Växthus "Snowdrop" (51 Bilder): Vi Ger Växthus I Mini Och Andra Storlekar Från "BashAgroPlast", Vi Lägger Våra Egna Händer, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Växthus "Snowdrop" (51 Bilder): Vi Ger Växthus I Mini Och Andra Storlekar Från "BashAgroPlast", Vi Lägger Våra Egna Händer, Kundrecensioner

Video: Växthus
Video: Украшение острова и стратегия развития в June's Journey 2024, April
Växthus "Snowdrop" (51 Bilder): Vi Ger Växthus I Mini Och Andra Storlekar Från "BashAgroPlast", Vi Lägger Våra Egna Händer, Kundrecensioner
Växthus "Snowdrop" (51 Bilder): Vi Ger Växthus I Mini Och Andra Storlekar Från "BashAgroPlast", Vi Lägger Våra Egna Händer, Kundrecensioner
Anonim

Värmeälskande trädgårdsväxter trivs inte i tempererade klimat. Frukterna mognar senare, skörden tillfredsställer inte trädgårdsmästare. Brist på värme är dåligt för de flesta grönsaker. Vägen ur denna situation är att installera ett växthus, vilket du enkelt kan göra själv.

Ett av de bästa alternativen, enligt sommarboende, är växthuset "Snowdrop", som produceras av det inhemska företaget "BashAgroPlast".

Bild
Bild

Funktioner: fördelar och nackdelar

Varumärket "Snowdrop" är ett populärt växthus som har fått många positiva recensioner. Dess främsta drag och skillnad från ett växthus är dess rörlighet. Denna design är enkel och snabb att installera. För vintern kan den monteras, om det behövs kan den enkelt transporteras till en annan plats. När den är hopfälld tar den lite plats och förvaras i ett påseöverdrag.

Agrofibre fungerar som täckmaterial för växthuset . Den tål tung belastning, dess livslängd är minst 5 år, enligt användarreglerna. Även en hård vind kommer inte att skada locket. Agrofibre är ett material som andas och upprätthåller ett speciellt mikroklimat som växterna behöver. Luftfuktigheten inuti ett sådant växthus är högst 75%, vilket förhindrar utvecklingen av olika sjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att köpa Snowdrop-växthuset får du en uppsättning rambågar, täckmaterial, ben och clips för fixering av fiberduken. Designfördelarna inkluderar dess egenskaper. Tack vare den välvda designen används utrymmet med maximal effektivitet. Växthuset kan enkelt transporteras i en bil.

De säljer det i en komplett uppsättning, du behöver inte separat köpa ytterligare element för installationen . Att montera strukturen tar bara en halvtimme. Den öppnas från sidan, för ventilation kan du lyfta täckmaterialet till den höga delen av bågarna. Växter kan nås från olika håll. "Snowdrop" kan användas i växthuset för ytterligare skydd av sängarna eller plantorna. Om det behövs kan strukturelement köpas separat (varumärket ger närvaro av separata komponenter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Men trädgårdsmästare har märkt flera nackdelar med sådana växthus. Enligt deras åsikter tål strukturen inte starka vindbyar. Plastpinnar för förankring i marken är för korta, så de går ofta sönder. Om strukturens styrka är viktig för dig, är det bättre att välja "Agronomist" -modellen. I allmänhet är Snowdrop -växthuset bra för nybörjare trädgårdsmästare som vill öka avkastningen till minimal kostnad.

Beskrivning av konstruktionen

Trots att växthusets design är extremt enkel påverkar detta inte styrkan och tillförlitligheten i hög grad. Snowdrop kan vara ett bra komplement till ditt växthus. Designen inkluderar plastbågar med en diameter på 20 mm och spunbond (fiberduk som används för att skydda växter under deras tillväxt). Det är lätt och miljövänligt, hjälper till att påskynda tillväxten av grödor, gör grönsaksodlingen produktiv och skyddar växter från de negativa effekterna av miljön. Den obestridliga fördelen med spunbond är att den torkar snabbt även efter kraftigt regn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Växthuset "Snowdrop" i varumärket "BashAgroPlast" har en konvertibel topp istället för dörrar. I vissa modeller tas täckmaterialet bort från änden och sidorna. Efter användning kan spandbonden tvättas i maskin.

Idag har detta växthus blivit mer populärt än växthuset. Det är en kompakt design, vars höjd inte överstiger 1 meter, så den kan monteras i områden med begränsat utrymme.

I ett växthus utförs uppvärmningsprocessen som ett resultat av solens energi . Det finns inga dörrar i designen, du kan komma in genom att lyfta täckmaterialet från änden eller sidan. Cellulärt polykarbonat och polyeten används för framställning av dessa växthus. Växthuset "Snowdrop" hjälper sommarboende att få avkastning på kortast möjliga tid. Det är bekvämt och bekvämt för växter. Användningen gör att du kan odla höga grönsaksgrödor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla nödvändiga delar levereras med Snowdrop -modellen. Om köparen plötsligt av någon anledning förlorade dem eller bågarna gick sönder kan du köpa dem utan att oroa dig för att de inte passar. Detsamma gäller förlust av klämmor och ben för växthusbågar. Designen möjliggör utbyte av komponenter, vilket gör det mer bekvämt och förlänger dess livslängd.

Dimensioner

Växthusets fabriksdesign är utformad för att täcka 2-3 sängar, så dess bredd är 1,2 meter. Ramens längd beror på antalet bågar som ingår i satsen och kan nå 4 6 eller 8 m. Konstruktionens höjd är 1 m, men detta är tillräckligt för att vattna och rensa plantan. Vikten av ett miniväxthus beror på dess storlek.

Till exempel väger ett mikrosteam med en längd av 4 meter endast 2,5 kg . Modellen, vars längd når 6 meter, blir tyngre (cirka 3 kg). Massan av det längsta växthuset (8 m) är 3,5 kg. Den låga vikten av strukturen ökar dess fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan odlas?

Växthus "Snowdrop" används för att odla plantor innan de planteras i öppen mark eller växthus. Den är utmärkt till kål, gurkor, tomater.

Även trädgårdsmästare installerar det för odling av grödor som:

  • gröna;
  • lök och vitlök;
  • lågväxande växter;
  • grönsaker som själva pollineras.

Ofta används Snowdrop -växthuset för att odla blomplantor. Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar dock inte att man planterar växter av olika grödor i samma växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Var ska man lägga den?

Det är nödvändigt att välja en plats för växthuset "Snowdrop" sedan hösten, eftersom det är nödvändigt att befrukta sängarna i förväg och lägga humus i dem.

För att strukturen ska ta "sin" plats måste följande villkor beaktas:

  • platsen måste utsättas för solljus;
  • det måste finnas skydd mot starka vindbyar;
  • luftfuktigheten bör inte överskridas;
  • tillgång till strukturen (växthuset måste installeras så att inflygningen till det är från alla sidor).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har valt en plats, rensa området för ogräs och nivellera det noggrant. Humus läggs nödvändigtvis på hela webbplatsen. För att göra detta grävs ett hål ca 30 cm djupt, gödningsmedel hälls, jämnas och täcks med jord.

Att installera ett växthus tar lite tid, även om det är första gången du står inför en liknande uppgift.

Bild
Bild

DIY -montering

Installationen av växthuset Snowdrop är enkel. Tillverkare har tänkt över allt till minsta detalj så att trädgårdsmästare kan installera strukturen på sin webbplats så snabbt och utan hinder som möjligt.

Bild
Bild

Självmontering av växthuset utförs på grundval av enkla instruktioner:

  • Öppna försiktigt förpackningen och ta ut pinnarna och klämmorna.
  • Sätt in pinnarna i bågarna.
  • Placera insatserna i marken. Det rekommenderas inte att kasta ut förpackningen: på vintern kommer det att vara möjligt att lagra strukturen i den.
  • Säkra bågarna och sträck täckmaterialet. Bågar måste installeras på samma avstånd.
  • Säkra ändarna. För att göra detta, dra den med en sladd, trä in öglan i pinnen, dra den och fixera den i en vinkel mot marken.
  • Täckmaterial i slutet kan fixeras med tegel eller tung sten för att öka tillförlitligheten.
  • Fixera täckmaterialet med clips på bågarna.
Bild
Bild

Täckmaterialets ändkanter, knutna i en knut, pressas bäst mot marken i en vinkel. På grund av detta kommer ytterligare täckningsspänning att uppnås på hela ramen. Å ena sidan pressas materialet med en last mot marken, å andra sidan är duken fixerad med clips. Därifrån kommer ingången till strukturen att utföras.

Växthus "Snowdrop" kan vara hemlagad . Den installeras för hand utan hjälp av specialister. För att göra detta måste du välja plaströr med lämpliga dimensioner.

Skär dem i lika stora bitar med en sticksåg. Täckmaterial måste först sys och lämna rörfickor. Pinnarna kan vara gjorda av trä, varefter materialet fixeras med clips, som kan användas som klädnypor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Det finns flera regler för användning av ett växthus, vars efterlevnad kan förlänga strukturens livslängd.

Felaktig användning av växthuset kan leda till skador

  • På vintern måste växthuset monteras och viks i sin originalförpackning, det är bättre att förvara det på en torr plats. Temperaturen spelar ingen roll, eftersom den hållbara beläggningen tål absolut alla förhållanden.
  • Varje år måste agrofiber tvättas för hand eller i en tvättmaskin (det spelar ingen roll: detta påverkar inte materialets egenskaper).
  • Endast klipp används för att fixera beläggningen.
  • Hantera täckmaterialet försiktigt för att inte skada det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Innan installationen, inte bara jämna ut, utan också gödsla jorden.
  • Plantera inte växter som kan pollinera varandra. Om detta inte kan undvikas måste en partition installeras mellan dem.
  • Odla inte tomater och gurkor i samma struktur: dessa växter behöver olika förvaringsvillkor. Gurkor behöver fukt, medan tomater behöver torra förhållanden. Dessutom tolererar tomater inte höga lufttemperaturer bra.
  • Grönsaker som är självpollinerade är utmärkta val för odling under konstruktion. Om du planerar att plantera standardsorter måste du ordna ytterligare pollinering i förväg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reglerna är extremt enkla och kräver inte mycket ansträngning. Trots sin låga vikt är konstruktionen av Snowdrop -växthuset omfattande och har en stor vind.

Trots att växthuset är pålitligt och ägarna övertygar att en stark vind inte är hemsk för honom, är det bättre att spela det säkert. För detta pressas täckmaterialet starkt mot marken. I områden där kraftiga vindbyar ofta observeras, monteras dessutom vertikala metallställ i ändarna som ramen är bunden till.

Bild
Bild

Recensioner

Växthuset "Snowdrop" har ett stort antal positiva recensioner. Köparna var nöjda med resultatet. Ägarna hävdar att denna design har en hög tillförlitlighet och är utmärkt för regioner med måttliga klimatförhållanden. I ändarna av växthusbågarna finns det pinnar som är lätta att fixa i marken, varefter växthuset tål även en stark vind. Så att täckmaterialet inte flyger iväg någonstans finns det plastklämmor på strukturen. Enligt trädgårdsmästare är designen motståndskraftig mot deformation. Under hela livslängden ändrar den inte form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köpare noterar att polyetenfilm med olika tjocklekar används som täckmaterial, vilket påverkar egenskaperna

  • Den lägsta densiteten - 30 g / m2, designad för en temperatur på minst -2 grader, resistent mot ultravioletta strålar.
  • Medelvärdet är 50 g / m2. Ägarna säger att detta växthus kan användas även på hösten och varm vinter (vid temperaturer ner till -5 grader).
  • Hög densitet - 60 g / m2. Det kan användas säkert även på vintern, det kommer att skydda grödor från allvarliga frost.

Recensioner av "Snowdrop" -modellen beror på vilket täckmaterial som används, det kan vara spandbond eller film. Den första låter fukt passera igenom och förser växter med syre. Materialet skapar en nyans så att bladen skyddas mot brännskador. Men ägarna är missnöjda med att detta material inte behåller värmen väl och bara håller i 3 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filmen behåller perfekt värme och optimal luftfuktighet, vilket skapar en växthuseffekt. Men denna beläggning varar inte mer än två år.

" Snowdrop" kan användas för att härda unga plantor, strukturen kommer att hålla värmen inuti utan att kulturen överhettas . Huruvida Snowdrop växthuset ska köpas eller inte är upp till var och en att bestämma själv. Men ett stort antal positiva recensioner övertygar många sommarboende att köpa denna design, vilket de inte ångrar. För ett litet område är ett sådant växthus det bästa valet. Det är värt att uppmärksamma den överkomliga kostnaden för strukturen. Dess köp är överkomligt för varje sommarboende som önskar. Denna modell kombinerar idealiskt rimligt pris och hög kvalitet.

I den här videon hittar du en översikt och montering av växthuset Snowdrop.

Rekommenderad: