Terrass: Vad Det är, Drag Av Terrassarkitektur Och Skillnader Från Verandan, öppna Sommarträ Och Orientaliska Terrasser, Glaskonstruktion Runt Huset

Innehållsförteckning:

Video: Terrass: Vad Det är, Drag Av Terrassarkitektur Och Skillnader Från Verandan, öppna Sommarträ Och Orientaliska Terrasser, Glaskonstruktion Runt Huset

Video: Terrass: Vad Det är, Drag Av Terrassarkitektur Och Skillnader Från Verandan, öppna Sommarträ Och Orientaliska Terrasser, Glaskonstruktion Runt Huset
Video: Byggmax tipsar, bygga altan (Lär dig smarta lösningar) 2024, Mars
Terrass: Vad Det är, Drag Av Terrassarkitektur Och Skillnader Från Verandan, öppna Sommarträ Och Orientaliska Terrasser, Glaskonstruktion Runt Huset
Terrass: Vad Det är, Drag Av Terrassarkitektur Och Skillnader Från Verandan, öppna Sommarträ Och Orientaliska Terrasser, Glaskonstruktion Runt Huset
Anonim

Mycket ofta föredrar ägarna till sommarstugor och privata lanthus en terrass framför en klassisk veranda. Men det är inte många som vet att dessa två strukturer skiljer sig väsentligt från varandra.

Vad är det: funktioner

Enligt SNiP omfattar definitionen av "terrass" alla strukturer som är fästa vid huvudbyggnaden, men som inte har glas. Detta kan vara ett öppet område eller en plats under taket framför ingången till huset, ovanför det (om detta är andra våningen) eller på motsatt sida från ingången till rummet, till exempel med en utgång direkt från vardagsrummet. Terrassen kan ha ett tak som skyddar mot nederbörd och ger skugga en varm dag.

Bild
Bild

Terrassen kan spela rollen som ett lusthus, men det är mycket mer bekvämt henne, eftersom det ligger bredvid huset, det vill säga under lunch eller middag utomhus, behöver inte värdinnan springa en anständig sträcka flera gånger för att duka eller serva gäster. Terrassen kan också vara ett slags växthus under den varma årstiden: alla inomhusväxter som har varit i ett täppt rum i många månader tas hit. De borde få frisk luft, som de saknade så mycket under den långa vintern.

Bild
Bild

Terrassen gör att du kan göra vilan mer bekväm, eftersom det alltid är bättre att vara i frisk luft för alla levande organismer än inomhus, men naturligtvis om väderförhållandena bidrar till detta. På sommaren kan du organisera ett sommarkök här utan att klämma in interiören med grödor. På så sätt kommer inte mycket smuts in i rummen.

Bild
Bild

Skillnader från verandan

Enligt samma regleringsdokument är verandan en tillbyggnad till huvudbyggnaden, som skiljer sig från terrassen genom att den är inglasad. Det vill säga att varje slutet utrymme som ligger framför huvudentrén till huset kan betraktas som en veranda. Utöver annexet kan verandan vara ett inbyggt rum och ha gemensamma bärande väggar och fundament med själva huset. Men den måste vara inglasad, eftersom den annars blir en terrass. Det är i inglasningen som deras största skillnad ligger.

Bild
Bild

Förresten, verandan kanske inte alls har väggar och kan vara ett slags "akvarium " - istället för skiljeväggar kan dubbelglasade fönster installeras. En sådan byggnad är älskad av anhängare av moderna stilar och ekotrender, eftersom glas låter dig helt öppna utsikten över det omgivande landskapet och släppa in så mycket sol som möjligt i rummet. Samma alternativ används som en vinterträdgård, men under förutsättning att värmesystemet låter det värma upp under vintersäsongen, vilket skapar bekväma förutsättningar för tillväxt och utveckling av växter. Terrassen kan naturligtvis inte ha en sådan funktion, eftersom det helt enkelt är dumt att värma den på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och plats

Terrassen, som nämnts ovan, kan placeras inte bara vid ingången direkt till huset, utan också på någon annan sida. Till exempel den populära versionen av vardagsrummet med tillgång till terrassen. I det här fallet blir det möjligt att skapa en extra relaxzon i huset, som kommer att vara tillgänglig under den varma säsongen. När det gäller att ordna en sådan plats spelar svängdörrar en viktig roll, som leder från vardagsrummet till gatan. De ska svänga upp så bred som möjligt, öppningens bredd kan lätt nå 2 m med en standard på högst 1 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjligheten att öppna sina dörrar är också av stor vikt . Valet i detta fall beror bara på stilen i vardagsrummet som är inrett. Till exempel, om det här är en klassiker, är det värt att överväga alternativet med två breda dörröppningar, dekorerade i färgen på alla dörrar i huset, men svänger uppåt samtidigt. Detta tar praktiskt taget bort en del av rummets vägg och tillåter frisk luft att fylla rummet med sommararomer.

Bild
Bild

Beundrare av högteknologisk eller minimalistisk stil kan överväga glidglas eller plaststrukturer som rör sig i motsatta riktningar. De kommer att se särskilt imponerande ut om dörren upptar hela väggens höjd: från golv till tak och når minst två meter i bredd. Denna teknik gör att du kan skapa en känsla av att vara på gatan utan att lämna ditt hem.

Bild
Bild

Ett intressant alternativ är terrassens läge vid ingången till köket. Således kan det mycket väl spela rollen som en matsal. I detta fall måste terrassen vara ordentligt inredd och möblerad med lämpliga möbler. Var noga med att ta hänsyn till att det borde finnas minst två fler platser vid bordet och stolarna än familjemedlemmar. Beståndet behövs om vänner eller släktingar kommer på besök.

Bild
Bild

Om ägarna är mycket gästvänliga människor och ofta samlar bullriga och stora företag, bör därför ett större utbud beaktas. Alternativt kan du använda transformerbara möbler: i en sådan matsal är ett skjutbord och fällbara stolar lämpliga, som står blygsamt i skafferiet och, om det behövs, alltid finns till hands.

Bild
Bild

Ett annat vanligt alternativ är terrassens läge på andra våningen ovanför garaget. I det här fallet kommer det att ersätta balkongen och kan spela rollen som ett solarium. Det kommer att finnas möjlighet att sola under den varma solen, utan att störa hushållet och inte skämma grannarna. Du kan gå ut till terrassen från sovrummet eller direkt från andra våningskorridoren - det beror på husets layout.

Bild
Bild

Legalisering

Om husets ägare bestämde sig för att bygga en terrass när huvudbyggnaden redan har tagits i drift och framgångsrikt används, är det nödvändigt att få tillåtelse från tillsynsmyndigheterna för dess lagliga konstruktion. Detta behöver göras av flera skäl. För det första måste du se till att dess konstruktion är säker och inte utgör ett hot mot huvudbyggnadens tillförlitlighet och det finns inga kommunikationer under den som kan skadas under utvecklingsprocessen. För det andra, vid försäljning, måste alla objekt på webbplatsen visas i databladet för fastigheten. Underlåtenhet att göra det kan leda till betydande böter.

Bild
Bild

Det är särskilt viktigt att alla dokument för fastigheter är i ordning . Detta gäller de regioner som regelbundet utsätts för naturkatastrofer: översvämningar, orkaner samt brandrisk, från vilken tyvärr nästan ingen är immun. Om det till följd av naturkatastrofer orsakas betydande skador på fastigheten, är det nästan omöjligt att bevisa att när den totala byggnadsytan var mer än vad som anges i planerna. Därför behöver du i det här fallet inte räkna med ersättning för skada eller förlust av en obehörig byggnad.

Bild
Bild

Innan byggandet påbörjas är det nödvändigt att upprätta en plan för den framtida konstruktionen och tillämpa den på den befintliga ritningen. Ett sådant projekt kan utformas oberoende, eller du kan kontakta designorganisationer för detta, vilket löser detta problem mot en viss avgift. För en extra avgift kan de också ta hand om att få tillstånd från BTI, och efter byggandet av terrassen kan du registrera ändringarna i förbundsregistret. Som ett resultat kommer ägaren att få ett färdigt registreringsbevis för den nya byggnaden.

Bild
Bild

Men det här alternativet fungerar inte för de familjer vars budget är begränsad. I det här fallet måste du göra allt själv: rita ett diagram som visar alla material och storlekar, stå i kö hos tillsynsmyndigheterna och få tillstånd från Bureau of Technical Inventory.

Bild
Bild

Att spara tid hjälper dig att kontakta portalen "Gosuslug" eller "Multifunktionellt centrum" i bostadsregionen."One-stop shop" -systemet, om alla nödvändiga dokument finns tillgängliga, gör det möjligt att erhålla nödvändigt tillstånd samtidigt. Efter konstruktion och inspektion av inspektörer är det också möjligt att få ett uppdaterat registreringsbevis och tekniskt pass för en byggnad, som redan innehåller en terrass, i ett besök.

Bild
Bild

Designalternativ

Den moderna låga byggindustrin erbjuder ett brett utbud av projektalternativ som också har plats för en terrass. Denna del av huset har nyligen blivit praktiskt taget en nödvändighet för invånare i hus på landet, trött på det bullriga stimmet i en stor metropol, därför tar designers, när de utvecklar arkitekturen för enskilda bostadsprojekt, hänsyn till dessa behov.

Bild
Bild

Terrassens läge i förhållande till huvudbyggnaden kan vara mycket olika . - det beror på byggnadens strukturella egenskaper och kundens önskemål. Som regel ligger hennes webbplats på en grund separat från huset. Detta görs så att när huset krymper relativt terrassen, det inte går ner, eftersom vikten av dessa strukturer är betydligt olika, särskilt om huset är två- eller tre våningar.

Bild
Bild

Terrassens läge inte på grunden i dess klassiska mening, utan på skruvhögar kommer att underlätta konstruktionen av denna struktur på grund av konstruktionshastigheten och låga kostnader. När du kör pålar är det viktigt att ta hänsyn till djupet av jordfrysning och den belastning som terrassen själv kommer att utöva på dem.

Bild
Bild

En öppen förlängning till huset kan vara tillräckligt stor och böja runt huset eller hälften, samtidigt som den har två huvudutgångar och en främre, till exempel från köket eller vardagsrummet. En sådan lösning skulle vara lämplig om det finns en tillräcklig yta av huset, annars blir det en betydande obalans i utsidan och proportionerna i hela byggnaden kommer att störas visuellt.

Bild
Bild

Ett intressant alternativ är med delvis inglasning av terrassväggarna . Om du gör helt glas, så kommer det redan att vara en veranda. Därför är det nödvändigt att bestämma vilka väggar som ska stängas av från omvärlden genom en transparent partition för att följa SNiP: s regler. Som regel är detta nödvändigt om det finns en öppen spis eller ett sommarkök på terrassen. Vinden blåser bra från alla sidor av det öppna området, så för att undvika eldspridning bör sidan av terrassen där härden ligger skyddas från miljöpåverkan.

Bild
Bild

Alternativet med en terrass med en grillplats på den kan vara av intresse. En sådan teknik kan göra resten så kamfer som möjligt. Efter att ha lagt ett bord här för att äta, kan du bekvämt sätta dig ner för att koppla av och njuta av doften av mat som nyligen lagats på grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Om terrassens område tillåter kan du ta en utgång från den till ett litet skjul. En oansenlig dörr intill huvudentrén till huset kommer inte att synas. En sådan teknik är mycket relevant om varje kvadratmeter av markytan räknas och det är mycket svårt att hitta en plats för en ladugård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Separat är det värt att överväga terrassens läge på andra våningen . För rika människor som tillbringar sommaren utanför staden, förutom att ordna ett solarium på den övre nivån, kan du överväga att bygga en pool här. Ett sådant projekt kommer att kosta ett betydande belopp, men det är värt det. Det är osannolikt att det är möjligt att designa det på egen hand, om inte ägaren har ingenjörsutbildning, så det är värt att kontakta specialiserade företag. Dessutom bör företaget inte bara tillhandahålla tjänster för byggandet av enskilda bostadsbyggande, utan också ha specialister i personalen som kompetent kan planera anslutningen av kommunikation till en sådan icke-standardiserad arkitektonisk lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis förbinder sig företagen som byggde poolen att övervaka dess skick, utföra underhåll i tid och byta ut komponenter om det behövs. Du kan också köpa kemikalier från dem för att bibehålla optimal vattenkvalitet.

Vad man ska bygga på: materialval

Om du har en idé att utrusta en terrass nära ditt hem, bör du definitivt bestämma vad den ska byggas av. Denna faktor är avgörande, eftersom tillförlitligheten för hela strukturen och dess attraktionskraft kommer att bero på den.

Bild
Bild

Trä är ett klassiskt byggmaterial som har använts i tusentals år. För terrassen kan trä fungera som både huvud- och slutmaterial. Som regel är ramen gjord av en stång med en sektion på 100-150 mm, element används för stöden något tunnare, men förutsatt att taket inte är särskilt tungt och är delvis fixerat på den intilliggande väggen i huset.

Bild
Bild

Golvet är gjort av däck, som läggs på trä stockar . En lärkbräda är bäst lämpad för detta. Dess egenskaper - hållbarhet, motståndskraft mot parasiter och fukt - kommer att göra golvet motståndskraftigt mot olika slags påverkan, vilket ger rätten att betrakta det som nästan evigt.

Bild
Bild

Trederivat som spånskiva och fiberboard används sällan för att skapa en terrass. Som golvbeläggning är de inte lämpliga i sin rena form, eftersom de inte klarar av luftfuktigheten som är riklig på terrassen under regnperioder. Det enda undantaget är WPC - träpolymerkomposit skapad av en blandning av plast och trä på ett speciellt sätt. Den har alla fördelar med plast, men saknar träets nackdelar: den absorberar inte fukt, är motståndskraftig mot skadedjur och direkt solljus. Detta är det idealiska materialet för att avsluta terrassen.

Bild
Bild

Metall används också ofta för att skapa denna typ av bilaga . Mycket ofta kan du se lösningar med hjälp av smidda element. Som regel smides räcken och staket. Tyvärr har inte alla råd med en sådan design, eftersom smedens arbete är ganska dyrt, och för att behärska dessa färdigheter på egen hand och utföra sådant arbete med egna händer kommer det att ta mer än ett års hårt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en begränsad budget och en stor önskan att ha en smidesjärnsterrass kan du använda industriprodukter. Trots att smiddelar produceras av ett transportband och inte är unika, ser de ganska snygga ut och kan vid första anblicken knappast särskiljas från en enda mästares arbete. I det här fallet finns det till och med en viss fördel: du kan ordna räcket på terrassen och balkongräcket på samma sätt. Således kommer kompositionen att se organisk ut, och du kan visa din smak och känsla för stil för andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Eftersom terrassen är ett öppet utrymme som inte innebär väggar är golvbeläggningen viktig vid inredning. Det är grundläggande när du skapar utformningen av detta territorium, och det är nödvändigt att bygga på det när du utformar designen av hela utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassikern i genren är trägolvet. Plankor längs terrassen kommer visuellt att förstora utrymmet och skapa en speciell atmosfär. I det här fallet är det mycket viktigt att korrekt bearbeta dem.

Det är absolut nödvändigt att behandla träet med en speciell impregnering som utför flera viktiga funktioner samtidigt:

fuktskydd

Bild
Bild

motståndskraft mot värme och extrema temperaturer

Bild
Bild

skydd mot gnagare och insekter

Bild
Bild

motståndskraft mot förfall

Bild
Bild

Om brädet har alla dessa kvaliteter, kan du vara säker på att golvet från det kommer att hålla länge och det kommer inte att vara rädd för regn, direkt solljus, temperaturfall och träborrar.

Om konstruktionsstilen inte innebär användning av trä i den, kan du överväga ett sådant alternativ som keramiska plattor eller porslin. Detta golv kommer garanterat att hålla länge och kommer att se väldigt presentabelt ut. Dessutom är egenskaperna hos en sådan beläggning inte sämre än de av trä.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med att använda kakel på terrassen som golvbeläggning

Möjlighet att välja vilken design som helst. Eftersom kakel kan imitera nästan vilket material som helst, kan vilken stil som helst förverkligas med hjälp av kakel eller porslin

Bild
Bild

Motstånd mot yttre faktorer. Kaklet är inte rädd för fukt och eld, det är motståndskraftigt mot ökade belastningar och klor av husdjur. På porslin stengods kan du säkert gå på häl och inte vara rädd för att golvet skadas

Bild
Bild
Bild
Bild

Varaktighet. Eftersom livslängden på porslin stengods når flera tiotals år, kommer det troligtvis att behöva ändras inte när det behövs reparationer, utan om det bara blir uttråkad. Därför är det värt att överväga golvets design i förväg, så att även om designen på hela terrassen ändras behöver du inte byta golvbeläggning - detta kommer att spara pengar och tid betydligt

Bild
Bild

Precis som alla andra material har keramiska plattor också nackdelar. Det viktigaste är behovet av att noggrant förbereda ytan för att lägga den. I det här fallet kan du inte klara dig utan en betongbeläggning. Det är idealiskt om ett självutjämnande golv appliceras ovanpå det - på detta sätt kommer plattorna garanterat att läggas i århundraden och beläggningen kommer att se perfekt ut.

Bild
Bild

En annan nackdel med keramik är dess halka . Eftersom terrassen antar periodisk fuktinträngning på den, blir denna kvalitet ofta den faktor som många vägrar att välja den. Men denna nackdel kan enkelt elimineras genom att välja kakel med en strukturerad eller grov yta för att lägga på terrassen.

Bild
Bild

En annan grundläggande del av terrassen är taket. Dess dekoration är oftast gjord av naturmaterial. Mycket sällan är taket täckt med gipsskivor, eftersom det i friluft inte är särskilt praktiskt på grund av den periodiska ökningen av luftfuktighet och temperaturförändringar, vilket med tiden kommer att leda till dess försämring. Vitkalkning anses inte av samma skäl.

Bild
Bild

Ett sträcktak kan användas på en terrass, men det är nästan omöjligt, eftersom det för installationen av de flesta typer av dukar är nödvändigt att värma luften i rummet avsevärt, vilket är ganska problematiskt att göra på terrassen. Det är olönsamt att använda dyrare typer av duk, till exempel tyg, utomhus, eftersom det är hög risk för skador från effekter av fåglar och insekter.

Bild
Bild

Det är värt att överväga ett sådant alternativ som falska strålar . Förutom att de perfekt kan dölja golven kan de bäddas in med dolda ledningar genom att organisera belysning. Dessutom kan balkarna förmedla den magiska atmosfären av mysighet och rustik enkelhet, som är så uppskattat i ett förortsområde.

Bild
Bild

Det täckta taket på terrassen kan också enkelt målas. Det är värt att välja för dessa fuktresistenta färger och lacker som tolererar extrema temperaturer bra. Latex eller akrylfärg är bra för detta. Dess färg bör komplettera stilen där terrassen är inredd. Detta bör beaktas även i det skede du väljer ett färgämne, så att du senare inte behöver köpa ett färgschema och ändra dess färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och tillbehör

Efter att ha skapat ett projekt och byggt en terrass kommer det mest intressanta - dess design. Samtidigt är det lämpligt att följa en viss stil så att designen matchar husets allmänna stil, men samtidigt passar in i det övergripande exteriören.

Bild
Bild

Land

Stilen på landsbygden är nästan en klassiker i utformningen av hus på landet. Det förkroppsligar enkelhet och spontanitet, samtidigt som det ser väldigt mysigt och själsligt ut. Du vill vara i ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera en terrass i lantlig stil måste du hålla dig till ett lugnt färgområde och välja mjuka och pastellfärger för dekoration. Bjälkar av naturlig träfärg kommer att se intressanta ut, inte bara på taket, utan också på väggarna. En öppen spis krävs - härden kommer att skapa exakt den komfort som kännetecknar denna stil.

Bild
Bild

Textilier har stor betydelse . Gardiner, dukar, servetter bör tillverkas i en färg, helst vit eller delikat mjölkaktig. Beige och bruna färger välkomnas i designen.

Bild
Bild

Provence

Stil i den franska provinsens anda. De viktiga "karaktärerna" här är blommor. Utan dem är alla rum inredda enligt kanonerna i Provence inte fullständiga. Små blommotryck på gardiner, dukar är välkomna. Du kan fälla broderiet på tyget, vilket kommer att upprepas i alla dess typer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är obligatoriskt att ordna små buketter i olika delar av rummet, och inte bara färska blommor utan även torkade är välkomna. En kvist torr lavendel, placerad på väggen, är personifieringen av den provensalska kusten i Frankrike.

Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på möblerna . På den provensalska terrassen är det inte tillgängligt för en komplett inredning, men ett litet pennfodral eller ett matbord skulle vara ganska lämpligt. Föremål ska aldrig vara nya: helst om de är i samma ålder som din mormor. Om det är omöjligt att hitta sådana möbler kan du använda modern teknik och "ålder" ganska "unga" möbler med craquelure.

Bild
Bild

Shabby chic

Älskare av nåd och skönhet kan försöka dekorera terrassen i shabby chic stil. Denna riktning förmedlar ett flickaktigt humör, låter dig förverkliga dina vildaste fantasier.

Bild
Bild

Huvudfärgen i denna stil är vit . Ett överflöd av tyg, volanger och olika krusiduller är välkomna. Helst om möblerna är korgiga är de också vita. Kanske på en sådan terrass finns det en plats för en ristad soffa med hög rygg eller en liten hängande gunga, också dekorerad med tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av vitt och rosa ser väldigt intressant ut. I detta fall kommer en ljusare ton att vara dominerande, medan rosa kommer att skugga den. I det här fallet kan blommor, dynor, dummies och till och med rätter bli kontrasterande element. Det viktigaste är att alla dessa detaljer är mycket eleganta och känsliga.

Bild
Bild

Loft

Reparation utan reparation - så kan denna riktning karakteriseras. Vid utformningen av en sådan terrass används ett minimum av efterbehandlingsmaterial, och om möjligt förblir allt som det var i skedet av grov efterbehandling.

Bild
Bild

Tegelväggar, öppna balkar, eventuellt verktygsledningar, ledningar som inte är dolda i en kabelkanal är välkomna. Ett minimum av textilier används i denna riktning. Om det finns ett behov av att gömma sig för solen, bör företräde ges till rull- eller japanska gardiner, som när de viks blir osynliga. Du kan också använda rullgardiner, vilket kommer att vara mer än lämpligt i loftutrymmet.

Bild
Bild

Möbler bör inte heller särskiljas genom särskild sofistikering . Förresten, i ett loftinteriör kommer en hemgjord inredning att vara lämplig. För handgjorda älskare är detta det perfekta alternativet för att visa gästerna sin kreativitet. Efter att ha gjort en soffa och ett bord av pallar och målat dem kan du skapa en atmosfär och spara pengar på att köpa möbler och väcka dina kreativa idéer till liv.

Bild
Bild

Ecostyle

Denna riktning är utföringsformen av sammansmältningen av människan med naturen. Allt på en sådan terrass borde säga att människor lever på jorden och är omgivna av vilda djur. Möbler bör vara av naturligt trä, rotting kommer också att vara lämpligt. Väggarna är dekorerade med inlägg av naturmaterial.

Bild
Bild

Till exempel kan du lägga ut en del av väggen med natursten, och på andra sidan, placera en panel av bambustjälkar. Växter och blommor kommer att vara mycket användbara här, men i inget fall skuren i vaser, men bara i krukor.

Bild
Bild

I södra regionen kan du skapa en liten "djungel" på en sådan terrass, om du planterar klätterväxter bredvid den, som vid mitten av säsongen kommer att linda runt den från alla sidor och därigenom skapa en atmosfär av lugn och ensamhet.

Bild
Bild

Klassisk

Den klassiska stilen ger inte onödiga dekorationer, till exempel barock, men ändå är tillbehör lämpliga här. Det är viktigt att de inte är pretentiösa och inte lockar för mycket uppmärksamhet till sig själva, utan bara kompletterar designen.

Bild
Bild

Det ska inte finnas alltför ljusa detaljer på en klassisk terrass . Av färgerna bör två grundläggande nyanser vara att föredra. Det kan till exempel vara ljust beige och brunt eller ljusrosa och rödbrunt. Till denna tandem kan du lägga till en eller två detaljer i en ljusare färg för att skapa kontrast, men inte mer. Detta kan vara en kudde på en fåtölj eller en vas.

Bild
Bild

Möbler i klassikerna ska vara solida och fasta. Hon borde genom sitt utseende visa ägarnas soliditet och välstånd. På väggen kan du berätta några familjefotografier eller en bild av en klassisk målare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på byggnader

Den klassiska versionen av terrassdesignen. Det finns inget överflödigt här, men samtidigt bidrar atmosfären till avkoppling och lugn. Korgstolen, som är förkroppsligandet av den klassiska stilen, ser mer än lämpligt ut här. Ingången till huset är inramad på båda sidor med krukor med blommor, som om de välkomnar gäster och förklarar ägarnas gästfrihet.

Bild
Bild

Om vädret tillåter kan du sitta vid bordet med ditt morgonkaffe och läsa tidningen. Att dekorera terrassen kommer inte att distrahera från avkoppling och tyst tidsfördriv.

Bild
Bild

Ett exempel på en terrass i medelhavsstil. Den dominerande färgen är blå. Överflödet av kuddar i soffan, som upprepar byggnadens form, kommer att ge dig tröst i ett sådant utrymme. Gardinerna kommer att skydda dig från solen en luddig dag. En ljuskrona i form av en grekisk calpida kompletterar mycket harmoniskt denna inställning, liksom ett bord med en basrelie som visar händelserna i det antika Greklands era.

En sådan atmosfär tillåter inte bara att tillbringa lite tid här med komfort, utan också att ta emot gäster, bekvämt placera dem på en soffa och en fåtölj.

Bild
Bild

Interiören på terrassen i orientalisk stil kan inte förväxlas med något annat alternativ. Överflödet av textilier, orientaliska ornament, ljusa färger uttrycker all mångfald och lyx i denna trend. I det här exemplet dominerar rosa, ekat av alla element ända ner till lamporna och gatlyktorna. Under en baldakin av rött tyg kan du känna dig som en orientalisk prinsessa eller en arabisk shejk. Det finns helt enkelt inget sätt att dekorera denna terrass med något annat, eftersom allt som är möjligt redan finns här.

Rekommenderad: