Veranda Till Huset Med Plastfönster: Verandaglas I Sommarstugan, PVC -ramar För En Stängd Terrass, Hur Man Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Veranda Till Huset Med Plastfönster: Verandaglas I Sommarstugan, PVC -ramar För En Stängd Terrass, Hur Man Gör Det Själv

Video: Veranda Till Huset Med Plastfönster: Verandaglas I Sommarstugan, PVC -ramar För En Stängd Terrass, Hur Man Gör Det Själv
Video: convert covered porch to [four season room] 2024, April
Veranda Till Huset Med Plastfönster: Verandaglas I Sommarstugan, PVC -ramar För En Stängd Terrass, Hur Man Gör Det Själv
Veranda Till Huset Med Plastfönster: Verandaglas I Sommarstugan, PVC -ramar För En Stängd Terrass, Hur Man Gör Det Själv
Anonim

I lantliga hus i sovjetisk stil byggdes omedelbart verandor tillsammans med byggnaden. Byggnaderna hade gemensamma väggar och tak. En sådan förlängning var ett alternativ till korridoren, från vilken dörrarna ledde in i vardagsrummet. Till skillnad från korridoren var verandaen inte uppvärmd och spelade också rollen som en vestibyl som hjälpte till att hålla byggnaden varm. Nu bygger de fullvärdiga hus med korridorer, kök och badrum. Förekomsten av en veranda ingår omedelbart i projekten i vissa byggnader. Men om det inte finns där, hjälper moderna material och teknik till att slutföra konstruktionen till det färdiga huset.

Verandan anses inte vara ett grovkök i dessa dagar ., blir det en favorit semesterplats för hela familjen. Annekserna är utrustade med stora fönster och snygga möbler, de är ljusa och mysiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggplats

Var man ska bygga en veranda bestämmer varje ägare till ett privat hus själv. Du kan överväga olika projekt och välja det lämpligaste alternativet för din familj.

Det vanligaste alternativet är när verandan är fäst vid sidan av ingången till huset . Men vissa ägare planerar en riktad byggnad. Till exempel, om du har ett litet kök, finns det ett behov av att skapa extra utrymme till förmån för matsalen. I detta fall görs en dörr från köket och en veranda byggs. En förlängning från sidan av barnrummet hjälper till att ordna ett sommarlekrum, och från sidan av hallen kan det bli ett kontor.

Vissa ägare väljer en plats för en veranda med hänsyn till kardinalpunkterna för att använda maximalt naturligt ljus.

Östra sidan kommer att få gott om solsken före lunchtid, liksom västsidan på eftermiddagen. Den södra delen av huset är alltid varmare och smekad av armaturen; det är lämpligt för en plantskola eller en vinterträdgård. Den sorgligaste platsen för en veranda är husets norra vägg, men på de södra breddgraderna blir det en räddning från sommarvärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

En veranda är en sluten inglasad struktur med fundament, väggar och tak, en kapitalstruktur som gör att du kan utöka byggnadens boyta. Denna design kan inte ses som ett ljust lusthus på baksidan av gården. Projektet måste samordnas och registreras med särskilda institutionella organisationer. Ibland tar översynen av planen flera månader, så det är bättre att det här är vinterdelen av året.

Efter att ha bestämt byggplatsen är det nödvändigt att beräkna parametrarna för den framtida strukturen . Lokalens storlek beror på måluppgiften och ägarens materialförmåga. Du kan svänga till byggnaden i hela väggen.

Men det bör komma ihåg att om den här väggen har fönster faller de in i verandaområdet, och även med kontinuerlig inglasning av förlängningen blir det mindre naturligt ljus i rummen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja byggnadens form och rita en skiss. Byggnaden ska anges på platsens allmänna plan, och även en ritning av själva verandan och dess angränsande till huset bör ritas upp.

Projektet specificerar typerna av byggmaterial och beräknar deras mängd . Det vore korrekt att bygga en förlängning av samma material som huset, men kombinationer är också tillåtna, och en tegelbyggnad med en veranda i trä ser inte alls illa ut.

Bild
Bild

fundament

Efter att ha skapat ett projekt och fått tillstånd från BTI kan du börja bygga. I det första skedet rensas platsen och den bördiga delen av jorden tas bort.

Därefter läggs grunden; pelare eller tejp är lämplig för verandan . Det ska inte knytas till en gemensam husgrund, de har olika vikter och krympning. Så att husets monolit inte drar en ljus förlängning bakom sig, lämnas ett gap på fem centimeter mellan dem. Fundamentets djup sjunker till frysskiktet, men jordtypen och förekomsten av grundvatten bör beaktas. Byggnaden kan "leka" och den kommer att behöva en mer solid grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en stor veranda av tegel och med ett tungt tak behöver du en bandfundament. Det är nödvändigt att gräva en dike, installera träformar i den, lägga armering och häll betong (en blandning av sand, cement, krossad sten). Låt stå i en vecka tills den är helt torr och ta sedan bort formen.

För att förhindra sprickbildning under varmt väder fuktas den torkande grunden med vatten flera gånger om dagen.

För en liten ljus veranda räcker det med två pelare i hörnen. Sand hälls i de förberedda groparna med 20 centimeter, pelaren är gjord av tegel eller ett rör sätts in, sedan hälls det med betong. Utrymmet mellan pelaren och marken är täckt med sand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Bjälkar läggs på grunden, sedan monteras en grov beläggning. Utrymmet under det framtida golvet bör isoleras med expanderad lera, läggas i två lager med takpapp. Installera stockar för det färdiga golvet och lägg brädor. Om du gör ett betonggolv behöver du ytterligare isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Ett trä används för ramväggar. Den nedre bandningen utförs på balkar som läggs på det grova golvet. Racks sätts in i de skurna spåren på ett avstånd av en halv meter från varandra. En stång läggs också på toppen (för den övre remmen). En balk är installerad ovanpå som förenar spärkonstruktionen. Väggramen är klädd med ett material som är mest i harmoni med byggnaden.

Inuti rummet kan väggarna mantlas med plywood, på vilken beklädnaden är monterad . Utanför är trä eller sidospår lämpligt, och isolering och vattentätning bör läggas mellan ytter- och innerklädden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Om verandan byggs samtidigt med huset kommer den att ha ett enda tak med sig. I den senare tillbyggnaden kommer taket att ligga intill byggnaden. Verandaen, byggd på husets sida, har ett sluttande tak och på fram- eller baksidan har det ett gaveltak. Det är lämpligt att välja samma tak för båda byggnaderna.

Det ska finnas ledigt utrymme mellan taket och taket för luftcirkulation, och vid behov kan isolering och vattentätningsmaterial läggas.

Bild
Bild

Glas

Verandaens inglasning produceras på olika sätt: med hjälp av metallplast, polykarbonat, PVC-film, aluminiumprofil, trä. Plastfönster är de mest populära idag.

Fördelarna med detta val inkluderar:

  • garanterad lång livslängd;
  • frostbeständighet;
  • dammtät;
  • ett tvåglasfönster har bra ljudisolering;
  • deformeras inte under påverkan av solljus;
  • vattenbeständighet - till skillnad från trä absorberar de inte fukt;
  • behöver inte färgning, antibakteriell och korrosionsimpregnering;
  • enkel vård;
  • lätt att installera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna bör det noteras att plast inte är ett naturligt material; vissa av dess typer kan avge giftiga ämnen. När du köper ett tvåglasfönster bör du be säljaren om ett certifikat för produkten, som anger faroklassen. Om plasten inte är av mycket hög kvalitet kan den med tiden förlora sin lyster och fläckar.

Ren plast är svag, den tål inte glasets vikt Därför används ofta metall-plastpåsar vid inglasning. Denna struktur är tung och kräver ett bärande stöd. Icke-förstärkt plast används på lätta konstruktioner; det har tunt, icke-härdat glas. Sådana fönster är ömtåliga och traumatiska.

För montering av metall-plastfönster är träbjälkar (100 x 150 mm) lämpliga som stöd. Vid installationen av tvåglasfönster används speciella fästelement som förbinder strukturen med karmens ände. De resulterande sprickorna förseglas med polyuretanskum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samma regler gäller vid inglasning av verandataket, vid behov. Takramen måste vara stark för att hålla plastpåsarna, så det är lättare att använda polykarbonat. Ibland finns takfönster som ser original ut. För ventilation med hjälp av takkonstruktioner tillhandahålls vanligtvis en fjärrkontroll.

Plastfönster håller värmen väl och är lämpliga för vinterverandaer utrustad med öppen spis eller andra uppvärmningsmedel. På grund av tillverkningens särdrag kan metall-plaststrukturer inte vara för stora. Om du behöver fönster från golv till tak bör du välja andra material (trä, aluminium).

Bild
Bild
Bild
Bild

Inglasningen på verandan är delvis och panoramautsikt. I det första fallet görs inte fönster på alla väggar. Detta är ett billigare alternativ, men förlängningen är inte tillräckligt lätt. Om fönstren från rummen vetter mot verandan förblir rummen dåligt upplysta. Panoramaglas täcker alla ytterväggar, ibland även taket. Denna förlängning får maximal mängd naturligt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppningsmetoder

Alla lämpliga glasrutor kan väljas utifrån hur ramarna öppnas.

  • Swing alternativ den mest populära. Paketet består av två eller tre delar, medan bara en eller två delar kan svängas upp och den centrala delen förblir stationär. Möjligheten att öppna fönstret ökar kostnaden för strukturen, därför är inte varje sektion beordrad att vara rörlig.
  • Glidande ramar flytta på speciella löpare i en eller olika riktningar. Varje sektion, när de förskjuts, kommer in i den andra. Denna design är bra för små verandor, eftersom den inte tar mycket plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svängbara sektioner är utplacerade på en axel och kan monteras i en viss del av fönstret. Sådana mekanismer används också i ramlösa versioner.
  • Luta och vrida fönster bra för vintersäsongen, de är lätta att använda, håller värmen, har ett myggnät.
  • Multi-frame glidning varianter ("dragspel") ger inte tillförlitlig täthet. Denna metod kallas också swing-and-slide. Sommarverandaer är utrustade med fönster med en sådan mekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasenhetens form

Plastfönster har skillnader i glasenhetens form. Oftast används traditionellt rektangulärt glas. De är bra för sommarstugor och typiska verandor i privata hus. Stängda ramar ser klassiskt strikta ut, de kan vara med ett, två eller tre glasögon. Konstruktionerna har olika öppningssystem (glidande, svängbara).

Runda veranda -fönster i plast är inte populära, de är beställda för implementering av speciella designlösningar. Kan tillverkas av PVC och välvda fönster. De ser ovanliga och dyra ut. Denna design är funktionell eftersom den kan öppna och stänga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönster är den dyraste typen av metall-plastkonstruktion. Deras installation är vanligtvis betrodd av specialister för att undvika skador på paketen.

Trapezformade fönster har också komplexiteten i installationen; i detta fall kommer guider också att behövas. Denna typ av glas ser särskilt attraktiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om terrasserna alltid är öppna och kalla, kan verandorna vara varma på vintern eller sommaren med läckande inglasning. Varma påsar har en tät struktur som består av flera frostbeständiga glasögon. Om du isolerar väggar och tak, tänk på värmesystemet, kan du få en bekväm vinterbyggnad. Vackra finish och en modern inredning hjälper till att göra verandan till en favoritplats i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta alternativ

Veranda-matsal med panoramaglas och ett sluttande tak. Strukturen upptar en del av huvudbyggnadens vägg.

Bild
Bild

En liten veranda med panoramautsikt ligger bredvid uteserveringen.

Bild
Bild

Det finns flera typer av inglasningar: rektangulära och välvda. Ytterfönster är gjorda på golvet. Rummet har kök och matplats.

Bild
Bild

Tillbyggnaden är större än väggen i huvudbyggnaden. Ett sådant projekt anses inte lyckat.

Bild
Bild

Stor vinterveranda, byggd av samma material som huset. Utrustad med plastfönster och en dörr.

Bild
Bild

Verandan hjälper ett litet hus att få ytterligare utrymme, och i ett stort kommer det att ge en möjlighet att koppla av medan du betraktar det naturliga landskapet.

Rekommenderad: