Smaragdfärg I Interiören: Kombination Med Andra Färger. Smaragdsoffa, Gardiner, Väggar Och Andra Föremål I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Smaragdfärg I Interiören: Kombination Med Andra Färger. Smaragdsoffa, Gardiner, Väggar Och Andra Föremål I Inredningen

Video: Smaragdfärg I Interiören: Kombination Med Andra Färger. Smaragdsoffa, Gardiner, Väggar Och Andra Föremål I Inredningen
Video: 100+ living room colors combinations and wall painting colors ideas 2024, Mars
Smaragdfärg I Interiören: Kombination Med Andra Färger. Smaragdsoffa, Gardiner, Väggar Och Andra Föremål I Inredningen
Smaragdfärg I Interiören: Kombination Med Andra Färger. Smaragdsoffa, Gardiner, Väggar Och Andra Föremål I Inredningen
Anonim

Smaragd är färgen på havet och gräset, löv och ädelstenar. Det skapar en stämning och komfort, förknippas med fred och stabilitet. Ger dig möjlighet att koppla av efter vardagliga bekymmer. Huvuduppgiften vid inredning av ett hus är att korrekt välja huvudfärgerna, komplettera dem med en rik smaragd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Smaragdfärg i interiören är förknippad med lyx och adel. Alla de olika nyanserna av detta mineral används i stor utsträckning. Smaragdens magi beskrivs i gamla legender, man tror att den heliga graalen huggits ur den. Och också har ädelstenen länge fungerat som grund för kvinnors och herrsmycken. På den röda mattan kan du ofta se stjärnornas eleganta aftonklänningar som lyser med alla nyanser av grönt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna palett är inte mindre populär när man inreder interiörer. Du kan säkert använda denna ton om du gillar ljusa och attraktiva accenter på väggarna, ovanliga gardiner eller en spektakulär malakitsoffa .… Tvärtom kan det totala utförandet av interiören i djupa färger orsaka en känsla av trångt utrymme, visuell trängsel och till och med dysterhet. Därför tilldelas rollen som en sekundär färg smaragdfärgen, särskilt om det är en mörk nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett hus måste du ta hänsyn till kombinationen av smaragdgrönt med andra färger och stilstrukturer. Det är viktigt att veta vilka element och möbler som är bäst att välja i gröna nyanser. Klassiska tillbehör som stora vaser och figurer, gesimser och väggur, ovanliga mattor och lampor, överkast och dukar är perfekta för detta . Du kan distribuera dem i olika delar av rummet och skapa en ny sofistikerad stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kombinerar man?

Enligt klassificeringen av färger är smaragd grönblå, den kombinerar egenskaperna hos två paletter, därför har den en så rik färg. Tonens skönhet verkar mer uttrycksfull om den kombineras korrekt med andra.

Smycken nyans ser ut som en kung med guld och silver . Paletten är lätt att expandera till gyllene gula och apelsiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Neutral grå Fint stöd av en djup och lugnande smaragdfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Perfekt kombination med svartvitt , speciellt i art deco -stil. Djupet och renheten hos den grönblå skalan manifesteras i sin helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ädla träslag och stenar, marmor och granit … Det betyder att beige och ljusbrun, grädde och sand också är lämpliga för att skapa en mysig interiör tillsammans med smaragdens färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kall ultramarin och blå betonar smaragdens tillhörighet till två paletter - grönt och blått … Denna kombination ger en avslappnande och lugnande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den rosa paletten är kontrasterande , men samtidigt mjukgör ljusa nyanser och ger luftighet åt denna kombination. Ett glatt grönrosa rum kan bli en plantskola eller ett sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanserna i ensemblerna som skapar en känsla av integritet och harmoni kan inte ignoreras . I det här fallet tilldelas rollen som huvud halvton till en lättare - olivolja, mynta, sallad. Från ljusa nyanser är lime och örter välkomna. Delikat mjölk eller champagne, ljusgrå och pärla kompletterar harmonin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorera rum i huset

Designers har utvecklat ett stort antal idealiska kombinationer för alla rum med en nyans av smaragd, och det kommer inte att vara svårt att köpa tapeter, gardiner eller möbler i den här tonen. Den rika färgen används i vardagsrummet och studien, barnkammaren och sovrummet. Fläckar och skär, detaljer och möbler i nyanser av en grön palett ser bra ut i korridoren och i köket.

Dessutom är golv i ett liknande färgschema, kombinerat med luftig rosa och andra pastellfärger, lämpliga i interiören. Och även för reparationer kan du plocka upp smaragdväggpaneler, material "som en sten" för handfat och bord, plastklädsel för alla ytor och möbler, VVS.

Kök

I ett vitt kök kommer gröna möbler att vara ett elegant och sofistikerat tillägg, mattor och ränder på kakel eller tapeter kommer att skapa en sofistikerad tandem. Interiören i medelhavsstil förbättrar renheten i det rena vita och djupet i den ädla marinblå. Om den keramiska plattan på väggen upprätthålls i denna ton, väljs detaljer för gyllene och metalliska toner för den. I köket påminner växtnyanser om saftiga frukter och grönsaker, ökar aptiten. Lantlig stil är också bra - matsalsbänkarna och bänkskivan i trä kan helt enkelt målas i den färg du vill ha.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

Om det är ett badrum tillhandahålls en uppfriskande stämning för hela dagen. Dessutom manifesteras här en härlig kombination av smaragd med bländande vitt - badkarets och diskbänkens färg. Som regel görs väggarna mörkare och golvet och taket ljusare.

I det här fallet kan allt upprätthållas i olika nyanser inom paletten. Svart och mörkgrönt VVS i retrostil ser inte mindre imponerande ut mot lysande smaragdstänk och guldplattor. En sådan interiör ger omedelbart intryck av dyrt och elegant tillsammans med fantasifulla detaljer och en spegel i en vacker metallram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Vi bör också stanna vid kombinationen av blått och grönt. Om fönstren i rummet vetter mot söder kommer blått och gräsbevuxet att göra det svalare, bekvämare och mer romantiskt. Denna ensemble kommer att påminna dig om en gräsbevuxen äng och en skog som rensar bland den blå himlen, havsvågor bland ett upplopp av vegetation i djungeln. I sovrummet använder de grädde och andra känsliga toner, sand och beige, och detaljerna lämnas gröna - överkast, gardiner och tavelramar på ett blommigt tema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

I barnkammaren är det viktigt att skapa en glädjande och lugn inredning så att barnet kan känna sig bekväm och inte känna spänningar. Därför behöver interiören tillsammans med mjuka toner en ljus och vacker accent . Du kan markera en möbel - en ottoman, ett bord eller en smaragdfärgad stol. Det snövita utrymmet kommer att kortfattat kompletteras med färska toner av olivolja eller pistasch. Ett rum för en tjej med många rosa toner kommer att glittra med vårnoter om du lägger till en kudde i sängen eller en matta med applikation i gröna toner.

Dessa färger är bra för att lugna ett aktivt barn före sänggåendet och förbättra humöret under dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Om rummet är stort, till exempel en hall eller ett vardagsrum, och även med högt i tak, kommer ädel pistasch eller mörkgrön att dekorera det avsevärt. Gardiner kommer att öka intrycket av höjd och ledigt utrymme i en ljus inredning. Vid första anblicken är inkompatibla färgkombinationer från flera paletter - varma och kalla - möjliga. De dekorativa elementen kan vara ljusröda och blå, medan grundtonerna förblir beige och vita.

Det räcker med att lägga gröna kuddar på soffan för att du ska vilja koppla av med vänner över en kopp te. Eller häng en blommig matta.

Det är en mångsidig färg som ger ditt hem komfort. Samtidigt lämnas belysningen ljus och alla material för dekoration krävs av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Studie

Ett litet kontor hos en respektabel person kommer att dra nytta av ett förvärv som en skinnsoffa eller en fåtölj med mörkgrön klädsel. Rummet är lätt att vara i, inget distraherar. Nervsystemet lugnar ner och den nödvändiga mentala tonen bibehålls. Om du flyttar dina ögon till smaragd accenter kan du ge dem en vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vardagsrum-hall i stora storlekar med panoramafönster . Inredningen använder ett antal grundfärger - grönt, mörkblått, gult och vitt. Fåtöljens klädsel i mörkt havsgrönt med armstöd och ben i polerat brunt trä. En lyckad färgkombination med både mörkblått och gulaktigt på gardinerna och grått på golvet.

Bild
Bild

Matsalen är liten i storlek med mönstrade marinblå väggar, en soffa och kuddar av samma färg, varav en i smaragdtoner . Den andra kudden och dekorativa porslin på bordet är ljusgula. Kombinationen av en soffa och en vägg med en mörklila fleecy matta på golvet ser ovanlig och sofistikerad ut.

Bild
Bild

Ultramodern sovrum med smaragd inslag . Golvet, en del av taket och väggarna är turkost, omslaget med samma ton på ena halvan av sängen. Den centrala väggen är malakit med en komplex konsistens. Den andra halvan av sängen och resten av inredningen är vita. Svarta dekorativa kuddar och TV -skärmar.

Bild
Bild

Entré med släta gröna väggar och ljust trälackerat golv . Hörnbord i retrostil, dörr- och fönsterkarmar är svarta. Som kontrast valdes en dekorativ genomskinlig vit panel, glas och metall.

Bild
Bild

Kök i lantlig stil med ett stort skåp och ett bord i myrgrönt . Bordsskivan och kylskåpet är mjukt beige, träredskap och höga pallar vid bordet. Lampskärmarna på hänglamporna har samma färg. Golvet är valt i samma ton med en bänkskiva i trä.

Rekommenderad: