Byt Hus Med En Veranda: Ett Hus På Trädgården I En Släpvagn På 6x3 M, Två-rums Modulbyggnader Med Toalett För Ett Sommarboende, En "väst" -layout I Trä

Innehållsförteckning:

Video: Byt Hus Med En Veranda: Ett Hus På Trädgården I En Släpvagn På 6x3 M, Två-rums Modulbyggnader Med Toalett För Ett Sommarboende, En "väst" -layout I Trä

Video: Byt Hus Med En Veranda: Ett Hus På Trädgården I En Släpvagn På 6x3 M, Två-rums Modulbyggnader Med Toalett För Ett Sommarboende, En
Video: The Alpha Tiny House Has It All 2024, April
Byt Hus Med En Veranda: Ett Hus På Trädgården I En Släpvagn På 6x3 M, Två-rums Modulbyggnader Med Toalett För Ett Sommarboende, En "väst" -layout I Trä
Byt Hus Med En Veranda: Ett Hus På Trädgården I En Släpvagn På 6x3 M, Två-rums Modulbyggnader Med Toalett För Ett Sommarboende, En "väst" -layout I Trä
Anonim

Närvaron av ett bekvämt förändringshus med en veranda i landet är inte mindre viktigt än själva byggandet av huset. Alla vet att byggandet av privat egendom ibland tar många år på grund av ekonomiska eller andra problem, så hela tiden behöver du helt enkelt ha ett tillfälligt boende, vilket kan vara mindre stort, men praktiskt och bekvämt. En sådan tillfällig byggnad för ett sommarboende kan vara både stationär och mobil (på en plattform och på hjul). Den kan transporteras på ett liknande sätt från plats till plats, göras i hörn (så det tar mindre plats) eller flyttas fritt inom platsen om du behöver det.

Bild
Bild

Funktioner i lanthytter

Det mest mångsidiga, prisvärda, ergonomiska och populära bland våra landsmän är stugor med en storlek på 6x3 m. Sådana allmänt accepterade dimensioner är viktiga även när du behöver transportera en stuga. I detta fall krävs ingen särskild dokumentation för att transportera strukturen längs federala motorvägar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ännu bekvämare alternativ för tillfälligt boende är ett tvårums skjul med en veranda . Samtidigt, med tiden, kan du ändra dess design, göra ett lager eller ett bad av en sådan struktur. Verandan i sådana projekt kan fungera som ett sommarkök, en entré eller bara en viloplats med solstolar, ett bord eller stolar på den.

Bild
Bild

Taket i ett skjul med en veranda kan ställas eller gavel och helst anslutas till resten av byggnaden. Inuti huset är utrymmet vanligtvis uppdelat i 2-3 fack. Det kan till exempel vara en entré med ett bifogat kök och 2 levande minirum (vardagsrum och sovrum). Detta alternativ är idealiskt för barnfamiljer, så att alla har sitt eget hörn i skjulet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är tack vare skiljeväggarna som du kan skapa en speciell komfort inuti och kompetent inte bara zonera utrymmet utan även fördela den termiska energin inuti rummet. Det enklaste och billigaste alternativet är en gipsväggspartition.

Bild
Bild

Fördelar med att byta hus

De otvivelaktiga fördelarna med trädgårdshytter framför andra alternativ för tillfälligt boende är:

  • mångsidighet och mångsidighet (kan användas för olika ändamål);
  • enkel installation (för byggandet av ett växelhus med terrass, två skickliga arbetare och flera dagars intensivt arbete kommer att vara tillräckligt);
  • överkomligt pris (om kostnaden är en prioritet är ett metallbytehus det billigaste alternativet).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ändra husalternativ

Modulära hytter kan uppdelat efter funktionellt syfte (i den här artikeln överväger vi ett bostadsalternativ), och enligt de material som används i konstruktionen:

  • metall ("släpvagn" eller blockbehållare), täckt med korrugerat järn;
  • trä (från en timmerstomme, isolering och trämantel);
  • kombinerad (metallram, mantlad med bräda eller plast).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med trähytter:

  • värme;
  • miljövänlighet av materialet;
  • olika mönster och former;
  • överkomligt pris;
  • styrka och tillförlitlighet.
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar risken för brand och behovet av att ta hand om trägolvet. Men dessa problem kan delvis lösas med hjälp av speciella impregneringar och trävårdsprodukter.

Fördelar med metallbyteshus:

  • hållbarhet och driftstid;
  • enkel vård;
  • motstånd mot olika yttre påverkan;
  • möjligheten att mantla med material på begäran av ägarna;
  • pålitligt skydd mot vandaler.
Bild
Bild

Av nackdelarna noteras bara att även med ett lager isolering i en sådan bostad kan det vara kallt på vintern och varmt på sommaren. Därför bör detta alternativ väljas av dem som inte tillbringar för mycket tid i förändringshuset, men bara ibland använder det för sitt avsedda ändamål.

För att samla in kan byteshus delas in i flera typer

Sköldbyte hus - det snabbaste, enklaste och billigaste sättet att bygga en sådan struktur. Ett sådant förändringshus är tillfälligt och behöver inte en särskild grund.

Bild
Bild

Timmerstugor - den mest pålitliga och varmaste, därför lämplig för användning i norra regioner. Ett sådant förändringshus är faktiskt ett litet, men mycket praktiskt och funktionellt lanthus.

Bild
Bild

Rambyteshus monteras med en speciell teknik, så att du kan bo i dem på vintern. Denna byggnad skapas för långsiktigt boende. Inuti är byggnaden täckt med spånskiva eller spånskiva, utvändigt används också klädskiva.

Bild
Bild

Hur man bygger ett förändringshus med en veranda

Om du bestämmer dig för att bygga ett förändringshus i din sommarstuga själv, gör först en arbetsplan (den finns på Internet från många tillverkare av förändringshus) och rita en preliminär ritning eller skiss av strukturen. Standardkonstruktionen med två rums byteshus har formen av en "väst" med en hall.

Bild
Bild

Närvaron av en veranda kommer att ge strukturen ytterligare komfort. När du bestämmer en plats för ett förändringshus, tänk på att avståndet mellan det och angränsande strukturer bör vara mer än 3 meter.

Förändringshusets livslängd beror på en pålitlig grund (naturligtvis, om vi inte talar om en mobil struktur på hjul). Om en standardremsfundament inte är möjlig (till exempel om platsen ligger på en sluttning) är det bättre att använda skruvhögar. I en sådan situation, glöm inte dränering, som kommer att skydda platsen och byggnaderna på den från grundvattnets destruktiva kraft. För detta är tampad grus, sand och krossad sten lämpliga. Den vanligaste typen av fundament för sådana strukturer är kolumner, den är gjord av betong eller tegel.

Bild
Bild

Ramen på förändringshuset gjord av balkar monteras från hörnen, sedan kommer takets tur. Vertikala balkar längs fasaden görs högre, och själva taket kommer att hållas på spärren som är anslutna av lådan. Glöm i så fall inte att tömma vattnet.

Bild
Bild

Takbeläggningen läggs uppifrån med skruvar och skruvar . För att göra ditt tak pålitligt, praktiskt och energieffektivt, täck det med takjärn och galvaniserad plåt, så kan du isolera taket med Isospan. För dem som inte gillar ljudet av droppar på en järnyta kan en mjuk ondulinbeläggning rekommenderas.

Bild
Bild

Därefter kommer vägg- och takisolering och installation av fönster och dörrar. Strålar intill marken bör behandlas med ett antiseptiskt medel mot effekterna av svamp eller insekter. Rulleisolering bör användas för fasaden. Och alla typer av sprickor i strukturen kan maskeras med polyuretanskum.

Bild
Bild

För att byggnadens brandsäkerhet ska vara hög är det nödvändigt att applicera en speciell impregnering på trädet och använda glasull av hög brandmotståndsklass för isolering. I detta fall måste värmeisoleringsmaterialet fördelas jämnt överallt, skiktet måste ha en minsta tjocklek på 10 cm.

Bild
Bild

När du avslutar arbetet, var uppmärksam på att skyddande träfläckar inte bara kommer att ge ditt förändringshus ett modernt och attraktivt utseende, utan också skydda strukturen från de negativa effekterna av ultravioletta strålar, extrema temperaturer och all slags nederbörd. I slutet tillverkas ett isolerat golv (mineralull är lämplig som isolering). Behandla sedan golvet med antiseptika, som skyddar det mot yttre påverkan.

Bild
Bild

Förlängning av verandan till skjulet

Verandaen under taket, fäst från sidan av ytterdörren, ger dig extra komfort på sommaren, inte bara ökar det användbara området och skapar en trevlig nyans i värmen, men blir också en plats för vila, torkning av kläder, en sommarkök eller till och med en grillplats (glöm inte brandsäkerhetsåtgärder). Det viktigaste är att säkerställa ett enda plan av fundamentet när du planerar en sådan förlängning.

Bild
Bild

För att lägga till en veranda i skjulet behöver du:

  • brädor 30 mm och 25 mm;
  • virke 100x100 mm;
  • takläggning av wellpapp;
  • fästelement;
  • 4 justerbara fötter;
  • konstruktionsverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Verandaens grund bör läggas tillsammans med byggnadens huvudfundament. Du kan lägga till en terrass senare, det viktigaste är att fast ansluta 2 stift. Blocken installeras på samma sätt och justeras i höjd. Träbandet är säkert fäst vid växelhuset med metallhörn och skruvar. Se till att veranda -diagonalerna är lika långa.

Bild
Bild

Basen på terrassen är gjord enligt nivån, golvbrädorna läggs och de vertikala stöden fixeras med fock. Tänk på att taket kommer att luta med en skillnad på 10 cm. Den övre remmen är gjord av timmer, takbjälkar och svarv placeras och wellpapp fixeras under taket. Ett räcke görs på en höjd av cirka 90 cm från golvnivån. Och alla typer av dekorativa element, till exempel pilaster och baluster, kommer att ge din veranda skönhet och originalitet.

Bild
Bild

Ytterligare arrangemang

Du kan leda vatten genom att ansluta till ett centraliserat vattenförsörjningssystem eller använda en autonom struktur. För installation av ledningarna är det absolut nödvändigt att anlita en professionell elektriker för att inte riskera din säkerhet. Av "civilisationens fördelar" som du förmodligen kommer att behöva i tillfälliga bostäder kan du också använda toalett, dusch, avlopp, luftkonditionering.

Bild
Bild

Du kan laga mat på elspisen eller använda gas från cylindrar. På samma sätt, med välorganiserat installationsarbete, kan du bekvämt bo i ett skjul med en veranda året runt.

Bild
Bild

Tips

Ett gör-det-själv-byt hus är ett praktiskt och billigt boende som inte behöver vara tillfälligt förrän du bygger ett hus på platsen. Det kan mycket väl komma till nytta efter det som en levande eller hjälplokal, till exempel ett bad- eller bruksblock. Du kan själv välja om det är värt att köpa ett färdigt förändringshus från ett byggföretag eller om det är bättre att bygga det själv.

Bild
Bild

Om du vill köpa en färdig version är det billigare att köpa en struktur direkt från tillverkaren och inte i järnaffärer. Innan du köper, var noga med att i förväg diskutera alla nyanser om typen av material som används i konstruktion, samt dimensioner, typ av glas, installationsdetaljer och betalning. Det är mycket möjligt att en färdig produkt kommer till dig, eftersom den samlas i speciella hangarer. Byggare kan på kundens begäran montera strukturen på din webbplats.

Bild
Bild

Och om du bestämmer dig för att inte skynda dig och göra ett förändringshus med en veranda med egna händer, välj alternativet med två rum. Ett sådant bytehus är så bekvämt som möjligt. Det kommer att bli ett utmärkt ställe att koppla av efter en arbetsdag i landet. Om du bekvämt utrustar ett sådant "bo", kommer du förmodligen inte att märka skillnaden mellan det och ett fullvärdigt hus.

Rekommenderad: