Verandaglas: Inglasad Terrass, Ramlösa Glasrutor Och Fönster För Lusthus, Glasveranda I Ett Trähus

Innehållsförteckning:

Video: Verandaglas: Inglasad Terrass, Ramlösa Glasrutor Och Fönster För Lusthus, Glasveranda I Ett Trähus

Video: Verandaglas: Inglasad Terrass, Ramlösa Glasrutor Och Fönster För Lusthus, Glasveranda I Ett Trähus
Video: Balkonginglasning 2024, Mars
Verandaglas: Inglasad Terrass, Ramlösa Glasrutor Och Fönster För Lusthus, Glasveranda I Ett Trähus
Verandaglas: Inglasad Terrass, Ramlösa Glasrutor Och Fönster För Lusthus, Glasveranda I Ett Trähus
Anonim

Ett stort antal filmer och illustrationer på temat ett lugnt liv visade upp sina egna lyxigt inredda hus, där människor bor för sitt eget nöje. Av denna anledning har det förvarats i allas sinne att detta är en avgörande del av ett framgångsrikt liv. På många sätt ger en inglasad terrass eller veranda en känsla av lugn och avskildhet.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Hus på landet byggs för att få en möjlighet att ta en paus från vardagens liv och rörelse. Därför förädlar människor, utan att spara pengar, sina hem med alla möjliga egenskaper av mys och komfort. Nu är det svårt att föreställa sig ett lanthus utan terrass eller veranda, tack vare vilket en person kan koppla av och njuta av naturen. De tillåter, utan att avvika från civilisationen, att bli en del av den naturliga atmosfären. För att helt förstå funktionerna på terrassen och verandan måste du känna till deras definitioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Terrassen är en förlängning till huset, som i de flesta fall är ett rekreationsområde . Ett sådant bifogat område är ett rum som inte är stängt från luften, vanligtvis utrustat med tak, räcken eller en speciell ram. Ofta ligger terrassen på marken, eftersom en förlängning på marken är ganska enkel att implementera. Det finns också fall av dess placering ovanför nedre våningen, om byggnadens struktur tillåter det. Även om de övre våningarna vanligtvis är utrustade med en veranda.

Verandan är ett specialutrustat rum utan värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det designas i en befintlig byggnad från sidan av väggen mot gatan. Veranda kan också vara en förlängning till huset. Dess särdrag är att den är inhägnad från gatutrymmet med ett glasöverdrag. Pluset är att glas inte kommer att störa sammansmältning med naturen och njuta av utsikten.

Veranda och terrass är vanligtvis bilagor och är mycket lika per definition .så de är ofta förvirrade. Detta beror på att trots att villkoren är svåra är det bara husets ägare som bestämmer hur han ska organisera sin veranda eller terrass. Det vill säga att terrassen kan inglasas och verandaen kan förses med uppvärmning. Omfattande erfarenhet av glasering av uthus gjorde det möjligt att tilldela ett stort antal funktioner till denna beläggning. Beroende på vad som krävs för att få från det glasade räcket, och dess typ väljs.

Bild
Bild

Den största fördelen med inglasning av platsen är att den skapar en osynlig vägg som håller oönskade effekter på rummet. Detta innebär att ett oförutsägbart klimat och insektsflockar inte kommer att kunna störa lugnet. Men samtidigt är de positiva aspekterna av rekreationsplatserna opåverkade. När allt kommer omkring är den visuella tillfredsställelsen i glaslådan densamma som utan den. Du kan bli kär i känslan av att kunna titta på regnet och hålla dig torr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare inglasningen av verandaen och terrassområdena i huset kan du förkroppsliga många designidéer.

Bild
Bild

Det kommer att vara möjligt att organisera ett utrymme för familjen rekreation utan extra ansträngning , sociala sammankomster, för att väcka liv i ett hörn av civilisation som kommer att samexistera med naturen. Och bara dropp på glaset kan förhindra detta, vilket naturligtvis måste tvättas ofta.

Olika sorter

För närvarande har många alternativ för inglasning av verandor och terrasser implementerats. De betraktas individuellt för varje hus och i förhållande till ägarens önskemål och beror till stor del på utformningen av den befintliga byggnaden, där tillbyggnaden kommer att organiseras. Men du måste också föreställa dig dig själv inne i ett mysigt hörn och avgöra vad du kommer att sakna. Vidare kan de identifierade bristerna lätt utjämnas eller elimineras med hjälp av glasade väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasstyper kan klassificeras enligt följande parametrar:

  • temperaturregim - kall eller varm inglasning;
  • täckt volym - helt eller delvis glas;
  • rummets stil - ramlös eller med ramar;
  • visuell uppfattning - panoramautsikt eller inte;
  • öppningsmetod - glidning och svängning.
Bild
Bild

Kallt och varmt

Valet mellan varmt och kallt glas beror på behovet av att använda verandan varje säsong. Om du planerar att koppla av på verandan bara under den varma årstiden, behöver du inte installera varma glasrutor. Den kalla typen kommer att räcka, där temperaturen på verandan kommer att vara fem grader högre än på gatan. Naturligtvis skulle det på vintern vara oönskat att vara på en sådan plats utan ytterligare uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hel och delvis

Vid hel eller delvis glasinstallation spelar en viktig roll de begränsningar som den ursprungliga byggnadsstrukturen medför. Helruta är möjlig om verandan är byggd från grunden. Det vill säga om det bara finns en bas eller ram. Men verandan är ofta inbyggd i ett redan färdigt hus, vilket innebär att några av väggarna kommer att sys in i grunden. I en sådan situation görs endast delvis inglasning av platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös och inramad

Det finns ingen funktionell nödvändighet att välja ramar eller inte välja dem. Frågan är snarare husets stil och designidén. Å ena sidan verkar inramade glasögon vara en trivial design på grund av det välbekanta utseendet på hemfönster. Men många designers väljer felfritt ramar, med hjälp av vilka de betonar de unika egenskaperna i rummet eller den omgivande naturen. Samtidigt installeras ramglas till ett billigare pris än ramlösa glas. Och följaktligen är det mycket lättare att delvis och helt reparera ramstrukturen.

I den ramlösa versionen finns det inga fästskarvar . För inte så länge sedan fick en ramlös glasbeklädnad titeln ett elit exteriör inom arkitektur. Men när man ordnar en veranda finns det några nackdelar - låg täthet, vilket ökar värmeförlusten. Utanför är det också omöjligt att hänga nät som fungerar som skydd mot insekter i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Panorama

Ofta, när du väljer typ av inglasning, ges företräde åt panoramalternativet. Metoden är enkel att genomföra och låter dig fullt ut känna dig som en del av det omgivande naturrummet. Hela konstruktionen monteras mellan det färdiga taket och golvfundamentet. För dess genomförande är avsaknaden av insydda väggar också nödvändig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande och gungande

Oavsett det valda inglasningsalternativet måste verandan öppnas. Entrédörren till rekreationsområdet kan ordnas på ett glidande eller svängbart sätt. Av namnet är det tydligt att glidmetoden för att öppna innebär att dörrbladen glider. Till detta används fackdörrar som påminner om ett tågfack.

Bild
Bild

Fackdörren kan också glaseras och, enligt sitt avsedda ändamål, flyttas längs styrningarna längs väggen. Spridningen kan ske som vanligt med hjälp av ytterligare fackbeslag eller genom att montera strukturen med ett "dragspel" längs öppningens kanter.

Svängning är en inglasning där dörren och fönstren öppnas inåt eller utåt genom att svänga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inget nytt eller ovanligt här. Allt är detsamma som med vanliga fönster och dörrar i hemmet. Man kan bara rekommendera för personlig bekvämlighet att använda moderna svängmekanismer för fönster.

På ovanstående sätt kan du glasera både verandaen och terrassen . Det händer emellertid så att verandaens nödvändiga egenskaper inte är så viktiga för terrassen. Till exempel är en veranda ofta uppförd på torget i ett lanthus, så det kommer att vara korrekt att organisera varmt glas i det. Och för terrassen är värme inte så viktigt, vilket innebär att du i det här fallet kan spara pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av metod

Glasets huvudfunktion är förmågan att behålla värme. Detta innebär att det främsta valet av glasrutor är att bestämma om den varma versionen ska läggas eller inte. Kallglas är helt enkelt en skyddande beläggning. Det förhindrar damm, vind, nederbörd och har förmågan att skugga platsen under den varma säsongen. Det är mer lämpligt om du behöver glasera terrassen.

Verandan är en del av huset och är ofta ansluten till värmesystemet , så det är vettigt att installera varmt glas. Det kommer i sin tur att i stort behålla värmen och låta dig komma in på verandan även på vintern. Därefter kan verandan bli ett fullvärdigt vardagsrum och du kan till och med ta en tupplur i den.

Varmglasning är ett komplext system med höga driftskrav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av denna anledning bör installationen av ett sådant glasstängsel anförtros professionella. Korrekt beräkning och högkvalitativ installation gör att du kan få från strukturen vad den är installerad för.

Efter att ha beslutat om funktionsfrågan är det nödvändigt att fördjupa sig i husets ursprungliga struktur . och förstå vilka begränsningar i valet som görs av platsen där det är planerat att bygga inglasning för verandan eller terrassen. Om rekreationsområdet i sin ursprungliga form är ett ramlöst ledigt utrymme, kan du ge dig själv valfrihet. Eftersom det inte finns några begränsningar i grunden, kan du fritt göra ramlösa eller ramar, hela eller panoramautsikt eller någon annan inglasning.

Bild
Bild

I det här fallet föredrar många människor ramlösa, helglas. Grunden för sådana begränsare representeras av transparenta glasytor, vars tjocklek är 1 centimeter. Glasrutor är tätt åtskilda med varandra och tätt förslutna vid lederna. Fästning utförs med metallbeslag. Sammantaget säkerställer den hög täthet, förhindrar att oönskade dammpartiklar och regn kommer in.

Det kan tyckas att strukturen är mycket ömtålig, men ramlösa glas anses vara mycket hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

I produktionen används speciell teknik, med hjälp av vilket materialet härdas. Som ett resultat är glasskyddet nästan omöjligt att bryta. Med helglas och inga karmar blir det inte svårt att installera dörrar och fönster som ska öppna inåt eller utåt. Fackdörrar i detta fall används mindre ofta.

Trots populariteten hos den ramlösa versionen av verandaarrangemanget har det vissa nackdelar . Om huset ligger nära vägar och stadens aktiva liv, blir det svårt att koppla av på en helglasad veranda, eftersom alternativet utan ramar har låg ljudisolering. Och det är värt att notera att de förstärkta fönstren bara kan tvättas med skonsamma rengöringsmedel. I annat fall kan filmen som skyddar mot spridning av glas skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är verandan inbyggd direkt i deras hem. Sedan visar det sig att platsen är inhägnad med bärande väggar, rummets form och liknande. Det är också möjligt att verandan planeras att vara inglasad på andra våningen. Arbetsområdet i jämförelse med ett envåningshus är väsentligt annorlunda. Välj sedan ofullständig inglasning med ramar efter att ha vägt alla begränsningar som fundamentet dikterar.

Det är inga problem att valmöjligheterna är lite begränsade . Det finns många utmärkta alternativ för delvis ramglas. Men det är bäst att konsultera en designer och glasväggsinstallatör.

De hjälper dig att hitta det perfekta alternativet som passar ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönster spelar en viktig roll för att skapa högkvalitativa och bekväma glasrutor. Hur de öppnas beror på vilken typ av glas som väljs. Till exempel, för inglasade väggar med ramar, är lutnings- och svängfönster lämpliga. Idag är denna mekanism mycket efterfrågad. Detta beror på bekvämligheten, som tillhandahålls på grund av möjligheten att öppna skärmen i valfri riktning och luta dess övre del.

Det är svårt att installera ett sådant system på ramlösa glasytor . Och ur stilens synvinkel kommer designen inte att se estetiskt tilltalande ut. Handtagen på svängningsmekanismen kommer att vara ömma, precis som fackdörrar inte kan kombineras med den ramlösa versionen. Glasupplevelsen är dock tillräckligt stor för att kunna lösa alla synfel.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Inglasning av veranda och terrass lysthus är ganska populärt idag. Det verkar som om glas är det enda materialet som används vid tillverkning av glasstrukturer. Men designen innehåller många ytterligare delar, vars kvalitet avgör hållbarheten för hela glasväggen. Dessutom erbjuder tillverkarna en lista över material som kan ersätta glas. Dessutom överträffar de till och med glaset i vissa avseenden.

Ganska ofta används aluminium som råvara för fastsättning av profiler . Fördelarna med denna metall är att den inte korroderar, är ganska mjuk och har en låg massa. Aluminiumprodukter är också hållbara och säljs till ett mycket lågt pris om konsumentens fördelar. Aluminium är mycket lätt att använda, vilket gör att du kan skapa en profil för alla krökningar och installera avtagbart glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumprofiler är mycket praktiska och används ofta för inglasningar nära städer. Eftersom rekreationsområdena vanligtvis är små i området används glidningssystem för deras inglasning. Sådana system fungerar idealiskt på aluminiumprofiler. Det bör understrykas att användningen av denna metall är brandsäker och mycket tillförlitlig på grund av den lilla massan av delar. Bland nackdelarna bör det noteras att det endast används för kallt glas.

De flesta hus på landet är byggda av vanligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utan att avvika från stilen glaserar ägarna till sådana hus sina verandor och terrasser med ramar. Ramglas i ett trähus är det vanligaste och nästan inte annorlunda än fönsterkarmar i ett lägenhetsrum. Det är därför träramar är mer föredragna, dessutom kan du glasa verandan på detta sätt på egen hand.

Träramar ger aldrig upp sina positioner därför är trä ett naturligt och hållbart material med goda värmeisoleringsegenskaper. Det är också lätt att bearbeta, vilket är viktigt för reparationer. Nackdelen med sådana ramar är att det är nödvändigt att behandla dem med speciella ämnen mot skadedjur. Det är också värt att notera att trä inte gillar fukt, så varje gång fönstren måste torka ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träglasfönster har inte sådana nackdelar. De är det dyraste glasmaterialet. När det gäller prestanda är dubbelglasade fönster inte sämre än trä, de har ännu större värmeisoleringsindikatorer. Och detta stör inte naturlig ventilation inuti rummet. Dessutom är många företag engagerade i tillverkning av träisoleringsglasenheter. Av denna anledning finns det så många intressanta modeller, medan det är svårt att lägga till något nytt i vanliga träramar.

Det mest flexibla utseendemässigt är plastglas , detta är det vanligaste och billigaste alternativet idag. Förutom det stora sortimentet av modeller och färger har plast mycket bra prestandaegenskaper. Detta material är lätt att rengöra och har god värmeisolering. Men det finns också nackdelar - det är omöjligt att åtgärda störningen på plats, vanligtvis måste du byta ut delen helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör också noteras att den har en relativt kort livslängd och inte är lätt i vikt.

Jag skulle vilja markera ytterligare ett intressant material från vilket de så kallade mjuka fönstren är skapade. De är PVC -filmer som vanligtvis krymps till plastprofiler. Inglasning med ett mjukt fönster är idealiskt när du behöver ha både ett öppet lusthus och ett stängt samtidigt. PVC -filmen rullas till en rulle överst på duken och sprids lätt till sitt ursprungliga läge, tätt fäst i botten. Fästet är tillräckligt förseglat för att installera en värmeradiator inuti och använda rekreationsområdet även på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC-film är ett slitstarkt material, men det kräver fortfarande noggrannhet vid hantering . Det kan enkelt rengöras från kontaminering med vanligt tvålvatten. Den enda begränsningen för användningen av mjuka fönster är produktionsstandarden, enligt vilken dukens bredd inte överstiger 140 cm. Detta betyder att om det inte är möjligt att passa in i en duk måste två smälta ihop. Denna fusion lämnar naturligtvis en synlig söm som är cirka 30 mm bred.

Men sätt inte omedelbart ett kryss på PVC, det finns många sätt att täcka och torka sömmarna. De kan också bekvämt döljas med fästelement.

Filmen kan fästas på olika sätt, till exempel med häftklamrar eller silikonband.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om filmarket är avtagbart måste det fästas från sidorna, varifrån det kommer att krypa ihop. Sidan där rullen ska monteras är fäst med öljetter. Ibland kommer vanliga viktmedel att ersätta fästena om hård vind är ovanlig för klimatet i området.

Särskild försiktighet krävs för PVC -film . Du måste vara försiktig med vassa föremål, de kommer att förstöra filmen med en lätt beröring. Om det är särskilt kallt ute är det bättre att inte rulla locket till en rulle. Det kan finnas problem med avrullning och med själva filmbeläggningen, om det är mindre än 15 minusgrader utanför. Till skillnad från glasskivor ska du inte luta dig mot filmen, inte ens med låg vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det yngsta alternativet är polykarbonatglas. Den har hög hållfasthet och är helt obegränsad av profilens form. Polykarbonatglas är hörnstenen i många designidéer. Detta material överför ljus bra, och det är vad ett rekreationsområde ska vara. Förutom ljusöverföringsparametern är polymerplast brandsäker, stötsäker och absolut okänslig för stark vind.

Tack vare de flexibla profilerna av polymerplast är det möjligt att förkroppsliga dina mest otroliga idéer för inglasning av en veranda eller terrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan det här materialet få en nyans, vilket också kan ge lust till hemförbättringen. Framställningen av polykarbonat är en komplex process som sedan tillåter att den innehåller ultravioletta strålar. Och naturligtvis, ju mer komplex produktionen är, desto dyrare är det att sälja den på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

För att bli inspirerad och göra ditt lusthus för avkoppling inte värre än bilder måste du överväga flera vackra glasrutor.

En variant av ett modernt hus på landet. Verandan är fäst vid husets vägg och fungerar som ett fullvärdigt relaxrum. Platsen är utrustad med varmt ofullständigt panoramaglas med ramar. I detta fall verkar ramarna inte alls triviala, utan tvärtom ser de ovanliga ut mot naturens bakgrund. Trots stilens svårighetsgrad saknar verandan inte naturligt ljus.

Bild
Bild

För detta alternativ valdes fackdörrar, som idealiskt matchar den moderna stilen på själva verandan. Det är värt att notera att visuell känsla är viktig när du utformar din egen veranda. Rummet bör inte anstränga sig, så du måste ägna vederbörlig uppmärksamhet åt valet av färger.

Utan tvekan är möjligheten till en sommarveranda värd uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den är fäst vid huset och är helglasad. Kanske är detta till och med ett alltför ljust vilrum. En sådan veranda kommer att vara en gåva för familjesammankomster, en glädje för barn. Här kan du också få ett outplånligt intryck av kvällarna i det fria.

Taket och fönstren på denna sommarveranda är gjorda av polykarbonatmaterial. Inredningen i rummet har en positiv, avslappnad attityd. Det är säkert att säga att detta är ett annat rum i ett lanthus. Inglasningen är gjord med ramar i en panoramavariant. Således ges en fullständig utsikt över trädgården.

Bild
Bild

Ytterligare en version av verandan kopplad till stugan. Ramen i rummet är helt monterad med hjälp av trä, som lanthuset självt. Tack vare denna inredning blir verandan till ett magiskt ljust hörn av komfort. Återigen sitter glaset i ramen. Med designern rätt vision kommer ramar aldrig att verka överflödiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på de möjliga alternativen kan man inte klara sig utan polykarbonatglas, eftersom det har en nyhet och modern stil. Denna version har helglas med böjda glasplåtprofiler. Utrymmet inuti verandan kan vara för begränsat, men det kan expandera om skjutfönster används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så verandan kombinerar både ett utomhus lusthus och en blygsam förseglad lounge.

Ett sådant rum kommer alltid att vara ljust, men inte varmt. Om det plötsligt regnar eller snöar kommer inget att hota dig inuti polykarbonatbeläggningen. Tack vare det krökta glaset kommer fukt och smuts inte att samlas på ytor, de kommer helt enkelt att rulla ner till marken.

Slutligen, överväga sommarstugans terrass som byggdes utanför omkretsen av lanthuset. En sådan terrass fungerar som ett mysigt hörn där det är trevligt att vara ensam och tänka. Den är designad utan professionellt ingripande, men ändå på en mycket hög nivå. Glasrutor i denna version är delvis gjorda på basis av PVC -folie. Som ni ser skiljer det sig inte mycket från vanligt glas.

Rekommenderad: