envåningshus (51 Bilder): Plan För Ett Hus För Ett Sommarboende 6 X 8 M, Projekt Av Trädgårdshus Med Terrass
Video: Massiva Trähus - Stomresning fritidshus 2024, April
Envåningshus (51 Bilder): Plan För Ett Hus För Ett Sommarboende 6 X 8 M, Projekt Av Trädgårdshus Med Terrass
Envåningshus (51 Bilder): Plan För Ett Hus För Ett Sommarboende 6 X 8 M, Projekt Av Trädgårdshus Med Terrass
Anonim

Lantliga hus är bostaden för värme, komfort och lugn. Det är alltid skönt att vakna på en lugn plats i naturen. Byggnaderna i en våning är idealiska för äldre människor och familjer med små barn. De har inte branta trappor, vilket innebär att risken för skador minimeras. I den här artikeln kommer vi att prata om material, fördelar och nackdelar med sådana byggnader och andra viktiga nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Envåningshus är mycket populära i europeiska länder. I vårt land finns det en stereotyp att en envånings sommarstugebyggnad ska ha för stor yta för att rymma alla nödvändiga rum, men i två våningar och fler strukturer är denna uppgift mycket lättare att klara. Men detta är förvånande, eftersom mark i europeiska länder är mycket dyrare, vilket innebär att de måste oroa sig för husets område mycket mer än vi gör.

Ibland beror detta på marken - i vissa regioner är det omöjligt att resa för tunga byggnader, eftersom marken där är mobil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter säger att envåningshus på landet har många fördelar

  1. Logisk och rationell placering av rum.
  2. Alla rum kommer att placeras på samma plan. Detta uppskattas särskilt av äldre människor.
  3. Sådana strukturer är lättare att bygga och reparera.
  4. Lägre byggkostnader, eftersom byggandet av andra våningen anses vara ett höghus, vilket väsentligt ökar priset.
  5. Det är lätt att isolera byggnaden.
  6. Enkel ordning av vattenförsörjning och värmesystem.
  7. Det finns inget behov av att köpa höga byggnadsställningar för heminredning.
  8. Inget komplext dräneringssystem och överhängstak krävs.
  9. I envåningshus är värmeförlusten mycket mindre än i höghus. Detta beror på att bara en överlappning av första våningen byggs och huset kommer att få betydligt färre dörrar och fönster, vilket också minskar byggkostnaden.
  10. I envåningshus behöver du inte installera trappor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller deras brister finns det få av dem, och de är främst relaterade till det område som huset kommer att uppta. Men detta beror direkt på projektet för den framtida konstruktionen och antalet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sparar man pengar på konstruktion?

Att bygga ett hus är ett dyrt nöje, men genom att välja en envåningsstruktur kan du spara lite. Ett hus på en våning förutsätter en ganska lång grund och ett stort takområde, men kostnaden kommer att förbli lägre än för hus med flera våningar.

Låt oss ta en titt på de faktorer som gör envåningshus mer överkomliga

  1. Sådana förortsbyggnader har mindre vikt, och därför kan en lätt grund läggas.
  2. Processen att installera taket är lättare och snabbare, trots att takytan är större än i tvåvåningshus.
  3. Tunnare väggar sätts upp. Detta beror på det faktum att för tvåvåningshus är det nödvändigt att komprimera dem, eftersom det är en stor belastning.
  4. Inget behov av trappor, vilket också sparar bostadsyta.
  5. Förenklade värme- och vattenförsörjningssystem sparar mycket pengar.
  6. För att öka det användbara området kan du alltid fästa en vind, eller komplettera strukturen med en källare.
  7. Du kan skapa ett ovanligt hem med en uteplats som omger husets väggar. En annan original lösning är ett husprojekt i form av bokstäverna "G", "P", "C" eller "T".

Sådana byggnader kompletteras ofta med en innergård eller en liten trädgård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

För byggandet av ett land ettvåningshus kan du använda alla material. De mest populära är följande:

  1. virke och ram;
  2. tegel;
  3. skumblock och luftbetongblock.

En lika populär lösning är användningen av blandade byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga egenskaperna hos populära material mer detaljerat.

Skumblock och gasblock

Detta material väljs ofta med en liten budget. Blocken är ekonomiska, eftersom de är mycket större än vanliga lera- eller silikatstenar. Och för deras läggning förbrukas mindre mängd av en bindemedelsblandning. Dessutom tar processen med deras installation mindre tid, vilket har en positiv effekt på husets värde.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller egenskaperna hos detta material har det utmärkt värme- och ljudisolering, vilket uppnås på grund av blockens porositet. De är brandsäkra och har en lång livslängd. Och även skumblock och gasblock har en låg andel krympning.

Blockhus erbjuder ett brett utbud av finish och byggdesigner . De kan användas för att bygga en struktur av valfri form och storlek. De kan avslutas med valfritt dekorativt material. Beroende på dina personliga preferenser kan du använda gips, färg, sidospår, natursten eller paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bjälkar

Hus från en bar är byggda med enkel eller dubbel teknik. De senare är varmare och är perfekta för att leva under en kall årstid. Naturligt trä värms upp länge och svalnar långsamt, vilket gör att du kan upprätthålla ett optimalt inomhusklimat. Dessutom är sådana byggnader hållbara och ser alltid originella och snygga ut. Färdiga hus från en bar kan monteras på 2-3 dagar.

Det är lika viktigt att byggnader av naturträ ser imponerande ut och kräver inte ytterligare efterbehandling både ute och inne … Den enda nackdelen med timmerbyggnader är en lång krympningsprocess, i samband med vilken det finns behov av en speciell anordning för all kommunikation. Annars kan det efter krympning uppstå allvarliga problem under driften av huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Detta är ett pålitligt och hållbart material, från vilket hus kan tjäna i mer än ett decennium. Den fästs med cementmortel, vilket ger strukturens värme.

Det finns flera typer av tegel, vilket är viktigt att tänka på när du väljer det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramhus

För förortsbyggnader av denna typ krävs inte konstruktion av en fullvärdig grund, en lätt version kommer att räcka. Dessutom låter denna konstruktionsteknik dig spara en betydande andel av medlen, eftersom förbrukningen av byggmaterial kommer att vara minimal. För rambyggnader används naturligt trä, balkar eller kantade brädor . Sådana hus byggs på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på projekt

Tänk på flera framgångsrika layoutalternativ för envåningshus.

6 gånger 6 m

Det lilla huset har ett sött och romantiskt utseende. Sådana byggnader är gjorda av olika material, men trä har en speciell charm. Små hus har vanligtvis ett litet kök, vardagsrum och sovrum . Resten av rummen väljs individuellt. Ett litet hus kan kompletteras med en öppen veranda eller vind. Detta kommer att skapa en lugn och mysig plats för hela familjen att koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

6 gånger 8 m

Ofta består 6 av 8 m hus av badrum, kök, sovrum och vardagsrum. De kan kompletteras med en vind, vilket kommer att skapa ytterligare användbart utrymme. Ett annat alternativ är en garageförlängning, som är idealisk för små ytor. Så du behöver inte bygga ett separat garage, och du sparar förortsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 gånger 8 m

Detta hus är lämpligt för 4 personer. Du kommer att kunna placera rum för alla familjemedlemmar, vilket kommer att göra allas liv i lanthuset så bekvämt som möjligt. För en familj med två barn är en byggnadsplan med kök, badrum, sovrum och två barnrum perfekt.

Det finns många alternativ för att placera rum i ett 7 x 8 m hus, överväg ett av dem . En liten entré leder till köket-vardagsrummet, som är ett genomgångsrum och förbinder två rymliga sovrum och ett litet badrum. Kök-vardagsrummet har en intressant layout: ett stort matbord ligger i mitten, ett arbetsområde ligger på höger sida och ett rekreationsområde till vänster.

Ett sådant hus kommer att bli en riktig dekoration av din webbplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

8 x 8 m

Dessa är rymligare fyrkantiga byggnader, som oftast är byggda av tegel eller block. Antalet rum väljs beroende på personliga preferenser; du kan komplettera projektet med ett garage eller en öppen veranda.

Upp till 5 familjemedlemmar kan bo i ett sådant hus samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 gånger 10 m

Sådana hus är perfekta för dem som gillar att arrangera bullriga fester och fira semestern "i stor stil". Tänk på ett vackert exempel på ett hus som mäter 8 x 10 m.

Ingången till huset är på en liten terrass, som kan glasas eller lämnas öppen . Vidare finns det en lång korridor som förbinder kök, stort rum, badrum och teknikrum. Sovrummen kan nås från ett stort rum, som oftast används som vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 x 10 m

Tänk på ett husprojekt för en stor familj. Ingången ligger på motorvägen som leder till en liten hall. På höger sida av huset finns sovrummen, till vänster finns en liten hall, ett badrum, ett kök och ett vardagsrum / matsal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra fasader

Ett fyrkantigt tegelhus avslutat med stuckatur ser sött och mysigt ut. De mjuka beige väggarna passar bra med det bruna taket.

Bild
Bild

Ett hus med garage kommer att vara en utmärkt lösning för en stor familj. På vinden kan du skapa ett extra rum.

Bild
Bild

Ett litet lanthus av rödbruna tegelstenar med ett brunt tak kommer att bli en verklig bostad för romantik och komfort, och en liten uteservering är en utmärkt plats för en kvällsavkoppling.

Bild
Bild

En lanthus för ett sommarresidens med ovanlig form kommer att vara ett utmärkt komplement till alla platser.

Bild
Bild

Ett hus i en våning i form av bokstaven "P" ser ovanligt ut. Byggnaden i medelhavsstil kommer perfekt att komplettera den stora uteserveringen och poolen.

Rekommenderad: