Växthus "Nurse": Designen Av "Clever Girl" Med En öppningstopp Och Funktioner I Ett Växthus Med Infällbart Tak, Monteringsanvisningar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Växthus "Nurse": Designen Av "Clever Girl" Med En öppningstopp Och Funktioner I Ett Växthus Med Infällbart Tak, Monteringsanvisningar, Recensioner

Video: Växthus
Video: Stationary and retractable insect net inside a retractable roof production system 2024, Maj
Växthus "Nurse": Designen Av "Clever Girl" Med En öppningstopp Och Funktioner I Ett Växthus Med Infällbart Tak, Monteringsanvisningar, Recensioner
Växthus "Nurse": Designen Av "Clever Girl" Med En öppningstopp Och Funktioner I Ett Växthus Med Infällbart Tak, Monteringsanvisningar, Recensioner
Anonim

Varje rysk sommarbo vet att det är ganska problematiskt att odla en rik skörd på våra breddgrader. Detta beror på klimatets särdrag, brist på värme och sol. Dessa faktorer gäller särskilt invånarna i de norra regionerna och mittzonen. Det är därför som efterfrågan på växthus och växthus i alla storlekar och modifieringar är så stor.

Varje växthusstillverkare strävar efter att erbjuda kunderna den högsta kvalitetsprodukten .att bli framgångsrik på den trånga trädgårdsmarknaden. Köparens uppgift är att välja det bästa alternativet utan att gå vilse bland olika jordbruksprodukter. Och för att göra ett val måste du kunna bekanta dig med den föreslagna produkten i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växthusmodell "plantskola"

Idag kan man bland försäljningsledarna särskilja produkten från Novosibirsk -tillverkaren - växthuset "Nursery". Den utvecklade modellen var ursprungligen avsedd för de tuffa sibiriska förhållandena. Efter att ha testats för styrka och funktionalitet vid Siberian Institute of Plant Production and Breeding, lanserades det 2010 i massproduktion och blev en av de mest populära typerna av växthus i hela landet. Den största fördelen och skillnaden med denna modell är den infällbara toppen, som omedelbart skiljer den från alla andra analoger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna sommarboende, när de står inför en sådan design för första gången, kommer omedelbart att uppskatta dess fördelar, men nybörjare måste i detalj ta reda på varför ett infällbart växthustak är så efterfrågat bland trädgårdsmästare i våra ryska klimatförhållanden.

Egenskaper och egenskaper

Greenhouse "Nurse" vid första anblicken är en standardbågformad struktur, bestående av stålrör och polykarbonatbeläggning.

Ett fyrkantigt galvaniserat rör med ett tvärsnitt på 20x20 mm har en ökad hållfasthetströskel och är belagd med en polymersammansättning, vilket förhindrar korrosionsprocesser. Metalltjocklek - 1, 2 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valvbågens bredd är 3 meter. Bågarna ligger varje meter, växthusets längd varierar beroende på kundens önskemål. Standardlängden på 4 meter kan förlängas till 10 meter.

Bild
Bild

Växthuset är utrustat med ett infällbart tak. Den mekaniska anordningen består av en handspak och en vinsch som glider längs styrlinjerna. Dessutom är produkten utrustad med två dörrar i ändarna och två ventiler.

Tjockleken på polykarbonatbeläggningen kan presenteras i två versioner - 1, 2 och 1, 4 mm . Duken har en intern cellstruktur som gör att du kan upprätthålla ett speciellt mikroklimat i växthuset. Utanför är materialet helt slätt, sluttande former förhindrar ackumulering av nederbörd på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med en infällbar växthusplatta

Den innovativa lösningen för utvecklarna av Smart Nurse -modellen kommer att maximera växthusets funktionalitet varje säsong.

Sommar

Ventilerna klarar inte alltid luftning på särskilt varma dagar; växter under stekande sol kan helt enkelt brinna ut. Dessutom, i blåsigt väder, kan ventilerna skapa ett farligt drag som är skadligt för många nyckfulla grödor. Växthusets öppna topp gör att växter kan växa naturligt utan överhettning under locket av polykarbonat. Ditt växthus kommer inte att bli ett ångbad vid varmt väder.

Det infällbara taket främjar naturlig pollinering av växter som inte skyddas från miljön av ett skyddande ark.

Bild
Bild

Regnvatten har en gynnsam effekt på växternas tillväxt, och ett öppet tak i regnet kommer att rädda dig från planerad vattning.

Höst

Lämna toppen av växthuset öppet efter skörden och när du förbereder sängarna för vintern. Vindbyar kommer att jämnt fördela det flöga lövverket och säkerställa att det förekommer. Detta kommer att fungera som naturlig kompost och fylla jorden med näringsämnen.

Bild
Bild

Vinter

Med den första snön täcker den öppna toppen av växthuset marken med en snötäcke som skyddar den från att frysa. Ett infällbart tak på vintern kommer att gynna själva växthuset.

Ofta efter kraftiga snöfall fastnar våt snö på ytan utan att glida ner helt. Med tiden kan ett ganska stort lager bildas, vilket bildar en skorpa närmare våren under solen. Snöns vikt pressar ytan och kan skada den. Det infällbara taket eliminerar dessa problem, och du behöver inte se till att rensa bort snön i tid.

Bild
Bild

Vår

Med vårens första strålar börjar snön i växthuset smälta och gradvis återfukta jorden på ett naturligt sätt. Växthusets topp kan stängas, smältvatten och ångor i växthuset under den ljusa solen kommer att skapa ett optimalt mikroklimat i växthuset för tidig plantering av de första plantorna.

Bild
Bild

För- och nackdelar med sjuksköterskemodellen

Om du redan har uppskattat alla fördelar med ett glidande tak i ett växthus, då Det kommer att vara användbart att bekanta sig med resten av fördelarna med denna modell.

  • Tillförlitlighet i konstruktion. Materialen som används i produktionen tål starka vindbyar och låga temperaturer, alla anslutningselement är svetsade pålitligt.
  • Bekvämlighet i att öppna taket. Den manuella mekanismen med hjälp av en roterande spak låter dig smidigt och enkelt öppna och stänga toppen av växthuset.
  • Enkel montering och installation. Uppsättningen av varje kopia innehåller detaljerade instruktioner som alla sommarboende kommer att förstå.
  • Möjlighet att komplettera produkten med automatiska ventiler och galler för att binda anläggningar.
  • Lång livslängd och tillverkarens garanti i flera år.
  • Polykarbonatets tjocklek gör att den maximala mängden solljus kan passera genom, samtidigt som det är ett skyddande skikt mot växtskador.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med denna design inkluderar materialets relativa skörhet. Polykarbonat är känsligt för allvarliga mekaniska skador.

Den andra negativa nyansen avser det infällbara taket . Inte alla fruktgrödor kan gilla den rikliga tillförseln av luft, eftersom stängda växthus bildar sitt eget mikroklimat, växter vänjer sig vid att växa under vissa förhållanden från början. Innan du gör ett val till förmån för ett sådant växthus, studera därför behoven hos de grödor som ska planteras i det.

Växthuset har en klassificering, och de mest moderna modellerna är ganska dyra. Att vänta på leverans kan ta en viss tid, ibland nå flera månader, eftersom produkten oftast görs på beställning. Därför är det värt att beställa ett växthus i förväg, i slutet av hösten.

Bild
Bild

Installation och användning

Innan du packar upp produktens delar måste du bestämma installationsplatsen och lägga grunden. Växthuset är tillräckligt kompakt, tar inte mycket plats och passar perfekt in i vilken landskapsdesign som helst. Men man måste komma ihåg att närliggande byggnader och träd inte ska blockera växthusets sidor, och det är lämpligt att placera en av långsidorna på södra sidan.

Bild
Bild

I ett öppet område kommer växthuset att vara väl upplyst och varmt under en lång sommardag.

fundament

Som för alla strukturer krävs en markstödsdel för att installera ett växthus. Eftersom strukturen endast består av en ram och en lätt beläggning behöver fundamentet inte göras solidt, som vid konstruktion av tunga strukturer. Det är främst nödvändigt för ramens stabilitet och takmekanismens korrekta funktion. Grunden kan vara klassisk, tejp eller ganska enkel - från skrotmaterial. Vanligtvis används tegel eller timmer.

En trälåda är det mest ekonomiska alternativet och kommer att kräva användning av självgängande skruvar och häftklamrar för fastsättning av stockarna. Träbasen bör impregneras med antiseptika mot sönderfall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av installationen av fundamentet, kontrollera dess jämnhet med hjälp av en byggnadsnivå, detta kommer att undvika många problem vid ytterligare montering. Om grunden är klar och står på en plan yta kan du börja bygga växthuset.

Montering

Läs den medföljande installationsanvisningen noggrant. Installationsprocessen är inte komplicerad, men det kräver noggrannhet och exakta mätningar.

Enligt instruktionerna bör du ha flera sekventiella steg:

  • installation av ändar, fastsättning av mellanliggande distanser, täckande ändarna med polykarbonat;
  • montering av växthusets huvudbyggnad;
  • montera taket, fästa rullhjulen, installera polykarbonat och trimma det;
  • mantel av växthuskroppen med duk på båda sidor, fästning av spaken och vinschen;
  • installation av plattband och klämmor i spåren, enligt monteringsanvisningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växthusets drift innehåller inga restriktioner som skiljer sig från andra typer av liknande produkter. Noggrann hantering av materialet, frånvaron av allvarliga mekaniska skador gör att strukturen kan användas i många år.

Växthusklassificering "sjuksköterska"

Utbudet av växthus representeras av olika alternativ - från de mest budgetmässiga till elitmodellerna. De skiljer sig åt i rammaterialets tjocklek och densitet, liksom garantiperioderna. I tillverkarens kataloger kan du bekanta dig med nyanserna i varje modell i detalj.

Raden av växthus "Nursery" inkluderar:

  • Ekonomi;
  • Standard;
  • Standard-Plus;
  • Premie;
  • Svit.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De två sista modellerna i klassificeringen förtjänar särskild uppmärksamhet. Växthuset "Nursery-Premium" är utrustat med en automatisk lyftmekanism på taket. Vinschen drivs av el. En laddare och batteri ingår i satsen.

Nursery-Lux-modellen är den senaste utvecklingen av tillverkare som använder den senaste tekniken . Systemet har en elektrisk mekanism för att öppna taket, medan det har inbyggda datorelement som gör att du kan övervaka temperaturen, luftfuktigheten, överföra data och styra växthuset på distans online.

Bild
Bild

Recensioner

När man studerar forumen för ryska amatörträdgårdsmästare sticker utmärkta recensioner ut om takets struktur, strukturens styrka, liksom den snabba leveransen av ordern. Tillverkaren har noterat ett snabbt svar på påståenden om eventuella tekniska defekter och deras eliminering i enlighet med det ingående försäljnings- och köpeavtalet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köpartips

Vi rekommenderar att du köper produkten "Clever Nurse" endast från officiella representanter och på fabriksförsäljningsställen. I det här fallet får du ett kvalitetscertifikat, ett paket med teknisk dokumentation och ett garantikort i dina händer.

Leverans- och monteringstjänster kan diskuteras med företagsrepresentanterna när de köper varorna. Det finns en teknisk support telefontjänst på officiella företrädares kontor, som kan kontaktas angående installation av ett växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metal-Service-fabriken säljer också sina produkter direkt, du kan beställa en produkt genom att ringa och lämna en förfrågan.

Rekommenderad: