Design Av En Studiolägenhet (119 Bilder): Interiörprojekt I Ett Mysigt Vardagsrum, Litet Och Rektangulärt Med Ett Fönster, De Bästa Idéerna

Innehållsförteckning:

Video: Design Av En Studiolägenhet (119 Bilder): Interiörprojekt I Ett Mysigt Vardagsrum, Litet Och Rektangulärt Med Ett Fönster, De Bästa Idéerna

Video: Design Av En Studiolägenhet (119 Bilder): Interiörprojekt I Ett Mysigt Vardagsrum, Litet Och Rektangulärt Med Ett Fönster, De Bästa Idéerna
Video: Gamla Enköpingsvägen 168 - 3:a · 92,5m2 - Sundbyberg/Ursvik : Via Notar mäklare Solna 2024, April
Design Av En Studiolägenhet (119 Bilder): Interiörprojekt I Ett Mysigt Vardagsrum, Litet Och Rektangulärt Med Ett Fönster, De Bästa Idéerna
Design Av En Studiolägenhet (119 Bilder): Interiörprojekt I Ett Mysigt Vardagsrum, Litet Och Rektangulärt Med Ett Fönster, De Bästa Idéerna
Anonim

Nyligen har studiolägenheter varit mycket populära. Sådana bostadsutrymmen väljs oftast av unga människor som älskar kreativa och fashionabla interiörer.

När du inreder sådana lägenheter behöver du inte följa strikta regler och planer. Du kan låta din fantasi springa och skapa absolut vilken design som helst.

Bild
Bild

Vad är en studiolägenhet?

En studiolägenhet är ett bostadsutrymme som inte har några skiljeväggar . Vissa möbler kan vid behov utföra sin funktion. Till exempel kan en imponerande garderob bli en improviserad partition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bostäder med liknande layout dök upp på marknaden ganska nyligen, men har redan vunnit popularitet bland konsumenter. Ofta vänder sig unga människor till sådana alternativ. Sådana köpare behöver inte ett stort antal rum, men layouter där alla hörn av lägenheten är synliga kommer till nytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera det faktum att en två-rums-studio inte kan vara . En sådan lägenhet är uteslutande ett-rum och kan ha både stora och små ytor.

Bild
Bild

Funktioner i layouten

När du ordnar sådana lägenheter rekommenderas att följa en enkel regel: du bör lämna så mycket ledigt utrymme som möjligt . Av denna anledning måste urvalet av heminredning tas på största allvar och eftertänksamt. Här kan du inte göra utan tydlig zonering: en sådan avgränsning av ledigt utrymme gör att du kompetent och produktivt kan använda de tillgängliga kvadratmeterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla möbler ska vara så funktionella som möjligt och placeras i ett lämpligt område.

Vid ordning av olika föremål rekommenderas att ta hänsyn till de viktigaste rörelserna runt lägenheten. Detta är nödvändigt för att inte överlappa dem med en soffa, sängbord, bord, etc.

Möbler med en transformationsfunktion skulle vara ett bra alternativ . Det tar inte mycket ledigt utrymme och är multifunktionellt. Det är nödvändigt att välja område för sådana objekt i enlighet med deras storlek i demonterad form.

Om du delar zonerna med hjälp av detaljer som har olika färger, är det värt att överväga deras kombination med lägenhetens allmänna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bostadskvarternas struktur spelar en viktig roll. Lägenheten kan vara kvadratisk eller rektangulär.

Rektangulära alternativ är mycket populära . Lägenheter med en sådan struktur tillhör den efterfrågade ekonomiklassen och skiljer sig åt i sin låga kostnad. De är långsträckta och utrustade med ett fönster. Som regel är förhållandet mellan längd och bredd 1 till 1, 25 eller 1 till 3. Sådana bostäder kallas populärt pennfodral, vagnar eller tunnlar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall är ytterdörren placerad mittemot ett enda fönster. Dessa element finns i ett kort rutnät.

Bild
Bild

Rektangulära studior kännetecknas av ett märkligt arrangemang av funktionella områden. Entrén passerar in i hallen, och till höger eller vänster finns ett element som ett badrum. Ett kök är anslutet till denna zon, följt av ett vardagsrum, och bara bakom det finns en balkong eller loggia.

En sådan lägenhet kan vara smal och liten. Layouten för rektangulära studior bör vara noga genomtänkta för att produktivt utnyttja allt tillgängligt utrymme utan att göra det trångt och obekvämt.

Bild
Bild

Kvadratisk layout är inte mindre populär . Lägenheter med en sådan struktur har samma längd och bredd. Sådana bostäder anses vara idealiska när det gäller ett bekvämt arrangemang; det är perfekt för att skapa en mysig atmosfär. Vanligtvis har dessa lägenheter två fönster.

Med en fyrkantig lägenhet kan du fördela funktionsområdena som du vill. Ofta placerar ägarna vardagsrummet, köket, sovrummet och badrummet i hörnutrymmen, så att den centrala delen är ledig. Planeringen av en sådan lägenhet beror på ägarens personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på designprojekt

En trendig studiolägenhet kan inredas på ett sådant sätt att det blir väldigt mysigt och välkomnande. Låt oss titta närmare på flera intressanta mönster av sådana bostäder

Liten studio på 29 kvm. m kan visuellt göras rymlig och ljus. För att göra detta måste du vända dig till den fräscha vita färgen i finishen. Badrummet kan placeras på höger sida av ytterdörren. Efter denna zon öppnas ett fritt område med två fönster, på vilka köksmöbler med hushållsapparater ska installeras mot höger vägg.

Bild
Bild

Efter dessa föremål kan du bygga en liten partition, bakom vilken du kan organisera en sovplats. Mittemot köksutrustningen hittar en matplats med barnstolar och ett smalt bord sin plats. Så du kan helt utrusta höger sida av en liten lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mysigt vardagsrum ska vara utrustat mitt emot mathörna och sovplats. En liten soffa med ett soffbord i ljust trä kan placeras vid det första fönstret. Små fåtöljer eller stolar hittar sin plats nära soffan.

Bild
Bild

TV: n kan placeras nära soffbordet eller hängas på väggen

En sådan layout kommer att se harmonisk ut om väggarna i den är klara med vit tapet eller gips, ljusgrått eller vitt laminat läggs på golvet och alla möbler väljs i ljusa och pastellfärger. Som ett resultat kommer du att ha en charmig lägenhet i en mild och romantisk stil.

Bild
Bild

För en liten studio vars yta inte överstiger 20 kvm. m, minimalistisk skandinavisk design är lämplig . I en bekväm kvadratisk layout kan alla funktionella områden rymmas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksskåp (golv och vägg) bör installeras på vänster sida av ytterdörren mot väggen . För sådana möbler är en liten elektrisk spis med touchkontroll den perfekta lösningen.

Dessa föremål kommer att placeras mittemot två smala fönster. Resterande utrymme bör reserveras för vardagsrum, arbetsområde, sovrum och badrum.

För vardagsrummet kan du hämta en liten soffa eller två fällbara stolar. Du kan sätta ett lätt soffbord bredvid dem, som kan spela rollen som ett matbord. Denna zon kommer att placeras på den vänstra väggen mittemot det första fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kan du gå vidare till utformningen av vänster sida av lägenheten . Det kommer att finnas en plats för en dubbelsäng, och vid själva fönstret (andra) kan du organisera ett litet arbetsområde med en väggplatta och hängande hyllor.

Dekorera rummet med tapeter med kontrasterande mönster, och gör golv och tak snövit. I en sådan miljö kommer möbler i neutrala och klassiska nyanser att se harmoniska ut.

Bild
Bild

Tänk på ett av alternativen för att inreda en liten lägenhet med en yta på 30 kvm. m . Efter ytterdörren kan du organisera köket och sätta en lyxig hörnsoffa i mitten. Hyllor kan hängas på väggen. Mittemot soffan är det värt att placera ett litet bord, bakom vilket (mot vänster vägg) en stor TV och låga skåp hittar sin plats.

Du kan dela matplatsen och vardagsrummet med ett tak i flera våningar, varav två delar har olika nyanser av grått eller vitt.

Bakom köket kan du ordna ett litet rum för ett badrum

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du älskar en industriell stil bör möbler och inredning väljas i grå, vita och mörkgrå toner. På vissa ställen kan du lämna vanliga tegelväggar utan färgglada tapeter och gips.

Bild
Bild

Studior med en yta på 40 kvm. m och fler är rymligare än de ovan nämnda lägenheterna . I dem kan du lämna mer ledigt utrymme mellan möbler och funktionella områden.

I ett sådant rum bör sovområdet kombineras med arbetsområdet. Så du kan undvika oönskad mörkning av utrymmet och dess visuella förträngning. Dessa områden bör separeras med hjälp av glidande glaspartitioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framför glaspartitionen kan du utrusta vardagsrummet med två mjuka fåtöljer och ett glasbord för en bärbar dator eller TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet kök med matbord och stolar hittar sin plats bakom vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet kan utrustas på höger eller vänster sida av köket.

Bild
Bild

Arrangemang av möbler

I studiolägenheter är möbler anordnade annorlunda än i bostäder med standardlayout.

Bild
Bild

Kök-vardagsrum

I en vanlig lägenhet kan köket och vardagsrummet skilja sig mycket från varandra i stil och utförande . Men när det gäller en modern studio bör man följa en stil i utformningen av dessa funktionella områden.

Vanligtvis är vardagsrummet inrett med en soffa eller fåtöljer, kompletterat med ett litet kaffe- eller soffbord och en TV. Du kan placera dessa föremål precis vid matbordet med stolar (om sådana finns), en bar eller ett kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att välja en sittgrupp som skarpt kontrasterar med köksmöbler. Denna kombination kommer att se inharmonisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lek med färger så att köket och vardagsrummet är i harmoni med varandra . Till exempel, för ett köksset med ljusa bänkskivor, bör du välja en soffa med grädde eller beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layouten ser attraktiv ut, där möblerna relaterade till vardagsrummet ligger mot väggen på höger eller vänster sida av köket. Med denna design verkar rummet visuellt mer rymligt.

Bild
Bild

Badrum

Ett litet rum tilldelas ett badrum i studiolägenheter. De idealiska alternativen för ett sådant område skulle vara en duschkabin, en liten toalett och ett handfat på en smal bänk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om området tillåter, kan du istället för en duschkabin sätta ett horisontellt badrum . Alla detaljer kan placeras längs väggarna. Till exempel, sätt ett badrum på ena sidan och en toalett framför det. Diskbänken kommer att se harmonisk ut mot den centrala väggen.

Bild
Bild

Hall

Oftast har studiorna små korridorer som går in i köket och vardagsrummet . I ett sådant område kan du passa en liten kantsten och en garderob inbyggd i väggen.

Ofta vägrar folk skåp eller inbyggda möbler till förmån för vägghängare och krokar. Sådana detaljer tar minst ett utrymme.

Det rekommenderas inte att överbelasta korridoren med mycket möbler, särskilt om det har mörka nyanser. En sådan lösning kan visuellt minska och mörka korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsalternativ

Även om din studiolägenhet har en liten yta kan den slås så att den ser rymlig ut. För att göra detta måste du kompetent dela in rummet i zoner och välja rätt möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på flera studiozonningsalternativ:

  • Du kan dela det fria området i zoner med hjälp av korrekt placerade möbler. Till exempel, för att skilja mellan köket och vardagsrummet, kan du hämta en bardisk.
  • Skärmar är ett annat alternativ för avgränsning av utrymme. Tänk inte att bärbara modeller ser gammaldags ut. Idag säljs olika skärmar, som är gjorda av trä, bambu, plast och metall. Produkter med glas och spegelinsatser ser original ut. Sådana anordningar kan ha olika former. Instanser i form av steg eller rutor är vanliga.
  • Akvariet kan vara en knepig lösning för att dela zoner. Den måste vara stor och stå på en speciell piedestal. Ett litet runt akvarium fungerar inte för detta.
  • Hyllor kan köpas för att separera ett sovrum eller arbetsrum. Öppna kopior är bra alternativ. De överför perfekt ljus, så det blir inte mörkt i det inhägnade området. Idag kan du beställa ställ enligt dina mått. Sådana saker kommer att kosta mer, men du kan enkelt uppnå önskad effekt i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Många studiolägenhetägare separerar zoner med garderober. Denna metod är praktisk och funktionell. Du behöver inte köpa ytterligare möbler med sådana detaljer. Du kan klistra över skåpens bakväggar med vackert fotopapper och skjuta en liten soffa mot dem - du får en mysig sittgrupp. För att separera zoner är det inte nödvändigt att välja modeller med höga skåp. Ett litet skåp är ganska lämpligt, på vilket du kan sätta en bred TV, en lampa eller blommor i krukor.
  • Glidande partitioner är en utmärkt lösning för att dela en studio. Med dessa alternativ sparar du ledigt utrymme. Dessa föremål öppnas smidigt och tyst. De är utrustade med fästelement och guider som kan kompensera för ojämna golv, väggar och tak. Transparenta dörrar kommer harmoniskt att passa in i många interiörer. Om det finns blinda dörrar i mörka färger i skiljeväggarna, bör du vara försiktig med dem för att inte förstöra utseendet på rummet.
  • Områden som avgränsas av gardiner ser vackra ut. En traditionell gardin kommer att se för ovanlig ut i en sådan roll, men fashionabla japanska stilgardiner eller trådalternativ kommer effektivt att passa in i interiören.
  • Om du inte vill överlappa utrymmet med ytterligare element kan du vända dig till ett diskret separationsalternativ - olika golvbeläggningar. Till exempel kan du lägga kakel i köket och laminera i vardagsrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Studiolägenheter i loftstil (översatta som vind) ser trendiga ut . Denna riktning har kommit till oss från Amerika, där vindar i industribyggnader förr i tiden avdelades för bostadsarbetare i fabriker. Naturligtvis kan det inte finnas någon inredning och vacker inredning under sådana förhållanden. De hårda arbetarna själva tog med alla nödvändiga möbler till dessa provisoriska bostäder.

Bild
Bild

Lite senare var representanter för bohemier intresserade av icke-triviala interiörer med grova tegelväggar, trägolv och lämplig inredning. Efter en tid dök den loftstil som är känd idag upp, vilket är mycket populärt i världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en studiolägenhet är den populära stilen idealisk - Provence . Denna riktning väljs av människor som föredrar den traditionella designen av hemmet med flerfärgade gardiner och många dekorativa element. Det utmärks av sin enkelhet och närvaron av lätta landsbygdsnoter när det gäller dekorativa prydnader.

Interiören i denna ven är inte komplett utan intressanta broderier, mönster och volanger. I varje hörn kan du snubbla på ett annat sängbord, ottoman eller byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest sofistikerade är art deco -stilen . En studiolägenhet i denna design kommer att se snygg och elegant ut. Denna vackra stil kännetecknas av fascinerande geometriska mönster, kontrasterande färgkombinationer, kompletterade med safir och smaragd, samt dyra material av naturligt ursprung.

Bild
Bild

En stil som en klassiker kommer aldrig att gå ur mode . Denna riktning ser harmonisk ut i en studiomiljö. En lugn kombination av klassiska färger på strikta möbler med en lakonisk design kommer att se spektakulär ut.

Garderober och andra möbler av naturligt trä passar in i den klassiska interiören. Sådana exemplar med naturliga färger kan ge ett hem ett harmoniskt utseende.

Bild
Bild

Vägg- och takdekoration

Om ditt hus är byggt av tegel, kan du lämna en viss del av väggen utan efterbehandling. En sådan lösning kommer att se perfekt ut i ett rum i loftstil. Resten av ytorna ska avslutas med vit eller beige gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du älskar klassikerna kan du dekorera väggarna med tapeter i neutrala och lugna färger.

Bild
Bild

Älskare av kontraster kommer att älska tapeter med tryck som kombinerar två olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera rummet med en väggdekorativ sten. Dessa detaljer kan göra lägenheten bekvämare och snyggare.

Bild
Bild

För att dekorera taket bör du vända dig till gips eller gips. Du kan skapa ett attraktivt tak i flera nivåer och integrera flera armaturer i det.

Sträcktak är populära . De kan väljas i valfritt färgschema. De kommer i enfärgad matt eller blank med små glittrar. Med hjälp av sådana detaljer kan du visuellt utöka rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Bäst av alla studiolägenheter ser i ljusa färger . Detta färgschema gör visuellt hemmet rymligt och mysigt, särskilt om det innehåller möbler av pastell och lugna färger.

Bild
Bild

Älskare av mättade färger kan dekorera en lägenhet med material av rika och rika färger. Men det är bättre att komplettera sådana miljöer med möbler av diskreta toner, så att en alltför färgstark ensemble inte visar sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera lägenheten på ett grovare sätt . Välj till exempel möbler och inredning i grå, mörkblå, svart och brun färg. Sådana interiörer ser moderna och till och med futuristiska ut, men de bör kompletteras med varm belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Ljus spelar en viktig roll i studiointeriörer. Med hjälp av denna detalj kan du justera rummets proportioner och göra det rymligt.

Bild
Bild

Beroende på placering av lampor och armaturer kan tre belysningsnivåer särskiljas: nedre, mellersta och övre

Golvalternativ kan hänföras till den lägsta nivån, vägglampor, golvlampor och bordslampor till den mellersta. Den övre nivån representeras av taklampor eller inbyggd belysning.

Bild
Bild

I en liten studio används armaturer på lägre nivå inte ofta . Oftast adresseras en sådan design endast för att visuellt skilja gränserna mellan möbler och golvet i köket. Denna design ser spektakulär ut i sovområdet.

Bild
Bild

Den genomsnittliga nivån inkluderar alla typer av lampor som finns i rummet . Du kan inte klara dig utan dessa saker i ditt hem. De bör väljas i samma stil som den omgivande inredningen.

Bild
Bild

Den övre nivån inkluderar infällda taklampor och ljuskronor . Du kan hämta dem för vilken inredning som helst. Ljuskronor kan ha en traditionell design eller göras i form av intressanta strålkastare, liksom halogenstrålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till detaljerna

Interiören kommer att visa sig vara harmonisk och attraktiv om den kompletteras med lämpliga dekorativa element. De måste matcha möbler och finish i färg och stil. Det kan vara vackra målningar med klassiska landskap eller avantgardebilder. Allt beror på rummets allmänna stil:

  1. Det finns ingen anledning att störa lägenheten med ett stort antal sådana detaljer, annars tar de mycket plats.
  2. Det rekommenderas inte att tvinga zonerna med stora möbler i mörka färger, om inte lägenheten är gjord i loftstil. Sådana detaljer kommer att sticka ut från den allmänna ensemblen och göra området obehagligt.
  3. Lämna tillräckligt med utrymme mellan möbler för att hålla passagen öppen och tillgänglig.
  4. Staket mellan områdena ska vara i en stil som passar inredningen.
  5. Föredra endast kvalitetsmaterial. De kommer att se dyra och vackra ut i en sådan modern och fashionabel lägenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra och ovanliga inredningsidéer

Interiören kommer att visa sig vara mycket vacker och sensuell om den är inredd i röda och vita färger . Lägg till exempel en liten vit soffa med röda kuddar framför ett ljust kök med rött underlag. Väggarna kan dekoreras med beige eller vit gips, och ett ljust laminat med vinröda eller mörkröda mattor kan placeras på golvet.

Bild
Bild

En lyxig loftstil kan uppnås med väggar i vitt, mörkbrunt och grått, en stor soffa i ljusgrått och ett vitt köksset som ligger bakom vardagsrummet . Du kan lägga laminatgolv på golvet och komplettera det med en mörk, hög hög matta. Taklampor i en strikt och lakonisk stil kommer harmoniskt att se ut i en sådan lägenhet.

Bild
Bild

En snygg och mysig inredning kommer att visa sig om du vänder dig till den kontrasterande kombinationen av ett ljust tak, beige väggar och mörkbrunt laminat . Med hjälp av en liten skiljevägg kan du separera köket, komplettera det med en ljusgrön uppsättning och ett smalt vitt bord. En vit skinnsoffa ska placeras i vardagsrummet, och en TV och ett mörkt datorbord med en ljusstol ska placeras framför den.

Rekommenderad: