Veranda Till Huset (73 Bilder): Designalternativ För En Bifogad Terrass, Fäst Vid En Trästuga, Efterbehandling Av En Sluten Och öppen Struktur

Innehållsförteckning:

Video: Veranda Till Huset (73 Bilder): Designalternativ För En Bifogad Terrass, Fäst Vid En Trästuga, Efterbehandling Av En Sluten Och öppen Struktur

Video: Veranda Till Huset (73 Bilder): Designalternativ För En Bifogad Terrass, Fäst Vid En Trästuga, Efterbehandling Av En Sluten Och öppen Struktur
Video: 80 mysiga terrasser och verandor för ett lantgård! Designidéer för inspiration! 2024, April
Veranda Till Huset (73 Bilder): Designalternativ För En Bifogad Terrass, Fäst Vid En Trästuga, Efterbehandling Av En Sluten Och öppen Struktur
Veranda Till Huset (73 Bilder): Designalternativ För En Bifogad Terrass, Fäst Vid En Trästuga, Efterbehandling Av En Sluten Och öppen Struktur
Anonim

Mycket ofta i ett lanthus finns det inte tillräckligt med extra utrymme för avkoppling. Det är möjligt att komplettera byggnaden med ett extra vardagsrum, men ett enklare alternativ är att lägga till en veranda. Dimensionerna på ett sådant rum och dess utseende kan vara mycket olika, vilket innebär vissa finesser i byggprocessen.

Funktioner i rummet

Den planerade konstruktionen av ett bostadshus innehåller vanligtvis inte en veranda, så detta objekt måste ofta läggas till efter behov. Om huset är litet, har det ofta inte tillräckligt med yta för ytterligare förvaring av saker eller bara för avkoppling. Så snart behovet uppstår för att organisera ett sådant utrymme måste du tänka på hur du ska fästa det på ett bostadshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typen av verandan kan vara annorlunda Först och främst beror det på materialet från vilket det är gjort, vilket i sin tur beror på själva husets konstruktion. För en tegelbyggnad är det bättre att göra samma veranda, eftersom en bifogad struktur av ett annat material kommer att vara mindre tillförlitlig. Förlängningens struktur bör vara antingen helt eller delvis stängd, eftersom syftet med detta nya utrymme borde ha någon form av funktion, och ju mer, desto bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du planerar verandaens placering är det viktigt att ta hänsyn till den del av huset som det är mest korrekt att komplettera byggnaden med. Vanligtvis är detta den norra sidan, där ett riktigt rum läggs till huset, där du bekvämt kan spendera tid när som helst på året. Verandan kan ersätta sommarköket, där du kan laga mat och äta i varmt väder, kan fungera som en plats för hela familjen att koppla av, för på sommaren kan du gömma dig för solen och vara i naturen och öppna alla fönster som så mycket som möjligt, och under våren och hösten blir det möjligt att betrakta det omgivande landskapet utan att lämna hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När verandan används som ett gym eller ett hobbyrum är det bäst att placera den mot trädgården så att utsikten över träd, blommor och pulserande grönska inspirerar dig att uppnå. När förlängningen fungerar som en ingång till huset, är den organiserad mittemot porten för att maximera bekvämligheten att komma in i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så snart idén om konstruktionen äntligen har mognat i mitt huvud, måste du bygga den på papper och komma igång . Processen kommer inte att vara den svåraste, men med felaktig planering och utförande kan resultatet bli mycket upprörande. För en veranda av kapitaltyp är ett obligatoriskt element grunden på vilken en ytterligare struktur är fäst vid huset. Mått kan vara olika, allt beror på husets storlek och syftet med det nya rummet. Om huset är stort, kan du lägga till ett lusthus i valfri längd på den färdiga väggen, för bredden är det nästan alltid två meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verandaens dimensioner bör inte göras särskilt stora, eftersom det här är ett ouppvärmt rum, och det kommer att vara svalt från ett stort kylrum och i själva huset. Det är optimalt att göra det halva storleken på den befintliga väggen, med tanke på ett stort hus. Om det är litet är det ganska lämpligt att lägga till ett fullvärdigt rum i husets bredd och för den längd som krävs, vilket gör det möjligt för tomten på gården.

Bild
Bild

Materialval

För att bygga en bra veranda måste du först bestämma vilka material den kommer att byggas från. Du måste vara uppmärksam på varje steg i arbetet för att uppnå ett bra resultat. Det är bäst för ett tegelhus att bygga en veranda av tegelstenar, eftersom det är lättare att ansluta samma material till varandra och skapa en stark och pålitlig struktur. För denna typ av arbete är det viktigt att göra en grund, eftersom byggnaden kommer att ha stor vikt och med tiden kommer jorden att börja hänga och sprickor kommer att dyka upp på väggarna. Det är viktigt att skapa en tillräckligt stark grund genom att fylla diket med cement eller genom att göra stöd, placera en färdig struktur på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att göra golvet från en bar så att det är hållbart och kraftfullt, då håller beläggningen länge och kommer inte att orsaka några problem . På själva balken kan du stoppa brädor och göra ett enkelt trägolv, eller använda någon annan beläggning som är lämplig för verandan: laminat, linoleum, keramiska plattor. Väggarna är byggda av tegel, och deras höjd kan vara mycket olika. Ju högre de är, desto varmare blir det i rummet, och ju lägre de är, desto mer ljus kan de släppa igenom. Du kan klara dig nästan utan dem genom att istället använda väggmaterial av polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild

En helglasad veranda är lämplig om den är gjord av högkvalitativa dubbelglasfönster, där alla sömmar är hermetiskt förseglade och inga vindbyar tränger in. I det här fallet kommer det att vara trevligt att vara på verandan när som helst på året, eftersom bilden av omvärlden kommer att vara så nära som möjligt och alla familjemedlemmar kan glädja sig åt det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att bygga samma träveranda till ett trähus , för så snart förlängningen av trä kommer att se logisk ut i rummets allmänna interiör, blir det mycket lättare att arbeta med material av samma typ. Grunden behövs inte i det här fallet. En rambas skapas för golvet och väggarna, som sedan mantlas med de valda materialen. En veranda dekorerad med snidade trämönster eller originalläggning av material under arbetet kommer att se vacker ut. Fönsterramen för denna typ av konstruktion kan vara av plast, men glas kan bättre förmedla färg, även om det finns risk för små drag. Träverandor kommer att vara mindre kapital än tegel, men du kan välja ett annat syfte för dem och utnyttja det nya extra utrymmet fullt ut.

Bild
Bild

I vart och ett av alternativen måste du göra ett tak. Ju lättare det är, desto lättare är det att installera och ju mindre vikt det kommer att ge själva strukturen. Efter att ha gjort ramen är det nödvändigt att mantla den med antingen wellpapp eller metallplattor. Det är bättre att välja färg på beläggningen för att matcha husets tak eller så nära som möjligt, så att allt ser ut som en helhet och inte spridda föremål som är artificiellt sammanfogade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Så snart planen för byggandet av verandan har mognat är det nödvändigt att börja planera varje steg i arbetet. Den första punkten blir att bestämma den plats där det är mest logiskt att hitta det nya rummet.

Verandan kan vara:

  • vinkel;
  • slutet;
  • främre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så snart problemet är löst med den första uppgiften måste du bestämma graden av stängning av verandan.

Det finns bara två möjliga alternativ:

  • stängd;
  • öppen.

Om bara en stängd byggnad är planerad, ger den fönster som kan öppnas för ventilation, och en öppen byggnad är redan en terrass. I en sluten byggnad kan glidelement tillhandahållas som hjälper till att öppna utrymmet så mycket som möjligt, vilket gör rummet kombinerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om verandan är planerad i byggnadsstadiet, kan dess design ha flera alternativ:

  • inbyggt;
  • bifogad typ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att bygga in en veranda just under byggandet av själva huset, och att fästa det efter att huvudprocessen har slutförts, eller till och med många år senare. Baserat på det faktum att designen kan skilja sig åt, ännu mer variation kan ses i formerna på verandan som kan byggas:

  • rektangulära strukturer;
  • runda och halvcirkelformade strukturer;
  • en polygonal förlängning, som oftast innehåller sex hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett av alternativen är det värt att komma ihåg att verandan inte bara ska fungera som ett slags rum, den ska också vackert komplettera huset, dekorera det och bli dess höjdpunkt.

När du planerar färdigställandet av ett hus är det också viktigt att lösa alla dokumentära frågor ., eftersom arbetet med en sådan plan betraktas som en förändring i lokalerna och måste bekräftas och förankras i lag. Det första steget är att få ett tillstånd som ger rätt att bygga en veranda, för vilken handlingen att äga territoriet där huset skärps kompletteras med ritningarna av själva huset. Om fler än en familj bor i rummet måste du få deras skriftliga medgivande och ansöka om pappersarbete. När alla dokument är klara kan du börja arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medan alla dokumentärfall går igenom, finns det tid att räkna ut verandans mönster och välja det som är mest lämpligt för ett visst hus. Det är viktigt att inledningsvis bestämma om det kommer att vara ett fullvärdigt rum, en varm veranda eller en vanlig lättviktig byggnad. För privata hus där människor bor året om är en vinterveranda mycket att föredra, eftersom den kan betraktas som ett bostadsutrymme. En exklusiv sommarbyggnad kommer endast att användas under de varmare månaderna, vilket minskar dess mångsidighet.

Utformningen av var och en av lokalerna beror på många faktorer . Om verandan är isolerad och stängd, kan en soffa, fåtöljer placeras i den och användas som vardagsrum. Vid en öppen veranda är det bättre att placera korgmöbler på den, som inte kommer att drabbas av nederbörd och som lätt kan tas bort om det är onödigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt en sluten typ av veranda för konstruktion blir det ibland nödvändigt att bygga en extra öppen byggnad. Ett lusthus skulle vara ett bra alternativ för dem som gillar att sitta utomhus. Dess dimensioner kan vara mycket små och om så önskas kan den till och med flyttas från plats till plats. Om det inte finns någon önskan att bygga ett stort antal byggnader, är det bäst att göra en kombinerad veranda, som kommer att vara helt täckt, med fönster, väggar, men med skjutbara element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verandans design kan vara kantig , om det inte är möjligt att placera den längs några av väggarna, eller L-formad, om det finns en önskan att kombinera en öppen och sluten struktur under ett tak. Taket på huvudförlängningen måste vara fast och helt skydda mot alla naturens otrevligheter. För lusthuset kommer det att räcka med att göra en baldakin, som delvis täcker från solen och regnet, men förlängningen kommer att utföra huvudfunktionen under den varma och torra säsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi slog torget

Beroende på storleken på själva huset kommer storleken på verandan också att skilja sig åt. Det interna innehållet i varje utrymme kommer inte bara att dikteras av dess storlek, utan också av det funktionella syftet som det byggdes för. De genomsnittliga måtten på en bekväm veranda är 170 x 400 cm, men det finns också små alternativ, vars längd kommer att vara cirka två meter.

När det finns obegränsade möjligheter att bygga ytterligare byggnader, beror deras värde på vad som ska göras i rummet. Om verandan är planerad som en samlingsplats för familj, vänner, ett rum för att hålla sommarlov och mysiga sammankomster på kvällen, är det mycket viktigt att bygga ett rum med tillräckliga dimensioner. Det borde enkelt rymma ett bord och en soffa, du kan ordna en minibar och i vissa fall till och med ge en grill. Således kommer den optimala ytan i ett sådant rum att vara 25 m2, och längden på en vägg bör inte vara mindre än fem meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När bara ett fåtal personer bor i ett lanthus och det inte finns behov av att göra stora extra rum, kan verandan göras så att det är lätt att placera en bekväm fåtölj och ett soffbord där så att du kan njuta av naturen ensam eller i sällskap med en eller två personer. Måtten på ett sådant rum kan vara hälften så mycket.

Verandaens område beror också på typen av dess konstruktion . Om detta är ett rektangulärt rum varierar längden oftast från fyra till sex meter och bredden från tre till fyra. För en kvadrat kommer alla väggar att ha samma längd. Detta alternativ används sällan för hela husets bredd, oftast är det en sidoförlängning med små dimensioner. För älskare av ovanliga former kan du bygga en veranda i form av en halvcirkel eller triangel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på valet av byggnadstyp väljs också material för ram, väggar, glas, golv och tak. Varje konstruktionsalternativ antar sin egen typ av tak. För smala verandor är ett gaveltak lämpligt, i kvadratisk och rektangulär - en gavel, och för ursprungliga byggnader kan taket ha ett ovanligt utseende som helt motsvarar byggnadens stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tomten som huset står på har extraordinära dimensioner och det är mycket svårt att bygga en veranda nära huset, kan du göra detta rum i form av en separat byggnad som har en gemensam gång med huset. Vanligtvis utförs det i form av en glaskorridor, men kombinerade kompositioner kan också användas. I det här fallet är det möjligt att skapa en dimensionell veranda av den ursprungliga formen. Det kan vara en cirkel eller en polyhedron, och ett särdrag kommer att vara en nästan fullständig översikt över territoriet runt det. Dimensionerna på en sådan struktur kan vara vilken som helst, det viktigaste är att harmoniskt passa in den i det befintliga territoriet, för att inte förstöra det och göra det möjligt att njuta av det varje dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Heminredning

Verandans utseende är viktigt, eftersom det ska passa in i det övergripande konceptet på utsidan och vara i harmoni med det, men en mycket viktigare punkt är det inre arrangemanget av detta rum. Användningen av olika material beror främst på två faktorer - rummets storlek och dess läge i förhållande till kardinalpunkterna. Om byggnaden är liten måste den fyllas med ljus så mycket som möjligt, detsamma gäller deras placering i de delar av huset där lite solljus får.

Om verandan är stor, rymlig och ljus gör detta det möjligt att experimentera med material, former och till och med texturer, särskilt när det gäller en sluten typ av byggnad. Det är viktigt att dekorera inte bara väggar, golv och tak, utan också att använda speciellt utvalda möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig faktor som väsentligt påverkar valet av byggmaterial och möbler som ska användas är värmesystemet. Det är viktigt att ordna ett ouppvärmt område så att materialet hålls så långt och starkt som möjligt och du inte behöver reparera detta rum varje år. Dekorationen av alla väggar måste vara av hög kvalitet. När du arbetar på verandan kan du inte spara pengar, annars kommer allt arbete som utförs inuti rummet snart att bli till intet.

Varje element på verandan måste vara funktionellt , vacker och resistent mot olika yttre påverkan. Golvet är ett viktigt inslag i uthusarrangemanget; det kan mantlas med vanliga brädor, men en sådan beläggning blir kall på vintern. Det är bäst att använda isolering, på vilket ett extra lager spånskiva eller fiberplatta läggs ovanpå. Du kan avsluta dina golv med laminat eller kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om väggarna, så är det bäst för träbyggnader att stoppa dem inifrån med plåt, som har en trevlig färg och struktur och skapar en imitation av ett riktigt trähus. Det är ganska enkelt att arbeta med detta material, det är pålitligt och hållbart, vilket innebär att inredningen kommer att bevaras i många år. Om så önskas kan den målas i valfri färg, detta ger fräschör till interiören och skyddar dessutom träet från skador.

Du kan också fälla taket på verandan med olika material . Det billigaste blir en fiberplåt, multifunktionell - gips, den vackraste - ett undertak. Träskivmanteln ser lättast ut, men den kan stilfullt dekoreras med skumplattor som limmas direkt på den befintliga ytan. Det är viktigt att själva taket, dess yttre beläggning och inredning är gjorda av högkvalitativa och lätta material så att det inte blir något starkt tryck på grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av samma skäl kan väggarna på själva verandan inte vara gjorda av tegel, utan av skumblock. De har mindre vikt och strukturen uppförs på kortare tid på grund av deras betydande dimensioner. Detta material kan mötas om blocken inte har ett mycket presentabelt utseende eller lämnas intakta om det under konstruktionen var möjligt att uppnå släta och vackra sömmar och själva skumblocken inte tidigare användes och hade ett idealiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller själva interiören är det inte svårt att utrusta den.

De vanligaste stilarna för detta är:

  • orientaliskt tema;
  • ekostil;
  • Skandinaviska motiv;
  • provence;
  • land och liknande riktningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemanget av verandan i något av dessa alternativ har en sak gemensamt - det här är naturmaterial som bör användas vid inredning och inredning av rummet.

För att lägga till värme, mysighet och komfort finns det ett antal saker som kommer att passa i vilken stil som helst:

  • dekorativa kuddar för soffan och fåtöljerna;
  • vackra bordsdukar på bordet, användning av broderi, smycken, intressanta mönster;
  • för vissa stilar är det lämpligt att använda stolskydd;
  • för att lägga till en romantisk effekt i interiören kan du lägga till ljus på dekorativa ljusstakar;
  • användningen av målningar, fotografier kommer att skapa ett komplett utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att bygga en veranda i ett privat hus kan du göra ett funktionellt fullvärdigt rum från det, där det kommer att vara torrt, varmt, lätt och bekvämt. Förutom rekreationsområdet kan du använda ett sådant rum som ett kontor, vardagsrum, kök med matsal, växthus och till och med som ett barnrum. Med alla nödvändiga verktyg och material, utan att bryta mot konstruktionstekniken, kan du göra ett fullvärdigt rum, som för någon blir ett verkligt personligt utrymme eller en gemensam egendom och viloplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landskapsdesign

När du arrangerar ett lanthuss territorium måste du tänka på hur byggandet av bostäder, en veranda och andra uthus om det behövs, men också uppmärksamma grönområden, som spelar en mycket viktig roll. Om territoriet utvecklas i landet, är det förutom själva grönsaksgården, trädgården och vingården viktigt att göra ett område med rabatter, prydnadsträd, alpina kullar. Dessa element är traditionellt placerade på en plats där det är mest bekvämt att överväga den konstgjorda skönheten.

Om huset har en veranda, är det nödvändigt att sätta marken utanför inte bara i ordning, utan att göra en miniatyrträdgård som kommer att se intressant och glädjande ut för ögat. Älskare av exotiska kan ordna en trädgård med stenar på platsen, och de som föredrar att koppla av vid ljudet av vatten bör organisera en fontän eller en liknande struktur där den ständigt kommer att cirkulera.

Bild
Bild

Träd i kanterna på området som ska dekoreras kan vara tillräckligt stora för att avgränsa rekreationsområdet från grönsaksgården eller gården. Det är viktigt att använda en mängd olika växter som skapar en symbios av former, färger och storlekar, men de måste vara korrekt och vackert placerade.

Om platsen utanför verandan har en sluttning, kan denna nackdel vara intressant att slå . Ett av alternativen skulle vara en stege med olika typer av växter, som planteras på samma nivå, var och en tydligt åtskild med höjd. Det kommer att bli väldigt vackert om en liten damm eller fontän är organiserad längst ner i sådana steg. För ett område som är mycket litet är det möjligt att artificiellt skapa mark oegentligheter. Raviner och kullar kommer visuellt att göra utrymmet stort och göra det möjligt att använda fler grönområden av olika typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om landskapet håller på att fastställas under en längre tid, är det viktigt att göra det på rätt sätt, vilket möjliggör ett dräneringssystem med avloppsvatten i ett speciellt avlopp. Denna etapp utförs allra första, innan ny mark förs in och växter planteras. När läggningen av alla rör är klar måste du ta hand om lagret av dräneringsmaterial. När alla förberedelser är gjorda kan du börja applicera jorden som alla växter kommer att planteras på.

Bild
Bild

Vanligtvis bör ett staket placeras bakom de vackra landskapen, som skiljer husets territorium från grannarna eller gatan . Denna design förstör ofta utseendet och helhetsintrycket av naturen, därför rekommenderas att gömma den bakom en häck, som oftast är gjord av barrträd som växer snabbt och har ett vackert utseende. Ett annat viktigt element är gräsmattan, som kan ha ett annat utseende beroende på dess syfte. Om barn eller husdjur leker på det, måste du köpa tuffare gräs, men vid en uteslutande dekorativ effekt kan du plantera elitsorter som skiljer sig åt i sin raffinerade struktur, trevliga färg, men kräver mer uppmärksamhet och omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller träd planteras de lite, eftersom de växer snabbt och lockar all uppmärksamhet. Om du bara planterar några få planteringar måste du välja de arter som kommer att ha ett vackert och intressant utseende året om. Dessa är thujas, lönn, nötter, kastanjer, ekar, granar och andra alternativ. Om platsen nära verandan har ett stort område, kommer kompositionen att ha huvud accenten i mitten i form av höga gruppplanteringar och mindre runt den. Häckar är också mycket populära.

Om det är möjligt att bilda stigar i området som dekoreras, kan de också planteras med buskar på båda sidor . Det kommer att vara vackert om dessa växter skärs regelbundet, vilket kommer att ge en ännu större dekorativ effekt till landskapet. Om vi pratar om en blomsterträdgård är det viktigt att plantera blommor i den så att några blommande ersätter andra, och denna process började tidigt på våren och varade till sen höst. Dessutom är det lämpligt att plantera dem efter färger, så att det inte finns några alternativ med samma ton i närheten och varje ny art tilltalar med en intressant och ovanlig nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista touchen i landskapsdesignen på territoriet i ett lanthus med en veranda blir arrangemang av belysning. På kvällen, medan du är på verandan, är det mycket trevligt att titta på naturen i strålande solnedgång eller under konstgjord belysning. Om det inte finns någon, försvinner all skönhet utanför fönstret med de sista strålarna och ingenting kommer att ses förrän på morgonen. Med hjälp av små lampor, lyktor och glödlampor kan du markera området något och placera dem för att fokusera på de vackraste exemplaren. Du kan installera belysning nära vattnet, vilket gör platsen ännu vackrare och mer mystisk och kan beundra den när som helst på dagen eller natten.

Vackra exempel för inspiration

Med ett lanthus är det viktigt att se till att allt i det är vackert och funktionellt. Detta gäller även verandan. I det här utrymmet kan du organisera alla rum samtidigt som du använder ytterligare element. En veranda med öppen spis eller spis kommer att ha ett mysigt och varmt utseende. Under den kalla årstiden hjälper dessa enheter till att värma upp luften i rummet. Om verandan inte används under den kalla årstiden är det möjligt att inte värma den. I ett privat hus skulle det vara lämpligt att organisera en veranda med en grill, så att du vid första tillfället kan göra en utsökt grill eller andra rätter på elden.

Bild
Bild

För ett förortsområde är konstruktionen av ett låghus karakteristisk, även om det också finns två våningar. När det gäller själva verandan kallas det ett rum i en våning, som kan vara helt eller delvis bostadsberoende, beroende på byggnadstyp.

Bild
Bild

En veranda i ett lanthus kan vara gjord av glasförpackningar och se ut som en helt genomskinlig struktur, vilket ger lätthet till det och inte rör upp utrymmet.

Bild
Bild

Om det i ett privat hus inte finns tillräckligt med område där hela familjen kan samlas eller ordna ett möte med gästerna, kommer verandan att vara en utmärkt lösning på detta problem. För att göra detta måste du utrusta det för ett vardagsrum med kökselement. Det är viktigt att interiören är varm, men har lantliga motiv i form av korgmöbler och ett träbord med bänk.

Bild
Bild

Om verandan är byggd för att skapa personligt utrymme och möjlighet att vara ensam med sig själv, är det för ett sådant rum viktigt att använda bekväma stoppade möbler, placera ett soffbord bredvid det och placera allt detta framför stort glas fönster som öppnar en fullständig panorama över hela webbplatsen, som var noggrant förberedd speciellt för dessa mål. Detta är ett budgetalternativ, men det är den som är bäst lämpad för en god vila.

Rekommenderad: