Veranda I Lanthuset: Sommarstuga Med En Förlängning Av 4x6 -storlek, Dekoration Av Verandan I Trädgårdshuset Med Terrassplattor Och Andra Designalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Veranda I Lanthuset: Sommarstuga Med En Förlängning Av 4x6 -storlek, Dekoration Av Verandan I Trädgårdshuset Med Terrassplattor Och Andra Designalternativ

Video: Veranda I Lanthuset: Sommarstuga Med En Förlängning Av 4x6 -storlek, Dekoration Av Verandan I Trädgårdshuset Med Terrassplattor Och Andra Designalternativ
Video: 30 OUTDOOR DECORATING IDEAS | DIY PORCH~PATIO~DECK ⭐NEW⭐200+ ideas from Amazon, IKEA, Target & more 2024, Mars
Veranda I Lanthuset: Sommarstuga Med En Förlängning Av 4x6 -storlek, Dekoration Av Verandan I Trädgårdshuset Med Terrassplattor Och Andra Designalternativ
Veranda I Lanthuset: Sommarstuga Med En Förlängning Av 4x6 -storlek, Dekoration Av Verandan I Trädgårdshuset Med Terrassplattor Och Andra Designalternativ
Anonim

Verandan är en dekoration av alla privata hus eller sommarstugor. Tack vare henne blir det möjligt att ha en trevlig tidsfördriv i friska luften över en kopp te eller ett fredligt samtal med familjen. För att resten på territoriet för denna förlängning till huvudhuset ska vara så bekvämt som möjligt är det nödvändigt att noggrant närma sig sitt arrangemang. Tänk på designalternativen för verandan, baserat på typer, val av plats, storlek och användning av olika material, med hänsyn till deras funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och val av plats

För att inte förväxla dessa uthus med terrasser och lusthus noterar vi: verandan utmärks alltid av närvaron av en grund (som terrassen inte har) och en gemensam vägg med huvudbyggnaden (till skillnad från ett lusthus). Bland massan av synliga strukturer kan flera typer av byggnader särskiljas. De kan placeras på en enda grund eller separat grund. I detta fall kan taket delas eller privat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis ligger dessa uthus i husets lägre nivå. De representerar klassiska rekreationsområden eller så kallade trädgårdshus. En intressant lösning är närvaron av inneslutande strukturer, som inkluderar pelare, olika ställ, väggar eller panoramaglas.

Låt oss överväga de mest populära sorterna av båda typerna:

  • Klassisk - en envåningsstruktur med maximal belysning, mottagning av zonutrymme för att markera enskilda funktionella områden;
  • En öppen bilaga är en budgettyp av veranda, kännetecknad av frånvaron av väggar, kan ha skiljeväggar och räcken, angränsar till huset med en vägg (faktiskt en ram utan tre väggar);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Två våningar-en fullvärdig struktur med inglasning på nedre våningen, med ett trädgårdshus och ett öppet område ovanpå, med staket och en anslutande trappa;
  • Bälte är ett alternativ, som är en slags interrumskommunikation, kännetecknad av förmågan att komma in i huset från gatan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de viktigaste sorterna skapas ibland unika mönster när du utför en veranda. Till exempel, när plats och budget tillåter, kan du göra flera uthus i anslutning till huset. Oftast ligger sorterna på husets framsida (sommarstuga). Om så önskas kan de utrustas för alla funktionella rum, inklusive ett rekreationsrum, matsal, gym.

I de flesta fall är verandor fästa vid ett trähus . Samtidigt är det viktigt att byggnaden inte skadar den befintliga landskapsdesignen. De försöker välja en plats så att den ligger nära dörren till huset. Detta bidrar till ytterligare isolering av huvudbyggnaden, särskilt om verandan är stängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sommarsorten kan fästas på sidan . Det är mycket svårare att genomföra alternativet runt huset. Detta kommer att kräva samordning med regleringsdokument, vilket ofta är svårt. I detta fall är den ofta stängda delen placerad på sidan av ytterdörren.

Dessutom försöker de placera verandan nära en tom vägg så att den inte döljer naturligt ljus.

Experter rekommenderar starkt att bygga verandan på ett sådant sätt att den stänger ytterdörren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Parametrarna för varje tillägg beror på dina egna preferenser, den tillgängliga budgeten och antalet personer som bor i huset. Om en familj på 3-5 personer bor i huset, en förlängning på 3x4 kvm. m. Om platsen är liten, men verandan är en obligatorisk struktur, kan du bygga ett alternativ på 2x4 kvm. m. Ibland upptar strukturer 3,5x4,5 kvm. m. Om huset är stort kan du komplettera det med en veranda på 4x6 kvm. m.

I varje specifikt fall bör du också fokusera på funktionalitet: verandan ska vara bekväm, när du planerar är det nödvändigt att lägga avståndet för att möblera rummet med möbler och rörelsefrihet. Annars kommer det inte att fungera för att skapa en atmosfär av komfort och att använda verandan till fullo också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material för konstruktion och dekoration

Olika råvaror används vid konstruktion av verandor. Byggproffs rekommenderar starkt att göra dessa tillbyggnader av samma material som huvudstrukturen. Men för att dekorera ett trädgårdshus kan du använda hjälpråvaror, som nu presenteras i ett brett sortiment. Så du kan göra verandan mer uttrycksfull, ange kontrasten mellan byggnaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Används oftare för konstruktion:

  • trämassiv;
  • en sten;
  • tegel;
  • metallkonstruktioner;
  • plast och plexiglas.

I de flesta fall innebär projektet en kombination av material för större originalitet i byggnader. Till exempel kan ett förtält med sluttande tak vara en kreativ typ av dekoration. Ibland används tyg för att ge ett ovanligt utseende. Grundmaterialet är betong. En av de moderna konstruktionsmetoderna är användningen av polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialen används som efterbehandling som budgeten tillåter. I de flesta fall försöker de använda byggmaterial som är resistenta mot fukt och ogynnsamma väderfaktorer. Vanligtvis är verandan dekorerad med snidade träelement (inklusive lameller, räcken, plankgolv), sten i form av steg och ett tak med en ovanlig form av sluttningar. Inuti är den dekorerad med en mängd olika takfönster och golvlister av syntetmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Legalisering av förlängningen

Verandaer ökar bekvämligheten att leva och ökar samtidigt den användbara ytan i huvudbyggnaden. Beroende på typ av struktur och smakpreferenser för husets ägare kan de vara klassiska eller original, ovanliga. Deras främsta drag är den legaliserade faktorn hos berörda myndigheter. Enligt SP 54.13330 är verandaen klassad som ett ouppvärmt rum som ligger på valfri våning. I närvaro av inglasning och uppvärmning ändras klassificeringen till ett sovrum, ett plantskola, ett vardagsrum eller ett annat rum av bostadstyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration inuti

Utformningen av landverandor och terrassstrukturer är annorlunda. Dessa bilagor är mer som fullvärdiga rum, vilket gör att de kan inredas i de bästa designtraditionerna och välja vilken inredning som helst som grund. Till exempel kan en gemensam vägg läggas ut med frostbeständiga klinkerplattor: detta skapar en visuell accent och gör att du kan isolera verandan från huvudbyggnaden.

En intressant lösning skulle vara att använda lyktor i en antik design för att framhäva väggen med entrédörren . Om du har kreativa färdigheter blir det inte svårt att ordna en veranda i samma stil som huvudbyggnaden. Tänk på de viktigaste punkterna med att arrangera en veranda i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

En unik möjlighet att ordna en veranda är användningen av stoppade eller skåpmöbler i miljön. Valet av uppsättningen kan vara annorlunda. Om verandan är öppen försöker de använda mobila föremål som kan föras in i huset vid regn eller trä, plastmöbler som inte är rädda för dåligt väder.

Om verandan har inglasning är alla typer av stoppade möbler (från modulärt till rotting) tillåtna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om verandaens syfte är att ta emot gäster, är den utrustad med ett vardagsrum som kompletterar möblerna med ett soffbord. Det kan vara av trä eller förstärkt målat glas. Soffor och puffar kan läggas till i en uppsättning stoppade möbler. I varje fall är möbelensemblen föremål för filmens bilder.

Om rummet definieras som ett rekreationsområde placeras en soffa i det . När du vill ha gästfrihet är verandan avsatt för ett kombinerat vardagsrum med matplats, vilket ger ett matbord och stolar till atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om verandan är en slags studie, kommer den att vara utrustad med ett skrivbord, en bekväm stol som kompletterar en kompakt soffa, en gungstol, en vävd matta och en mjuk filt för bekvämlighet i vilotider. I det här fallet är det viktigt att inte överbelasta atmosfären med ett överflöd av tillbehör, så att atmosfären förblir fungerande, men inte saknar komfort. För belysning kan du använda små sidobord, flytta dem till en tom vägg eller glasfönster utan onödig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

En av dekorationerna på verandan är en öppen spis. Idag erbjuder tillverkare ett brett utbud av sådana produkter. Även bio och falska eldstäder kommer att kunna föra hemtrevlig atmosfär in i verandan. För att göra inställningen mer inbjudande läggs fläktlampor till den, liksom soffdynor i olika former och texturer. Naturligtvis kommer alla möbler att se eleganta och kompletta ut om de är dekorerade med snygga kappor eller filtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrymmet är reserverat för köket-matsalen, uttrycks uppsättningen tillbehör av hyllor för rätter, bulkprodukter. Dessutom kompletteras utrymmet vanligtvis med en fläkt, intressanta lampor, statyetter, fat och ibland lakoniska bilder på ett kökstema (frukt, mat).

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett slutet rum är en plats för barn att vila, kompletteras det med leksaker och en matta . Du kan lagra bollar, cyklar och andra föremål i det öppna rummet. Om rummet är avsatt för en kreativ verkstad kan du dessutom utrusta det med överliggande organisatorbord som är upphängda på fåtöljerna eller en soffa. Ibland blir en vägggökur, liksom dekorativa paneler, ett snyggt tillbehör till verandan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak och väggar

I det här fallet är det viktigt att vägg- och golvbeläggningarna inte smälter samman. Du kan använda ett identiskt material för dekoration, till exempel genom att måla taket eller väggarna. Om byggnaden är stängd kan du applicera frostbeständig beklädnad eller beklädnad (till exempel under riven sten eller tegel, väggpaneler). För att inte överbelasta verandans design kan du dekorera den med panoramaglas. Användning av virke av samma typ och färg på väggar och tak kommer att skapa en negativ uppfattning, eftersom trädet tappar sin uttrycksfullhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få inredningen att se vacker ut är det värt att skilja de två planen åt . Till exempel, om byggnaden är baserad på ett träd, kan du måla taket, staket och stöd med vit färg, för en gemensam vägg, välj en rik tonbeläggning. När det gäller en principiell accent av trä på taket och väggarna är det nödvändigt att separera dem med hjälp av ljusa och mörka tretoner.

Det är bättre att dekorera en vägg med en entrédörr med ett annat material. Nyanser kan vara relaterade, men det viktigaste är att utesluta färgidentitet.

Belysningsarmaturer och balkar blir dekoration av taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönster

Verandafönster spelar en avgörande roll för belysning. Deras design följer den allmänna designidén. Om den klassiska lösningen väljs som grund kan du se gardiner på fönstren, som ibland är bundna till stödpelare, ibland monteras de i svansar. Samtidigt försöker de välja lätta, ibland genomskinliga textilier, så att de inte döljer belysningen i rummet när de dekorerar verandan.

Som en alternativ inredning kan du använda rullgardiner eller korgalternativ av tunt halm. Ibland är dekorationen huggen och figurerade linjer längs omkretsen av fönsteröppningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om stilen inte behöver gardiner, är fönsteröppningar inramade med material av en ädel nyans . Du kan skilja dem från väggarna med hjälp av färg. Till exempel, på sandiga eller träfärgade väggar, ser fönster med vita ramar bra ut. Om en av väggarna är dekorerad med dekorativ sten i beige och gråtoner kan du dekorera fönsteröppningarna med ramar i en rik brun nyans.

En ovanlig lösning med panoramafönster, liksom användningen av enkla glasmålningar, ser också vacker ut. Idag kan du göra en sådan inredning med dina egna händer med vanlig PVC -film.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Verandagolvet måste vara pålitligt, starkt och hållbart. Det räddar huset från huvudsakliga smuts och damm och håller dem på tröskeln. Dessutom är det viktigt att den tål temperaturfluktuationer och dagliga viktbelastningar. Detta alternativ kan vara porslin stengods.

Det är bättre att välja medelstorleken på beklädnaden (till exempel 600x600x20 mm), för att inte visuellt krossa utrymmet på grund av överflödet av små dörar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt är typ av golv: Det måste vara halkskyddande för att eliminera risken för eventuell skada. Färgen på beläggningen väljs utifrån praktiska överväganden. Trägolvet är också en intressant lösning. Trä är dock mottagligt för förstörelse under påverkan av ogynnsamma yttre faktorer. Om du använder sådant material för golvet på en öppen veranda, måste det med tiden demonteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

För att skapa en atmosfär av hemmakomfort är det nödvändigt att kompensera för bristen på naturligt ljus, som vanligtvis är inneboende i byggnader av denna typ. Om byggnaden är öppen, används lampor i slutna nyanser för belysning. En av de intressanta lösningarna är användningen av vattentät LED -bakgrundsbelysning. På grund av silikonfilmen kan den användas under vatten, så regn och fuktighet kommer inte att vara rädd för sådan belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga problem med stängda lokaler . Hänglampor används oftast här. I det här fallet kan belysningsenheter ha nyanser. Ibland är det ljuskronor med nyanser i form av ljus, liksom inbyggda strålkastare. Valet av belysningsarmaturer beror på interiörens stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landskapsarkitektur

Denna teknik låter dig lägga till en del komfort i verandaens atmosfär: varje interiör med blommor eller växter i krukor ser komplett och harmonisk ut. Växter kan vara väldigt olika: det här är vanliga inomhusvarianter installerade på fönsterbrädorna och hängande kompositioner med blommor. Utformningen av vävning av grönska ser vacker ut, som till exempel kan placeras på väggen som förbinder huvudbyggnaden med verandan. En intressant stilteknik är användningen av stöd, där det visuellt verkar som om de inte alls är det, även om de är helt täckta med grönska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland gör landskapsarkitektur en fullfjädrad sommar trädgård från verandan . Dess karakteristiska särdrag är användningen av olika växter för öppna och stängda verandor. Exempelvis är tillbyggnader som ligger närmare bostaden vanligtvis dekorerade med blommor i vaser, krukor, hängande dem i krukor eller utför speciella hängande kompositioner. För öppna (sommar) mönster är hängande och vävande växter utan blommor relevanta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av färg

Stereotypen om att träiga toner ska råda i verandans inre har tappat sin relevans idag. Naturligtvis ser de vackra ut, men om färgen på väggarna, takgolvet är identiskt, blir alla interiörer tråkiga. Utan tvekan är det svårt att applicera ljusa palettfärger och särskilt vitt. Du kan dock kombinera ytbehandlingar i olika toner för att visa rummets unika egenskaper och samtidigt fylla det med ljusa fläckar, vilket vanligtvis saknas på en veranda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Försök att undvika mörka färger . Men om denna finish redan finns där, är det nödvändigt att mjukna upp den med lätta accenter. Till exempel kommer ett vitt eller ljust mjölkigt, beige tak att låta dig ta med ett positivt in i rummet, även om det i ett slutet rum är mer lämpligt. Om du väljer en sandton som grund för ett öppet utrymme, späd det med grönt genom levande växter, häng ljusgardiner på fönster med vita ramar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvet kan göras grått eller kaffe. Om butiken har stengods av porslin i sten med tonövergångar, är det vettigt att dekorera golvytan med den. Om du vill välja en kakel, använd färgkombinationstekniken: på platser med större trafik, lägg ett mörkt material med ett mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

För att få en visuell uppfattning om hur man bäst utrustar en veranda på landet eller på ett lanthus kan du hänvisa till exemplen på fotogalleriet.

En original teknik för att dekorera en veranda med inglasning. Designen känns lätt och luftig. Den minimala uppsättningen möbler bidrar till att skapa en inbjudande atmosfär. Kombinationen av korg- och rullgardiner ser väldigt harmonisk ut.

Mottagande av landskapsarkitektur på verandan gör den speciell, fräsch på sommaren.

Grön färg passar bra med murad väggdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verandaens matsal ser ovanlig och snygg ut . Användningen av ett lakoniskt bord och bänkar, tillsammans med en spis och en tegelklädd matplats, ger en speciell stämning till det inre av en öppen veranda. Spotbelysning gör att du kan sitta utomhus när som helst på dygnet.

Ett enkelt exempel på att använda en minimal uppsättning möbler i form av ett bord och stolar på en smal veranda gör att hela familjen kan sitta ner till lunch på sommaren. Verandans arrangemang kompletteras med en gunga med en mjuk sits och soffkuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om interiören har många träfärger kan du späda ut dem med kakel i golvets finish. Överflödet av stora fönster kommer att sträcka atmosfären. För att bli av med negativ uppfattning måste du lägga till levande grönska i designen och minst en ljus accent, till exempel en vacker dekorativ kudde med en intressant konsistens.

I ett slutet utrymme kan du skapa en respektabel inredning. Till exempel, om taket på verandan har en komplex lutningsform, kan du dekorera den med balkar, lägga till en öppen spis i inredningen och placera en uppsättning möbler nära den och dekorera den med en massa soffkuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på att ordna en veranda för ett personligt utrymme för att läsa böcker och tänka . Maximala förhållanden har skapats för en bekväm tidsfördriv. En soffa låter dig koppla av, en fåtölj låter dig läsa en bok, bordslampor ger rätt ljusnivå.

Ett sätt att spela upp ett mörkt tak med möbler i en elegant och vacker nyans. Genom att använda möbler, gardiner och tillbehör i relaterade nyanser av dämpat grönt, släcks känslan av tyngd och illusionen av mångsidigheten i interiören skapas.

Rekommenderad: