Bad På Hjul (73 Bilder): Gör-det-själv-transportabla Strukturer, Hur Man Gör Ett Mobilt Mobilbad

Innehållsförteckning:

Video: Bad På Hjul (73 Bilder): Gör-det-själv-transportabla Strukturer, Hur Man Gör Ett Mobilt Mobilbad

Video: Bad På Hjul (73 Bilder): Gör-det-själv-transportabla Strukturer, Hur Man Gör Ett Mobilt Mobilbad
Video: Bänkar Jonas BMW med Volvomotor (förgasare) - [VLOGG #426] 2024, April
Bad På Hjul (73 Bilder): Gör-det-själv-transportabla Strukturer, Hur Man Gör Ett Mobilt Mobilbad
Bad På Hjul (73 Bilder): Gör-det-själv-transportabla Strukturer, Hur Man Gör Ett Mobilt Mobilbad
Anonim

Ett mobilt bad är en originallösning för dem som gillar att ta ett ångbad medan de är hemifrån. Och det här är inte en konversation om ett vanligt tält, i mitten av det finns en hög med heta stenar, utan om ett riktigt ångbad som rör sig på hjul. I ett sådant badhus kan du göra ett extra relaxrum, ett bra ångbad och ibland en dusch.

När det gäller komfort kommer en sådan struktur att likna konventionella stationära bad.

Bild
Bild

Särdrag

Tidigare, där befolkningen massivt vilar i naturen, fanns det inget sätt att få en bra tvätt. Organisationen av arbetet med transportabla (mobila) ångrum kan vara en bra idé.

Om du till exempel arbetar för långt från staden, ger ett mobilbad dig möjlighet att tvätta och ånga vid en lämplig tid utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ryska mobilbadet består av ett ångbad och ett överdimensionerat rum för avkoppling och omklädning. Kaminen kan vara ved, gas eller elektrisk. Beklädnaden inuti är naturligt trä. Ett sådant bad rymmer upp till 5-6 personer.

Denna typ av enhet kan inte användas under körning .… Vid skarpa svängar eller stötar kan tvättmaskinen falla, träffa eller bli bränd när den börjar röra sig eller under inbromsning. Eldstaden på kaminen i ett mobilbad är vanligtvis placerad utanför för ökad säkerhet ..

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med ett badhus på hjul är möjligheten att använda ångbadet på vilken lämplig plats som helst och när som helst. Du kan själv komma med ett projekt och designa ett mobilbad som rymmer upp till 10 personer. Det viktigaste är att du har den lämpligaste maskinen för ändamålet. Det behövs för att transportera hela strukturen - du kan välja Ural, ZIL -lastbilar eller Ikarus -bussen.

Om det behövs kan du tänka på ett mini ångbad för 2-3 personer och säkert transportera det med en vanlig personbil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha byggt ett badhus på hjul kan du framgångsrikt börja utveckla ditt lilla företag. De bästa ställena att tillhandahålla sådana efterfrågade tjänster är stränder vid floder och sjöar, campingplatser, sommarstugor och favoritplatser för rekreation för stadsbor.

För att skapa ditt eget mobila ångbad behöver du inte investera stora pengar och arbeta med kompetensen hos en kompetent byggare. Allt kan byggas med 2-3 hjälpare.

Bild
Bild

Ett mobilbad är den bästa lösningen för dem som gillar att resa och för dem som gillar att spendera helger i ren luft med hela familjen eller med vänner och flickvänner. Och om problemet med att ta ett bad i naturens famn tidigare var ganska allvarligt, kommer du efter att ha kommit till ett mobilt badhus att njuta av ångan i sin helhet.

Organisationen av ett mobilt bad kräver inte installation av en solid grund eller för komplext arbete med dess arrangemang. Du behöver bara bygga en bärande struktur, säkra ramen med hög kvalitet, göra snygg beklädnad och dekorera lokalerna, placera kaminen korrekt - och badet är faktiskt klart att gå.

För den största komforten kan du lägga till en dusch eller ett relaxrum i ett sådant badkar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På parkeringsplatsen för en mobil struktur behöver du inte hantera pappersarbete för marken , du behöver inte ett projekt, du behöver inte tänka på att lägga grunden, det kommer inte att behövas en lång byggprocess. Badhuset förs till ett specifikt föremål och installeras på en lämplig plats.

Eftersom du är inne i en sådan struktur kommer du inte att kunna hitta skillnaden mellan ångbadet och den stationära modellen, eftersom layouten för båda kommer att vara helt lika.

Bild
Bild

Vid arrangemanget av ett sådant ångrum används endast naturmaterial, oftast är det trä.

Mobila ångrum på hjul monteras som deras ägare vill. Konstruktionen av en sådan struktur är ganska inom makten hos varje lekman som vet hur man håller verktyg i händerna, men om det behövs kan ett sådant bad beställas av erfarna hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design har ett antal positiva egenskaper:

  • konstruktionen av ett sådant badhus kräver ingen särskild professionalism;
  • eftersom ångrummet är av trä betyder det att det är helt miljövänligt;
  • själva badets design ser ganska extravagant och estetiskt tilltalande ut;
  • ångrummet kräver inga stora finansiella investeringar och kommer att medföra betydande fördelar;
  • ett sådant bad är enkelt och lätt att använda och underhålla;
  • bekvämligheten för det mobila ångbadet är hög;
  • designen är kompakt i storlek.
Bild
Bild

Du kommer själv att känna avsaknaden av svårigheter vid konstruktionen av ett stillastående bad, som är associerade med

  • godkännande av badhusprojektet och erhållande av ett särskilt tillstånd för att påbörja byggandet;
  • val av en plats på marken för en struktur;
  • sök efter byggare;
  • början på tungt arbete på en byggarbetsplats.
Bild
Bild

Ett bra bad på hjul motiverar fullt ut alla kostnader.

Vad ska man göra av?

För att skapa ett mobilbad själv måste du först välja en lämplig bas.

Denna kapacitet kan vara:

  • bogserade konstruktioner för personbilar ("Zhiguli");
  • terrängfordon och bättre lastbilar ("Ural", "ZIL", "GAZ");
  • ramar med plattformar;
  • minibussar eller bättre stora bussar ("Gazelle", "Ikarus", "PAZ").
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa en bastu som inte är åtskild från den valda transporten, tänk på installationen på en släpvagn eller på en plattform. Dimensionerna på valda fordon, även ett ombyggt, måste helt överensstämma med specifika standarder som garanterar din rörelse på motorvägen. Av det här anledning, innan du utrustar motorvägen, beräkna dess höjd och parametrarna för sidoutsprången.

Olika icke-standardiserade hemgjorda fordon kan omedelbart väcka trafikpolisers intresse.

Bild
Bild

Ett badhus baserat på en bogserad struktur får inte väga mer än själva traktorn (personbil) … De befintliga stöden behövs för att helt utesluta möjligheten att svänga ett sådant ångbad under dess aktiva drift. Inuti kommer hennes utrymme att delas upp i ett ångbad och en plats för avklädning och avkoppling .… På grund av det begränsade utrymmet i detta bad kanske det inte finns några behållare för varmt och kallt vatten. Då måste du utföra badprocedurer bredvid sjön eller inte långt från floden.

Dessutom kan du värma vattnet på spisen. Smutsigt vatten dräneras i ett hål i golvet. Vattnet rinner bara ner till marken - direkt under stödet på släpvagnen eller bilhjulen.

Bild
Bild

Om du drömmer om att skapa det rymligaste mobila ångbadet, bör du fundera på att göra om en stor buss. Om du skapar ett badhus baserat på "Ikarus", ökar dess kapacitet upp till 13-15 personer.

Ett sådant bad inuti kan kompletteras med:

  • duschkabin;
  • ångbastu;
  • en plats för vila;
  • toalett;
  • bardisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med att använda "Ikarus" är låg förmåga till längdåkning … Det är därför de mest efterfrågade för tanken på att skapa mobila bad har blivit armé-typ lastbilar från Sovjetunionens tid. Denna typ av teknik hjälper dig att ta ett ångbad nära en sjö eller flod, även om det inte är lätt att köra fram till dem på grund av bristen på en väg. Ett bad i denna typ av teknik är alltid konkurrenskraftigt.

Den mest slående representanten av detta slag anses vara ett ångbad, skapat på grundval av "GAZ-66 " - en lastbil med stor kapacitet och hög längdförmåga. "Shishiga" kommer att komma även där det inte finns några vägar alls.

Bild
Bild

Ett hemgjord ångbad baserat på en ram med en plattform på hjul är också mycket efterfrågat eftersom det kan tas bort och laddas om vid behov.

DIY -installation

Även om byggandet av ett mobilt ångbad inte anses vara en svår åtgärd, måste du fortfarande ha vissa färdigheter och förmågor.

För att bygga den önskade strukturen måste du först förstå strukturen för ett särskilt mobilt ångbad. Idag kan du enkelt hitta en mängd färdiga projekt och ritningar. Du kan snabbt välja det mest intressanta badhuset alternativet för dig, men läs först noggrant instruktionerna för att skapa det.

Bild
Bild

Det är värt att lära sig lite innan den sista monteringen påbörjas. Bättre att få tag på de mest primitiva enheterna först ..

Förbered en bil för ett utgångsbadhus. Därefter måste du navigera enligt egenskaperna hos ditt badprojekt. Planera i förväg kostnaderna för att köpa nödvändigt material och diverse utrustning. Det slutliga priset kan bero på egenskaperna hos ditt bad.

Bild
Bild

Design

Först måste du rita ditt framtida bad. Du kan bara komma med en frihandskiss, men det är bättre att designa ett badhus i ett datorprogram , för att omedelbart kunna bedöma proportionerna och funktionerna i dess struktur och att välja parametrar för byggmaterial så exakt som möjligt.

Bild
Bild

Det kommer att vara nödvändigt att ta hänsyn till belastningen på hjulaxeln, konstruktionens totala vikt, kraften hos den valda kaminen … Så, badhuset medan du rör dig längs de inhemska vägarna, som är kända för sina stötar, kommer därför tydligt att svaja starkt det är nödvändigt att korrekt utforma alla tyngdpunkter - till att börja med taket och spisen. De bör inte låta strukturen falla åt sidan. Och motvikterna här blir golvgaller och trappstegen.

Bild
Bild

Installation av förstyvningar

När du kör upp till en röjning eller flodbredd, måste badet omedelbart sättas på de tidigare förberedda stöden. Om det här är en släpvagn är stödet nödvändigt så att det inte svänger under drift … I detta fall lutar sidan av badhuset bakåt och en särskild attack läggs på det för att komma in eller lämna ångbadet.

Bild
Bild

Denna process kommer att ta cirka 15-20 minuter, vilket är mycket snabbare än att montera det populära bastutältet. Hela konstruktionen av ångrummet måste säkras med förstyvningar av metallprofiler.

När det gäller layouten kan mobilbadet enkelt delas upp i 2 rum: en relaxavdelning och själva ångbadet.

Bild
Bild

Montering av spisen

Själva eldstaden nära bastuugnen kommer att ligga utanför - det här är mycket bekvämare och säkrare. Badet värms bäst till 60 grader Celsius ., och efter det kommer det att vara möjligt att starta badprocedurer.

För att göra stenarna till kaminen, som av misstag kan flyga ur den när bilens hjul träffar en stöt, var säkra under drift, är det bättre att samla dem i "pärlor" - borra hål i alla stenarna och stränga dem på en stark tråd. Om det behövs kan de föras till en annan bil under ångrummets förflyttning för att underlätta hela konstruktionens vikt.

Bild
Bild

Extern efterbehandling

Användningen av högkvalitativt sidospår eller trä i klädseln kommer att göra mobilbadet helt lik sin stationära version och kommer att ge den enorma känslan av komfort, som plastbanderoller med stockarna på dem inte alls har.

Fotogenlampor, snidade trästeg och ramar på fönstren - allt detta kommer att ge mer charm till det mobila badet. Dörrar in i den kan endast göras på framsidan . - så det är nödvändigt för säkerheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration från insidan

Inuti måste ett mobilt ångbad inredas inte sämre än ett traditionellt bad - det måste finnas bra isolering, snygg klädsel och fängslande inredning. Det är värt att överväga att allt material som används kommer att ständigt skakas vid rörelse, vilket inte händer med ett vanligt ångbad.

Och därför, om du behöver fixa något på väggen eller golvet, måste du fixa det ordentligt så att ingenting faller på någons huvud, så att samma bänk inte kryper över ångbadet nära den heta spisen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha säkrat dig själv och dina kunder kan du vara helt säker på att ditt badhus kommer att bli en favorit semesterort för många invånare.

Mantlade ett sådant ångbad inifrån, först med folie och sedan med högkvalitativt plåt, bäst av allt från lind … I ett sådant ångbad kan du säkert gnugga med olika salter, örtinfusioner och till och med honung - allt detta tvättas sedan enkelt med vatten från en slang.

Bild
Bild

Att torka ett mobilt bad är också enkelt - bara genom att öppna dörren. Hyllor, galler och andra badbehov kan torkas direkt i solen på gatan - de kan enkelt lyftas av 1 person.

Det är bäst att skapa en hylla i detta bad bred och hopfällbar (du kan tänka dig ett utdragbart alternativ). Du kommer också att behöva en liten bänk i detta rum för att vila, liksom vattentankar, om det finns plats för dem. Om möjligt kan du placera inte bara en dusch, utan också en toalett här. Om det finns plats kan du sätta en bardisk, installera en TV på väggen. Men allt detta ligger under förutsättning att ytterligare ett rum tilldelas, och sedan kan du ordna ett elegant komplex med olika badtjänster.

I det inre rummet (om utrymme tillåter) kan du också installera:

  • vikbord;
  • radio- eller videorum;
  • ett litet skåp med fat eller handdukar;
  • nödvändiga tillbehör (kvastar, tvättmedel).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarrecensioner

De flesta av ägarna till sådana mobila bad talar bara om sin verksamhet på den positiva sidan, eftersom tillhandahållandet av denna typ av tjänster till befolkningen anses vara ett mycket intressant och ganska lönsamt företag. För många har mobila bad blivit ett lovande och allmänt etablerat företag.

De som satsade på att få den maximala vinsten nådde inte bara kompetent tanken på att ordna själva badhuset, utan också till det extra utbudet av tjänster som erbjuds - upp till att bjuda in en massör, musiker och en säljare av drycker till ett separat fack i badhus, om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

På motorvägen är det bäst att tvätta sig på floden eller en sjö. Då behöver du inte oroa dig för ytterligare duscharrangemang.

Det är bättre att koppla av släpet med bastun från bilen under hela ångrummet .… Glöm inte installationen av stöd - utan dem kan släpvagnen svänga våldsamt, och då riskerar badet att välta med klienterna, vilket osannolikt kommer att göra deras vila trevlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti är en sådan motorväg bäst uppdelad i 2 rum: ett omklädningsrum-omklädningsrum en meter långt och ett ångrum ett par meter långt.

En ram av trä, enligt många utvecklare, kan skaka ganska allvarligt vid körning, så den behöver bara transporteras på även asfalt och med lägsta hastighet för att skydda den från förstörelse.

Inte det värsta alternativet anses vara en ram, som är monterad av 5-centimeter sandwichpaneler och monterad runt omkretsen med metallhörn.

Förresten kan ramen till och med konstrueras av en bar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett besök på ett mobilt badhus kommer praktiskt taget inte att skilja sig på något sätt från vattenprocedurer i ett välbekant ångbad: du värmer också kaminen och tar ett ångbad. I slutet av processen behöver du bara öppna dörren till ångbadet och låta spisen arbeta med låg effekt så att badet torkar ut.

Rekommenderad: