Trädgårdshus I Ekonomiklass (41 Bilder): Budgethus På Landet Med En Veranda, Små Finska Hus För Sommar Och året Runt-boende

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdshus I Ekonomiklass (41 Bilder): Budgethus På Landet Med En Veranda, Små Finska Hus För Sommar Och året Runt-boende

Video: Trädgårdshus I Ekonomiklass (41 Bilder): Budgethus På Landet Med En Veranda, Små Finska Hus För Sommar Och året Runt-boende
Video: Vi visar upp den NYA STUGAN! 2024, April
Trädgårdshus I Ekonomiklass (41 Bilder): Budgethus På Landet Med En Veranda, Små Finska Hus För Sommar Och året Runt-boende
Trädgårdshus I Ekonomiklass (41 Bilder): Budgethus På Landet Med En Veranda, Små Finska Hus För Sommar Och året Runt-boende
Anonim

Lanthuset är ett riktigt utlopp för de flesta stadsbor. Själva byggprocessen måste dock närma sig lugnt och noggrant, med tanke på detaljerna i det framtida huset, med hänsyn till platsens ofta begränsade område. Modern konstruktion erbjuder ny teknik för byggandet av sommarstugor. Hittills finns det färdiga och beprövade projekt av typiska sommarstugor. I grund och botten är detta trädgårdshus i ekonomiklass.

Bild
Bild

Särdrag

Hus för sommarstugor har sina egna egenskaper. De kallas ofta lantstugor av "ekonomi" -klass. Faktum är att detta är de mest prisvärda bostäder som kan byggas inför finansiella kriser och med åtstramning . Detta förklarar det enorma segmentet på marknaden för blygsamma men funktionella lanthus som ytterligare bostäder.

Bild
Bild

Detta segment av prisvärd konstruktion inkluderar hus med följande egenskaper:

  • hus byggs med en yta på högst 80 kvm. m;
  • på tomter med en yta på upp till 12 hektar mark;
  • med ett angränsande område på cirka hundra kvadratmeter;
  • priset på ett sådant hus överstiger praktiskt taget inte 5-6 miljoner rubel;
  • hus i ekonomiklass ligger vanligtvis långt från sociala och andra viktiga faciliteter;
  • billiga hus har vanligtvis ingen central kommunikation;
  • nästan alla sommarstugor är utrustade med ett individuellt säkerhetssystem;
  • byggandet av hus i ekonomiklass innebär snabb konstruktion;
  • konstruktionen av billiga bostäder utförs enligt standarddesign (utan arkitektoniska läckerheter, men ibland med designelement).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta byggs hus i form av prefabricerade strukturer. Allt börjar med ett projekt eller en plan på papper . Det antas att ett sådant hus inte kommer att vara utformat för användning året runt. För bekvämlighetens skull går människor dock långt (isolering, mantel, förstärkning, förlängning). Således kan ändringar göras i en standarddesign på rättslig grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära är projekten för lanthus i form av en envåningshus, vanligtvis med vind eller vind. I detta fall krävs inga ytterligare uthus på platsen. Trädgårdsredskap och alla slags inventarier, till exempel, lagras på vinden . Om det behövs kan du utöka verandan eller terrassen för att öka det användbara området genom att till exempel ordna en matsal på sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha beslutat om projektet går vi vidare till valet av grunden . För förortsbyggnader - sommarstugor - används antingen hög eller tejpbas. Högar är enklare att installera och mer ekonomiska. Arrangemang av en stripfundament kräver mycket tid, ansträngning och pengar. Men med en sådan grund kan en funktionell källare byggas från underjorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter är det viktigt att förbereda material för "lådan" för framtida konstruktion.

Bild
Bild

Material (redigera)

Innan du börjar bygga måste du bestämma materialvalet, vilket påverkas av ett antal faktorer. Sommarstugor innebär säsongsbetonad drift, men i vissa fall är hus byggda lämpliga för att leva under den kalla årstiden. Sedan installeras ett stationärt värmesystem i huset, även om det är ett budgetbyggande alternativ.

De flesta lanthus idag är byggda av välkända material som tegel, block, med modern teknik .t.ex. när sandwichpaneler används. Beroende på material kommer tid att läggas på ett visst sätt för att värma hela strukturen. Sommaralternativ för lanthus kan vara med bärbara spisar, värmare, öppen spis. Här kommer hyresgästernas ekonomiska förmåga redan att spela en roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bytehus, ramar, ramkonstruktioner på en pelargrund används ofta som byggnader i ekonomiklass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Husets allmänna stil är av stor vikt vid val av material för konstruktion: om det blir timmer, tegel, block. Det vanligaste exemplet idag är projektet med ett ramhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Ramkonstruktion av hus på landet, inklusive sommarstugor, pågår för fullt idag, så vi kommer att fokusera mer på ett så snabbt byggande alternativ. Ramhuset har mer stabila prestandaegenskaper. Låt oss se vad som gör ramkonstruktionen så populär och lista dess främsta fördelar.

  1. När du bygger ett ramhus kan du klara dig utan en nedgrävd grund - det räcker med att installera en hög eller pelare. Basen kommer att hålla hårt och kommer inte att förlora sina ursprungliga egenskaper på länge.
  2. För ett ramhus av en ekonomiklass är det viktigt att välja din egen version av isolering så att du känner dig bekväm i den redan under lågsäsong.
  3. Du kan bygga ett ramhus med egna händer - beställ bara ett standardprojekt och köp material.
  4. Det är värt att överväga att vi i det här fallet talar om en träkonstruktion, där alla element är gjorda av trä och uppfyller alla miljöstandarder. Dessutom passar huset perfekt in i alla landskap på platsen.
  5. Ett hus på landet kan byggas med alla egenskaper hos ett lugnt förortsliv: med en veranda, vind (eller det kan vara små finska hus).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramkonstruktionen är bäst lämpad för byggandet av en modern sommarstuga i vilken layout som helst (till exempel ett finskt hus). Men det finns också andra alternativ. Till exempel ett hus av trä. Konstruktionen av en sådan struktur tar vanligtvis upp till flera månader. I ytterligare sex månader kommer huset att krympa. Men den färdiga byggnaden kräver ingen extern efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

För stenbyggnader används vanligtvis tegel, luftbetong och slagblock . Det blir tydligt hur mödosam processen att bygga ett sådant sommarhus kommer att bli. Här krävs en stark grund, det finns inga prefabricerade strukturer och element. Kapitalhusets väggar uppförs i rader. Men i framtiden kan du vara stolt över en så stark och pålitlig design - det här alternativet är bra för året runt -boende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Enkelheten att välja stuga påverkas till stor del av exempel på färdiga strukturer. Låt oss överväga dem nedan.

Projekt av ett lanthus 5x5 meter "Magdalene ". Huset kännetecknas av originaliteten i byggnadens form, när väggarna framför verkar "hänga" över platsen och skapa en skugga. Byggnaden har en tvåskiktad struktur. På nedervåningen finns ett kök med vardagsrum, på övervåningen - ett sovrum med vind.

Bild
Bild

Projekt av ett lanthus 7x4 meter "Ginger ". Trädgårdshuset har mer klassiska funktioner. Vanligtvis kan hela familjen bo i det på sommaren. Husets design gör att du kan placera det på en sluttning, för vilken särskilda högar finns i projektet. Och även projektet ger högt i tak och en stor vind.

Bild
Bild

Lantgårdsprojekt "Triangle" eller "Shalash ". Detta är inte en mycket vanlig byggnad på styltor. Projektet presenteras som en hel struktur för anpassade lösningar. Interiören är utformad på ett sådant sätt att den ger mer ledigt utrymme för att organisera loftutrymme, sovrum och kök.

Bild
Bild

Projektet av ett lanthus 4x6 meter eller 5x3 meter "Barbara ". I utseende liknar ett sådant hus en klassisk bostadshus, men har mer kompakta parametrar. Huset rymmer enkelt tre sovrum och utrustar ett stort funktionellt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt av ett lanthus 4x4 meter "Louise ". Ett bekvämt, rymligt, modernt lanthus av denna typ har ett kök, ett badrum, en vardagsrumsdel i projektet, som enkelt kan förvandlas till ett sovrum. Och du kan också ordna ett förvaringsutrymme eller ett skafferi.

Bild
Bild

Projektet med ett lanthus 5x7 meter "Shenny ". Detta är en ultramodern stuga i ekonomiklass för hela familjen. Projektet är ganska inspirerande och ger möjlighet att bygga ett "smart" hus. Det är värt att notera att den funktionella delen av huset här tillskrivs byggnadens baksida. En stor veranda skyddar byggnaden från nederbörd ovanifrån och från sidorna.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Du kan sätta ett bra fast hus för säsongsbetonade eller året runt boende på 6 tunnland. Enkla sommarhus är den vanligaste typen av sommarstugkonstruktion. Valet av ett lanthusprojekt i ekonomiklass bör baseras på flera principer.

  1. När du väljer ram-panelteknik kan du avsevärt spara på den uppskattade kostnaden för byggnaden.
  2. Du kan göra ditt hus riktigt mysigt och exklusivt med hjälp av en rundad stock.
  3. På en rymligare sommarstuga är det bättre att bygga ett hus av limmade balkar.
  4. Lantgårdar av skumblock har värmebesparande egenskaper. Här kan du spara på konstruktionen av grunden.

Layout är särskilt viktigt när du väljer ett trädgårdshus. Stugor i ekonomiklass är vanligtvis utformade med hänsyn till minimimåtten. Därför bär varje kvadratmeter här en funktionell belastning, varje rum ingår initialt i projektet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att korrekt placera husets huvudområden, till exempel:

  • hall,
  • nisch för inbyggda möbler,
  • kök,
  • vardagsrum,
  • sovrum,
  • garderob,
  • matsal,
  • korridoren,
  • skåp,
  • bibliotek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många tänker på vad som är bättre, att bygga eller köpa ett billigt hus på landet. Nu kan du köra genom stugbebyggelsen, titta på tomterna med färdiga strukturer, beräkna kostnaderna. Detta kommer att vara ett omfattande val: enligt platsens egenskaper, efter materialkostnad, om möjligt, konstruktion på plats och framtida design.

Rekommenderad: