Gardiner För Lusthus, Terrasser Och Verandor: Utomhusgardiner För öppna Ytor, PVC -rullgardiner

Innehållsförteckning:

Video: Gardiner För Lusthus, Terrasser Och Verandor: Utomhusgardiner För öppna Ytor, PVC -rullgardiner

Video: Gardiner För Lusthus, Terrasser Och Verandor: Utomhusgardiner För öppna Ytor, PVC -rullgardiner
Video: Outdoor Curtain Rod & Bracket Idea 2024, April
Gardiner För Lusthus, Terrasser Och Verandor: Utomhusgardiner För öppna Ytor, PVC -rullgardiner
Gardiner För Lusthus, Terrasser Och Verandor: Utomhusgardiner För öppna Ytor, PVC -rullgardiner
Anonim

På verandan, terrassen eller i lusthuset är det lika trevligt att spendera tid på att läsa en bok i fullständig integritet eller ha kul med vänner. Därför skulle varje ägare eller värdinna vilja ordna dessa zoner i sitt hus eller på gården med yttersta sofistikering och ge en bekväm tidsfördriv för sig själva och sina gäster. För att lösa ett sådant problem hjälper gardiner, som är en multifunktionell produkt som erbjuds i en mängd olika typer och som har specifika funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Varje kund, när han väljer en produkt, styrs av sin egen individuella lista med behov. Någon letar efter estetisk tillfredsställelse, därför styrs de när de väljer produkter av sina egna smakpreferenser, som relaterar till gardinernas utseende. Huvuduppgiften för den köpta produkten kommer att vara att upprätthålla skönheten inomhus eller på gården, och bekvämlighet i att betrakta naturen, en reservoar eller en pittoresk rabatt i närheten.

Det är viktigt för en annan konsument att ge ett gott skydd i lusthuset eller på terrassen från dåligt väder - vind, nederbörd eller den stekande sommarsolen för att skapa och behålla en mysig atmosfär inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa köpare vill helt enkelt ha integritet i sitt hem eller i närområdet, därför vill de med hjälp av gardiner isolera sig från nyfikna nyfikna ögon.

Konsumentens önskan är lagen, på grund av vilken gardinerna har många alternativ, vilket gör att du kan välja det perfekta alternativet för alla att uppnå sina mål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och material

Kompetent utvalda produkter är en assistent som kan ge komfort och harmoni i ett hus på landet. Bortsett från deras obestridliga överklagande, tjänar gardinerna många praktiska syften. De viktigaste är:

  • ge skydd mot väderförhållanden;
  • fungera som en barriär för insekter att komma in i lokalerna;
  • dölja rummet från förbipasserande blickar;
  • är en slags skärm, tack vare vilken du kan dölja några defekter som gjorts under bygg- eller reparationsarbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett material som uppfyller alla krav för en produkt kan vara dyrt. Men sådana kostnader kommer att betala sig med ränta, eftersom väl valda dukar, gardiner eller persienner kan hålla i flera säsonger.

För utomhusbruk rekommenderas att köpa produkter från följande material:

  • presenning;
  • akryltyger;
  • mjuka PVC -fönster;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • bambu;
  • mörkläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Från tyg

Textilprodukter kan i hög grad förändra stilen i även det vanligaste rummet. Tygridåer är skapade för att ge komfort, inställning för avkoppling och lugn. Deras närvaro gör inte utrymmet tyngre, utan tvärtom, främjar naturligt luftutbyte, ger diskret skuggning, ger byggnaden lätthet och luftighet.

Användningsområdet för sådana produkter är mycket olika, eftersom de används i stor utsträckning för öppna och glasade byggnader.

Bild
Bild

Tyggardiner har flera fördelar. De viktigaste anses vara den låga kostnaden för produkter och de olika färgerna och texturerna. Nackdelarna med gardiner inkluderar en ganska begränsad livslängd för utomhusbruk. Detta beror på den destruktiva effekten av ultravioletta strålar på materialet, på grund av vilket det tappar sin styrka, brinner ut och snabbt försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av tyggardiner låter dig dock placera accenter i interiören och ställa in huvudriktningen för den övergripande stilen.

Produkter av siden, tyll och chiffong ger inredningen en romantisk touch tack vare de luftiga och genomskinliga tygvågorna som strömmar från vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner gjorda av täta naturliga råvaror, som linne, teak eller duk, kommer att vara ett utmärkt alternativ för att dekorera rum i ekostil. Mycket ofta används dessa material för tillverkning av romerska persienner.

Specialty blackout -tyger erbjuds kunder som letar efter tätt och attraktivt skydd mot ljus och solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förlänga livslängden för utomhusgardiner för lusthus och terrasser bör de förbehandlas med ett medel som avvisar fästingar och andra blodsugande insekter.

Så att det inte finns några spår av kompositionen på gardinerna, bör sådana produkter köpas på vattenbasis. Denna procedur bör utföras efter varje rengöring av gardinerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Burlap -dukar är gjorda av grovt material med tjocka fibrer - hampa, jute, kenaf. Gardiner av denna typ är i god harmoni med den rustika inredningsstilen. Det är det perfekta valet för terrasser, kök, verandor och till och med vardagsrum. Deras naturliga färger och materialets enkelhet efterfrågas av många designers. Oftast används de för att dekorera fönsteröppningar och olika byggnader i stil med Provence, land och miljöriktning.

De främsta fördelarna med sådana gardiner inkluderar den naturliga sammansättningen av råvaror och lugna nyanser, en ganska imponerande livslängd, mångsidighet och låg kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

En modern typ av tyggardiner är rullade produkter. Det är mycket bekvämt för installation i lusthus och på verandan. Kniven kan justeras snabbt och enkelt tack vare sin enhet - materialet lindas på axeln i lådan. Det finns två alternativ för att fästa rullgardinen: på fönsterkarmen eller ovanför fönstret. Produkterna produceras med en kontrollpanel eller med möjlighet till manuell justering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Persienner är gjorda för utomhus- och inomhusbruk. Yttre rullgardiner görs oftast genomskinliga för att säkerställa att ljuset tränger in i rummet, skapar en trevlig nyans och svalhet, samtidigt som den skyddas från vinden. Nackdelarna med rullgardiner inkluderar det faktum att de gör det omöjligt att njuta av den omgivande utsikten från fönstren. Rullgardiner finns i ett brett spektrum av färger och är tack vare sin enkla design lämpliga för användning i alla rum. Produkterna tappar inte utrymme, de är ganska lätta att underhålla och ta hand om.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rullgardiner utmärks också av hög prestanda:

  • brandmotstånd;
  • fuktmotstånd;
  • motståndskraft mot temperaturfluktuationer;
  • absorbera inte smuts och deformeras inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pvc

Polyvinylklorid används på många områden i vårt liv. Mjuka fönster eller gardiner för lusthus och verandor av detta material används ofta i sommarstugor och hus på landet. Sådana terrassprodukter är populära på grund av ett antal positiva egenskaper:

  • styrka och transparens;
  • flexibilitet och vattentäthet;
  • motståndskraft mot extrema temperaturer;
  • lönsamhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

De överför perfekt ljus. Denna produkt tillhör vattentäta produkter. Duken lämpar sig för snabb installation och är billiga. Råvarorna som används för tillverkning av sådana produkter är motståndskraftiga mot nedskärningar och punkteringar och tål ganska starka och hårda vindbyar väl. De ger dock mycket dålig luftåtkomst till byggnadens insida. För att lösa detta problem kan du köpa gardiner med små fönster för ventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna är den perfekta lösningen för terrasser och lusthusfönster. Ett så enkelt och billigt alternativ är mycket lönsamt, men mjuka gardiner kommer inte att räcka för att skapa komfort. För att rätta till denna nackdel kan du dessutom dekorera rummet inuti med eventuella gardiner.

Bambu

Bambu gardiner kommer till nytta för exotiska designalternativ för rum och byggnader. Produkterna kommer att passa bra med naturlig landskapsdesign i en sommarstuga eller på gården till en lantstuga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Ett brett utbud av produkter komplicerar ofta processen med att köpa en viss produkt, eftersom flera alternativ kan gillas samtidigt. Köpet bör inte enbart baseras på prisvärdhet och gardinernas utseende. Det finns en lista över obligatoriska egenskaper och egenskaper hos produkter för vilka det är värt att vara uppmärksam innan du fattar ett slutligt beslut:

Produktens funktionalitet. Först och främst måste du tydligt förstå vilka uppgifter gardinen ska utföra. Om det bara är tänkt att lägga till ytterligare färger i byggnadens design, ska produktens skyddande egenskaper och egenskaper inte ägnas särskild uppmärksamhet, men de kan betraktas som ytterligare fördelar med produkten

Bild
Bild
  • För dekorativ dekoration är det mer korrekt att köpa gardiner i ljusa nyanser. För att dekorera ett flygande lusthus på landet är de perfekta. För rika färgscheman är det bättre att dessutom plocka upp olika vaser, målningar eller figurer för matchande gardiner.
  • Lätt att underhålla är ett av huvudkriterierna. Tyget behöver konstant och skonsam vård. Du kan köpa flera produkter - för daglig användning och för speciella tillfällen (firande, ankomst av gäster, etc.). PVC -gardinen kan inte bytas så snabbt, men det är mycket lätt att rengöra från smuts och blir inte så smutsigt, jämfört med tygalternativen. För att ta hand om PVC -produkter är det tillräckligt att torka av ytan med en fuktig trasa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men duken ska enkelt klara av vindbelastningar. Gardinen ska inte försämras på grund av kontakt med nederbörd, till exempel från regn.

En förlängning med tygdesign kan gnista med nya färger och radikalt förändras, därför måste du visuellt föreställa dig slutresultatet så att produkten matchar den allmänna stilen i rummet och platsen. Landskapsarkitektur och den övergripande utformningen av trädgårdsområdet bör harmoniskt kompletteras med ett sådant förvärv.

Bild
Bild

I byggnadens stormarknader är alla modeller av färdiga gardiner för gatuhus, verandor och terrasser inte alltid tillgängliga, men oftast är det möjligt att beställa varor genom att välja det i katalogen. Exakt samma beställningsschema finns hos gardintillverkare. Vilket alternativ att föredra är allas personliga val.

Hur fäster man rätt?

Gardiner, beroende på tillverkningsmaterial, skiljer sig också åt i sättet att fästa. Persienner och tyger kan enkelt hängas inomhus själv. Rullgardiner och andra modeller av gardiner kommer att installeras mer korrekt med hjälp av specialister, eller, i extrema fall, utföra installationen själv, men med strikt följning av rekommendationer från proffs.

Bild
Bild

Det finns en lista med nyanser som du måste bekanta dig med innan du fortsätter med fastsättning av gardiner av tyg och plast:

  • Endast vanliga gardiner av lättviktsmaterial kan hängas på takfoten. Produkterna får falla eller samlas med strumpeband, stift på en magnet eller andra dekorativa beslag.
  • Om du använder rullade produkter inomhus kan de vid behov läggas i en låda. Detta gör det möjligt att justera gardinernas höjd och bestämma en bekväm ljusnivå som kommer in i lusthuset eller verandan. En sådan anordning underlättar också ventilation.
Bild
Bild
  • Varianter av vinylgardiner är fästa på vissa tillbehör - ett bälte för en produkt, en hylsa och en konsol.
  • När du köper och installerar plastgardiner på sommaren måste du komma ihåg att råvaror kan förändra formen med kallt väder. För att förhindra att överdriven spänning bryts ska du inte dra dem maximalt. Och vice versa - när du hänger gardiner på vintern är det nödvändigt att ge dem maximal spänning.
  • För lusthuset måste du använda svängbara fästen eller ett skjutsystem. Det första alternativet ger en bra bladspänning. I det andra fallet kommer det att vara mycket bekvämt att justera gardinernas placering.

Moderna material som används för tillverkning av gardiner är absolut säkra för människors hälsa, så de kan installeras i bostadslokaler och byggnader för andra ändamål.

Bild
Bild

Intressanta exempel

En mängd olika designidéer för strukturer på platsen eller lokalerna intill ett bostadshus gör det möjligt att skapa en unik stil och ge de mest bekväma förutsättningarna för rekreation och liv för husets ägare och deras gäster. Väderförhållanden och säsongsmässighet kommer inte att störa ett trevligt tidsfördriv.

För ytterligare komfort och vacker dekoration av verandan eller terrassen bör du inte begränsas endast till gardiner, du kan dekorera dem med frodiga och luftiga baldakiner. Gardiner i denna version kan vara av vilken typ och färg som helst. Och produkter från PVC -råvaror kan ha en mängd olika dekorativa element som kan väljas i enlighet med stilen på förlängningen eller säsongen utanför fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner gjorda av naturliga transparenta tyger kommer att vara ett idealiskt alternativ för träbyggnader där ett familjefirande planeras. Flyttbara modeller gjorda i ett specifikt tema hjälper till att dekorera utrymmet, placera accenter och samtidigt inte stapla upp utrymmet, vilket gör att gästerna kommer att känna sig fria.

Rekommenderad: