Badmöbler (49 Foton): Modeller För Relaxrummet Och För Bastun, Ritningar Av Ett Träbord Att Göra Med Egna Händer, Rottingmöbler

Innehållsförteckning:

Video: Badmöbler (49 Foton): Modeller För Relaxrummet Och För Bastun, Ritningar Av Ett Träbord Att Göra Med Egna Händer, Rottingmöbler

Video: Badmöbler (49 Foton): Modeller För Relaxrummet Och För Bastun, Ritningar Av Ett Träbord Att Göra Med Egna Händer, Rottingmöbler
Video: Otroliga Idéer Som Kommer Uppgradera Ditt Hem ▶3 2024, April
Badmöbler (49 Foton): Modeller För Relaxrummet Och För Bastun, Ritningar Av Ett Träbord Att Göra Med Egna Händer, Rottingmöbler
Badmöbler (49 Foton): Modeller För Relaxrummet Och För Bastun, Ritningar Av Ett Träbord Att Göra Med Egna Händer, Rottingmöbler
Anonim

Traditionellt anses bad vara en plats där inte bara hygienprocedurer utförs, utan också där de kan koppla av, träffa vänner och diskutera affärsfrågor. Det är känt för sin helande effekt på hela organismens tillstånd, hjälper till att återställa vitalitet, mental balans. Därför, när du bygger, dekorerar ett badhus eller bastu, är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt alla små saker, och särskilt möbler, eftersom det är det som hjälper till att skapa en speciell atmosfär av lugn och avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns ett ångbad och en relaxavdelning i badhuset. Var och en av zonerna har sina egna egenskaper som måste beaktas vid val av möbler.

I ångrummet används ofta enkla föremål i form av bänkar och bänkar . Den främsta tillgången är hyllorna. Icke-standardiserade lösningar för design och arrangemang av möbler är bara välkomna, men när du förkroppsligar djärva idéer måste du styras av säkerhet, bekvämlighet och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet ägnas åt rekreationsområdet. Rummet är avsett för en längre tidsfördriv, så möblerna ska vara estetiska, bekväma och mysiga. Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt arrangemanget av föremål. Användning av stora delar bör undvikas, särskilt i mitten av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer möbler för en bastu eller ett bad bör du ta hänsyn till mikroklimatets särdrag . Inte alla material tål konstanta temperaturfall, höga termometertal eller hög luftfuktighet. Om material som innehåller kemiska föroreningar användes vid tillverkning av möbler, kommer de att förångas med en temperaturökning i rummet. Utsläpp till miljön av hälsofarliga ämnen kan leda till negativa konsekvenser, till exempel försämra hälsan eller provocera en förvärring av en kronisk sjukdom.

Därför bör du, när du väljer ett material, föredra naturliga ingredienser som är resistenta mot "extrema" miljöförhållanden. Det mest miljövänliga, hållbara alternativet är trä. Vackra trämöbler ger rummet en speciell touch.

Det bör dock komma ihåg att alla trädslag har sina egna fördelar och nackdelar som måste beaktas vid tillverkning av föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapandet av en mysig atmosfär är kärnan i utformningen av alla basturum . Folk kommer hit för att koppla av, för att vila, så det är mycket viktigt att tänka över möbelns utformning och placering. Det finns olika stilar, riktningar, som du kan skapa en speciell atmosfär. Beroende på preferenser väljs möblernas färgschema. Tematillbehör, hantverk och textilier ger utseendet fullständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom den vackra inredningen, om rummets storlek tillåter, kan du ordna en TV, ett stereoanläggning, köksartiklar, ett kylskåp, en öppen spis. Små sovande ottomaner och soffor kan användas som sovplatser. Belysningen kan vara ljus eller mörk. För detta används lökar, lyktor, små ljuskronor.

Närvaron av växter låter dig återuppliva atmosfären, förbättra mikroklimatet.

Tack vare närvaron av de nödvändiga möblerna, korrekt placerade runt omkretsen, kan du skapa en idealisk plats att koppla av efter att ha besökt en känsla av vitalitet, energi och ladda dig positivt under en lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Vid tillverkning av möbler kan olika material användas, förutsatt att deras kvalitet, styrka, fuktbeständighet, miljövänlighet, motståndskraft mot extrema temperaturer observeras.

Flera material skiljer sig bland de populära typerna

  • Trä . Naturmaterial är hållbart, miljövänligt och estetiskt. Du kan göra alla interiörartiklar av det.
  • En sten . Skiljer sig i en lång livslängd, hållbarhet. Har en varierad färgpalett. Den kan användas för att göra bord, bänkar.
  • Rotting . Materialet är de torra stjälkarna på en tropisk palm. Trä har stor hållbarhet och miljövänlighet. Gör att du kan skapa en vacker, bekväm atmosfär. Materialet är lämpligt för tillverkning av alla möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plast . Materialet är mjukt, fuktbeständigt, men deformeras lätt under påverkan av höga temperaturer, därför används det inte i ångbastuområdet. Den kan användas för att göra tallrikar, brickor, hyllor, behållare, små underlägg, pallar.
  • Metall . Den har styrka, formbarhet, elasticitet, slitstyrka och har en lång livslängd. Den kan användas för att göra ben, handtag för stolar, bänkar, hyllor.

På grund av att metallen värms upp mycket snabbt används den av säkerhetsskäl inte i ångrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av en viss typ av material görs baserat på rummets driftförhållanden, designlösningar samt personliga preferenser. Möbelklädsel med textilier eller läder är tillåten. Företräde bör ges till naturliga textilier.

Bild
Bild

Typer och design

Designen av möbler i ett bad eller bastu kan göras i olika stilar. De vanligaste typerna av möbler i ett pausrum är:

Bänk

Bänken är ofta gjord av trä eller borstat trä. Det finns olika former som skiljer sig i storlek och höjd. Den halvantika bänken kännetecknas av närvaron av enkla, grova linjer. Om det finns en baksida görs sniderier längs den i form av vackra ornament. Som dekoration kan du också använda målning i olika färger - rött, rosa, gult, brunt.

Moderna bänkar har enkla raka former . Den klassiska versionen kan presenteras i form av en bänk med hög rygg på en välvd struktur, närvaron av stuckaturer. Bänken i japansk stil kommer att ha enkla former utan rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tabell

Bordet i rustik eller gammal rysk stil har raka, enkla former. Det huvudsakliga produktionsmaterialet är massivt trä. Bordben kan dekoreras med sniderier. Den klassiska stilen kännetecknas av stora dimensioner, prydnader i form av stuckaturer på benen.

Moderna mönster är gjorda av vilket material som helst till exempel sten, metall, trä. En kombination av dem är tillåten. Det finns inga begränsningar för form eller storlek. I japansk stil är den främsta kännetecknen den låga höjden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar

Rustika eller gamla ryska konstruktioner är gjorda av trä. Borstat trä används ofta. Enkelheten i raderna betonas. För att dekorera ryggen eller benen används mönstrad carving eller målning. Den klassiska versionen kännetecknas av sin stora storlek, djupa ryggar, närvaron av dekorationer på handtagen, ben i form av stuckatur eller liknande av pelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern design kännetecknas av närvaron av alla modeller, storlekar, där alla varianter av sätenas form finns. Stolar kan vara gjorda av vilket material som helst. Kombination är möjlig. Läder och slitstarka textilier används för klädsel. Färgschemat beror på personliga preferenser.

Sittplatser i japansk stil har låg storlek . De har vanligtvis enkla geometriska rektangulära eller fyrkantiga former utan rygg. De kan vara gjorda av vilket material som helst. Läder används ofta för klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor

Hyllor - antika eller rustika mönster har en enkel rektangulär form. Huvudmaterialet är trä. Flätade kvistar eller sniderier placeras längs kanterna som dekoration. Den klassiska versionen kännetecknas av linjernas svårighetsgrad.

Moderna mönster har olika former och storlekar . Trä och metall används som material. Den japanska stilen kännetecknas av små storlekar, enkla geometriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor

Sofforna är gjorda av hållbart trä. Klädda möbler kan presenteras i olika storlekar, former. Läder, täta tyger används för klädsel. Det finns inga begränsningar för valet av färgpalett.

Den klassiska typen kännetecknas av närvaron av stora storlekar . Exklusiva dyra material används för klädsel. Användningen av monokromatiska toner av neutrala nyanser är karakteristisk.

Soffor i japansk stil har som regel en vanlig geometrisk form, låga dimensioner och en bred sittgrupp. Lädermaterial används för klädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ångrummet eller bastun är ofta litet. De försöker utrusta lokalerna med maximal funktionalitet. Huvudmöblerna är en hylla, som vanligtvis är gjord av trä och har enkla, bekväma former. Förutom hyllan kan bastun innehålla hyllor, en uppsättning nackstöd, slevar, fotstöd.

Valet av en särskild stil av objekt beror på rummets område, individuella preferenser. För personligt bruk byggs vanligtvis ett badhus eller en bastu på landet. I detta fall kombineras möblernas design vanligtvis med husets övergripande design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Huvudattributet för alla bad eller bastu - hyllor, kan göras med dina egna händer efter att ha gjort korrekta beräkningar och gjort de nödvändiga ritningarna. Det är viktigt att göra en plan för en hemgjord konstruktion i förväg för att bestämma antalet bänkar. Bänkbredden bör inte överstiga 90 cm.

Låt oss överväga stadierna av arbetet

  • Förberedande . Det är nödvändigt att förbereda en solid yta på vilken arbetet kommer att utföras. Detta kommer att kräva en bänkskiva eller massivt bord. Du måste ta en borr, hammare, plan, slipverktyg. Du måste också förbereda tång, måttband, nivå, självgängande skruvar, såg, bågfil, trästänger.
  • Grundläggande arbete . Enligt ritningen skärs ämnen ur trä. Kanterna slipas noggrant och torkas. Sedan monteras ramen med hjälp av bultar. Plankor läggs på den.
  • Slutlig . Ytan rengörs från damm, spån, hålen förseglas med kitt. De färdiga hyllorna fästs på väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt samma princip kan du bygga alla element i interiören, vare sig det är ett träbord, hylla, snidad stol eller bänk. När du gör möbler för en toalett, i slutet av allt arbete, kan träet lackeras eller fläckas.

Urvalstips

När du väljer en träinredning för ett tvättrum eller rekreationsområde, rekommenderas det att ge företräde åt mer hållbara, pålitliga stenar.

Pine har en lång livslängd, fyller rummet med en uppfriskande doft . Det bör dock komma ihåg att trä innehåller hartser som släpps ut i miljön när de utsätts för höga temperaturer. Därför placeras möbler av denna träslag ofta i vilorum. Bänkar, stolar, bord, hyllor, galgar, skåp är gjorda av furu.

Den mest framgångsrika lösningen när man skapar möbler för ett ångbad är lind. Trä kännetecknas av låg värmeledningsförmåga, miljövänlighet, enkel bearbetning, behaglig lukt. Linden kan användas för att göra hylla, hinkar, slevar, fotstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ek har en vacker konsistens, styrka och påverkas inte av ogynnsamma förhållanden. Ekmöbler kan placeras både i ångbadet och i relaxrummet. Oftast används ek för att skapa massiva föremål, till exempel sängar, fåtöljer, bord och en hylla.

Alder kännetecknas av mjukhet, fuktbeständighet, inte utsatt för deformation , har en gynnsam effekt på hela kroppen. Aldermöbler är lämpliga för ångrum och vilorum. Alder kan användas för att göra hyllor, bänkar, stolar, fåtöljer.

Kanadensisk ceder har en högkvalitativ fast konsistens, har en hög hållfasthet, arom, har en fördelaktig effekt på kroppen. Cedermöbler är lämpliga för både ett ångbad och ett relaxrum. Hyllor, bänkar, bord, stolar är gjorda av den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Asp och aska, på grund av deras mjukhet och snabba slitage, är idealiska för tillverkning av badtillbehör. Du kan göra hinkar, nackstöd, fotstöd av dem.

Lärken är hållbar, tål lätt höga temperaturer. Materialet är dock lätt att spricka och också svårt att bearbeta. Lärkmöbler kan placeras i ångbadet och relaxrummet. Lärk kan användas för att göra fotstöd, nackstöd, hinkar, bord, bänkar, stolar, galgar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett material för tillverkning av möbler, bör trä med en torr, jämn yta föredras utan att spricka.

Efter arbete behandlas ytan med en speciell förening. Detta görs för att förhindra uppkomst av mögel, röta och därmed förlänga trädets livslängd. Vid användning av trä vid höga temperaturer rekommenderas det inte att applicera några kemiska kompositioner.

Rekommenderad: